Menu

NM 2018

Cupbomben smalt på Steinmoegga.
Engerdal-Løten 1-3 (1-2)
0-1 (11.min) Zejnullahu 0-2 (32.min) Bugge Holtung 1-2 (45.min Tor Arne Rønningen (John Hallgeir Lillestu) 1-3 (50.min) Mellum
Gule kort Engerdal:
Tommy Nygård, John Hallgeir Lillestu og Marcus Østvang

Laget: Bjørn Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård (Kim Arne Enger fra 83.min), Christofer Nunez (Sigurd Nesheim Bekk fra 75.min) John Hallgeir Lillestu, Tor Arne Rønningen, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Adrian Køien Andersen fra 65.min) Magnus Lagmannsveen, Marcus Østvang

Dølas første cup-kamp på nærmere 40 år - fikk en del medieomtale på forhånd. På grunn av vær og føreforhold måtte vi se oss om etter en bane i "nærområdet" for å få arrangert vår cup-fest på hjemmebane. En cupfest vi hadde fortjent spilt oss frem til etter vår gode fjorårs sesong.

Vi avtalte å spille kampen på Nybergsund stadion, noen dager etter at de skulle ha stort jubileums kamp der. - Nybergsund klarte ikke å få banen klar til sin fest dag, og etter hvert stod vår fest der også i fare. Styret heiv seg rundt, og hørte flere steder, før de fikk gjort avtale med Alvdal. - Tusen takk til fotballgruppa vår som får ting gjort, og som ordner opp med det som trengs å ordne. Takk til kamp arrangør komitéen vår som måtte helt til Alvdal for å arrangere kamp. Takk til Alvdal som stilte bane og garderober til disposisjon på kort varsel. Takk til alle Døla-entusiaster som tok den lange turen for å heie oss frem (Det var overraskende mange av dere, Det setter vi virkelig stor pris på!)

Bildet: Mange supportere tok turen til Alvdal (Her ved noen fra supporterklubben Jervehiet.)

Været var ikke på vår side denne dagen heller - "Snøballkrig" kalte Østlendingen det. Steinmoegga var farget hvit av Kong Vinter, her var det en kar i en grønn traktor som gjorde en heltemodig innsats og tok av banen før kamp og i pausen - Heldigvis fikk vi gjennomført kampen, da vi hadde fått to lag, dommere og såpass mange tilskuere helt til Alvdal.

Selve kampen inneholdt en del rare situasjoner på grunn av det glatte underlaget. - vanskelig å holde balansen, samtidig som ballen skøyt fart i det våte underlaget. Løten var det hvasseste laget i første omgang, uten å skape veldig mye. men de skaper det som er. Etter elleve minutter kommer de seg gjennom på vår venstre side og får slått ett presist overlegg, som kontant blir satt inn bak en sjanseløs Bjørn i målet vårt.

Løten er mer presise i sitt pasnings-spill, Engerdal klarer ikke holde ballen mange trekk i laget, og etter hvert blir Døla også litt baktunge da midtbanen faller litt tilbake og blir liggende tett oppi forsvarsrekka. 2-0 kommer på et kontringsforsøk fra Engerdal. Døla vinner ballen på egen 16 meter og prøver å sette fart på, en pasning blir brutt og dermed tar Løten oss i ubalanse. en fin pasning inn bak Ola på vår venstre back og ett legg etter bakken går helt over til motsatt side der Bugge Holtung kommer og setter 0-2 opp i nett-taket.

Bildet: Nunez skjermer ballen - hardt presset av en Løten spiller

Resten av omgangen skjer det ikke så mye før vi får indirekte frispark etter at deres keeper plukker opp ballen for andre gang. Magnus sklir litt da han skal trille ballen ut til John. Ballen kommer da raskt på John som smeller til ballen, med retning tre meter utenfor - der stikker debutant Tor Arne Rønningen frem kneet og sender ballen i mål (Innøvd variant selvsagt :-) ) 1-2 rett før pause. En voldsom vitamin innsprøytning for ett lag som også klarte å sette litt press på sin motstander noen minutter før dette. Pause: 1-2

Bildet: Scoringsjubel etter at Tor Arne Rønningen har redusert til 1-2

Engerdal starter andre omgangen friskt og tar tak i kampen, men dessverre er det Løten som scorer. Deres kaptein Mellum sender i vei en luring fra kanten, som lurer vår keeper. Bjørn prøver å være i forkant av situasjonen og tar to steg bort fra stanga - der ballen kommer....1-3. En kalddusj etter en god periode. Men nok en gang viser Engerdal at i dette laget er det lagmoral og spirit. Vi gir oss aldri. Det er vi som skaper sjansene herfra og ut.

meget store sjanser også. Sigurd Lia Hovde ved to anledninger. Den ene etter corner der han setter ballen utenfor fra god posisjon. - Den andre etter ett veldig godt angrep og ett flott innlegg fra venstre siden. Sigurd hiver seg rundt på sideliggende volley fra 6-7 meters hold. han får god klem på skuddet, men rett på keeper.


Bildet: 15 åringen Adrian Køien Andersen kom inn og viste ingen respekt for sine motstandere.

Så er det en ball som Løtens keeper feilberegner, og den spretter over han. Marcus kommer i løpeduell med en forsvarer for å nå ballen for å få tuppet den inn i det tomme buret. Løten forsvareren rekker akkurat først frem og dunker ballen over mål.

Birk sender i vei en kanon fra ca 20 meter - keeper må ut i full strekk og får dyttet ballen ut til corner. Hadde skuddet vært litt høyere hadde den gått inn. Meget godt forsøk av Hagen Jensvoll

- Sigurd Nesheim Bekk og Muzze er også nære. Sigurd med ball mot keeper. Magnus er klar til å juble, og er ikke klar da Sigurd velger å spille ballen mot superspissen. Ballen triller dermed forbi Lagmannsveen og eventyret til Engerdal ebber ut for denne gangen.


Bildet: Adrian Køien Andersen og Tor Arne Rønningen debuterte for Engerdal mot Løten onsdag.
Rønningen scoret også Dølas eneste cup-mål.

Ola Lund melder til Østlendingen etter kampen, at det ikke blir nesten førti år til neste gang Døla er med i norgesmesterskapet. Vi håper dette var en forsmak, og at det er mer i vente i årene som kommer.

Vi ønsker våre overmenn Løten lykke til videre på deres vei mot Ullevaal.

Kampen spilles i Alvdal onsdag 21. mars 19.30!!!

Dette ettersom banen i Nybergsund ikke er klar.

Kampen spilles onsdag 21. mars klokken 19.30 på Nybergsund stadion

Det er ikke hvert år Engerdal deltar i norgesmesterskapet i fotball, dette fortjener en egen fane. Med vår 6. plass i vår 4. divisjons avdeling 2017, klarte vi å kvalifisere oss til kvalifiseringsrundene i NM.

Løten ble motstander

http://www.fotball.no/turneringer/nm-menn/2018/nm-menn-slik-spilles-forste-kvalifiseringsrunde/

Vi er satt opp med hjemmekamp mot Løten, en kamp som i utgangspunktet spilles den 21. mars.

Løten ble kretsmestere i 4. divisjon 2017 etter å ha slått vår avdelingsvinner Ottestad 3-2 i KM finalen. Bildet over er hentet fra at Løten spillerne takker supporterne sine for støttet etter 1. runde kampen mot Vålerenga 2016. Løten tok ledelsen, men tapte tilslutt 1-4

Vi gleder oss virkelig til denne store begivenheten. Løten er nok favoritt, men vi gir oss ikke før dommeren blåser av kampen. Vi skal vise de blå at det ikke er lett å møte Døla (Askeladden) som skal ut på eventyr.