Menu

Laglederteamets corner

Trenerskifte på trappene

Laget er i kveld informert om min avgjørelse om å tre til side, etter endt sesong, etter 2 fantastiske år som hovedtrener for en aldeles fantastisk gjeng.

Avgjørelsen ble allerede tatt, og varslet styret, før sesongstart, slik at de skulle få god tid på seg til å planlegge veien videre.

Vi er sammen enige om at ?offentligheten? kan få denne ?nyheten? nå, slik at styret kan jobbe godt utover høsten for å tråkke veien videre for A-laget til Engerdal SPK.

Det ligger null dramatikk i skiftet, men å gjøre en ordentlig jobb, selv på det nivået vi driver, krever sitt. Denne tiden kan etter endt sesong fortrinnsvis brukes enda mer på egen familie, som etter hvert er blitt ganske stor.


Men det må sies at en slik avgjørelse absolutt ikke er tatt med noe lett hjerte! For måken til fin gjeng og fotballfamilie har jeg aldri vært borti! Det samholdet, de fine typene, de jordnære guttene, de oppofrende og ærlige guttene... Fy søren så glad jeg er blitt i alle sammen! Å måtte ?vrake? noen av disse herlige guttene til en startoppstilling, knuse hjerter og se skuffelser i øynene... Det er noe av det verste med den herlige jobben jeg har vært så heldig å ha, og det jeg vil savne minst! Men fotball er en lagidrett, og man trenger flere enn 11 spillere på ett lag, mer enn 18 spillere i en tropp. Laget vinner sammen og taper sammen! Å støtte hverandre i gode og ?onde? dager er en like viktig øvelse i idretten vår som i ett ekteskap!

Videre har jeg hatt ett helt fantastisk støtteapparat med meg i begge disse årene! Fantastiske karer som er lojale, men samtidig sparrer meg på en fantastisk god måte! Cato som tenker mye likt og like mye fotball som meg og har servet en hjemmeside på en fantastisk måte. Bjørn som har ett fantastisk stort hjerte for Døla, alltid stiller, setter seg selv i andre rekke og på eget iniativ har blitt keepertrener i klubben. Jon som alltid stiller med godt humør, kjappe replikker og ordner med utstyr på kampdager. Marcus som legger alt til rette på utstyrssiden fra pumping av baller til oppgradering av medisinkoffert. Kjell som er helt rå på å stille diagnoser, og ?helbreder? spillere på ren dugnad. Disse blir nødvendigvis ikke, og forhåpentligvis ikke, borte med meg.

Klubben er også så utrolig heldige å ha ett godt og stabilt styre som alltid støtter oppunder etter beste evne og har ett enormt engasjement og hjerte for klubben. Ære være dem for all økonomi de samler og tid de legger ned i tanker og administrasjon.

Også er det publikummet... Kjære vene, hvor skal jeg starte? Vi er så utrolig bortskjemte og heldige! Dere aner ikke hvor viktige dere er for en liten klubb! Elsket av spillerne! Fryktet av motspillere! Dere får så mye fortjent skryt hvem jeg enn snakker med utenom kommunenes grenser! Lag og motspillere gleder seg til trykket dere skaper fra tribunen, virkelig en 12. mann! Neste år gleder jeg meg til å være en av dere! Kanskje ikke den som vil skrike høyest, men fortsatt med ett brennende hjerte og blikk for Døla, en mønsterklubb i utkant-Norge!

På tross av alle disse plussfaktorene, er det allikevel familien jeg må få takke aller mest! Uten en så positiv gjeng, og fremfor alt, en så god, tålmodig og positiv kone, så lar dette seg ikke kombinere med 100 % jobb og ett familieliv. Alle hjemme har virkelig ønsket meg i dette vervet, noe som gjør det hele så utrolig mye enklere. Takk for all positivitet i gode og tyngre dager på fotballbanen og med fotballaget. Takk for all den tid du har styrt heimen, mens jeg har vært på trening, kamper, møter, sittet i telefon, planlagt opplegg og økter... Listen og tidsbruken er lang.

Takk! Takk for all støtte dere alle har gitt meg og laget gjennom mine 7 år i denne fantastiske klubben! Fra toppen av ?karrieren?, til slutten. Fra assistenttrener til hovedtrener. Dere har alle lært meg masse og gitt meg så utrolig masse! La oss sammen holde trykket oppe den siste måneden!

#fordølastårvipå

Kimba

Bjørns spillerportrett: Nytt keeper talent hos døla!!!


Etter x antall sesonger som slagkraftig høyre back , Ottestad dødare og sangfugl valgte vår alles kjære Eivind "strupen" Nordsveen Å trekke på seg keeper hanska.

Vi i trenerteamet er meget gøtt fornøyd med att yngre krefter i laget har ambisjoner om å utvikle seg mellom stengene. Dette har vært mangelvare i klubben over tid.

Eivind har mange meget gode kvaliteter til å bekle denne plassen i laget, først å fremst er han uredd, men han har også god fysikk, god rekkevidde, bra reaksjon og god erfaring med ball i bena etter år som utespeller.og ikke minst er han tøff i hue

Vi kjører nå i år egne keeper økter på onsdager og fredager, der keeperne får mere spesialisering og keeper relaterte øvelser. Eivind har vist god utvikling så langt i oppkjøringa. Vi håper at framgangen fortsetter slik att vi kan dra nytte av Eivinds kvaliteter mellom stengene i mange år fremover.

- Med ett håp om att snittalderen på keeper plassen vil falle drastisk. avslutter keeperlegenden Brall om sin keeper elev.

Julehilsen fra Kimba


Kjære alle Døla-venner! Året nærmer seg slutten og vi går på nytt inn i den gode, fine juletida. En fantastisk fin tid som så fryktelig mange gleder seg utrolig mye til, men som også kan føles tung og tom om man er ensom. En tid hvor man kan gi, få, dele, senke skuldre, være sosiale og gjerne reflektere litt over det året som har gått.

En kan nesten sammenligne det med en fotballkamp eller en fotballsesong; Vi har brukt hele desember, og kanskje også store deler av november, til å forberede oss godt til jula, slik at vi skal være best mulig forberedt og i form i dagene som kommer. Dugnadsånden har vært stor, treningsinnsatsen og moralen upåklagelig, og nå skal vi snart ut på banen og skape og dele gode opplevelser sammen! Kose oss i mer eller mindre rene hjem, og i hvert fall rimelig ryddige. Slappe av med deilig julemiddag, åpne litt julegaver, men fremfor alt ha en trivelig dag og kveld sammen. Smake på julekaker og være sammen med familie og venner. Hilse på nisser, treffes på juletrefester og kanskje leke med litt større venner på diverse samfunnshus på kveldene. Det er snart på tide å puste ut, ha det gøy sammen og samle krefter mot ett nytt år med masse felles glede, med fotballen, men også på alle mulig andre måter.


Bilder: Eksempler fra dugnadsjobbing 2017. Nye reklameskilt og Ballnett satt opp på stadion.

Jeg, som en del av fotballfamilien, vil gjerne få takke dere alle for det utrolig fine året som har gått! Ett utrolig bra grunnlag var allerede gjort over mange år! Jeg gikk ydmykt til verks for å samle ett godt team rundt laget, og ikke minst ett godt lag på banen, da jeg fikk forespørselen i fjor høst. Jeg har fått bruke tia mi sammen med en utrolig fin gjeng med gutter, utrolig gode fotballspillere, bevares, men fremfor alt noen utrolig fine gutter som man blir veldig glad i!

Vi jobbet hardt i oppkjøringen for så å få til det vi kun turte å ønske og drømme om gjennom sesongen. Jobben har gutta gjort sjøl, på og utenom trening og ikke minst på kamp! De slutter aldri å overraske meg, med moralen som største styrke! Men uten alle dere utrolig fine og snille folk rundt, så blir det ikke noe fotballag på en så liten plass som Engerdal - dette er ingen selvfølgelighet!

Bildet: 100 % treningsoppmøte mars måned!

Ett fantastisk apparat jobber rævva av seg for at vi skal kunne leke sammen med ball. Utallige timer blir lagt ned av styremedlemmer og de forskjellige komiteer. Fotballfamilien er helt utrolige til å gi oss de penger som skal til for å holde trykket oppe. Kjøper lodd, scoringskontrakter, sponser oss og ikke minst støtter oss økonomisk og med heiarop under kampene på Heggeriset Stadion. Vi setter så utrolig pris på all positivt engasjement, og vi tar ikke noe av dette for gitt - vi er utrolig heldige og nesten litt bortskjemte, som kan få holde på slik, og det er alle dere, sammen med spillerne som hele veien driver dette sammen, og lager naturstridige sportslige resultater for Døla! Det er nå altså kun igjen 144 lag lag i Norge som hører hjemme i høyere divisjoner enn lille Engerdal, og mange av disse er andrelag. Dette gjør seg ikke sjøl og sjøl om fotballgleden for alltid skal være det viktigste, så jobber vi knallhardt for å fortsette dette eventyret, og vi ønsker og trenger fortsatt deres støtte og engasjement med full styrke, sjøl om dette alltid er enklest å oppdrive når ting er nytt og ferskt.

Bildet: Tusen takk for Heiarop og god støtte i 2017

Vi jobber i disse dager knallhardt med å stable på plass ett nytt slagkraftig lag og vi har blant annet vært så heldige å få påfyll av to stødige og solide tryslinger i denne prosessen - ta godt i mot de og eventuelle nye fjes som skulle dukke opp. Samtidig vil vi alltid ønske flest mulig unge og talentfulle Engerdøler på laget og vi jobber fortsatt hardt med å resignere flere slike til året som kommer. Fotball engasjerer, fotball samler og er det mest viktige av alle uviktige ting for oss som bryr oss om den slags. Vi håper og tror at flest mulig vil være med å støtte oss også på 2018, når vi blant annet skal ut i cup-kvalik - lille Engerdal i cupen!!

Vi er avhengige av DIN støtte og lojalitet, samme om det er i form av bidrag på banen eller støtte utenfor banen - alle vi som jobber med dette tar null for gitt, men setter pris på alle gode bidrag og gleder oss til å skape nye gode opplevelser til sommeren! Som A-lag på banen, men også til fotballskole med alle de unge, håpefulle rundt om i kommunen. Dagen vi deler der, er årets vakreste eventyr og en fin tradisjon.

God Jul, alle fine folk!
Vi gleder oss tæll ett Godt Nytt År sammen med dere!

Fotballjulehilsen fra Kimba
#fordølastårvipå

Ny side! Trenerteamets corner

På denne siden kan det komme innspill, meninger, betraktninger, analyser, statistikk hilsninger.
Hva som helst - fra laglederteamet.

Teamet (Fra venstre) Hovedtrener Kim Arne Enger, Assistent trener Cato Kjeldstad, Keeper trener Bjørn Lillestu, Lagleder Jon Bakken og Materialforvalter Marcus Østvang