Menu

Seriekamper 2017

Poengdeling i årets siste hjemmekamp

Heggeriset stadion. Lørdag 16. september. Avspark: 15.00
127 betalende tilskuere
Engerdal - Domkirkeodden 2-2 (0-1)
0-1 (40.min), 0-2 (52.min) 1-2 (58.min) Sondre Østvang 2-2 (83.min) John Hallgeir Lillestu
Laget: Jørn Andre Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Christofer Nunez (Eivind Nordsveen fra 79.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Johan Opgård fra 77.) Marcus Østvang, Vetle Engerbakk Moren (Vincent Ager Gjermunds fra 60.)
Gule kort: Eivind Nordsveen og Sondre Østvang
Dagens jerv: John Hallgeir Lillestu.

MBK Domkirkeodden, og årets siste hjemmekamp. Vi var klare for å snu kjærringa, etter to tap.
Vi ønsket og avslutte en sterk hjemme-sesong med en god forestilling.

Vi starter omgangen ganske friskt - men likevel er det MBK som skaper den første store i det andre minuttet. Joachim misser en tackling midt i banen. Så blir Sondre dratt av (To sjeldenheter i samme angrep) ender med skudd som får en lei sprett. - Jørnsen som spiller sin kamp nummer hundre redder skuddet med nesa.

Bildet: Jørn André Lillestu mottar pokal for hundre spilte kamper for Døla, fra Geir Moen i sportslig utvalg.

Så er det vår tur Sondre spiller gjennom Birk med en strålende langpasning, Birk blir revet ned i feltet, men det er greit nok at dommeren vinker spillet videre, men kun to minutter etter er dommeren av en annen mening. Denne gangen mottar Marcus ett nydelig gjennomspill fra John. Han langer ut og når ballen rett før keeper. Han prøver og runde keeperen men blir tatt - Klar straffe. Sisteskansen blir belønnet med gult kort.

Straffa er det Ola som går frem for å ta. Han må stå lenge, mens dommeren skritter opp hvor langt unna ballen skal ligge - Dessverre går skuddet på feil side av stolpen og ender utenfor mål...

utover i omgangen ser det ut som Døla står og vurderer situasjonene, venter i stedet for å gå på løp. Vi står på hæla - Vi blir litt for seine. Vi sklir, Vi er litt for upresise. Er vi ikke helt på? Eller er vi prega litt av alvoret? Det blir også ett stort rom mellom forsvarslinja og midtbanen vår - Midtbanespillerne blir løpende mye i mellom, og det er vanskelig for dem og få tak i matchen..

Munkene skyter i nettveggen fra deres venstre side etter 19 minutter, mens de har en kjempesjanse etter 22: Ett overlegg blir sklidd rett utenfor - her er det millimetere fra 0-1...

Marcus har skaffet oss straffe, etter 27 minutter er han frempå igjen. Ett langt og presist utspill fra Jørn André spiller Marcus igjennom - Ny duell mot keeper. Østvang prøver og lobbe/sende den forbi målvakten, men han klarer å få noen fingre på ballen og får avverget.

Bildet: Vetle Engerbakk Moren jobbet hardt og løp mye på topp for Engerdal mot MBK lørdag.

Tommy rydder like etter opp glimrende - ett oppspill som ser ut til og sende Munkenes spiss alene mot Jørn, Tommy løper han opp og bare plukker fra han ballen. - Men etter 38 minutter lykkes de - ett oppspill bak Ola, sender en MBK spiller igjennom. Han får skutt fra fem meteren men med skrått hold. Han sender den forbi Jørnsen og inn i motsatt hjørne. 0-1 til Munkene.

Rett før pause holder vi på å få en hjelpende hånd fra motstanderne - en MBK spiller header forbi egen keeper i en duell i feltet - men en annen MBK forsvarer får klarert på mållinja. Dermed leder Domkirkeodden 0-1 ved pause.

En alvorlig gjeng sitter i garderoben - Hovedtrener Kimba etterlyser smilet og spillegleden. Dette er på langt nær over. Ut å ha det moro! Vi har ett par nesten sjanser ved Christofer, og Vetle - men det er MBK som etter en-to-tre personlige feil fra oss - sklir inn 0-2. aiii, den var sur. Det har sett trått ut i dag, klarer vi å reise oss etter dette?

I det 58. minutt får vi livbøya vi trenger. Sondre sender opp en lang ball - det blir litt knuffing, og linjamannen vinker for at ballen er over mål-linja. MBK skriver på sin twitter konto at keeperen deres blir dyttet inn i kassa - men dommeren godkjenner - Det står 1-2 og nå er det full kamp igjen.

Bilder: Vi trykker på for utligning - og seiersmål....

Nå er vi til og kjenne igjen. Ny er det trøkk, og nå er det innsats. Vi kjører på - Ola skyter utenfor etter en corner, Lia har en stupheading rett utenfor etter ett Tommy-kast.
En corner ender opp rett i keeperens fang..

Så sitter den i det 80. minutt - Ett flott legg fra Tommy blir kontant headet i mål av Sigurd Lia. Herlig satt Men linjemannen vifter med flagget. - OFFSIDE! han mener Liavar i offside, før han tok en bue ut og kom inn igjen og nikket den inn, altså han kom fra offside...

tre minutter senere bestemmer John seg for at nok er nok. Han finter bort to mann der han avanserer fra 40 meter, og kommer seg helt inn på ti meter - kontrollert setter han ballen i mål. Nydelig scoring og 2-2. Nok en gang har vi kommet tilbake. Vi gir ikke opp. Aldri!

Vi ønsker virkelig tre poeng - vi kjører på, sender opp mange spillere, så skjer det som noen gang skjer når mann satser høyt, vi mister ballen - og MBK får en kjempeovergang, som ender i straffespark. klokka viser 89 minutter. Skal vi likevel tape? Jørnsen gjør seg stor på streken, og skremmer nok Domkirkeoddens spiller litt. Han dunker til, og ballen smeller i tverrliggeren, og ut. Vi prøver og presse på etter dette også, men klarer ikke å skape noe særlig, dermed ender den siste hjemmekampen med 2-2 og poengdeling.

Vi vil takke alle tilskuere, kamparrangører, speaker, billettører, alle rundt klubben for støtten dere gir oss. Vi har gitt tilbake med gode prestasjoner. kun ett tap har det blitt på Fort Heggeriset denne sesongen. 4 seiere, og fem uavgjorte. Den statistikken kan vi klappe oss på skuldra for. Veldig sterkt. Nå venter tre bortekamper. først er det Moelven som venter. Her er det muligheter for å bli med på tur. Det blir buss fra Gløtvold handel lørdag, med avreise klokken 10.45

Bildet: John Hallgeir ble nok en gang kåret til dagens jerv - Med sitt trettende mål for sesongen er John Hallgeir oppe i 62 scoringer for Engerdal, og passerte dermed Kim Arne Enger og er nå nummer to på klubbens toppscorerliste.

Trysil vant lokaloppgjøret

Trysil sentralidrettsplass Torsdag 7. september. Avspark klokken 18.00
Trysil - Engerdal 2-1 (2-1)
1-0 (10.min) 2-0 (26.min) 2-1 (43.min) Selvmål (Tommy Nygård)
Laget: Cato Kjeldstad, Johan Opgård (Eivind Nordsveen fra 79.), Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Christofer Nunez, Ola Lund, Knut Erik Eriksen, Marcus Østvang, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Sigurd Nesheim Bekk fra 66.), Magnus Lagmannsveen
Gule kort: Ola Lund og Magnus Lagmannsveen
Rødt kort: Magnus Lagmannsveen (To gule)

Lokaloppgjør mot Trysil er årets største kamper. Til disse kampene kommer det mange folk, og det betyr litt ekstra å vinne mot kompisen som spiller på feil lag. Døla dro til Trysil med åtte poengs forsprang på tabellen.

Trysil starter best og anført av Hans Marius Galten, som drivkraft tar de ledelsen etter ti minutter.
Målet har jeg orkesterplass på - Galten gjør en god prestasjon. Han drar av ett par Døla spillere, før han skyter. Skuddet er godt plassert, men ikke veldig hardt. Keeper blir tatt på feil fot, men føler selv at han burde reddet. 1-0 Trysil.

Døla har noen tilløp der Magnus løper fra TFK forsvaret, uten at det gir tellende resultater. Det er en sjansefattig førsteomgang. Trysil scorer også på deres neste sjanse. Her blir det klabb og babb i feltet. deres spiss Alamdari setter inn en ball, som Dølas keeper strengt tatt burde vært ute i feltet og plukket. 2-0 Trysil.

Rett før pause får vi en redusering. Ett langt kast fra Tommy havner bak Jokke Kveen og inn i nettet. Deres stopper Atle Heggbrenna blir presset hardt av Magnus, og header den inn i eget mål. Perfekt tidspunkt for en redusering. Dette bør gi energi foran andre omgangen.

Bildet: Døla har redusert til 1-2, like før pause

I andre omgangen er vi nær. Vi setter en ved Ola, etter ett godt angrep - og ett flott gjennomspill. Dommeren blåser for offside, etter at assistenten har vinket med flagget. Tilskuerne mener den var tvilsom, men dommeren dømmer.

Så får vi en straffe, som tryslingene på sin facebook side beskriver som "tynn" - Ola har sjansen til og utligne, men Trysil keeperen gjetter rett side, og redder skuddet fra Lund.

Vi har også en overgang der Magnus er i en løpeduell mot Trysil stopper Øyvind Galten . Lagmannsveen har løpt fra Galten hele matchen, men her kommer han seg ikke unna. Galten er rutinert og holder Magnus igjen uten at dommeren får det med seg. Situasjonen reddes unna av Trysil, og Galten kan smile fornøyd i skjegget.

Trysil har noen store overgangsmuligheter mot slutten av omgangen, men Døla forsvarer med Tommy og Sondre i spissen rydder opp gang på gang. En mot to, en mot tre. Ikke noe problem...

Rett før slutt før Magnus sitt andre gule for dagen, og dermed rødt - må da stå over neste kamp med karantene

Etter kampen er vi selvsagt skuffet, etter å ha tapt mot erkerivalen - men spillere og publikum må tenke på at denne kampen manglet vi flere av våre viktigste spillere. Manglet gode spillere har vi gjort flere ganger denne sesongen, Troppen har tatt store steg, slik at vi likevel har klart og gjøre gode prestasjoner, og plukket mange poeng
Denne gangen manglet vi så mange at vi så oss nødt til gjøre endringer i lagsammensetning, og formasjon for å få ut maksimalt av spillerne som var tilgjengelig.

Troppen er sterkere, men i denne kampen fikk vi ikke ut det vi er gode for. Flere var under pari. Vi klarte ikke å slå om, legge trykk på TFK. Det gikk i samme tralten kampen igjennom. Om dette skyldes uvant formasjon, eller om flere av spillerne ikke klarte og komme opp på maksnivå denne dagen. - Det må vi ta en diskusjon med spillerne, og ta lærdom av.

Men på tross av en tung dag, og med flere viktige brikker i laget ute, spiller vi likevel nesten jevnt med hjemmelaget. Det må vi ta med oss videre. Disse poengene får vi ikke igjen, men vi skal jobbe hardt videre for å komme i gang med poengsanking igjen. Domkirkeodden kommer til Heggeriset lørdag 16. september klokken 15.00. Da skal vi gjøre alt for å avslutte en meget god hjemme-sesong, med seier. (Det er årets siste hjemmekamp.)

Nedtur og 1-4 tap mot Storhamar

Heggeriset stadion, Lørdag 2. september. Avspark 15.00
ca 150 tilskuere
Engerdal - Storhamar 1-4 (0-1)
0-1 (19.min) 1-1 (46.min) Marcus Østvang (John Hallgeir Lillestu) 1-2 (60.min) 1-3 (72.min)
1-4 (94.min)
Laget: Bjørn Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang, Tommy Nygård (Johan Opgård fra 80.), Christofer Nunez (Knut Erik Erkisen fra 84.), John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Sigurd Nesheim Bekk fra 90.) Sigurd Nesheim Bekk (Kay Torseth fra 69.) Marcus Østvang
Gule kort Engerdal: John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Christofer Nunez, Birk Viljar Hagen Jensvoll, Bjørn Lillestu og Marcus Østvang
Dagens Jerv: John Hallgeir Lillestu

Det blir en litt annen type referat denne gangen enn det pleier.
Nest siste hjemmekamp for sesongen, Vi går inn til kampen ubeseiret hjemme. Likevel er det revansjesugne gutter som tar i mot Storhamar. Vi ble smågutter og tapte hele 6-1 i Hamar den 19. mai. Etter denne kampen står vi med ni kamper uten tap, nå skulle Storhamar få se at vi ikke var så svake som sist.

Bildet: Sigurd Nesheim Bekk er centimetere fra å heade Engerdal i føringen,etter ett minutt. Foto: Arne Lund

Noen lag står mann ikke så godt mot, Storhamar virker som er ett sånt lag for oss. De er sterke og spiller kynisk fotball - slår langt og fyller raskt etter med mange spillere. Skikkelig trøkk er det når de kommer etter. - Vi skaper ikke veldig mye i denne kampen, selv om vi har en god periode i starten av andre omgang. Storhamar vinner fortjent, vi kommer ikke opp på nivået vi skal være på denne kampen

Storhamar tok ledelsen etter 19 minutter på ett langt overlegg, som går over Ola, deres spiller nummer fire skjærer inn fra sin kant posisjon og får lirket ballen forbi Bjørn, og den triller rolig over streken.

Vi utligner i andre omgangs åpningsminutt. En herlig stikker fra John, settes inn av Marcus. Da har vi trua, og vi trykker på noen minutter. - Men det er Storhamar som tar en overgang og fyller på med mange folk inne i vår boks. Det blir skikkelig klabb og babb. Vi får unna den første, men Storhamar er i overtall - og vinner returballen. De slår inn på bakerste. der en står alene på målstreken og header ballen i mål. (Så veldig ut som offside, men målet godkjennes)

Etter dette blir det opphetet stemning, med mange gule kort. - Storhamar takler dette best og setter inn to nye mål. - vi må børste av oss denne kampen, og se fremover mot neste. Allerede på torsdag er det lokaloppgjør på Trysil stadion. (avspark 18.00) .

Bildet: Dagens jerv John Hallgeir står frem og vinner en hodeduell, i en av flere harde dueller mot sterke Storhamar spillere. Foto: Arne Lund

Engerdal er kjent for sine arrangement, sin flotte ramme rundt fotballkamper og for vår entusiasme.
Entusiasme er viktig både på og utenfor banen. Den skal og må vi beholde skal vi prestere på ønsket nivå - men vi må holde oss på ett nivå vi ikke går over grensen for ufin oppførsel.
Jeg synes vi denne sesongen har klart dette veldig bra, frem til de to siste kampene, der det er mange meldinger om ufinheter. Etter lørdagens kamp er det sendt inn rapport til kretsen fra dommertrioen.

På vegne av klubben beklager vi ovenfor de som følte seg støtt på lørdag. Beklager til dommertrio og til Storhamar. - Saken er diskutert grundig på vår facebook side, og det er satt fokus på saken.
Vi har som nevnt tidligere rykte på oss som en klubb med enorm støtte og fantastiske arrangement, men vi har også dessverre ett rykte på oss - for sinte utbrudd, klaging og ufinheter. Dette må vi ta tak i og gjøre noe med. Det er ikke til vår fordel om dommere er forutinntatte når de kommer til Heggeriset stadion. Flere av våre trofaste tilskuere har også snakket om at dette var flaut, her må noe gjøres. - Sammen må vi gå i oss selv. stå sammen for klubben. Fortsatt støtte hverandre, være entusiastiske - men holde oss til positivt engasjement. Spontane utbrudd hører med på og rundt en fotballbane, men ufinheter og usportsligheter må unngås.

Sterkt poeng mot god motstander

Heggeriset stadion, Søndag 27. august. Avspark kl:13.00
136 betalende tilskuere
Engerdal - Kongsvinger 2 0-0 (0-0)
Laget:
Bjørn Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein), Tommy Nygård, Christofer Nunez (Vetle Engerbakk Moren fra 81.), John Halgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Sigurd Nesheim Bekk fra 75.), Magnus Lagmannsveen, Marcus Østvang.
Gult kort Engerdal: Magnus Lagmannsveen
1 gult til Kongsvinger 2
Dagens jerv: Ola Lund.

Blå himmel og sol,ei innbydende matte og 136 engasjerte tilskuere ga ei flott ramme, da Kongsvinger 2 gjestet Engerdal på Heggeriset stadion søndag. KIL 2 stilte med en sterk tropp. Det var tydelig at denne kampen ønsket de virkelig og vinne. Mot Ottestad kjemper Kongsvinger en hard kamp om opprykk til tredje divisjon. Vi ga de en håndsrekning i såmåte da vi holdt Ottestad til ett poeng - Kongsvinger 2 benyttet sjansen dårlig og tapte 1-2 for Moelv. Dette skulle rettes på - 6 fra A-stallen var med til Olderskogen, derav tre av de kunne vise til 15-16 kamper for klubbens førstelag som spiller sine kamper i Obos ligaen.


Bildet: Birk Viljar Hagen Jensvoll mottar blomster for 50 spilte kamper for Engerdal, av nestleder i sportslig utvalg Jonny Lillestu. Foto: Arne Lund

Engerdal roper på straffe, da John går ned i feltet i åpningsminuttet - dommeren vinker spillet videre. Etter tre minutter ligger ballen i nettet vårt, jeg noterer 0-1. Bjørn har vært ute på løpetur, og klarert en ball rett i beina på en Kongsvinger spiller, som på første berøring sendte ballen inn i tomt bur. Heldigvis står linjemannen og vifter det han er kar om, for å få dommerens oppmerksomhet. Ballen har vært ute, og vi slipper med skrekken.

KIL trøkker virkelig på i starten - De spiller seg gjennom på sin høyre side, spilleren prøver og lobbe over Bjørn som står på fem meteren, men Lillestu redder. - De spiller seg også gjennom sentralt, etter at deres spiller først prøver å sende ballen ut på kant, men bommer. Det gir han rom til og sende en stikker i stedet. fra ti meter setter angriperen deres ballen over mål.

Etter 17 minutter kommer KIL til nok en god avslutning, som skrur godt på slutten, ballen slår på utsiden av målet. Evigunge Bjørn henger godt med i svingene, og hadde nok tatt den om den hadde gått innenfor stengene.

20 minutter og innlegg fra Dølas høyreside. Keeperen sklir, og Marcus skyter fra skrått hold, ved bortre stolpe. Keeperen har kommet seg på beina, og i posisjon og redder. - "Den klarer seg" melder Bjørn på ett Kongsvinger frispark som stryker stolpen...

Nå skjer det mye en periode, vi slår kontra - Magnus i herlig driv får presset frem en corner - Ola slår inn corneren - Sigurd er høyest, men får ikke god nok treff og ballen havner utenfor. - Så stikker Marcus nydelig Magnus igjennom. vinkelen blir litt for spiss, så avslutningen går utenfor.

Kongsvingers keeper viser seg frem med en TV redning, der han må ut i full strekk, etter en god heading av John - Nå er det vi som har tatt over styrepinnen. Så blir det fullstendig balluba

Kongsvingers keeper tar opp ett oppspill fra Døla med hendene ca 35 meter fra eget mål!!!
Dommeren gir han det røde kortet - diskusjoner, gestikulering og mange meninger - ender til slutt med at dommeren (etter prat med linjemannen) omgjør dette, og gir keeperen gult i stedet...Keeperen ble forvirret av en ekstra strek på banen, laget til nier-fotball. Linjemannen mener at motstander laget må fratas en stor målsjanse, for at mann kan gi rødt kort i slike situasjoner.
Uansett er det ikke ofte man opplever at kort blir omgjort..

Helt på tampen av omgangen er vi vitne til to enorme prestasjoner. Christofer får ballen i lufta på 20-25 meter, Nunez smeller til på volley - Han får drømmetreff. Ballen går som en prosjektil, ogfår også en herlig dupp på seg - men Kongsvingers benådede keeper gjør en helt utrolig redning, og får slått skuddet ut til corner.(Pause 0-0)

Andre omgang starter litt som den første med Kongsvinger dominans - de skaper de første mulighetene. Bjørn redder oss med to gode redninger - der den første er en meget god sjanse for KIL. Innlegg fra deres høyreside, ender med skudd midt i boksen vår. Bjørn har blitt med på forskyvningen og holder skuddet.

Bildet: Bjørn høstet mange lovord etter en god kamp mellom stengene. Foto: Arne Lund

ca ti minutter ut i omgangen er vi nære etter en corner, Kongsvinger slår lynraskt kontra, og kommer i overtall. - Sondre stopper denne med å gå i kroppen på en, her hindrer Østvang en gedigen mulighet for KIL.

Christofer krummer nakken etter 63 minutter, og utfordrer backen - Nunez kommer til ett knallhardt innlegg, som keeper er nede og henter. Godt initiativ, litt lengre ut og det kunne blitt det store her.
Rett etter er Det KIL igjen som nesten kommer igjennom - Ola slår til med en kjempetakling helt i siste liten, og får avverget.

Bildet: Ola Lund ble kåret til dagens Jerv i søndagens kamp mot Kongsvinger 2

Spillet bølger litt frem og tilbake - så er det vi som er farlig fremme ett par ganger - Joachim får headet inne i deres boks, Skogheim header den ned, og keeper får en fot på den.
- Så er keeperen deres ute med to strake hender i ryggen på en Engerdalspiller etter corner. - Men dommeren ser det ikke, og Kongsvinger slipper unna.

81. minutt og nå er det vår keeper som slipper unna. - ett skudd, tenker Bjørn, at denne går utenfor, den slipper jeg ut...men ballen havner på innsiden av stolpen og går ut på andre siden av målet enn det vår keeper mente. Her er vi heldige.

Bildet: Joachim holder unna to Kongsvinger spillere.

Rett før slutt drar Magnus på seg sitt tredje gule for sesongen, noe som tilsier at han må stå over neste serierunde. Den spilles også hjemme på Heggeriset stadion. - Lørdag 2. september klokken 15.00. Da er det Storhamar som kommer til Fort Heggeriset. En skikkelig sekspoengs kamp om topp fire plassering.

Engerdal fikk skryt for arrangement og entusiasme fra Kongsvingers Espen Nystuen - Klart beste arrangementet i fjerdedivisjon. - Dere rundt klubben vår gjør en fenomenal innsats.
http://www.kil.no/nyheter/uavgjort-mot-engerdal - Her kan dere lese hva Kongsvinger skriver om kampen.

Fantastisk lagmoral ga poeng mot serielederen

Heggeriset stadion, Lørdag 19. august Avspark: 15.00
104 betalende tilskuere.
Engerdal - Ottestad 2-2 (0-1)
0-1 (21.min) 0-2 (50.min) 1-2 (61.min) Marcus Østvang (Christofer Nunez) 2-2 (90.+min) Eivind Nordsveen (Tommy Nygård)
Laget: Jørn André Lillestu, Ola Lund, Johan Opgård, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Christofer Nunez (Eivind Nordsveen fra 86.), John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll Sigurd Nesheim Bekk fra 82.), Marcus Østvang, Sigurd Nesheim Bekk (Bjørn Lillestu fra 28.)
Gule kort Engerdal: Johan Opgård og Joachim Skogheim.
2 gule kort til Ottestad
Rødt kort: Jørn André Lillestu.
Dagens jerv: Sondre Østvang

Bildet: Dagen jerv Sondre Østvang.

Serieleder Ottestad gjester Døla en regnvåt lørdag i august. Ottestad har ni strake seiere siden de møtte oss på deres hjemmebane. Da endte det 2-2, etter at vi ledet 2-0 til pause. De to målene er de eneste våre gjester har sluppet inn på sin hjemmebane denne sesongen. Nå kom de hit, og sa de var litt revansjesugne - Kunne vi klare og holde fortet?

Ottestad startet best, de viste tidlig at de var sterke på dødball. allerede etter fem minutter smeller det i stolpen. Ett langt kast, når John først, men ballen går rett opp. Ottestad vinner neste duell, og headingen går i innsiden av stolpen og ut, før vi får avklarert med nød og neppe.

I det åttende minutt får vi vår første sjanse. John blir felt, og setter selv frisparket rett utenfor.
- så nytt kast høyt i banen for Ottestad. Stuss på første stolpe, og avslutning midt foran mål. Jørnsen får en hånd på den, ballen slår igjen på innsiden av stolpen. Igjen får vi den mirakuløst ut på banen igjen.

Så er det vår tur til å ha kast - Ola tar det kjapt. Christofer drar seg fri, legger inn - Marcus skyter fra 3 meter.....Over! En enorm sjanse!

John spiller ballen til Johan, Opgård velger å vende med ball, men blir overrumplet av en Ottestad spiller, som tar ballen og setter fart mot mål. Johan tar en for laget og gjør en "Profesional foul" og får korrekt gult kort. - Frisparket går rett igjennom feltet, stusser og får ekstra fart mot målet, men Jørnsen ligger strakt i lufta og slår ballen ut til corner.

21. minutter og corner fra Ottestad. Ballen blir skrudd inn mot første stolpe. - Den går i mål via Jørnsen. 0-1 Ottestad! Vanskelig å se hva som skjer, men det er ikke å komme unna at det er fortjent ledelse til de gule.

Ola slår så en corner, som Tommy header inn igjen på bakerste. Der kommer Joachim, men er lit på hæla, og får ikke avsluttet ordentlig, dermed avklarer Ottestad. Marcus sender i vei ett skudd i situasjonen som følger. God retning, men Ottestad blokkerer.

Ny farlig Ottestad corner to minutter seinere. Ballen slås inn på bakerste. det en gul header, men Joachim får hodet på den, og ballen går ut til ny corner.

28 minutter. John og en Ottestad spiller (Langemann som vi kaller han)havner oppå hverandre i en duell. John kaver seg opp igjen, men langemann er også oppe, og dytter John ned i bakken. Dette ser ikke dommeren, men vår keeper har orkesterplass, og får en "hjerneblødning" Jørnsen dytter deres langemann i bakken, dette ser dommeren, og ingen tvil - Rødt kort.

Vi må da rokkere litt, vi trenger en keeper. Bjørn tar plass mellom stengene, mens Sigurd blir ofret. en time igjen, og 0-1 mot Ottestad. Nå får vi virkelig se hva som bor i gutta.
Ottestad sin langemann får en kjempesjanse, da han står alene på bakerste stolpe, en halv meter fra målet - men han klarer ikke å sette den. Dårlig avslutning!

Vi ligger veldig kompakt og fint med laget vårt etter at vi ble ti mann, og Ottestad kommer ikke til flere farligheter i første omgang. Vi har en helt på tampen da keeperen deres først havner på ryggkulen og får vondt etter en duell, så mister han ballen upresset, men vi er ikke på allerten, og det blåses av til pause.

Dette er ikke umulig, her har vi fortsatt muligheter - selv med ti mann. - Noen klare beskjeder fra Kimba, og gutta er klare for å gi alt de har.

Døla tar tak i kampen og viser at dette har vi trua på. Vinner dueller og trykker etter - men etter fem minutter får vi en trøkk i trynet. 0-2! Nå er det kjørt, etter denne klarer vi vel ikke å reise oss?
Vi mister ballen for enkelt på midten. Langemann gjøren god prestasjon, drar seg forbi og setter den inn ved bakerste. Bjørn er så vidt på den, men ballen havner i nettet.

Bildet: Ottestads langemann (Marius Ottestad) satte inn 0-2, og det så ut til å gå mot tap...
(Bildet er tatt i våroppgjøret på HIAS)

Ottestad tar over litt igjen etter dette, men de virker nå sikre på at de skal vinne, og ønsker å trygge seieren, i stedet for å jage nummer tre. Vi tar mer og mer tak i ball, men finner ikke åpningene -før i det 61. minuttet. Christofer har ballen sentralt i banen, vender og lader skudd fra ca 18 meter. Han treffer ikke godt, og ballen havner hos Marcus, Østvang er kald - drar av forsvareren før han tupper ballen opp i nett-taket. Brått har vi trua, mens målscoreren kommer skliende på knærne med elleville lagkamerater jagende etter.

Resten av omgangen er litt som beskrevet over - Ottestad litt feige, mens vi har en mann mindre, og ikke helt makter å finne åpningene. Det blir med noen halvsjanser begge veier. Deres bestemann for dagen får skuldra ut av ledd, og må forlate banen (Vi krysser fingrene for at det går bra med Dima på Ottestad,)

Spenningen er der - trykket er der, så tar det helt av - Eivind Nordsveen meldte før vi satte han innpå at han skulle inn og score, og han skulle juble helt vilt - og fem minutter etter han kom inn får han sjansen. Tommy avklarerer en lang og høy ball inn i deres felt - den ser bortimot umulig ut å nå- men Nordsveen har bestemt seg. ett ellevilt løp, det gnistrer av han. Han er som en bulldoser. Denne er min! Han når den, og han setter den inn med en kontrollert, men presis bredside. 2-2!!
Jubelen har ikke lagt seg enda!? Folk faller av benkene i pur glede, noen må tørke tårer!

Bildet: Eivind Nordsveen fikk hele stadion til å ta helt av etter sin utligning til 2-2 på overtid.

Vi trenerne kan ikke fullrose den fantastiske moralen vi har i dette laget. Vi nekter å gi oss, uansett.
0-2 under med en mann mindre, mot de uslåelige serielederne - det skal ikke gå, men for denne gjengen er ingenting umulig. All respekt til gutta - og Fort Heggeriset står fortsatt!

Neste helg kommer det muligens en ny serieleder på besøk. Skulle Kongsvinger 2, vinne med to mål eller mer mot Moelven er de på topp før de gjester oss Søndag 27.august klokken 13.00
Da håper vi at flest mulig kommer og støtter og heier gutta frem til en ny bragd.

Fort Heggeriset!

Heggeriset stadion, Lørdag 12.august avspark 15.00
101 betalende tilskuere
Engerdal- Sander 4-2 (2-1)
0-1 (15.min) 1-1 (17.min) John Hallgeir Lillestu 2-1 (41.min) Magnus Lagmannsveen (Ola Lund)
2-2 (50.min) 3-2 (52.min) Marcus Østvang (John Hallgeir Lillestu) 4-2 (82.min) Marcus Østvang (Birk Viljar Hagen Jensvoll)
Laget: Jørn André Lillestu, Johan Opgård (Sigurd Nesheim Bekk fra 46.) Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein), Tommy Nygård, Christofer Nunez (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 80.) Joachim Skogheim, John Hallgeir Lillestu, Ola Lund, Marcus Østvang, Magnus Lagmannsveen (Eivind Nordsveen fra 85.)
Gult kort: Tommy Nygård
Dagens Jerv: Marcus Østvang

Bildet: Ola Lund mottar pokal for 100 spilte kamper, fra nestleder i sportslig utvalg Jonny Lillestu
Foto: Mona Lund

Ny hjemmekamp, denne gangen mot ett lag vi har hatt jevne bataljer med tidligere, men alltid har Sander endt opp med poengene - Nå skulle vi ta dem - og det starter bra - Vi setter på enormt trykk på våre gjester allerede fra start. Ola som spiller kant for anledningen ordner en corner for oss før minuttet har gått - Corneren ender i ett skudd fra farlig posisjon, men Sander får blokkert.

3 minutter: Magnus og Marcus kriger som løver, ballen havner hos Christofer, som sender i vei ett godt skudd. Keeper gjør en god benparade - Vi har avslutninger fra Magnus Heading over etter 8 min. Fra Ola som drar seg forbi to motstandere, før skuddet blir litt slapt - Så er det Joachim etter 11 minutter etter at Sigurd Lia legger ballen ut til ham. Ett godt skudd, men også denne går via en forsvarer og ut til corner. - Corneren ender med skudd fra Christofer fra ca 16 meteren - med høyrefoten smeller han til - I tverrligger å ut. - Nunez får sjansen igjen rett etter, Ola slår inn, Magnus og Marcus slipper ballen videre, der Christofer er alene med keeper. Han får så god tid at han rekker å tenke - han velger kraft og sender en kule rett utenfor! Vi trykker virkelig på, men ballen vil ikke inn.

Bildet: Christofer Nunez utfordrer ute på kanten. Foto: Mona Lund

Da skjer det som så ofte skjer i fotball - På sin første store sjanse, så scorer Sander. En corner blir headet inn fra fem meters hold - midt foran mål. Via en Døla spiller- stanga og inn. 0-1! mot spillets gang er det Sander som leder. - De har vist at de har krutt i beina, spesielt keeperen som har enormt tilslag på ballen (Han kunne vært kicker i amerikansk fotball!). Resten av laget kommer i hundre på overganger når de har sjansen på det. Nå er de foran, og vi får se hva som bor i Døla guttene.

Det tar to minutter. Da scorer John Hallgeir sitt 12 mål for sesongen. fra frispark på 18-19 meters hold. Det er følelse denne gangen. Nydelig over muren og ballen går inn helt inne ved stolpen 1-1!

Vi trykker på igjen, kommer til noen halvsjanser. Tommy skyter rett utenfor, mens Ola først header over, før han prøver seg med ett brassespark - Sander har noen farlige dødballer, de er sterke i duellene og trykker nesten inn en til, men Jørn blir stående igjen med ballen i hendene.

41 minutter - Så sitter den 2-1: Ola med klasseinnlegg som Magnus header inn oppe i krysset. En nydelig scoring. To minutter senere holder vi på å øke, Tommy med innkast, Sigurd Lia får den på tre meter, kommer ikke nok over ballen og den havner over (Har på følelsen at jeg har skrevet den linja der tidligere denne sesongen...)

Pause 2-1. Vi har skapt mye offensivt, men Sander er langt fra ufarlige. De er som tidligere nevnt tunge i duellene, og har ett stort ettertrykk. I tillegg har deres høyrekant (nummer 21) gjort det vanskelig for oss med noen gode legg fra kanten - Vi har så vidt berget oss, men de ønsker å utfordre bakrommet, og vi justerer litt inn mot andre omgangen, samtidig som at vi også må litt tettere med lagdelene igjen også

2 minutter ut i omgangen drar Ola seg forbi fra sin backposisjon - sender inn ett ferdigscora innlegg til Magnus, men Muzze får ikke nok berøring på ballen, og den seiler utenfor

Rett etter smeller det fra Sander. en kanon fra 30 meter? på halvspretten - Ballen dupper ned utagbart bak Jørsen i kassa 2-2. En herlig enkeltprestasjon. - Nok en gang slår vi tilbake med en eneste gang, to minutter etter tar vi igjen ledelsen. Christofer slår ballen forbi backen deres - setter opp turboen, og havner etter egen mening nesten ute ved hovedveien - men han rekker ballen før den går over sidelinja og slår den 45 ut til Magnus. Muzze videre ut til John, som får den servert på direkten. John dundrer til - men bommer nærmest på ball, men den havner hos Marcus fem meter lengre frem. Alle tror det er offside, alle utenom Marcus. Han klistrer ballen oppe i vinkelen - Vi ser på linjemannen - Han dømmer mål!! En Sander spiller stod igjen, så godt sett av dommeren.

Andre omgang er frem og tilbake - Begge lag gunner på - Referenten er engasjert, og fryktelig spent - så spent at jeg ikke får skrevet ned noe en lang periode. - Men jeg husker en Sondre sklitakling som stopper en Sander spiller i fult firsprang igjennom. - Jørnsen blir også stående med ballen i hendene etter to store Sander sjanser, etter innlegg og heading. - Hjertet i halsen på begge!!

Bildet: Engerdal trykker på. Foto:Mona Lund

Vi er heller ikke ufarlige. Sigurd Bekk slår ett nydeliglegg fra frispark - Navnebror Lia header den over. - John får ballen servert på direkten igjen, denne gangen fra Joachim. Jokke kunne skutt selv, men velger å gi den til sin midtbanekollega. PANG - rett utenfor krysset

SÅ SKJER DET - en utrolig situasjon, Det føles som en evighet. Sander ruller opp fra venstrekanten, forbi to av våre, så forbi en til. og angriperen er mutters alene med Jørnsen. - NEI, nå sitter den.....men nei, på innsiden av stolpen og ut! Her er det marginer. 3-3 her og alt kunne ha skjedd

Bildet: Marcus Østvang. Tomålscorer og dagens jerv. Foto: Lene Cecilie Lillestu.

I stedet er det Døla som setter 4-2. John til Birk, Birk tidlig og hardt videre til Marcus - som setter inn sitt andre for dagen - full ekstase, Vi har klart det. Vi har endelig slått Sander! og vi har gjort Heggeriset stadion til ett fort. - ubeseiret etter 6 kamper. Vi står med 4 seiere og 2 uavgjorte. En målforskjell på 22-5. - Bring on Ottestad og Kongsvinger 2 (De to neste motstanderne er avdelingens to topplag - Her håper vi at folk går mann av huse for å hjelpe oss, og holde fortet!)
Ottestad først, lørdag 19, klokken 15.00

Ketchupeffekt, ga 5-0!

Heggeriset stadion, Fredag 28.juli. Avspark: 19.00
117 betalende tilskuere
Engerdal - Fart 5-0 (0-0)
1-0 (55.min) John Hallgeir Lllestu (Christofer Nunez) 2-0 (72.min) John Hallgeir Lillestu
3-0 (74. min) Ola Lund (Birk Viljar Hagen Jensvoll) 4-0 (84.min) Magnus Lagmannsveen (Sigurd Nesheim Bekk) 5-0 (89. min) Marcus Østvang (Christofer Nunez)
Laget: Bjørn Lillestu (Amund Østmo fra 87.), Ola Lund (Sigurd Nesheim Bekk fra 77.), Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang, Johan Opgård (Eivind Nordsveen fra 82.), Christofer Nunez, John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim (Knut Erik Eriksen fra 82.), Martin Frederiksen Tøraasen (Birk Vilar Hagen Jensvoll fra 69.), Vetle Engerbakk Moren (Marcus Østvang fra 46.), Magnus Lagmannsveen.
Dagens jerv: John Hallgeir Lillestu

Bildet: Målscorerne! Foto: Arne Lund

Fotballferien er over, og den runde kula rullet igjen på den nydelige grønne Heggeriset-matta. Bana er veldig fin nå, bedre enn den har vært på lenge. Her må vi passe på å skryte av alle de som styrer og steller med den. Dere gjør en god jobb! Fart var motstander. Seriens jumbo - Døla var klare favoritter....

Fart kommer med en klar kampplan, de legger seg veldig lavt i banen, og er kompakte mellom leddene sine. Her skal de nekte oss rom - Samtidig som de ønsker å slå til på raske kontringer.
Dette lykkes de nesten med i det første spilleminuttet - da de kommer til skudd etter nettopp en kjapp overgang. Men skuddet går utenfor Bjørns venstre stolpe.

Det ser ut som det er uvant for oss og spille mot denne type motstandere. Vi bruker for lang tid, og blir fantasiløse. Fart leser enkelt hva vi skal gjøre, og har god kontroll på oss, selv om vi har ballen 80% av tiden - etter 16 minutter får vi vår første store sjanse. Sondre slår ett oppspill diagonalt mot Christofer, Nunez får snudd seg vekk fra en forsvarer, men blir blokkert i skuddøyeblikket. Ballen havner hos Vetle på ca 16 meters hold. Engerbakk Moren drar til - Rett utenfor!

Like etter er det John som spiller opp mot Magnus, den blir akkurat for lang for Muzze, som må strekke seg litt i avslutningen - og ballen går dermed over mål.

Vi produserer en del sjanser nå. Joachim med en herlig crosser, til Ola på venstre kanten. Ola utfordrer, lurer en motspiller - og dunker til, dessverre dårlig treff på ballen, og den havner godt utenfor - Så er det to cornere fra Døla som blir farlige: Johan slår en perfekt corner, som sklir gjennom hele feltet. Den skulle vi ha vært på. Nydelig slått. Vi får en corner til fra motsatt side fra Ola. Sigurd Lia går høyt, men kommer ikke høyt nok til å få klem på headingen og dermed redder keeper.

Nevnte Sigurd Lia tar ballen på egen banehalvdel, setter fart - han går forbi to ledd, før han blir lagt i bakken av Fart forsvaret. Frisparket blir blokkert. - Fart er ikke ofte i angrep, men etter 32 minutter har de ett farlig skudd fra ca 20 meter, som går rett utenfor, usssj- det var nære.

33. minutt og Fart keeperen redder mesterlig! Christofer vender utover skaffer seg rom, og smeller til fra skrå vinkel - knallhardt og rett under tverrligger - men der er altså keeperen med en fenomenal reaksjonsredning, og slår ballen ut til corner. Corneren er nok engang Lia høyest på. headingen har god retning, men havner dessverre rett utenfor.

Omgangen ebber ut med to skuddforsøk fra Martin. Det første går rett over fra ca. 20 meter, mens det andre stryker stolpen, Godt skudd, men Fart har lyktes med sin taktikk så langt. Lagene går til pause med 0-0. I pausen er vi klare på hva vi må gjøre. Vi må ha mer tempo på ball, utnytte når de en sjelden gang er i angrep og ute av posisjon - samtidig som vi må være konsentrerte bakover, så vi ikke gir bort store overganger.

Andre omgang starter litt som den første. Vi får ikke helt taket på det, feriemodus? Fart har to halvsjanser. En etter corner, og ett skudd - Begge redder Bjørn ganske så kontrollert og greit.

så i det 55. minuttet synes John at det får være nok. Han får ballen fra Christoffer ute på venstre kanten. Drar seg litt innover, før han skyter med høyre foten fra hjørnet av 16 meteren. En herlig treff med blanding av vrist og innside, er den hard og med deilig skru smeller ballen inn i motsatt kryss. En Kjempescoring, og endelig 1-0 Døla!

Nå tar vi virkelig tak i kampen, samtidig som Fart ikke makter å flytte laget sitt oppover. Magnus blir spilt igjennom, og setter ballen flott forbi keeper - Men det blir avblåst for offside. Marcus er i soleklar offside, men er ikke involvert i spillet. Muzze var mer tvilsomt var i offside. Men i fotball er det engang så, at det er dommer-trioen som bestemmer. (de var veldig gode i dag.)

Bildet: John dunker inn 2-0 på frispark. Foto: Erling Hyllvang

Så blir John felt, og sentralt i banen, fra ca 23,47 meter dunker kanon-John til. Nok en suser.
smeller inn via tverrligger. 2-0, to kjempescoringer! - Da John selv ble felt, ble det diskusjoner om hvem som fortjente å krediteres for målgivende. Gode forslag som Jon Bakken og Svein Ekis Ekeland ble dratt frem, da begge gjør knakende gode jobber for klubben...Nå kommer ketchup effekten, 3-0 kommer etter en herlig opprulling langs venstrekanten. innbytter Birk får ballen - Ola kommer på løp på utsiden. Birk venter og venter, før han slår ballen til Ola i rett øyeblikk? eller var det akkurat for seint? Dommerne lar det gå denne gangen. Ola er kald som en fisk, og venter ut keeperen før han setter den rolig i nettmaskene.

Bjørn viser at han vet hvor målet står, da han lar ett Fart skudd gå centimetere utenfor stolpen...
Flere innbyttere vil melde seg på. Eivind har ett flott oppspill til Sigurd NB,som drar den med seg, og slår ett fantastisk innlegg - som Magnus nikker inn i borterste hjørnet. 4-0! Strålende angrep.

Bildet: Engerdal HEI, ENGERDAL HEI..... Foto: Arne Lund

Knut Erik vil også melde seg på, og har en nydelig stikker til Magnus, men Fart forsvaret får ryddet unna denne gangen. - Sigurd Lia er nære på ett par cornere til. Først går avslutningen hans rett utenfor, før keeper redder, og Knut Erik får sjansen på returen. Eriksen kommer ikke nok over ballen og den havner over tverrliggeren.

Punktum settes av Marcus som drar til fra skrått hold, den er borti såla til en Fartforsvarer før den sitter nede i kroken. 5-0! og mål av begge "comeback-gutta" som har vært ute med skader.

Neste seriekamp er også hjemme på Heggeriset stadion. Lørdag 12.august. Da møter vi Sander med avspark klokken 15.00

NB: Hovedtrener Kim Arne som er nummer to på toppscorerlista for Engerdal med 61 mål (Adelskalender) har nå fått to spillere på skuddhold, til å passere han. John Hallgeir har nå 60, mens Magnus har 58. - På topp troner fortsatt Helge Sandbakk med sine 92

Seier i sommervarmen.

Heggeriset stadion, Lørdag 1. juli. Avspark: 15.00
118 betalende tilskuere
Engerdal - Eidskog 5-1 (3-0)
1-0 (1.min-straffe) John Hallgeir Lillestu (Magnus Lagmannsveen) 2-0 (19.min) Sigurd Lia Hovde (Johan Opgård) 3-0 (35.min) Magnus Lagmannsveen (Tommy Nygård) 4-0 (56.min) Vetle Engerbakk Moren (John Hallgeir Lillestu) 5-0 (63.min) Vetle Engerbakk Moren (John Hallgeir Lillestu) 5-1 (65.min) Håkon B. Reitan.
Laget: Jørn André Lillestu, Johan Opgård (Cato Kjeldstad fra 83.) Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Christofer Nunez, John Hallgeir Lillestu (Marius Engerbakk fra 85.), Joachim Skogheim, Sigurd Nesheim Bekk, Vetle Engerbakk Moren, Magnus Lagmannsveen (Kim Arne Enger fra 46.)
Gult kort Engerdal: Tommy Nygård
Gult kort Eidskog: Morten O. Sæter
Dagens jerv: Tommy Nygård

Eidskog kom på besøk, denne nydelige sommerdagen. Det har tetnet seg skikkelig til i vår avdeling. Med Eidskogseier i denne kampen, hadde det vært fire poeng fra 6. til 10.plassen. Med seier ville Engerdal få en luke på åtte poeng ned til Eidskog, og kun være poenget bak Moelven på fjerdeplass. En skikkelig sekspoengers-kamp.

Dommer blåser matchen i gang - og Magnus fullfører og kjemper seg videre, selv om han blir hindret. Det ender i en soleklar straffe. Straffa setter John Hallgeir i mål. 1-0 Døla etter ett minutt.

Rett etterpå sender Johan inn ett innover-skrudd frispark fra 35 meter. Hardt og perfekt slått. Den går forbi alle, og keeper må gjøre en god redning for å slå den ut til corner.

Selv om vi har fått drømmestart og kommet foran, er ikke Døla helt på, det blir litt forsiktig i duellene, og Eidskog kommer til en avslutning som går rett over mål. - Så er det vår tur igjen. Corner fra venstre. Godt slått av Sigurd Bekk, Sigurd Lia står helt alene i boksen. Men kommer ikke høyt nok, eller timer feil. Dermed flyger ballen over.

Så er det Joachim som er sterk som en bjørn på midtsteken. Vinner ball, drar den med seg ett par meter før han skyter fra nærmere 50 meter! Han har sett at keeper står langt ute. - Ballen lander noen centimetere utenfor mål. Frekt og godt forsøk av Skogheim, som viser stort overblikk.

Mye som skjer i det første kvarteret av kampen. Nunez kriger frem en corner etter godt kombinasjonsspill med John Hallgeir. Corneren er nesten reprise fra forrige. Sigurd Bekk,finner Sigurd Lia igjen ganske alene. Også denne gangen går headingen over mål

Så vil Magnus vise seg frem. Han setter opp ett herlig driv, og bare suser forbi en etter en av Eidskog forsvarere, før han spiller Christofer nydelig igjennom - helt alene med keeper. Nunez prøver å sette den mellom beina til keeper, men den slår i låret på keeperen og går ut til corrner.En kjempesjanse etter god forspill.

19 minutter og Johan viser frem dødball foten sin igjen. Sigurd Lia er høyest, og denne gangen får han godt treff - ballen går i stanga og inn. 2-0 Engerdal. - Går som konge detta, sier Bjørn på benken.


Bildet: Scorings-jubel! (Foto: Arne Lund)

fem minutter etter sitter ballen i Eidskog-målet igjen. En herlig stikker til Christofer, som kommer i hundre. han kommer i duell med Eidskogs keeper på fem-meteren nede ved dødlinja. Nunez er tøff vinner duellen og får sendt ballen inn foran mål, selv om keeperen setter alle knottene sine inn i låret hans. Foran mål er Sigurd Bekk i duell med en forsvarer. Han får forlenget ballen til Vetle, som enkelt setter den i kassa. Men dommeren annullerer for hoftesving mot Bekk.

Vetle og Christofer har fått blod på tann nå, rett etter nytt godt angrep der Nunez skyter, og keeper må gjøre en god redning. Returen kommer mot Vetle, som header den over.

Engerdal har god kontroll, men det er lange avstander mellom leddene våre, stort rom sentralt i banen - men Eidskog klarer ikke utnytte dette. De har ett skudd fra god posisjon, som Jørn enkelt plukker ned, før han leker litt med ballen, lar den sprette opp i panna...før han spiller den ut på banen igjen.

3-0! Tommy med ett langt og presist kast. Magnus er suveren i lufta og header ballen knallhardt i nota. - Minuttet etter spiller John Hallgeir, Christofer frekt igjennom. Nunez kommer i hundre, i kjempeposisjon. ikke lett å skyte i så stor fart, og skuddet fyker over

På slutten av omgangen får begge lagene en stor sjanse hver. Først er det Eidskog som prøver seg i bakrommet, Ett flott gjennomspill, ender med ett skudd, som de prøver å vri inn i lengste hjørnet, men ballen går utenfor. Engerdal på sin side har en utrolig sjanse. der Sigurd Bekk i duell med keeper får tuppet ballen i tverrligger. Returen prøver samme Sigurd seg på ett brassespark, men bommer på ballen, den havner i stedet hos Vetle, men ballen vil ikke inn. Pause og 3-0


Bildet: Sigurd Bekk har svingt inn en farlig corner. (Foto: Arne Lund)

Andre omgang blir en omgang der vi ikke får ut mer enn vi må i varmen. De første minuttene vinner vi knapt en duell. Likevel er det Engerdal som setter 4-0 elleve minutter ut i omgangen. John bryter, og drar av tre mann, tvers-over til Vetle. Ferdigscora. Engerdals første gode angrep etter pausen.

Seks minutter senere. Frispark fra John, ca 22 og en halv meters hold. Godt skudd, som keeperen må ut i full strekk for å redde, returen er Vetle først på, og setter inn 5-0.

Eidskog synes nok får være nok. først har de ett gjennomløp, der det blir en dårlig avslutning i en pressa situasjon, men det var forsmaken. Minuttet etter scorer de på ett langskudd. Utagbart for Jørnsen.

Etter 71 minutter har Eidskog corner. Det smeller i stolpen, ikke bare en gang men to ganger, etter dette dør kampen ut, og det er ikke mange situasjoner etter dette. 5-1 til Engerdal, som da har tatt 15 poeng på de første 10 kampene.


(Foto: Arne Lund)Bildet: Marius Engerbakk gjorde comeback for Engerdal mot Eidskog lørdag. (Marius var også til god hjelp til kampreferatet. Han melder om en tur i skogen pga.gode match forberedelser, og stort vann inntak - og at en stor dobbeltsjanse fra Engerdal hvor blant annet Sigurd Bekk var involvert - derfor ikke kom med i notatene...
Tuen takk Marius for at du stilte opp for Døla!


Bildet: Dagens jerv Tommy Nygård, sammen med Jørnsen som også hadde en god kamp for Døla.
Foto: Jervehiet

NB: Tommy dro på seg sesongens tredje gule, og må sone karantene i neste kamp, som er hjemme mot Fart 28. juli.

Poengdeling mot HamKam rekruttene

Heggeriset stadion, søndag 18.juni avspark 15.00
171 betalende tilskuere, pluss flere av gårdagens fotballskoledeltagere.
Engerdal - HamKam 2 2-2 (2-1)
1-0 (6.min) John Hallgeir Lillestu (Uassistert) 2-0 (33.min) Magnus Lagmannsveen (Tommy Nygård)
2-1 (39.min-straffe) Eirik J