Menu

Seriekamper

Furnes vant sekspoenger!

Gaalaasbanen Fredag 15.juni - Avspark klokken 20.00
Furnes - Engerdal 2-1 (1-0)
1-0 (27.min ) 2-0 (63.min ) 2-1 (79.min.) Magnus Lagmannsveen (Martin Monssen Moen)
Laget:
Jørn André Lillestu (Bjørn Lillestu fra 64.) Ola Lund, Martin Monssen Moen, Sondre Østvang (Kaptein) Tor Arne Rønningen, Birk Viljat Hagen Jensvoll (Martin Frederiksen Tøraasen fra 46.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Sigurd Nesheim Bekk (Christofer Nunez fra 46.) Marcus Østvang, Magnus Lagmannsveen

Gule kort Engerdal: Ola Lund, Christofer Nunez og Magnus Lagmannsveen
Furnes: 4 gule

Det skilte ett poeng på tabellen mellom lagene før kampen, med seier ville Furnes skaffe seg en luke på gjestene, mens Engerdal hadde klatret forbi om de røde dro det lengste strået.

Furnes prøver seg i starten med å spille frem sin nummer åtte - Helmersen. Han møter Engerdals nummer 8 -Rønningen. Det er Torris som går seirende ut av de to første duellene

Så sender John - Marcus igjennom med en delikat stikker på Messi vis - Magnus kommer alene med en keeper som kommer imot for å gjøre målet mindre. Marcus prøver å lobbe, keeper er sjanseløs - men lobben er litt for hard. Her kunne vi fått en drømmestart.

Det er relativt jevnt ute på banen, Engerdal mangler de siste ti prosentene av guts og vilje som vi så mot TFK og mot HamKam 2. De grønne Furnes gutta vil litt mer og vinner dermed de fleste første og andreballene. - Jørnsen redder oss da han er offensiv i hodet og fungerer som sweeper, da han er ute og klarerer ett oppspill inn i bakrommet. den er viktig.

Kun tre minutter senere (27.min) spilles deres venstre kant Helmersen opp i bakrom, mellom Tor Arne og Sondre. Furnes spilleren er sterk og klarer å holde seg nok foran til at han får sendt av skuddet fra 12 meter. den går akuratt utenfor Jørnsens rekkevidde og i mål. 1-0 til hjemmelaget og det skjer ikke mye på etter dette og omgangen ebber ut med ledelse til de grønne.

En skikkelig PEP talk i garderoben og to bytter håper vi skal være med på å snu denne kampen - og Marcus krangler med seg ballen på Marcus fighter vis. - Han får i veg ett godt skudd selv om han blir klart hindret. Keeper gjør en meget god redning ned mot høyre.

Jørnsen viser sweeper egenskapene sine igjen da han kommer først på en stikker mot kantspilleren som har lurt seg inn bak sentralt - Jørn når den, men blir stemplet over vrista da han klarerer ballen. Han biter tennene sammen og fortsetter - Like etter skal Jørn sette i gang spillet. Han får beskjed Ola, Ola, men da Jørn sender ballen mot Ola har Furnes rukket å flytte seg slik at de snapper ballen og kommer alene mot Jørn. Døla forsvaret satser alt for å nå igjen spilleren og blokkere skuddet.
men baller subber borti en forsvarer og setter keeperen ut av spill. 2-0!

Bjørn kommer inn for Jørn og han drar frem en kunst redning. Furnes spiller Hermansen ser at Bjørn er langt ute og går for årets mål. Han får drømmetreff og hele stadion ser for seg en nydelig scoring. Alle utenom vår evigunge femtifire årige keeper. Han løper mot eget mål med ryggen mot ballen, så ser han seg tilbake og beregner ballbanen, før han hiver seg så lang han er og på Bjørn Maaseide vis begerslår ballen ut til corner. - Denne skulle vært filmet. Det hadde garantert blitt en youtube slager!

Vi satser og sender frem Martin, og det skaper kaos fra første sekund - og det tar ikke lang tid før vi setter skikkelig trykk på i deres boks Tøraasen, Jokke og Martin kombinerer før Magnus avslutter nydelig via stolpen og inn reduserer han til 2-1 og plutselig er det Engerdal guts og gutta er der vi kjenner dem - Nå får vi momentumet og det ligger flere mål i luften.

Martin Monssen Moen er knallhard og kjemper seg forbi to grønne på bulldoser vis. Vi er nesten sikre på scoring, men han blir sparket i det han skal avslutte og skuddet går dermed over. Her skulle vi hatt ett soleklart straffespark, i stedet får vi corner - Vi gutser på, og Furnes får sjanser på overganger.

Nunez får til ett kanonskudd på slutten - den har god retning, undertegnede skriker JAAA, da jeg ser utgangen, men det er lengre til mål enn jeg tror og keeper rekker dermed over og redder nede i hjørnet. - Vi får egentlig som fortjent da vi ikke kommer helt opp på vanlig standard, og da Furnes viser gode kvaliteter med kjappe spillere og kjappe kombinasjoner, Vi må gnu på finne igjen Døla fighterviljen, og prøve det vi kan på å overraske Lillehammer, som er vår neste motstander.

Viktig seier hjemme mot ham kam 2

Heggeriset stadion, mandag 11.06 Avspark 19.00
Engerdal - HamKam 2 3-1 (1-0)
1-0 (12.min) Sigurd Nesheim Bekk. 1-1 (48.min - straffe) Henrik Thorkildsen 2-1 (80.min - straffe) Sondre Østvang (Marcus Østvang) 3-1 (89.min) Marcus Østvang (Magnus Lagmannsveen)
Laget:
Jørn André Lillestu, Ola Lund, Martin Monssen Moen, Sondre Østvang (Kaptein) Tor Arne Rønningen, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Christofer Nunez fra 59.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Sigurd Nesheim Bekk (Adrian Køien Andersen fra 59.) Marcus Østvang, Magnus Lagmannsveen.
Gule kort Engerdal: Magnus Lagmannsveen, John Hallgeir Lillestu, Sondre Østvang, Joachim Skogheim
HamKam 2: tre gule


Dagens jerv: Tor Arne Rønningen (Foto: Arne Lund)

Det var ett revansjelystent hjemmelag som gjorde seg klare for å møte HamKams andre lag i vindkulene på Heggeriset stadion mandag kveld. 0-8 for Kongsvingers nest beste skulle revansjeres. HamKam kom fra en knusende 9-0 seier over Follebu på sin lekegrind Briskeby. De stilte med de fleste fra det laget, men manglet ett par viktige. Likevel er det ett brukbart fotball lag som skal prøve å underholde hamarsingene via HAs nett TV sending.

Kampens første hendelse er ett frispark fra John, fra ca 35 meteres hold. Han sender i vei en markkryper som fort kunne ha blitt styrt mot mål, men ingen får skiftet retning på den.

Så er Kamma farlige to ganger på fem minutter. Den første får de servert etter at Døla klarerer dårlig i egen boks. fra 6-7 meter får Kamma spilleren strømpetreff og ballen triller rolig inn til en lettet Jørnsen i målet.

Nummer to er etter at vi mister ballen litt lett høyt i banen. HamKam setter på tempo og kommer til ett godt legg fra sin høyre side, men headingen går utenfor fra god posisjon. - minuttet etter er det Engerdals tur, ballen trilles på tvers gjennom sekstenmeteren til HamKam - Sigurd Nesheim Bekk får den på ca 8 meter - men han har glemt å ta av seg Bergans sekken og ballen flyr høyt til værs..

Nå setter vi inn ett trykk - Birk opp mot Marcus, videre inn mot Magnus, som bryter seg løs fra sin stopper, og vender i fra han - Han prøver å bøye ballen inn i motsatt vinkel, men dessverre litt for lite skru i ballen og den havner utenfor stolpen. - Rett etter er Birk spilt frem, han sender i vei ett skudd, men HamKam blokkerer, og ballen går ut til corner. Blokkeringen var det med hånda?
Corneren tar Sigurd Bekk seg av - Han sender i vei en hard ball inn mot bakerste - eller rettere sagt inn i bakerste. RETT I GOALEN! 1-0

Bildet: Sigurd Nesheim Bekk har nettopp skrudd en corner rett i kassa 1-0! (Foto: Arne Lund)

Så viser vi viljen - både med duellspill, harde tacklinger og herlige initiativ - Torris drar med seg ball i stor fart, sender den til John midt i banen - på motsatt back kommer Ola som ett lokomotiv - John ser det og prøver å sende han igjennom, men ballen blir for hard. Men her var det mange gode løp samtidig - akkurat sånn vil vi ha det!

Kamma prøver å svare. de liker å spille ballen inn i mellomrommet mellom midtbane og forsvar, fra der prøver de med stikkere inn bak forsvaret - Her ender det med skudd utenfor fra venstre siden deres. - De er ikke ufarlige.

Birk og Marcus kombinerer nydelig etter halvtimen - Kommer til godt innlegg også, men ingen når ordentlig frem på legget. - Torris vinner ballen og drar seg nok en gang forbi to hvite og grønne - han avanserer og går på skudd fra 30 meter - Skuddet går over. Raidet får benken til å humre.
- " Han er kantet og jævli9g - døm får itte tak in! -OSING! "

HamKam prøver, og Jørn er flott ute i feltet og bokser bort ett farlig legg, den var viktig. SÅ har vi to frispark i god posisjon . Den første etter ett herlig Ola raid, før John blir tatt. Frisparket sender Tor Arne en meter over mål. - Nummer to er ett godt slått frispark fra Tor Arne, som Joachim får avsluttet på - men den går utenfor (Nære!)

Så er Jørnsen viktig frempå igjen, rett før pause: først med en redning/tacling før han er kjapt oppe på beina og tar returen med en beinparade. Marcus avslutter omgangen med en en to bevegelse - medtak/vending og skudd - han får bra klem, men også denne gangen havner ballen på feil side av stolpen, og omgangen blåses av med 1-0 til hjemmelaget.

Andre omgangen starter med at HamKam sender en ball inn i bakrommet, Jørnsen kommer ut - men havner på mellomdistanse, likevel kommer han nær spilleren som prøver å sende den forbi/ chippe ballen over han - Jørn plukker ballen med snapphansken, og vi puster lettet ut. i noen sekunder, da Ola hiver seg inn i en tackling, men tar beina på motspilleren i stedet for ball, og dommer dømmer korrekt straffe til bortelaget. Den settes kontant inn nede i venstre hjørnet for skytteren. 1-1 - Verst tenkelig start på omgangen.

51. minutter og Det blir en duell etter at Marcus stusser ballen videre - en Engerdøl går rent men hardt i duell med keeper - og Døla setter returen fra duellen i mål - MEN keepere er fredet i sånne situasjoner, og dommeren underkjenner scoringen og gir keeperen frispark.

Noen minutter etter triller ballen igjen tvers over i boksen til HamKam uten at vi får sendt av noen avslutning..

70 minutter nå og John sender ivei ett godt frispark, keeper kaster seg og redder, men han gir retur ut i farlig rom - Men den går noen centimetere forbi Marcus som står ved fem meteren...Nå blir det skikkelig Hawaii, med enorme overganger fra begge lag - mange spillere i stor fart. Det ligger mål i luften, og det ser ut som en kamp der første målet vinner.

Bildet: Sondre har sendt Døla opp i ledelsen igjen. 2-1! (Foto: Arne Lund)

Torris og Ola prøver med raid uten at det blir mer enn nesten - SÅ får Døla straffe!
Langt oppspill fra Jørnsen mot Magnus og Marcus på topp. Vi har hatt mye armer, dytter og holdninger i og rundt feltet denne sesongen, denne gangen peker unge Fremstad på elleve meteren. Kapteinen selv går frem, og Sondre er kald som en fisk, der han sender keeper feil vei. 2-1!

HamKam prøver å komme tilbake, og setter oss under trykk - Vi diskuterer om vi skal endre og sette inn en forsvarer til mot slutten, for å ro dette i land, men Kimba er rolig som en sindig Ljøddøl og venter litt, og han får sin belønning da vi kontrer - Langt ut fra Jørnsen, stuss fra Magnus - videre til Marcus som tar med seg ballen med hodet og er rolig som en østers der han elegant avgjør kampen med sin 3-1 scoring. Denne var viktig, denne var god. Denne tar vi med oss som boost inn mot neste kamp som er borte mot Furnes allerede fredag - Her er det satt opp buss -så mulighet for å være med som supporter.


Bildet: Marcus sender stadion til himmels med sin 3-1 scoring (Foto: Arne Lund)

HamKam får sin spiller nummer 10. Sander Deglum skadet på slutten av kampen. i noe som så ut som en lei kneskade. Vi fra Engerdal håper det beste for spilleren, og ønsker han god bedring - Håper han kommer raskt tilbake på banen. Takk for kampen HamKam2

Massakre på Gjemselund

Gjemselund stadion Søndag 3. juni - Avspark 18.00
50 tilskuere
Kongsvinger 2 - Engerdal 8-0 (4-0)
1-0 (7. min) 2-0 (22.min) 3-0 (41.min) 4-0 (45+2min) 5-0 (50. min) 6-0 (65.min) 7-0 (77.min) 8-0 (83.min)
Laget:
Jørn André Lillestu (Bjørn Lillestu fra 46.) Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Martin Monssen Moen, Ola Lund, John Hallgeir Lillestu (Adrian Køien Andersen fra 18. Christofer Nunez fra 46.) Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Sigurd Nesheim Bekk fra 52.) Tor Arne Rønningen, Magnus Lagmannsveen (Vetle Engerbakk Moren fra 60.) Marcus Østvang (Martin Frederiksen Tøraasen fra 60.)

Kongsvingers rekrutter på Gjemselund, det er en av sesongens vanskeligste kamper, her ble vi spilt rundt forrige sesong, men holdt de likevel til 1-2 til fem minutter før full tid. Hjemme på Heggeriset klarte vi 0-0 mot ett lag fullspekket med A-lags spillere. Vi kom ikke til Gjemselund med lua i hånda.
Hva møter oss denne gangen? A lag, B lag? juniorer? En blanding. fem spillere som har spilt OBOS i år, derav fire var med i troppen til A laget i deres 3-0 seier borte mot Sandnes Ulf dagen før.

Keeperen som klarte å plukke opp ballen på 35 meter på Heggeriset, spiller sin andre B kamp for KIL, begge mot Engerdal.

Kampen blåses i gang og Kongsvinger tar tak fra start. Jørnsen redder flott to ganger de første fem minuttene. De kommer raskt og med mange. De er mer direkte i stilen enn forventet.

1-0 kommer fra corner, den blir trillet ut 45 grader, og skuddet fra 20 meter curler inn i borterste hjørnet for en sjanseløs Lillestu i buret. - Kongsvinger fortsetter med trøkk i spillet, full fart. De klarer å variere med å holde ballen i laget, og å være direkte.

Vi er litt mer med nå og drar opp ett godt angrep der Magnus nesten blir spilt gjennom, men han holdes og skyves - uten at dommeren mener at det er noe å bry seg med.

Så får John Hallgeir seg en skikkelig trykk. kne mot kne? der Lillestu blir liggende, og må av banen. Vi krysser fingrene for at det kun er en skikkelig smell, og at han er tilbake allerede i neste serierunde. Adrian kommer inn for John.

Sondre "glider" Østvang varter opp med en spesial glide tackling - i farlig posisjon, ballen ut til corner. Corneren heades inn fra fem meteren sentralt i banen, inn i den samme nettmaska som 1-0, sitter da også 2-0.

corner er tydelig mål, det må vi prøve også. Ola slår nydelig inn og Sigurd Lia går høyt og header ballen i krysset!......NEI ett KIL hode dukker opp, og får headet til corner - corneren ender i en enorm kontring fra Kongsvinger. Birk og Tor Arne med helhjertede retur løp, Birk får bremset de litt, mens Rønningen som har bestemt seg, henter opp spissen og vinner ballen!

Magnus alene igjen, forsvareren skyver han bort. Dommeren lar det gå nok en gang, Adrian kommer i andre bølge og er nær ved å komme igjennom, men KIL rydder unna.

Så er Jørnsen i aksjon og redder oss ved to nye anledninger. Først en benparade, så opp med hanskene oppunder tverrliggeren

Halvtimen spilt og vi spiller oss nydelig ut, så ut til Ola som er fri på kanten av Joachim. Ola slår inn - og vi får skutt fra 16 meteren, ut til corner. - og ny corner. Det er i disse situasjonene vi må score skal vi få noe ut av sånne kamper.

Sholle varter opp med en ny glider av klasse, men også denne gangen sitter ballen i kassa vår minuttet etter. Solo prestasjon, drar seg forbi på utsiden, vrir ballen i lengste og 3-0

(Bildet hentet fra Kongsvingers hjemmeside. www.kil.no )

4-0 kommer på overtid - da det er så å si reprise fra 3-0, skuddet er ikke like bra denne gangen og Jørnsen er på den, men den triller inn. Pause 4-0 - Pause og drama. Vi velger å være ute da garderoben er som en badstu. Vi må gjøre noen endringer, Både Jørnsen og Adrian (Stempling i magen) har vondt og vi velger da å bytte de ut. Mens vi står ved benken og setter opp laget, slår vannings anlegget seg på. Kun den dysa foran vår benk! Avkjøling i varmen, som om ikke første omgangen var kaldusj nok...

Andre omgangen starter med ett godt angrep fra begge lagene uten at det blir noe ut av det. Martin sin kanon blir blokkert for oss. - Så viser Brall at han fortsatt er bare ungdommen da han er ute i feltet og hiver seg over ballen. - men han må kapitulere han også, da en KIL spiller drar seg igjennom og lobber over Lillestu, som er på mellom distanse. Døla prøver fortsatt men lufta er gått ut av ballongen, ikke blir det notert mye i blokka lengre heller. 6, 7 og 8 kommer også før dommer blåser av kampen.

På 7-0 blir Vetle unødvendig stygt tacklet, heller ikke her kommer kortet. Håper ikke det er alvorlig, og at Engerbakk Moren snart er tilbake på banen.

Vi er sjanseløse i denne kampen og det er klasseforskjell. Vi taper ikke på grunn av dommeren. Likevel er det for lett å dømme i fordel for Goliat (ala Kongsvinger, HamKam) fremfor David (lille Engerdal)

Døla holder på å redusere på tampen, da Torris slår nydelig inn og Martin nærmest treffer der keeperen står. litt til siden så hadde den gått inn. - Sigurd Lia prøvde seg med hodet i første, nå drar han til på halvspretten, men den gode russeren i målet redder mesterlig. 8-0 ender det. Stygge sifre.
Denne må vi bare glemme, vi må nullstille og møte forberedt til å slå tilbake, På Heggeriset blir det andre boller da HamKam 2 kommer på besøk

Målløst lokaloppgjør

Heggeriset stadion Lørdag 26.mai - Avspark 15.00
301 betalende tilskuere - 411 tilskuere totalt.
Engerdal - Trysil 0-0 (0-0)

Laget: Jørn André Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tor Arne Rønningen, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Christofer Nunez fra 62.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Marcus Østvang (Adrian Køien Andersen fra 59.) Magnus Lagmannsveen (Marcus Østvang fra 85) Martin Monssen Moen.
Gule kort:: Martin Monssen Moen, John Hallgeir Lillestu og Magnus Lagmannsveen
Dagens Jerv: Tor Arne Rønningen

For en ramme. over fire hundre tilskuere, strålende sol lokaloppgjør. Amatører mot proffer. Det lå an til spenning, entusiasme, testosteron, knallharde tak og god stemning på Heggeriset denne aftenen.


Bildet: 4. divisjon og 411 tilskuere! For en herlig ramme! Foto: Arne Lund

Kampen starter som ett typisk lokaloppgjør - Det er KRIG! mye langt og harde dueller.
Dommeren markerer seg og gir en spiller på hvert lag gult kort. Foran målene skjer det lite - TFK har hatt frispark i farlig situasjon, og også hatt noen salto-innkast inn i boksen-uten at det blir noe ut av det.


Bildet: En av mange harde dueller i lokalderbyet (Foto: Arne Lund)

Halvspilt omgang og dommeren blåser av for drikkepause i varmen. - Trysil prøver å spille litt og deres nummer ti er mye involvert i en periode, men de får ikke noe ut av det, annet enn at det blir mye løping for Dølas midtbane

35.minutt og den første halvsjansen i kampen kommer. Det er Trysil som står for den. Ett godt legg fra venstre etter klabb og babb på siden. Det blir en duell sentralt inne i boksen og ballen havner to meter utenfor.

tre minutter senere på noe som ser ufarlig ut - en lang ball daler ned mot målet - Jørnsen får opp en hanske og får dyttet den i tverrliggeren før han får kontroll. Ekkel bue og med sol i mot kan alt skje, men Lillestu klarte brasene. - Så er det Engerdals tur. Ett flott angrep med Ola og Magnus involvert ender i en corner fra venstre. Corneren header Sigurd Lia Hovde nydelig i mål - men dommer annullerer fordi Martin er litt for tøff inne i feltet.

Rett før pause vinner Ola ballen, tar den med og utfordrer kommer forbi, tar en piruett før han skyter. Trysils keeper redder lett. Pause 0-0

Andre omgang starter med at TFK setter ballen i mål, men fra klar offside posisjon - Annullert.

Magnus får så utfordret Trysils 49 år gamle keeper to ganger på to minutter. Først vinner Muzze ballen i duell med to Trysil spillere. duellen gjør at han kommer litt nær keeper og keeper redder.

Den andre er stor, og her gjør Trysil keeper Peppis en meget god bein parade - da Muzze skyter på halvspretten fra fem meter

Adrian og Christofer kommer inn, og Nunez holder på å score med sin første berøring på ballen. BAAANG! Han druser til fra sekstenmeteren og får drømmetreff. dessverre toucher ballen en TFK fot og går noen centimetere utenfor krysset. - Påfølgende corner ender i en kontring i 100 fra TFK. Jørnsen får slått ballen over og deres corner går ut til ingenting. Nå er det action - og stemningen stiger rundt banen.


Bildet: Corner for - Kontring imot (Foto: Arne Lund)

Straffe!!! Magnus blir dratt ned etter å ha drillet litt med ball i Trysils sekstenmeter. Men dommeren dømmer ikke....Her har jeg hørt mange forskjellige meninger etter kampen - det er vel ofte sånn i fotball. Litt av sjarmen med sporten det.

Rett etter smeller Nunez til igjen, nok en suuuuser - retningen ser veldig bra ut, men den dupper for seint og går rett over - Nå kjører vi på og kommer til ett hardt innlegg mot Peppis i Trysils bur. det blir duell, der TFK keeperen får seg en smell. Adrian header returen mot målet, men TFK får ryddet opp.

TFK produserer ikke mye, men de sender av gårde en lempe-ball fra sin høyre side. den ser veldig farlig ut fra der vi sitter på benken, men heldigvis havner den på utsiden av stolpen. - Så setter Tor Arne på turboen - ett enormt initiativ. Gutten har kneblet Freimanis, den latviske storscoreren hele kampen- Nå viser han sine offensive kvaliteter. Trysil spillerne henger seg på han og klarer til slutt og rive han ned. Frisparket er en kanon fra John - Peppis får opp lankene og får fistet skuddet over.

80 minutter og corner fra vår høyre side. Ola slår, og ballen kommer tilbake til ham - Lund drar til fra spiss vinkel - ballen går under Peppis og triller på langs med målet - dessverre er det hvite trøyer der og ikke røde. - Nå er det kok på tribunen!


Bildet: God trøkk i Jervehiet og publikum (Foto: Arne Lund)

Trysil kommer på en enorm overgang - stor fart og mange på en gang - men forsvaret vårt rydder opp i stor stil. defensivt var denne kampen meget solid!

i det 89. minutt får vi kampens siste sjanse. Ola legger ballen 45 grader ut til John som får den på 17 meter på høyre foten - Trysil prøver å komme oppi John for å forstyrre. De forstyrrer akuratt nok, og John får ikke presset skuddet nok ned. Kampen ender 0-0

Gutta spiller virkelig med hjertet utenpå skjorta i denne kampen - Tilskuerne hjelper oss virkelig også. For ett fremmøte og for en stemning. Vi gjør en god prestasjon og føler vi hadde de på gaffelen i perioder - Takk for kampen til nabo Trysil.

Bildet: Torris ble kåret til dagens Jerv av Jervehiet etter kampen mot gamleklubben TFK.
(Foto: Lene Cecilie Lillestu)

Strålende sol og poengdeling

Heggeriset stadion Mandag 21. mai klokken 15.00 - 165 betalende tilskuere
Engerdal - Follebu 2-2 (1-1)
0-1 (40. min) 1-1 (44.min) Martin Monssen Moen (Marcus Østvang) 1-2 (75.min) 2-2 (88.min) John Hallgeir Lillestu

Laget: Jørn André Lillestu, Ola Lund, Sondre Østvang (Kaptein) Sigurd Lia Hovde (Vetle Engerbakk Moren fra 85.) Tor Arne Rønningen, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Christofer Nunez fra 60.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Marcus Østvang, Magnus Lagmannsveen (Adrian Køien Andersen fra 79.), Martin Monssen Moen
Gule kort Engerdal: John Hallgeir Lillestu og Marcus Østvang
Dagens Jerv: Joachim Skogheim


(Foto: Arne Lund)

165 betalende (Voksne) tilskuere, strålende sol, nye tribuner og seriepremiere på hjemmebane. Endelig Hjemmekamp! Follebu var motstander. Ett nytt bekjentskap. Ett lag som kom hit med null poeng, men de hadde møtt god motstand og tapt knapt både for Trysil, Lillehammer og Kongsvinger 2 - så det var ingen kasteball som gjestet Heggeriset stadion 2. pinsedag.


(Foto: Ronnie Larsson)

John Hallgeir Lillestu mottok pokal for 100 spilte kamper for Engerdal før kampstart.
Dommeren blåser oppgjøret i gang - Birk kommer til to avslutningsmuligheter i åpningsminuttene, det blir nesten, Så kommer Marcus til med ett nydelig legg. Inn på bakerste - MEN der er det ingen...God start på kampen for Døla.

Men så setter vi kaffen i halsen - Da det ser ut som Jørnsen feilberegner litt og blir frastjålet ballen da han skal ned og plukke den opp. Follebu triller den i mål - Men dommeren blåser av for angrep på keeper. Jørn sier selv at han hadde ti fingre på ballen og at det var korrekt annullering.

Minuttet etter blir Magnus nydelig stukket igjennom - I stedet for å gå til skudd selv, prøver Muzze og finne makker Martin inne i feltet. Han viser litt tydelig hva han prøver på, og Follebu forsvaret får stoppet pasningen mot Monssen Moen. - tolv minutter nå da Ola drar ut på raid, sender ballen til Birk som kommer helt ned på krittet, før han slår den 45 grader ut der Lagmannsveen kommer - Magnus prøver å curle den inn i krysset, men dessverre går skuddet rett over.


Bildet: Ola på raid (Foto: Arne Lund)

Vi er gode de første tjue minuttene og det er nære, nære, nære ved flere anledninger - men så spiser Follebu seg mer inn i kampen. De starter og vinne andreballene. Etter 25 minutter er det en ball som kommer fra himmelen og ned i feltet rett foran Jørnsen. Den er livsfarlig - Heldigvis blåser dommeren fri i Dølas favør.

to minutter senere angriper Follebu på sin høyre side. Ett strålende legg blir slått over på motsatt - mot bakerste stolpe. Tor Arne gjør en god jobb og får skliende sendt den ut til corner - corneren kommer også på bakerste, der de sender ballen i stolpen, før dommeren dømmer frispark Døla.
Nå er Follebu nære...

Siste kvarteret av omgangen skjer det mye - Først Døla. Spissene presser på og keeper klarerer ballen i Martin og den triller kun centimetere utenfor...

Så gjør Jørnsen en dobbeltredning av dimensjoner - avslutning to er fra 73 centimeter! - minuttet etter er det deres keeper som redder fra 75 centimeters hold da Martin skyter - Keeper er på feil fot men får likevel slengt opp armen!

Magnus kommer alene med to forsvarere - de klarer ikke få hass på Muzze uten og bruke armer og dommeren blåser frispark rett utenfor 16 meteren, og belønner Follebu spilleren med gult kort.
Det var flere sånne i første omgangen der forsvarerne var ille ute både mot Muzze og Martin - de brukte armer og slapp stort sett unna med det..

40 minutter og Follebu vinner ballen på midtbanen, de slår raskt inn i bakrom - keeper ut og spissen inn. spissen rekker den før Jørn og chipper den inn. 0-1!!

Vi prøver å svare - Magnus får igjen ballen i god posisjon, men velger også denne gangen å forsøke å finne Monssen Moen i midten - uten å lykkes. - Marcus finner derimot Martin med sitt legg to minutter senere (44.min) Follebus back feilberegner ballbanen, mens Marcus venter den inn. Slår inn med venstre foten og Martin er høyest i duellen og header ballen forbi Follebus keeper. 1-1. Rett før pause.


Bildet: Her skulle du sett hvor keeper er plassert Martin.. (Foto: Arne Lund)

Andre omgang starter med frispark til Døla på ca 20 meter. Martin smeller til med strak vrist. Skuddet spretter litt på den vårlige matta, men keeperen har grei kontroll på skuddet.

Follebu har en stor sjanse da en spiller får heade fra fem meteren midt foran Jørnsen - heldigvis kommer han ikke høyt nok, og ballen seiler over.

Monssen Moen viser frem musklene sine da han vinner en duell, skjermer bort motstanderen og sender ballen på tvers to meter fra Follebus mål. INGEN røde kommer på den.

Så skjer det igjen: Jørnsen med nok en dobbelt, eller er det trippelt redning denne gangen fra 73 centimeter, klarer han og holde de unna. De jubler og hopper på benken ved siden av - men Jørnsen får de til og spise capsene sine i stedet. Utrolig at det ikke blir scoring her.

Så drar Ola frem ett Lund-spesial raid. - Forbi en - setter på mer fart forbi nummer to, nummer tre er på vei da Ola lader slegga. Skuddet smeller i stanga og går ut på banen igjen. Flott initiativ og raid av Lund

75 minutter og Follebu scorer! ball inn i bakrom, og en meget god avslutning på volley opp i nett-taket, helt utagbart for vår sisteskanse. Fint mål, men var det offside i situasjonen i forkant?

Vi satser nå og legger om til tre bak - og da John blir lagt i bakken, og selv på nydelig John vis dunker frisparket i stolpen og inn til 2-2 har vi fått lønn for det. Vi velger å fortsette med tre bak. og på slutten blir det Hawaii med mange situasjoner begge veier - den største sjansen er det Døla som får da Ola legger en herlig crosser over til Adrian som tar den med seg på første touchet og kommer til skudd fra 13,48 meter - skuddet gikk noen centimetere over.

Kampen ender 2-2. ett resultat ingen av benkene var veldig fornøyde med da sluttsignalet gikk, men alt i alt ga nok poengdeling ett riktig bilde av kampen, - Vi takker Follebu for kampen og ønsker de lykke til videre i sesongen.


Bildet: Dagens Jerv Joachim Skogheim byr opp Follebu spilleren til dans. (Foto Arne Lund)

Årets første tre poenger

Ridabu - Engerdal 0-3 (0-2)
0-1 (9.min) Selvmål (Tor Arne Rønningen) 0-2 (12.min) John Hallgeir Lillestu (Tor Arne Rønningen) 0-3 (85.min) Adrian Køien Andersen (Tor Arne Rønningen)
Laget:
Jørn André Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein), Tor Arne Rønningen, Birk Viljar Hagen Jensvoll, John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Christofer Nunez, Marcus Østvang, Martin Monssen Moen
Gult kort: Christofer Nunez

Turen gikk til Svartelvas bredder og møte med Ridabu på divisjonens heftigste arena navn: Black River Park. Dette kunne virkelig kalles en sekspoenger - To lag som stod uten seier så langt, begge lag øynet nok muligheten for det mens de gjorde sine forberedelser i de trange garderobene.

Kampen starter forsiktig. Engerdal har fått ett par cornere fra sin venstre side. Nå får vi en til. Det er spilt ni minutter og Torris svinger den knallhardt inn. Flere røde i feltet legger press på Ridabu spilleren i feltet - og han klarer ikke å få den unna. Han sender den i eget mål og Døla tar ledelsen 0-1!

Like etter kommer Ola med ett godt initiativ fra sin back, slipper ballen til Marcus som kommer i hundre. Østvang prøver å legge inn, men ballen slår i en Ridabu forsvarer og går i bue mot deres mål. Keeperen ser ut til å ha kontroll og bare venter den ut - men kontroll er vel å ta i da ballen slår i stolpen og ut helt oppe ved krysset.

12 minutter og ny corner fra Torris. Nok en god serve og ny assist fra Rønningen, Da John Hallgeir er først på ballen inne i feltet, og sender den inn i garnet - 0-2 DØLA!

Bildet: John Hallgeir Lillestu headet Døla opp i 0-2 ledelse! (Foro: Arne Lund)

Så Plukker vi frem ett meget godt angrep. Martin til Marcus videre til John som triller ut til Birk. Birk slår den inn mot John - John blir litt hindret og faller og Ridabu får avverget, men her gikk ballen fint i laget.

Ridabu sender en lang polare fra ca 30 meter, Jørn står litt langt ute - men han har nok kontroll på ballen som detter ned rett over tverrliggeren hans. Så får Nunez gult kort for noe han absolutt ikke mener - men litt karate og knotter i magen på motstander, det fortjener kort.

Ridabu er litt frempå nå og Jørnsen må i aksjon både en og to ganger. Den første etter ett legg fra deres venstre side - to Døler krasjer og setter seg selv ut av spill. Ridabu får avsluttet fra skrå 5meter, Jørnsen drar frem en meget god benparade. - Så blir det skikkelig klabb og babb i feltet etter en meget godt slått corner fra hjemmelaget. Vår keeper får hoppet frem og slår vekk ballen på halvvolley med en haug av spillere rundt seg.(Her smalt det i leggskinn, samtidig som Ridabus spiss stod på foten til Jørn før han klarte å avklare.)

29 minutter nå og Ridabu er på farten igjen. Joachim er høyest i en duell i vår sekstenmeter, men headingen hans går på tvers og der er en i blå drakt i god posisjon. Han fyrer av på direkten - Vi får forstyrret han nok så skuddet seiler utenfor og til corner

Så er det vår tur "For ett angrep! Lekent! klikk klakk! De mente alt sammen! er kommentarer fra benken: Flere er involvert i ett angrep der ballen går raskt fra mann til mann - Marcus med hælflikk til Christofer som holder ballen inne litt til Birk er i bedre posisjon og så slipper Nunez den perfekt ut til han. Birk avanserer med ballen og slår inn - Ridabu får med om og men avklart til corner.

Ny kanon-corner fra Torris. John holder på å score igjen, denne gangen havner ballen hos han på halvspretten ute ved fem meteren. Det går fort og John prøver å presse ned skuddet - det klarer han men han rekker ikke å få finsiktet og dermed går skuddet utenfor, Meget god sjanse!

Nå ruller vi på - selvtilliten kommer tydelig inn i laget - "Er det hælspark timen i dag hell" humrer Brall på sidelinjen da en i rødt drar frem nok en hælflikk fra hatten.

Birk er i dytten nå og kommer til ett godt legg som Martin er millimetere fra å nå - rett etter rundlurer Birk backen til Ridabu og får til ett meget godt skudd som keeper må strekke seg for å nå.

Backene våre er solide - og det blir her vist ved Tor Arne som er en meter bak Ridabus kantspiller for han setter på turboen, løper han opp og bare stjeler ballen fra han - Herlig! Ola på sin side kommer gang på gang med initiativ og raids

Bildet: Tor Arne Rønningen med 3 målgivende mot Ridabu - Sånn var det mange motstandere så han på Black River Park - Ryggen - da han suste forbi

Lagene går til pause med 2-0 ledelse for Engerdal.Dette er tredje gang denne sesongen (av 4 mulige) hvor vi leder i pausen og med null baklengs. - Denne gangen SKAL vi ikke slippe inn mål det første vi gjør i andre omgang!

Ridabu prøver å ta tak i kampen og score det målet vi absolutt vil unngå - De setter litt trykk på oss -
Marcus kommer så på en enorm overgang - han tar med ballen fra egen bane halvdel i stor fart - Martin kommer susende og prøver å trekke med seg forsvaret mot høyre - kanskje få rom for seg selv. Med dette løpet åpner han litt rom for Østvang som tar med seg ballen noen meter til - før han skyter fra 18 meter - rett utenfor

Så er det Ridabu som kommer til to halvsjanser - Den største av de er ett legg mot bakerste, som de bare nesten rekker frem på. Hadde de nådd den hadde det blitt en kjempesjanse...

Så sitter den! Men heldigvis står Ridabu spilleren i en klar offside og linjemannen vinker og dommeren annullerer. - Jørn drar frem en benparade bare han kan gjøre på skuddet i forkant. Herlig redning Jørnsen!

Nå kjører Ridabu - og vi MÅ opp i ringene igjen. John står virkelig frem og smeller inn i duell etter duell - resten av laget følger på. Skikkelig laginnsats og vi får kampen inn i vårt spor igjen!
Ungguttene viser også at de vil - Birk vant hodeduell i første nå er det Sigurd Bekk sin tur!

Nevnte Nesheim Bekk kommer til ett med ett godt innlegg fra sin høyrekant etter at Joachim har kriget og brukt musklene sine nede ved cornerflagget - det blir bare nesten men gode prestasjoner.

73 minutter og Martin kommer i duell mot keeper. Monssen Moen når ballen først og runder keeperen - han blir forstyrret, noe som gjør at han må ut å hente ballen litt og får dermed litt spiss vinkel samtidig som Ridabu rekker tilbake. Martins kanon går via ett blått bein og ut til corner

Vi produserer mange cornere i denne kampen - nå er det vår hjemvendte sønn, Mr. Tøraasen som plukker opp ballen i retur rommet og kommer til skudd. Dessverre får han ikke drømmetreffet og skuddet går vi a en spiller og ut.

Vi setter inn Adrian i det 84. minutt og bare sekunder senere har femten åringen scoret! Nok en gang etter en corner fra Tor Arne Rønningen (Tre målgivende!) Køien Andersen er tøff inne i feltet og kropper ballen videre inn i målet. 3-0! Dette er i boks

Bildet: Adrian Køien Andersen punkterte matchen, med sin første berøring på ballen!

En viktig seier og en herlig laginnsats - denne tar vi med oss, denne bygger selvtillit foran premieren på hjemmebane. Vi gleder oss til endelig å spille på gresset på Heggeriset igjen. Klokke 15.00 mandag 21. mai tar vi i mot Follebu - Mens jeg skriver dette er det en dugnadsgjeng som gjør en kjempejobb nede ved banen. Reklameskilt og tribuner blir montert. 2. dag pinse er Heggeriset stadion stedet å være - VELKOMMEN!

Marginer i mot i en jevn kamp på Jorekstad

Faaberg- Engerdal 2-1 (0-1)
0-1 (10.) Tor Arne Rønningen (John Hallgeir Lillestu) 1-1 (48.) 2-1 (58)
Laget: Jørn André Lillestu, Ola Lund, Joachim Skogheim, Sondre Østvang (Kaptein) Christofer Nunez (Johan Opgård fra 46. Christofer Nunez fra 89.)) Birk Viljar Hagen Jensvoll, Marcus Østvang (Sigurd Nesheim Bekk fra 76.) John Hallgeir Lillestu, Tor Arne Rønningen, Martin Monssen Moen, Magnus Lagmannsveen.
Gult kort: Ola Lund

Engerdal gjestet Faaberg på ærverdige Jorekstad stadion i den tredje serierunden i fjerdedivisjon. Faaberg stod med full pott og var nok klare favoritter foran kampen.

Kampen starter med at lagene kjenner litt på hverandre, så er det Engerdal som tar tak i kampen uten at det blir skapt mer enn halvsjanser. Tor Arne Rønningen har to forsøk, der den ene går utenfor nærmeste stolpe, mens den andre blir blokkert av Faaberg forsvaret.Så får nevnte Torris uttelling i det 10. spilleminutt da han er høyest på ett innlegg fra John Hallgeir etter at vi har hatt innkast høyt oppe i banen - og får headet ballen i mål. Den er så vidt over streken før Faaberg får den ut og Martin Monssen Moen header den inn igjen. Det blir litt kok en periode da dommerne er litt usikre på om det skal være mål eller ikke. Var det offside på Martin? Men ballen var inne på Rønningens heading – så da godkjenner de etter hvert scoringen og Døla leder 0-1.


Tor Arne Rønningen sendte Engerdal i ledelsen mot Faaberg (Foto: Arne Lund)

Faaberg har ett par raske spillere i angrep og de har sett skarpe ut, men de har likevel ikke klart å komme til de store sjansene før de bryter gjennom på sin venstre side. Jørn Andre Lillestu redder fint med en god beinparade nede ved første stolpe, da han får sendt ballen ut til corner.Faaberg har en farlighet til med ett overlegg inn i Engerdals boks. Både keeper og stopper Joachim Skogheim går på den. Skogheim når ballen og header den rett over det tomme målet. Det så nok verre ut enn det var. Joachim hadde nok kontroll på den. Han klarte seg meget bra i ny rolle i denne kampen.

Omgangen er jevn, uten at det skapes store sjanser. Likevel har vi bra trykk i spillet vårt. Martin og Magnus på topp er gode til å stresse Faabergs forsvar og gode til å holde ballen høyt opp i banen. Vi føler vi har brukbar kontroll bakover, og går til pause med en 0-1 ledelse.

Andre omgang starter med at Engerdal går rett i angrep og det ser ut som vi skal ta tak i kampen. Men som mot Flisa får vi mål i mot på deres første angrep i omgangen. Faaberg presterer ett meget godt angrep, og avslutningen er uttagbar for Jørnsen i buret. Kontrollert bredside opp i hjørnet ser det ut som fra der vi sitter. (Spillerne melder om feiltreff og flaks i ettertid, men sånn er fotballen. Marginer.)

Nå tar Faaberg over, og de holder på å score igjen kun sekunder senere. Da vi er i ferd med å komme oss litt inn igjen så scorer de igjen 2-1.

Engerdal nekter å gi seg og på slutten er det flere store sjanser. Døla scorer også da Martin jager en ball inne i Faabergs fem meter, han hiver seg inn i duell med keeper som kommer ut. Monssen Moen får avsluttet i keeper og returen setter Johan Opgård kontrollert inn oppe i krysset. Dommeren annulerer fordi Martin havner oppå deres keeper i duellen og forstyrrer da han – Men som Martin sier: - Hvor skulle jeg ellers havna?

Vi skal være glad for at det finnes mennesker som dømmer breddefotballen, men noen ganger er man uenig med dommeren - Denne kampen var det mye dømming som gikk hjemmelagets vei. Dommeren overprøver sin egen linjemann to ganger på situasjoner som assistentdommeren har orkesterplass på.

Nevnte Martin får så alle Engerdøler rundt banen til å hoppe opp fra sine seter da han sender i vei ett skudd som passerer alle og er på vei inn i målet tror vi – helt til det dukker opp ett Faaberg hode på målstreken – og de får avklart

Sigurd Bekk har også en avslutning som nærmest stryker stolpen helt på slutten. Engerdal hadde fortjent ett poeng her, men marginene er dessverre ikke med oss. Likevel var dette ett stort steg i riktig retning og vi håper og tror at vi skal få inn poeng på kontoen snart. Ridabu er første mulighet da Døla reiser til Black River Park fredag kveld.

Vi takker Faaberg for ett flott arrangement, god velkomst, kaffe i garderoben, og premie til bestemann på begge lag. Entusiastiske tilskuere hadde de også. Dette minnet litt om Heggeriset. Det blir godt med hjemmekamp snart - men først Ridabu!

Hawaii fotball - og elleville 4-4!

Magnor kunstgress. Lørdag 28. april
Eidskog - Engerdal 4-4 (2-1)
1-0 (19.min) 1-1 (40.min) Birk Viljar Hagen Jensvoll (Vetle Engerbakk Moren) 2-1 (42.min) 3-1 (56.min) 3-2 (66.min) Magnus Lagmannsveen (Tor Arne Rønningen) 3-3 (83.min) Martin Monssen Moen (Christofer Nunez) 4-3 (86.min) 4-4 (93.min) Sigurd Lia Hovde
Laget:
Jørn André Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Martin Monssen Moen, Marcus Østvang (Kaptein), Birk Viljar Hagen Jensvoll (Eivind Nordsveen), Tor Arne Rønningen, Joachim Skogheim, Sigurd Nesheim Bekk (Christofer Nunez), Vetle Engerbakk Moren (Adrian Køien Andersen), Magnus Lagmannsveen
Gule kort Engerdal: Marcus Østvang og Birk Viljar Hagen Jensvoll

Den siste lørdagen i april møttes to lag som kom fra nederlag i den første serierunden. Det var forventet at begge lagene ønsket å revansjere seg denne gangen.

Kampen starter med litt stillingskrig, men det er Eidskog som vill mest fra start og det er de som skaper den første sjansen da de trer mellom back og stopper og kommer til skudd fra hjørnet av sekstenmeteren til Døla - skuddet er for høyt og går en meter over mål.

Vi har så to halv-sjanser som kunne blitt det helt store. Ola med nydelig ball gjennom til Torris på venstresiden. Tor Arne slår inn i boksen etter bakken, Vetle er først på ballen, men får bare en og en halv tå på den.....Rett etter får Muzze ballen på midtbanen - han er alene med Eidskogspillerne to meter bak. Muzze setter på fart, men vurderer litt hva han skal gjøre og får en dårlig touch. Dette er nok til at Eidskog rekker tilbake og får klarert.

Vi er oppe i angrep, Eidskog kontrer, det ser ut som om flere på Engerdal stopper litt og venter på at dommer skal blåse. Det blir en mot en duell Marcus mot deres lyn ving Speedy Gonzalez. Deres kant sender inn ett innlegg som spissen bommer på, men det er nok til å sette ut Jørnsen og ballen triller inn i det lengste hjørnet. 1-0 til Eidskog. - Vi har ikke hatt noen god start på denne kampen.

Ikke lenge etter skjer det samme igjen. Corner for - brudd og kontring imot - denne gangen redder Birk oss med ett enormt returløp, og får sinket angrepet slik at Døla får klarert i trekket etter. (Herlig Birk, disse løpene er gull verdt) Så er det kombinasjoner av høy klasse mellom Sigurd Lia og Torris.
Lia-Torris-Lia med hælklakk! - Torris - han drar den med seg noen meter og går på skudd fra ca. 20 meter, dessverre for høyt og over mål. - Ellers produserer vi nesten ingenting før...

....vi scorer! Vetle har ballen og sender en lang ball i bakrom mot Birk som kommer i firsprang. Han er ca 30 meter fra mål ut mot venstre i banen. Han har en forsvarer jagende etter seg, mens keeperen er trukket litt mot situasjonen og står ved nærmeste stolpe. Hagen Jensvoll velger å skyte fra langt hold - men det er helt fint det når ballen går diagonalt inn i lengste hjørnet - inn bak en keeper som nok ikke forventet seg ett skudd fra det holdet. 1-1 - og nå bedrer det seg litt ute på banen.

Men det er ikke lenge Adam var i Paradis, rett før pause kommer det en merkelig situasjon. Joachim skal inn i en duell midt i banen - han krasjer med dommeren og går over ende. Eidskog får da fritt spillerom og sender en flott stikker i bakrom mot Kvikken Johansson på den andre kanten. Han får med seg ballen, runder Jørnsen og setter ballen via stolpen og i mål. 2-1 og det blir pauseresultatet.

Andre omgangen starter vi brukbart og har ett godt forsøk hvor Manus legger igjen til Jokke. Skogheim frem til Vetle, som skyter rett over - Torris har også ett enormt raid der han drar av tre spillere sentralt i banen, sender den ut til Birk. Vi er godt befolket inne i boks. Men dessverre kommer ikke ballen dit.

Bildet: Tre av målscorerne mot Eidskog. Martin Monssen Moen, Magnus Lagmannsveen og Birk Viljar Hagen Jensvoll. Foto: Cato Kjeldstad

Så kontrer Eidskog igjen - Døla gir bort ballen for lett og blir brutalt straffet av Speedy Gonzalez! 3-1! Nå ser det tungt ut. Etter noen lovende minutter helt i starten av omgangen har det fortsatt ikke akkuratt gått på skinner for de røde ute på matta.

Og det er bare flaks at det ike står 4-1 rett etter. Ny kontring og denne gangen går avslutningen via Jørnsen og opp i tverrligger. Returen havner foran to Eidskogspillere! Men de klarer ikke å overliste Jørn André som plukker ballen rett under tverrligger - fra nå tar det helt av- Hawai fotball av dimensjoner. Vi får en corner som Tor Arne slår millimeterpresist på hodet til Magnus. Muzze setter inn sitt 61. mål for klubben og tangerer med det Kim Arne på all time toppscorerlista, og vi har redusert til 2-3.

Nå styrer vi kampen en periode, men de er livsfarlige på kontringer. - men vi har ikke noe valg. Vi må satse skal vi få med oss poeng hjem. Så blunder jeg nesten øynene, og er redd for å se - Eidskog alene igjennom på ny kontring. nå sentralt i banen. Jørn kommer ut i hundre - mot deres spiss som kommer i hundre - her lukter det PANG og rødt kort, men Lillestu varter opp med en klokkeren tackling og vi er fortsatt med i kampen.

Så setter vi inn en ny corner! Denne gangen er det Nunez som slår corneren og Martin som skaller den inn i målet. 3-3 vi har hentet de inn for andre gang i kampen - Men Adam fra Engerdal liker seg nok ikke i Paradiset - tre minutter etter kommer det nok en kontring og nok en scoring fra hjemmelaget 4-3! Dette var spikeren tenker mange rundt banen, men Døla guttene gir ikke opp

Sigurd Lia Hovde drar frem en perle - han vinner ballen rett utenfor sekstenmeteren etter at Engerdal har rullet opp ett godt angrep. ballen spretter rett foran Sigurd som med strak vrist denger lærkula inn i hjørnet bak en sjanseløs keeper som bare hører suset av kanonen som dundrer forbi han. 4-4 - tre minutter på overtid!


Bildet: Sigurd Lia Hovde scoret det viktige 4-4 målet på overtid. Foto: Arne Lund

Men det kunne tatt helt av - Like etter kommer Engerdal på en enorm overgang 5 eller 6 mot 3 - i enormt tempo rulles ballen ut mot Marcus på høyre siden - han har flere alternativ, men velger å sende ballen inn mot bakerste der Eivind Nordsveen kommer susende. Legget blir litt for høyt og litt for langt inn. - Eivind når den, men får ikke presset ballen under tverrliggeren. Dermed ender kampen 4-4, og når man skal være ærlig hadde vi ikke fortjent å vinne denne kampen. Vi er heldige som får med oss ett poeng hjem til dalen - likevel viser vi sterk lagmoral da vi kommer tilbake tre ganger. Gir seg aldri gutta fra Engerdal!

En meget god omgang - ikke nok!

SolørRadion Arena. Lørdag 21. april
Flisa - Engerdal 4-1 (0-1)
0-1 (18.min) John Hallgeir Lillestu (Marcus Østvang) 1-1 (48.min) 2-1 (79. min) 3-1 (86.min)
4-1 (90.min)
Laget:
Jørn André Lillestu, Ola Lund (Vetle Engerbakk Moren fra 84.), Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Johan Opgård (Adrian Køien Andersen fra 73.), Birk Viljar Hagen Jensvoll (Joachim Skogheim fra 62.), John Hallgeir Lillestu, Marcus Østvang, Tor Arne Rønningen, Magnus Lagmannsveen (Sigurd Nesheim Bekk fra 89.), Martin Monssen Moen
Gult kort Engerdal: Marcus Østvang

Endelig var dagen der, SERIESTART og vårslipp på Flisa sin hjemmebane Solør Radion Arena.
Flisa kommer fra nivået over, men har mistet noen spillere som de har erstattet med yngre lokale gutter. Vi reiste til Solør-land med tru på at vi kunne ta med oss poeng hjem til Engerdal.

Dølagutta stresser Flisa fra start, og allerede i åpningsminuttet forserer Torris på sin høyre kant og får lagt farlig inn foran målet til Flisa - ingen når frem. Rett etter sender Jørnsen ett langt utspill som Martin elegant tar ned og sender den videre til Birk som kommer i fult firsprang på sin venstre kant. Hagen Jensvoll skyter fra spiss vinkel utenfor. Vi har satt tonen og man ser at dette var ikke hva Flisa hadde forventet seg. De er tydelig litt stresset.

Det er likevel veldig nære at Flisa scorer etter 4 minutter - Da de kommer seg inn bak Birk på deres høyre side og får lagt ett perfekt legg inn sentralt på vår fem meter. Headingen går over, her burde Flisa tatt ledelsen - Dette var vel alt Flisa klarte å produsere i første omgang, resten handlet om Engerdal.

9 minutter: Ola slår ett frispark fra 25-30 meter ut mot venstre. Både John og Martin går hundre prosent opp i duellen. Det er Monssen Moen som rager høyest og avslutter ned i bakken - i bue...
Det føles ut som evigheter før ballen treffer tverrliggeren og spretter over.

11 minutter: Denne gangen er det John som er høyest. En corner fra Ola, klarer vi å holde i gang og i andre bølge får John ett legg fra høyre som han får til en nydelig heading på. - Retning vinkelen!
Flisa sin keeper gjør en enorm redning og får slått ballen over til corner (tror vi) men dommeren tror vel ikke at noen keepere i fjerde divisjon kan varte opp med sånne feber redninger. Han dømmer utspill fra mål. - Vi fortsetter å trykke på.

og i det 18. minuttet får vi lønn for strevet. Ola med nok en dødball. frispark denne gangen. også her er det i andre bølgen vi får sjansen. Først Marcus før John triller ballen i mål fra 16 meteren og vi leder veldig fortjent! JAAAAA!