Seriekamper 2017

Seier i sommervarmen.

Heggeriset stadion, Lørdag 1. juli. Avspark: 15.00
118 betalende tilskuere
Engerdal - Eidskog 5-1 (3-0)
1-0 (1.min-straffe) John Hallgeir Lillestu (Magnus Lagmannsveen) 2-0 (19.min) Sigurd Lia Hovde (Johan Opgård) 3-0 (35.min) Magnus Lagmannsveen (Tommy Nygård) 4-0 (56.min) Vetle Engerbakk Moren (John Hallgeir Lillestu) 5-0 (63.min) Vetle Engerbakk Moren (John Hallgeir Lillestu) 5-1 (65.min) Håkon B. Reitan.
Laget: Jørn André Lillestu, Johan Opgård (Cato Kjeldstad fra 83.) Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Christofer Nunez, John Hallgeir Lillestu (Marius Engerbakk fra 85.), Joachim Skogheim, Sigurd Nesheim Bekk, Vetle Engerbakk Moren, Magnus Lagmannsveen (Kim Arne Enger fra 46.)
Gult kort Engerdal: Tommy Nygård
Gult kort Eidskog: Morten O. Sæter
Dagens jerv: Tommy Nygård

Eidskog kom på besøk, denne nydelige sommerdagen. Det har tetnet seg skikkelig til i vår avdeling. Med Eidskogseier i denne kampen, hadde det vært fire poeng fra 6. til 10.plassen. Med seier ville Engerdal få en luke på åtte poeng ned til Eidskog, og kun være poenget bak Moelven på fjerdeplass. En skikkelig sekspoengers-kamp.

Dommer blåser matchen i gang - og Magnus fullfører og kjemper seg videre, selv om han blir hindret. Det ender i en soleklar straffe. Straffa setter John Hallgeir i mål. 1-0 Døla etter ett minutt.

Rett etterpå sender Johan inn ett innover-skrudd frispark fra 35 meter. Hardt og perfekt slått. Den går forbi alle, og keeper må gjøre en god redning for å slå den ut til corner.

Selv om vi har fått drømmestart og kommet foran, er ikke Døla helt på, det blir litt forsiktig i duellene, og Eidskog kommer til en avslutning som går rett over mål. - Så er det vår tur igjen. Corner fra venstre. Godt slått av Sigurd Bekk, Sigurd Lia står helt alene i boksen. Men kommer ikke høyt nok, eller timer feil. Dermed flyger ballen over.

Så er det Joachim som er sterk som en bjørn på midtsteken. Vinner ball, drar den med seg ett par meter før han skyter fra nærmere 50 meter! Han har sett at keeper står langt ute. - Ballen lander noen centimetere utenfor mål. Frekt og godt forsøk av Skogheim, som viser stort overblikk.

Mye som skjer i det første kvarteret av kampen. Nunez kriger frem en corner etter godt kombinasjonsspill med John Hallgeir. Corneren er nesten reprise fra forrige. Sigurd Bekk,finner Sigurd Lia igjen ganske alene. Også denne gangen går headingen over mål

Så vil Magnus vise seg frem. Han setter opp ett herlig driv, og bare suser forbi en etter en av Eidskog forsvarere, før han spiller Christofer nydelig igjennom - helt alene med keeper. Nunez prøver å sette den mellom beina til keeper, men den slår i låret på keeperen og går ut til corrner.En kjempesjanse etter god forspill.

19 minutter og Johan viser frem dødball foten sin igjen. Sigurd Lia er høyest, og denne gangen får han godt treff - ballen går i stanga og inn. 2-0 Engerdal. - Går som konge detta, sier Bjørn på benken.


Bildet: Scorings-jubel! (Foto: Arne Lund)

fem minutter etter sitter ballen i Eidskog-målet igjen. En herlig stikker til Christofer, som kommer i hundre. han kommer i duell med Eidskogs keeper på fem-meteren nede ved dødlinja. Nunez er tøff vinner duellen og får sendt ballen inn foran mål, selv om keeperen setter alle knottene sine inn i låret hans. Foran mål er Sigurd Bekk i duell med en forsvarer. Han får forlenget ballen til Vetle, som enkelt setter den i kassa. Men dommeren annullerer for hoftesving mot Bekk.

Vetle og Christofer har fått blod på tann nå, rett etter nytt godt angrep der Nunez skyter, og keeper må gjøre en god redning. Returen kommer mot Vetle, som header den over.

Engerdal har god kontroll, men det er lange avstander mellom leddene våre, stort rom sentralt i banen - men Eidskog klarer ikke utnytte dette. De har ett skudd fra god posisjon, som Jørn enkelt plukker ned, før han leker litt med ballen, lar den sprette opp i panna...før han spiller den ut på banen igjen.

3-0! Tommy med ett langt og presist kast. Magnus er suveren i lufta og header ballen knallhardt i nota. - Minuttet etter spiller John Hallgeir, Christofer frekt igjennom. Nunez kommer i hundre, i kjempeposisjon. ikke lett å skyte i så stor fart, og skuddet fyker over

På slutten av omgangen får begge lagene en stor sjanse hver. Først er det Eidskog som prøver seg i bakrommet, Ett flott gjennomspill, ender med ett skudd, som de prøver å vri inn i lengste hjørnet, men ballen går utenfor. Engerdal på sin side har en utrolig sjanse. der Sigurd Bekk i duell med keeper får tuppet ballen i tverrligger. Returen prøver samme Sigurd seg på ett brassespark, men bommer på ballen, den havner i stedet hos Vetle, men ballen vil ikke inn. Pause og 3-0


Bildet: Sigurd Bekk har svingt inn en farlig corner. (Foto: Arne Lund)

Andre omgang blir en omgang der vi ikke får ut mer enn vi må i varmen. De første minuttene vinner vi knapt en duell. Likevel er det Engerdal som setter 4-0 elleve minutter ut i omgangen. John bryter, og drar av tre mann, tvers-over til Vetle. Ferdigscora. Engerdals første gode angrep etter pausen.

Seks minutter senere. Frispark fra John, ca 22 og en halv meters hold. Godt skudd, som keeperen må ut i full strekk for å redde, returen er Vetle først på, og setter inn 5-0.

Eidskog synes nok får være nok. først har de ett gjennomløp, der det blir en dårlig avslutning i en pressa situasjon, men det var forsmaken. Minuttet etter scorer de på ett langskudd. Utagbart for Jørnsen.

Etter 71 minutter har Eidskog corner. Det smeller i stolpen, ikke bare en gang men to ganger, etter dette dør kampen ut, og det er ikke mange situasjoner etter dette. 5-1 til Engerdal, som da har tatt 15 poeng på de første 10 kampene.


(Foto: Arne Lund)Bildet: Marius Engerbakk gjorde comeback for Engerdal mot Eidskog lørdag. (Marius var også til god hjelp til kampreferatet. Han melder om en tur i skogen pga.gode match forberedelser, og stort vann inntak - og at en stor dobbeltsjanse fra Engerdal hvor blant annet Sigurd Bekk var involvert - derfor ikke kom med i notatene...
Tuen takk Marius for at du stilte opp for Døla!


Bildet: Dagens jerv Tommy Nygård, sammen med Jørnsen som også hadde en god kamp for Døla.
Foto: Jervehiet

NB: Tommy dro på seg sesongens tredje gule, og må sone karantene i neste kamp, som er hjemme mot Fart 28. juli.

Poengdeling mot HamKam rekruttene

Heggeriset stadion, søndag 18.juni avspark 15.00
171 betalende tilskuere, pluss flere av gårdagens fotballskoledeltagere.
Engerdal - HamKam 2 2-2 (2-1)
1-0 (6.min) John Hallgeir Lillestu (Uassistert) 2-0 (33.min) Magnus Lagmannsveen (Tommy Nygård)
2-1 (39.min-straffe) Eirik Jacobsen 2-2 (76.min) Jonas Bolkan Nordli
Laget: Jørn André Lillestu, Johan Opgård, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein), Tommy Nygård, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Sigurd Nesheim Bekk fra 85.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Martin Frederiksen Tøraasen, Magnus Lagmannsveen, Vetle Engerbakk Moren (Christofer Nunez fra 62.)
Gule kort Engerdal: John Hallgeir Lillestu og Magnus Lagmannsveen
HamKam 2: tre gule kort
Dagens jerv: Sondre Østvang

Bilde: Hentet fra HamKams kamp-referat: http://www.hamkam.no/nyheter/show/poengdeling-i-engerdal

Dagen etter en strålende dag med fotballskole, var det tilbake til alvoret, eller leken med den runde kula. HamKam 2 har lekt seg igjennom store deler av sesongen, til de forrige helg ble satt på plass av Ottestad. HamKam har gått hardt ut i media, og sagt at det er dårlig motstand i fjerde divisjon - Dette blant annet ble brukt for å motivere Døla til å gi "grønnbuksene" skikkelig kamp på Heggeriset stadion.

171 betalende tilskuere, så to lag som ble fulgt inn av flere av deltagerne fra gårdagens fotballskole. "Det var veldig gøy, Jeg gleder meg til det er jeg som spiller på A-laget" fortalte en av ungene, med stort smil om munnen.

Døla er på fra start, og vi tar tak i ball fra første minutt. Likevel holder vi på å rote det til, da Sondre rydder unna, etter at Jørn André får ett vanskelig tilbakespill, på ujevnt underlag - og utspillet havner hos nærmeste HamKam spiller 25 meter fra mål. Sterkt Østvang.

Etter fem minutter får vi kast høyt opp i banen. Tommy kaster - Magnus drar den med seg, samtidig som han selv blir dratt i av HamKam spillere inne i feltet. Han fortsetter, men blir revet ned. Klar straffe. Den tar John Hallgeir. Keeper gjetter riktig og redder straffa. Lillestu er rask i reaksjonen og er først på returen, og setter den via keeper og i mål. Johns åttende så langt denne sesongen og 1-0 Døla!

Rett etter ruller vi opp ett herlig angrep, der HamKams keeper må ut i full strekk, for å avverge ett legg fra venstre. - Før Martin og Vetle har en frekk vegg som keeper Ulla plukker fremfor beina til Tøraasen.

Etter ti minutter er Kamma farlig frempå, da de dobler på høyre kanten, og slår farlig inn foran mål. Jørn løper og flukter ballen videre med foten, og det ender med kast for HamKam.

John Hallgeir med flott gjennomspill til Magnus, som slår inn. keeperen får slått ut til corner. Corneren er nydelig slått på bakerste fra Vetle. Den er nesten ferdigscora, men det er en hvit som får sendt den ut til ny corner.

Halvspilt omgang nå - Tommy slår inn høyt, keeperen feilberegner, og ballen triller mot mål. Joachim og Vetle følger på. HamKam får avklart på streken. Jokke markerer for mål - noe flere har nevnt i ettertid, at den måtte vel være inne. Helt umulig å se fra vår plassering.

Vi spiller godt, og er klart det førende laget utpå der. Publikum er virkelig med. Det svinger skikkelig på Heggeriset stadion. Så skusler grønnbuksene bort en stor sjanse. Johan vurderer ballbanen på ett oppspill, snur seg og sprinter for å komme først, da han tar øynene bort fra ballen, stopper den opp i vinden. Dermed er han utspilt og Kamma kommer i god posisjon. Det ser ut som de blir overrasket over det, og ballen havner ut over sidelinjen.

Da er det vi som fortjent setter inn 2-0 i stedet. Tommy kaster og Magnus stiger til værs og header ballen kontrollert i mål. Herlig hodestøt av Muzze.

Så blir det høy temperatur ute på den grønne matta. Først vifter linjemannen en gang for straffe for HamKam i en situasjon med Tommy - Dommeren vinker det videre. Noe som ser korrekt ut. Så rett etter er det en ny situasjon i vår boks. Sondre vinner en duell. linjemannen flagger igjen. Dommeren ser også denne gangen til å la spillet gå. men tar samtalen med linjemannen og dømmer så straffe til gjestene. (HamKam skriver i sitt referat at det var hands, ) En avgjørelse vi er veldig uenige i. HamKam setter straffa og reduserer til 2-1

Resten av omgangen ser det ut til at straffe-situasjonen har frustrert de røde, mens grønnbuksene naturlig nok har fått ny giv. Jørnsen må trå til med en beinparade/takling ute på fem meteren. Vi holder ut til pause, og leder 2-1

Bildet: Entusiastiske Døla supportere med trua på seier (Her leder Døla 2-1)

Nå er spørsmålet: Klarer vi å riste av oss denne straffe-situasjonen, og få tilbake fokus? Spillerne er veldig klare på nettopp det. denne glemmer vi. Vi har vært det beste laget, vi må fortsette.

Vi tar tak også i starten av andre omgang. Magnus (eller Joachim - lit uenige på benken) header rett over, etter at ballen kommer fra Tommy fra venstre.

Femtifem minutter, og Tommy slår ett innlegg fra høyre, mot bakerste. der er Joachim, som header videre. Vetle og Jokke jobber og kriger, men det blir bare nesten.

Bilder: Dagens målscorere for Døla, John Hallgeir og Magnus

Bølgen går - Stor stemning - helt herlig. Vi er heldige som har så flott publikum.
Kampen inneholder nå få situasjoner foran målene. Det er kriging og dueller på midten.
Vi er i ferd med å invitere dem litt mer inn i det nå. Beina går litt saktere - HamKam flytter opp spillere og legger trykk på oss, uten at de skaper all verden. Det ligger i lufta....rakk jeg å skrive i mine notater før ballen lå i nettet bak Jørnsen.

Deres keeper slår ett langt utspill i bakrom - det blir en løpsduell, som HamKam spilleren vinner. spissen deres får skutt fra skrå vinkel, ut mot høyre i banen. Den er godt plassert. Jørn får noen fingre på ballen, men det er ikke nok. den sniker seg inn i hjørnet. 2-2.

Rett etter er det Jørnsen som glimrende redder en heading fra ti meter. han må ut i full strekk, og får slått ballen ut til corner.

Nå er det action igjen, og HamKam holder på å gi oss en gavepakke av dimensjoner. Ett tilbakespill som keeper rett å slett bommer på, har farlig retning - men havner i nettveggen på utsiden av stolpen.

Bildet: Sondre Østvang ble kåret til dagens jerv

På slutten er det HamKam som er nærmest med to sjanser som får hjertet til å hoppe opp i halsen etter cornere. men vi holder ut. Dermed ender det 2-2, og poengdeling.
Det er lov å være litt skuffet etter en flott første omgang, men vi blir overkjørt mot slutten. så kanskje er det greit nok at det ender med ett poeng til hvert lag. Vi takker HamKam for kampen, og ser frem mot neste kamp. Ettersom Nybergsund 2 har trukket laget, er også den neste kampen hjemme på Heggeriset stadion. 1 juli kommer Eidskog på besøk.

Døla banket Moelven på hjemmebane

Heggeriset stadion, lørdag 10.06 avspark: 15.00
Engerdal - Moelven 6-0 (3-0)
1-0 (23.min) Martin Monssen Moen (Vincent Ager Gjermunds) 2-0 (37.min) John Hallgeir Lillestu (Sigurd Lia Hovde) 3-0 (45.min - Straffe) John Hallgeir Lillestu (Joachim Skogheim) 4-0 (54.min) Magnus Lagmannsveen (Jørn Andre Lillestu) 5-0 (58. min) John Hallgeir Lillestu (Vincent Ager Gjermunds) 6-0 (70.min) Magnus Lagmannsveen (John Hallgeir Lillestu.
Laget: Jørn André Lillestu (Amund Østmo fra 87.), Johan Opgård, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (kaptein), Tommy Nygård (Eivind Nordsveen fra 79.) Birk Viljar Hagen Jensvoll (Vetle Engerbakk Moren fra 66.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Vincent Ager Gjermunds (Sigurd Nesheim Bekk fra 76.) Magnus Lagmannsveen, Martin Monssen Moen
Gule kort: Joachim Skogheim, og Jørn Andre Lillestu

Bildet: Tidligere Døla spillere Knut Fredheim, Semming Gløtvold og Kjell Borge Drevsjømoen

Sesongens andre hjemmekamp, den første i en rekke av åtte hjemmekamper på rad. Denne gang er det Moelven som gjester Heggeriset stadion. Vi er innstilt på å gi hjemmepublikummet underholdning i dag, få til mer spill enn det vi viste mot Trysil forrige hjemmekamp.

Det hele starter med at John Hallgeir kjører fingeren sin mellom to reklameskilt, og får seg ett stygt kutt, og må plastres sammen, han biter tennene sammen og gnur på videre. Denne innstillingen har hele laget denne kampen - Vi er på, og vi kjemper for hverandre. De ti første minuttene av kampen er det vi som skaper to brukbare muligheter. Først er det John Hallgeir som får ballen på direkten i returrom på 10-12 meter. Han drar til, men Moelven klarer å blokkere.

Bildet: Martin Monssen Moen fører an - omringet av Moelven spillere.

Vincent slår ett frispark, som keeperen slår ut i farlig rom - dessverre er Moelven først på returen.
Minuttet etter fører Birk opp langs venstre, legger ballen 45 grader ut, til John som drar til fra skrått hold. Den går over.

16 minutter nå - John vinner ballen herlig på midten, da han er i forkant av situasjonen, og bryter. Han spiller ballen mellom back og stopper, og sender Magnus igjennom. Muzze er alene med keeper, men keeper redder. Martin og Magnus kriger returen i mål. - Vi jubler - Men linjemannen flagger, og dommeren annullerer for offside.

to minutter etter frispark i god posisjon. John Hallgeir prøver en reprise fra Domkirkeodden sist. En suser som Moelven muren klarer å blokkere. Returen triller ut til Sigurd, Lia smeller til. En kanon av en markkryper. Flere på benken er oppe å jubler igjen. Men den stryker stolpen på feil side og ender utenfor.

23 minutter nå - Vi krangler oss igjennom - etter at vi har trykket på en stund. flere berøringer inne i feltet - før Vincent forlenger ballen til Martin. Monssen Moen er sterk i kroppen. Han vender bort ett par Moelven spillere, og pirker ballen inn i kroken 1-0 - Endelig!

Bildet: Martin har sendt Døla opp i ledelsen, etter assist fra Vincent

Så får vi to gule kort - i en situasjon vi mener Joachim er knall sterk og går helt rent på ballen. Dommeren dømmer frispark og gult kort, Jørnsen får også kort for reaksjonen etterpå.

Vi dominerer denne omgangen - solid organisering og herlig innsats. i det 36.minutt kommer Moelven på sin første farlige visitt, da de har ett langt oppspill, hvor de får andreballen i god posisjon, ca 20 meter fra mål. Moelven spilleren får god tid - lader, men sender skuddet skyhøyt over.

Minuttet etter er det vi som setter inn 2-0. Vincent slår ett flott frispark inn i feltet, Sigurd stusser - og John Hallgeir kriger den inn. 2-0!

Moelven får til en halvsjanse, der de kommer til skudd (bredside-volley) fra 12 meter, som Jørnsen lett redder. Jørn setter hurtig i gang, med ett langt presist utspill. Men både Martin og Magnus sklir og faller på det glatte underlaget...Rett før pause blir Joachim lagt ned inne i feltet etter en corner, og dommeren peker på straffemerket.

John Hallgeir setter straffen kontant i kassa - og vi kan gå til pause med 3-0. I pausa går praten blant gutta i garderoben. spillerne vet hva som gjelder nå. Vi skal fullføre, ikke slippe Moelven inn igjen i dette.


I starten av andre omgang , produserer vi sjanse etter sjanse. Vi legger Moelven under konstant trykk. Det beste angrepet av de er når John nydelig spiller Magnus ut mot venstre - Magnus slår inn til Martin, som kommer stormende inn i feltet. Monssen Moen avslutter på første, men den går i nettveggen på utsiden av målet.

Etter denne sjanse-bonansaen, faller vi litt, og Moelven slår kontra. Tommy tar ett pasningsvalg som slår feil, i neste duell ruser Sigurd og blir overspilt. Sondre får stoppet farta i angrepet med en sklitaklings forsøk, hvor han ikke får tak i ballen - men gjør at Moelven spilleren ikke får skutt. Sondre er raskt oppe på beina igjen og sklitakler denne gang på ball. Viktig å ikke gi Moelven 3-1 og blod på tann her.

Da blir det som så ofte før denne sesongen. En stor sjanse den ene veien, mål andre veien. Jørnsen med utspill, som John bommer på - og ballen sklir igjennom til Magnus, som drar seg fri, og avslutter under keeper og i mål. 4-0! Endelig Muzze!

Bare fire minutter senere så setter Døla 5-0. Vincent med nok ett herlig slått frispark. Luftens baron fra Blakkneset John Hallgeir nikker den vakkert i mål - og fullfører sitt hat-trick for dagen.

Samme John tegner seg også for assist, når han spiller frem Magnus, da Muzze setter på turboen og runder keeperen, før han setter den i målet bak en svimmel Moelven keeper.

Etter 6-0 er vi fornøyde og slipper oss litt ned, likevel burde vi ha scoret både en og to til
Martin har to store sjanser. Den ene er han både god og sterk, men keeperen redder glimrende.
På sin andre sjanse som kommer etter at vi først ruller opp, og Velte får lagt inn glimrende på bakerste. der Martin står mutters alene. Han tar ned på brystet, og skal bare sette den inn. Han blir kanskje for rolig i denne situasjonen, og skuddet blir nesten tilbake-pasning inn il deres keeper.

Magnus får også en kjempesjanse, etter at Sigurd Nesheim Bekk vender opp på midtbanen, og spiller han nydelig igjennom. Alene med keeper, så er det keeperen som vinner denne gangen
6-0 ender kampen etter en fabelaktig laginnsats. Her er det laget som skal fremheves. Selv om vi havner med hodet først i reklameskiltet (Johan) eller blir høvlet ned (Vetle) bare gnur vi på videre.
Herlig innstilling. Vi kriger og løper sokka av oss denne kampen.

Jeg avslutter dette referatet med sitat fra Moelvens trener. (Fra HA og Ringsaker Blad) Vi fikk ikke til en puck i dag - det var gutter mot menn! Engerdølene var i snitt 25 kg tyngre enn oss, og vi vant nærmest ikke en duell! I tillegg løp de fortere enn oss.
Takk til Moelven for kampen, og takk til alle tilskuere som trosset været og støttet oss frem til denne deilige seieren. - Neste kamp (hjemme) er søndag, mot serieleder Ham Kam 2

Bildet: Joachim Skogheim spilte sin kamp nummer 100 for Engerdal lørdag - og fikk tildelt pokal for bragden av sportsklubben ved sportslig leder Arne Lund

Dagens Jerv: John Hallgeir Lillestu

Bildet: Dagens Jerv og Hat-trick hero: John Hallgeir

Heseblesende sluttminutter, men tre poeng!

Børstad kunstgress, fredag 2.juni avspark: 20.00
MBK Domkirkeodden - Engerdal 2-3 (0-2)
0-1 (29.min) John Hallgeir Lillestu (Tommy Nygård) 0-2 (37.min) John Hallgeir Lillestu (Magnus Lagmannsveen. 0-3 (69.min) Martin Frederiksen Tøraasen (Magnus Lagmannsveen) 1-3 (70.min)
2-3 (78.min)
Laget: Jørn André Lillestu, Johan Opgård (Kim Arne Enger fra 23.) Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Knut Erik Eriksen fra 77.min) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Martin Frederiksen Tøraasen, Magnus Lagmannsveen (Vetle Engerbakk Moren fra 90.) Vincent Ager Gjermunds
Gule kort: Tommy Nygård (41.) John Hallgeir Lillestu (65.) Vincent Ager Gjermunds (84.)

Munkenes Ball Klubb (MBK) Domkirkeodden, ett herlig navn på ett fotball-lag som er satt i gang av en kameratgjeng fra Hamar. Vi visste ikke mye om dette laget. Dette var vårt første møte med Munkene. Ryktene sa at de var gode ball spillere, og flere spillere med erfaring fra høyere divisjoner. Men vi, Døla måtte ta utgangspunktet i oss selv. Fokusere på hva vi er gode på, få på innsats, glød og tempo, så kunne dette bli moro. - Gutta hadde med seg gode minner fra fjorårs sesongen da Hamar IL ble slått 3-0 på samme bane.

Døla er på fra start - og holder på å ta ledelsen allerede etter to minutter. Vincent slår inn en god corner. Magnus stiger til værs, og header. - ballen går i en bue, og lander i stolpen, før den spretter ut. Her kunne vi fått en drømmestart på denne viktige bortekampen.

Hele laget ligger fint, og vi jobber godt sammen. Etter tolv minutter er Vincent oppe og presser deres midtstopper. Han blir usikker og tråkker på ballen. Gjermunds utnytter dette, stjeler ballen og setter fart mot mål. - Han er alene med keeperen, men er ikke klar over at han er så alene som han er, og velger derfor å skyte tidlig. - Dessverre går skuddet over.

Noen minutter etter, ett kjempeutspill fra Jørnsen - Til Martin som nesten er igjennom når han drar med seg ballen. Han spiller ballen ut til Vincent som inviterer ute på høyre kanten. Vinc slår ballen inn foran mål, der Magnus er først på den. men Muzze får ikke klem på avslutningen.

En god start på kampen, uten uttelling, så faller vi i intensitet og kampen jevner seg litt ut. Domkirkeodden har ikke bydd på noe som helst, før de viser at de er farlige på dødball. En corner fra deres høyre, ender med en heading fra fem meter, som går rett over målet vårt....
Rett etter har vi kast høyt opp i banen. Tommy kaster, og John er luftens baron og header ballen inn i lengste hjørne! 0-1 HERLIG!

Ny corner for Domkirkeodden - igjen blir det veldig farlig. etter klabb og babb inne i feltet vårt, triller ballen til side for kassa, og vi kan puste letta ut

Magnus snurrer og drar med seg ballen, han byr midtstopperen opp til dans. Midtstopperen er ikke så interessert, og river ned Magnus i stedet. Her var det like før Muzze rev seg igjennom. Frispark i gunstig posisjon. ca 20 meter fra mål. - John melder "2-0" da han ser at keeperen deres stiller seg opp bak muren sin. Lillestu dundrer ballen knallhardt opp i krysset. En skikkelig suser!

Bildet: To målscorer John Hallgeir i duell med en MBK spiller (Foto: Pål Jakobsen)

Pause: 0-2 vi har fått kampen dit vi vil ha den, Vi har levert to gode, og en slapp periode. Domkirkeodden har sett svake ut, men vi vet at dette kommer ikke av seg selv. Vi må holde det i gang, bruke tempo.

Munkene har gjort noen endringer i pausen, banespillet blir litt jevnere- men det er vi som skaper de største sjansene. Muzze får ett oppspill som han drar med seg og dunker helt nydelig i mål - men her er muligens linjemannen ballwatching, og når han ser Magnus, så er han godt bak forsvarslinja. og han løfter flagget - Offside.

Halvspilt andre omgang, det neste målet blir viktig. Vi slår til med ett mønster-angrep. Magnus slår nydelig igjennom mellom stopper og back -Martin har allerede tjuvstartet, og når gjennomspillet er så godt timet, suser han igjennom og alene med keeper er han sikkerheten selv. Nydelig mål, og en herlig følelse går gjennom kroppen. - Dette går veien. Denne følelsen kjenner kanskje gutta ute på banen på også, for rett etter 0-3, smeller ballen inn andre veien. MBK kommer alene med Jørnsen, og setter den, og da var det match igjen!

Arkivbilde: Martin Frederiksen Tøraasen satte inn vårt tredje mål.

Vi er i ferd med å gjøre ett innbytte, men med endring av kampforløp velger vi å endre den planen.
Frem til 1-3 har vi hatt god kontroll på kampen, men nå får MBK blod på tann. De viser at de kan spille ball. Har en del gode kombinasjoner, samtidig som de har noen som kan slå gode langballer som de slår inn i bakrommet. De skaper noen farligheter, og da Tommy og Jørnsen har litt kommunikasjonsproblemer, ser det ut som de skal redusere igjen - men gutta våre redder seg inn. Jørnsen er rask og når ballen først, og MBK spilleren som nok drømte om scoring her, ender opp med å felle Jørnsen i stedet.

Knut Erik kommer inn for at vi skal ro dette i land - de presser oss tilbake. rett etter blåser dommeren ett billig frispark mot Eriksen - Resultat av frisparket er mål. Ett flott skudd 2-3 og nå er det skikkelig fyr i teltet. Fortsatt 12+ tillegg igjen...Rett etter trår Sondre til og skjermer ballen inn til Jørn André - før Jørnsen selv må i aksjon og redde helt nede ved stolperota.

Så roer det seg litt - helt til det nærmer seg 90 minutter - Da satser MBK alt, de flytter opp mange, og lykkes og legge trykk på oss. Vi holder ut. Så holder det på å gå galt. MBK får corner, og fyller på, keeperen også. Legget er godt, og flere dunker til i duellen. På benken frykter vi det værste. Å miste dette nå, hadde vært en kalddusj av dimensjoner. Heldigvis ender den utenfor. Vi puster lettet ut, i to sekunder - dommeren dømmer ny corner. Vi klarer den også - og selv om tida kjennes ut som den står stille, blåses kampen til slutt av og vi tar med oss tre poeng hjem til Engerdal

En herlig seier, vi burde ha avgjort dette tidligere. Når vi ikke gjør det, er det deilig at vi klarer å stå imot og dra det i land tilslutt. - En utligning på slutten, hadde vært tung å svelge, og kunne gått på moralen løs. Nå kan vi i stedet bruke den herlige følelsen, og lade opp il neste kamp. - Hjemme på Heggeriset stadion, mot Moelven (Lørdag klokken 15.00) Velkommen!

Målløst og sjansefattig lokaloppgjør

Heggeriset stadion lørdag 27.05 - Avspark: 15.00
Engerdal - Trysil 0-0 (0-0)
Tilskuere: 252 betalende, uoffisielt ca 400 med barn og fribilletter.
Laget: Jørn André Lillestu, Ola Lund (Johan Opgård fra 75.) Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang, Tommy Nygård, Christofer Nunez (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 46.) Joachim Skogheim, John Hallgeir Lillestu, Vincent Ager Gjermunds, Martin Monssen Moen (Christofer Nunez fra 60. - Knut Erik Eriksen fra 83.) Magnus Lagmannsveen
Gule kort: Tommy Nygård og Magnus Lagmannsveen.


Bildet: Ola Lund (25 mål) John H. Lillestu (50 mål) og Magnus Lagmannsveen (100 kamper)
mottar priser fra sportslig leder Arne Lund før kampen (Foto: Mats Lund, resterende foto: Arne Lund)

Lokalderby i strålende sol fra blå himmel, 252 betalende, og mange flere rundt banen skapte en herlig ramme rundt årets første hjemmekamp. Begge dagens lag hadde noe å revansjere i denne kampen. Hjemmelaget skulle rette opp det slette inntrykket fra forrige seriekamp, mens Trysil ønsket å rette opp fjorårets brak-tap på Heggeriset stadion.

Bildet: Mange tilskuere tok veien til Heggeriset stadion - Tusen takk for støtten!

Dette var klubbenes sjuende møte siden 2013 - før denne hadde TFK fem seiere, mot Engerdals ene. Einar Gjerde, kampens dommer blåser derbyet i gang. - Det blir kriging, der lagene føler på hverandre. Spillerne vinner, og mister ballen om hverandre. En rotete start på kampen.

Etter sju minutter kommer vi til en halvsjanse. Vi vinner ballen midt i banen. Sender den ut til Christofer, som får lagt inn helt nede ved hjørneflagget - Magnus er først på den i god posisjon, men får ikke avsluttet.

Så er det TFK sin tur, etter corner. Den blir stusset videre på første stolpe, spissen deres Alamdari, får ikke avslutta ordentlig fra fem meter, og den går utenfor.

Halvveis i omgangen nå - corner fra venstre ved Vincent. Godt slått, Sigurd Lia er konge i feltet og header knallhardt utenfor. - Lia trodde lenge den skulle gå i mål, men den snek seg halvmeteren på utsiden av stolpen. - 2 minutter etter er det flere dueller midt på banen, som Joachim og Tommy får pirket ballen videre fra, så går ballen fort 1-2-3...til Jokke som kommer til skudd. Her spiller han nok fjorårets drømmescoring i hodet sitt, mens han denger til - dessverre blir det bare løskrutt denne gangen fra Skogheim.

Bildet: Sigurd Lia Hovde hadde en god match for Engerdal.

Trysil kontrer etter halvtimen - deres nr.21 (Sami) får ett langt oppspill mot seg, i duell med både Tommy og Sondre, vinner han den med seg, og kommer mot Jørnsen. Akkurat i det han skal skyte spretter ballen vondt for ham, og går dermed over. TFK melder like over på sin facebook side, Jørnsen melder om fem meter over, så noe midt mellom der. Men her brenner de en stor sjanse.

Omgangen ebber ut med 0-0

Andre omgangen starter med dobbelt Tommy - Først ett langt innkast som skaper uro i Trysils boks, før han legger nydelig inn fra høyre, ca 20 meter fra dødlinja - Her er Engerdal for passive inne i boksen, den burde vi kommet til avslutning på, ved bakerste stolpe.

Vi trykker på litt nå - Martin MM tar med seg ballen og utfordrer tre TFK spillere, triller den ut til Birk, som slår den inn, ballen havner hos Vincent på bakerste. Vinc må litt bak og hente den, men får skutt på halvspretten - Trysil klarer å blokkere.

Bildet: En mur av hvite Trysil spillere demmer opp for en Døla dødball.

Så er det John som skaper en sjanse helt på egen hånd - han er på, og bryter høyt oppe i banen, drar den med seg i steget, og kommer forbi TFKs forsvar - Han har egentlig god tid, men blir tråkket litt på, og får ballen litt bak seg. Han velger å skyte - skuddet går dessverre rett på Joachim Kveen i Trysil buret. John sier i ettertid at her kunne, og burde jeg tatt med ballen lengre - Det er i sånne situasjoner vi må fortelle medspilleren vår, hvor alene han er...

Resten av kampen blir en stillingskrig, med dueller - der det ser ut som lagene er mer redd for å tape, enn å slenge på det lille ekstra for å ta alle tre poengene. Det ser litt ut som flere venter å ser hvor ballen havner før løpet kommer - i stedet for at løpet kommer i forkant. Det blir litt passivt og avventende. - Lokalderby gir ofte "krig" Første kamp på gress, etter mye trening og kamper på kunstgress er også en overgang som ofte merkes, samt at sola og varmen hadde nok også noe å si for orken på de som var ute på matta.

Bildet: Jervehiet stemte frem Sondre Østvang som dagens jerv.

Ett poeng mot storebror Trysil, vårt nest beste resultat mot de siden vi startet å møte de jevnlig fra 2013 tar vi med oss, men vi føler at vi burde fått ut mere av denne kampen, enn det vi klarte - så må man ikke glemme at TFK hadde noen halv-farlige oppløp på slutten av kampen, som de heldigvis ikke fikk noe ut av. Alt i alt var ett poeng til hvert lag rettferdig

Kollaps mot Storhamar

Presterud kunstgress, fredag 19.mai - Avspark: 20.00
Storhamar - Engerdal 6-1 (4-0) 1-0 (21.min) 2-0 (36.min) 3-0 (44.min) 4-0 (45.min) 5-0 (49.min)
5-1 (71.min- Straffe) John Hallgeir Lillestu (Birk Viljar Hagen Jensvoll) 6-1 (79.min)
Gult kort Engerdal: Eivind Nordsveen
Laget: Amund Østmo (Cato Kjeldstad fra 82.) Ola Lund (Eivind Nordsveen fra 43.) Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Johan Opgård, Christofer Nunez (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 46.) Joachim Skogheim (Tommy Nygård fra 35.) John Hallgeir Lillestu, Vincent Ager Gjermunds (Kim Arne Enger fra 86.) Vetle Engerbakk Moren (Sigurd Nesheim Bekk fra 66.) Magnus Lagmannsveen (Christofer Nunez fra 73.)

Bildet: Engerdal tar tak i ball, og angriper Storhamar fra start.

Engerdal tar tak i ballen, og går rett i angrep .Fint spill mellom Vetle og Vincent gir oss corner etter 30 sekunder. - Etter 2 minutter er det nettopp disse to som igjen er i hovedrollene. Vetle spiller Vincent nydelig igjennom etter en kjapp kontring av oss. Vinc kommer alene med keeper. Avslutningen er hard og ser god ut, men keeperen gjør en enorm redning, og slår den ut til corner.


Bildet: Storhamars keeper slår unna en corner, han var en viktig faktor for Storhamar det første kvarteret.

Storhamar kommer hurtig med mange spillere når de får tak i ball - Spillet bølger, men det er vi som kommer til sjansene i starten. Vetle gjør en god prestasjon da han tar ned ball og klinker til fra rett utenfor 16 meteren på halvspretten. Knallhardt, men dessverre der keeperen står. Han rekker å få opp hendene og slår den over.

Så er det Storhamar som får de neste sjansene - spillet fortsetter å bølge - De har ett brassespark over etter corner, og ett skudd rett utenfor, etter at vi ikke får frispark midt på banen. Så redder Amund oss, etter ett langt oppspill, og ett kjapt gjennomspill, som sender angriperen til Storhamar i duell med Amund. Østmo vinner den.

Hawai - Her blir det første målet viktig . og det kommer i det 21. minuttet. og det er hjemmelaget som utnytter en kort avklarering fra oss. den blir plukket opp rett utenfor 16 meteren. Den blir spilt frem til Brendryen Som smekker til, Amund er på den, men den spretter opp i nettaket. 1-0

Bildet: Tommy Nygård kommer inn for Joachim og bidrar med noen susende taklinger.


Etter dette er det Storhamar som overtar og presser på - Sigurd Lia blokkerer glimrende, så roter vi til det igjen. Sondre bommer nesten på ballen, og den triller til Storhamars angriper - Sondre klarer å rette opp igjen liggende med hodet! - Men nå sliter vi, mot en sterk fysisk motstander. - Så må Joachim kaste inn håndkleet etter å ha vært nede for telling flere ganger.

Minuttet etter gir vi bort ett mål til - nok ett for kort oppspill, gir brudd, gjennomspill - og Spissen drar seg forbi Sondre og setter den ned i hjørnet bak Amund. - Herfra og ut omgangen så sprekker ballongen. - Sondre redder oss med en helt enorm blokkering - så må Ola ut, han skader kneet sitt - Her krysser vi fingrene for at det ikke er alvorlig. Så sitter 3 og 4 - Begge målene er alt for enkle.

Bildet: Vincent sitt uttrykk er talende for Dølas følelse ved halvtid.

En omgang som startet bra, hvor vi tok tak i ball, spilte og skapte sjanser - ender med kollaps, og FLAU smak i munnen. - Gutta er klare på at dette ikke er bra nok - Dette er flaut, her må vi opp alle mann! Vi laglederne er enige - vi prøver å justere litt, komprimere avstand mellom ledd - og kjempe for hverandre i andre omgang.

Andre omgang er kun 4 minutter gammel, da den femte sitter bak Amund. Etter dette klarer vi å kjempe oss mer inn i kampen - og begrenser nederlaget. Dette er nok på grunn av en blanding av at vi er bedre, og at Storhamar er fornøyde.

Bildet: Magnus i duell

Vi har en del sjanser i andre omgang. Vi scorer på ett straffespark John Hallgeir, etter at Birk ble felt), har en i tverrliggeren (En kanon fra 16 meter ved John) og en tvilsom annullering på Sigurd Bekk sin fikse avslutning.


Bildet: Amund bytter med Cato, som debuterer som keeper for Engerdal.

Storhamar bytter en del, og er ikke like offensive etter pause, de scorer likevel 6-1 i det 79. minutt.
Dette er en kamp vi må legge bak oss. Her må vi gå i oss selv. Fotball er for menn - i dag ble det mann mot mus i perioder. Går ting imot, må vi stå opp, ikke synes synd på oss selv. Kjempe for kameraten, slåss for laget. Blø for drakta. - Vi skal samle oss, og bruke uka som kommer godt.
Skader skal pleies, og vi andre skal gjøre det vi kan for å revansjere dette i årets første hjemmekamp, mot Trysil lørdag den 27.mai

Ett nummer for små mot Kongsvingers andrelag

Gjemselund kunstgress Søndag 14. mai Avspark: 18.00
Kongsvinger 2 - Engerdal 3-1 (2-0) 1-0 (12.min) Simen Aasmundstad 2-0 (31.min - straffe) Torbjørn Vitsø 2-1 (56.min - straffe) Ola Lund (Magnus Lagmannsveen 3-1 (85. min- straffe) Torbjørn Vitsø

Laget: Jørn André Lillestu (Bjørn Lillestu fra 64.) Ola Lund, Sondre Østvang (Kaptein) Sigurd Lia Hovde, Johan Opgård (Vincent Ager Gjermunds fra 46.) Christofer Nunez (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 77.) Joachim Skogheim, John Hallgeir Lillestu, Martin Frederiksen Tøraasen, Martin Monssen Moen, Magnus Lagmannsveen (Sigurd Nesheim Bekk fra 88.)

Gamle ærverdige Gjemselund, med ett fantastisk gunstgressteppe, og serieleder Kongsvinger 2 var dagens utfordring. Vi forventer oss ett teknisk ballsikkert og spillende KIL - og de tar tak i kula fra første sekund. Vi er med fra start, Vi skyver godt og er på!

Kongsvinger spiller seg til en kjempesjanse. Deres back står veldig høyt i banen. De får doblet på kant, og backen får lagt inn foran mål - der spissen Vitsø egentlig har god tid, men han får ikke til noen skikkelig avslutning, og den sklir utenfor.

Bildet: Kongsvinger sender backen høyt opp i banen

Etter 11 minutter er det John Hallgeir som drar ut på ett enormt raid. Han holder og holder på balen. kommer nærmere og nærmere mål - litt skrått ut mot venstre. Vi venter på skudd, men John prøver i stedet å legge ballen ut til Monssen Moen - men den blir brutt av en Kongsvinger spiller - Her er vi veldig nære - I stedet slår Kongsvinger kontra - med fart og presisjon ruller de over fra venstre mot høyere - og setter den fint og kontrollert bak en sjanseløs Jørnsen. -en kontring tatt ut av læreboka.

Fortjent ledelse, men her er det marginer. Vi er centimetere fra i den ene enden - de kontrer - og i stedet for å lede, er vi en bak. - Kongsvinger har mye ball, de spiller og spiller frem og tilbake. inn og ut. Dette kan frustrere motspillere. Vanskelig å jage, når ballen bare blir spilt tilbake, så tredd igjennom til neste, som vrir den nok engang. - Tilskuerne sa etter kampen at vi ikke var helt på. Vi kom ikke tett nok oppi motspillerne. Referentens mening er at vi henger godt sammen som lag, og løper godt, og støter der vi kan. - Hadde vi falt sammen med organiseringen her kunne det blitt stygge sifre. Vi holder oss tett samlet, og da får ikke Kongsvinger så mye ut av sitt enorme ballinnehav.

Bildet: Christofer i hard duell med Peder Dingstad (KIL 2)

Christofer og Ola kombinerer fint på kanten - Ola tar med ballen, og trykker inn gassen. Han skyter fra spiss vinkel - og fra benken ser det veldig nærme ut, men ballen sniker seg på utsiden av stolpen. Godt forsøk, men det stod også noen sultne lagkompiser inne i feltet.

Så får Kongsvinger corner etter en halvtime. Spissen deres bruker armene og henger oppå forsvarerne våre - Her bør det blåses frispark til oss, men det skjer ikke - vi header unna i første omgang. en KIL spiller får ballen i retur-rommet, drar den med seg og finter seg igjennom. Jørnsen hiver seg inn i en panser-takling med to strake bein. - Han treffer ballen så vidt, men tar beina på Kongsvinger spilleren - Klar straffe, og gult til Jørn,

Straffa er Jørnsen på, men den sniker seg inn nedi hjørnet, 2-0.

Kongsvinger fortsetter å spille, men det er vi som skaper de to siste sjansene i omgangen. Martin og Martin kombinerer fint, før John får ballen - Han smeller til.Ballen har super retning, men de får blokkert - Sigurd Lia dunker til på returen. Den suser rett over tverrliggeren.

Så er det Ola som vipper til Christofer på kanten. Nunez tar den med seg, før han slår den hardt inn langs bakken, den blir litt borte for meg bak hovedtrenerens brede rygg. men skal ha vært borti Magnus før Martin styrer den rett utenfor! - Pause 2-0 KIL. - Vi følte likevel at det fortsatt ikke var over. Kongsvinger byttet ut to sterke spillere i pausen. spesielt midtstopperen som gikk av var veldig god. Dette gjorde at vi fikk flyttet spillet lengre frem i banen

Etter 54 minutter er Monssen Moen sterk som en okse, bryter med seg ballen, kjemper den med seg og slår nydelig inn til makker Magnus - Dessverre er Muzze uheldig med touchen, eller kanskje han prøvde den nye skuddteknikken sin, flirer Brall.

Rett etter blir Magnus lagt i bakken inne i 16 meteren - og dommeren peker på elleve meteren. Ola holder hodet kaldt og setter den flott i mål 2-1. Like etter kombinerer Ola og Nunez, og Ola får lagt inn - men keeperen redder. - Nå føler vi at her er det virkelig muligheter!

Bildet: Engerdals målscorer Ola Lund, og kommer rett etter til ett farlig legg (bilde 2)

Kongsvinger spiller fortsatt mye ball, men det er mer punch i oss i starten av omgangen - Så kommer de med ett godt angrep, og får sendt i vei ett skudd, som Jørnsen redder. Han lander vondt på armen sin, og må erstattes av Bjørn.

Så er det Joachim sin tur til å teste skuddfoten. Godt spill av Vincent og Sigurd - ballen blir lagt ut til Jokke. Han prøver å plassere ballen nede i hjørnet, men keeper gjør en god redning og får slått den til corner.

Så har Kongsvinger en corner som blir veldig farlig - de triller den ut, og kommer til skudd - ballen slår i John, ned i bakken og spretter i en farlig bue - Ballen havner heldigvis oppå nett-taket, og vi kan puste letta ut denne gangen. John forsøker seg andre veien også, med ett frispark fra ca. 20 meter - men den sniker seg meteren utenfor.

Straffe bonansaen er ikke over for dagen - Ola slår en pasning opp i banen, den blir brutt, og KIL slår til, Ola hiver seg etter for å rette opp sin egen feil, i sånne situasjoner er det fort gjort at man tar mann i stedet for ball - og det er det som skjer. Ny klar straffe.

Den settes midt i mål, mens Bjørn har bestemt seg for en side. 3-1. Etterpå sa straffeskytteren at han hadde vært nærvøs for å utføre denne straffen. Keeperen deres er jo så gammel, så det er ikke sikkert han kaster seg, men så hadde en av våre sagt - Gjør som forrige gang Bjørn, så tar du denne også. - Da tenkte han at han kastet seg sikkert likevel....

Bildet: Kongsvinger har nettopp satt inn det avgjørende 3-1 målet

Vi taper 3-1 for ett bedre lag. De spiller imponerende ballsikker fotball, deres spiller nummer 36 har en fantastisk kamp på dette nivået. Vi viser moral. vi gir oss ikke, selv om vi blir løpende mellom store deler av kampen. - og på 2-1 står kampen lenge å vipper. Dessverre vippet den feil vei -takk for kampen Kongsvinger.

Poengdeling mot Ottestad

Hias kunstgress. Lørdag 6. Mai klokken 15.00

Ottestad-Engerdal 2-2 (0-2) 0-1 (25.min) Magnus Lagmannsveen (John Hallgeir Lillestu) 0-2 (45.min) Martin Monssen Moen (Christofer Nunez) 1-2 (62.min) Marius Ottestad 2-2 (83.min) Marius Ottestad

Laget: Bjørn Lillestu, Ola Lund, Sondre Østvang (Kaptein) Sigurd Lia Hovde, Johan Opgård (Knut Erik Eriksen fra 69.), Christofer Nunez (Vetle Engerbakk Moren fra 85.) John Hallgeir Lillestu (Eivind Nordsveen fra 87.) Joachim Skogheim, Martin Frederiksen Tøraasen, Magnus Lagmannsveen (Tommy Nygård fra 89.), Martin Monssen Moen

Tredje serierunde og strålende sol fra blå himmel er rammen rundt denne kampen på HIAS kunstgress helt nede ved Mjøsas bredder. Ottestad er en av favorittene til å vinne vår avdeling, så dette kan bli hardt. Vi bestemmer oss for å trå til, spille på våre styrker, prøve å sjokkere de litt med høyt press.


Bildet: Kimba fører an i oppvarminga.

Vi er med fra start, og er oppe i duellene. Ottestad får likevel den første halvsjansen, da de kommer til innlegg høyt oppe i banen på deres høyere side. Legget går akkurat over Bjørns rekkevidde, men sklir utover sidelinja uten at noen kommer på den.

John Hallgeir tar med seg ballen, slår en lang stikker i bakrom mot Magnus. Den ser farligere å farligere ut, men så kommer flagget. Offside! Veldig seint av vinket. Godt forsøk! Rett etter har vi corner fra høyre. Ola slår inn, ballen havner hos John på 7-8 meter, han kommer til skudd. Ottestad får blokkert- men bare ut til Christofer som kommer i returrommet og sender avgårde en mark kryper fra 25 meter. Ballen smeller i målhjulet rett utenfor stolpen.

Dommeren har lagt lista høyt, og godtar harde dueller, og taklinger. Begge lag føler de skulle hatt noen frispark, men får det ikke.


Bildet: Christofer Nunez

Ottestad vinner en duell på midtbanen etter utspill fra Bjørn, den blir forlenget og to-tre Ottestad spillere kommer susende. De får skutt fra 16 meter. Bjørn redder, og vi er først på returen og får avverget. Vi kontrer og Christofer drar med seg ballen, og får skutt fra sentralt i banen, Ottestad blokkerer også denne.

Ottestad fyller så på inne i feltet, og får skapt ett trykk på oss, men vi rir det av- og får klarert. Christofer gjør så to veldig gode og helhjertede løp, der han først presser frem en corner, så ett innkast høyt oppe i banen.

Kastet er ca ti meter fra deres dødlinje. Ola kaster inn til John, som får lagt inn, der er Magnus, og Muzze stanger den forbi Ottestad sin keeper. Vi leder 0-1, det er spilt 25 minutter.

Gutta løper virkelig sjokka av seg ute på banen, vi er oppe i skoa og trår skikkelig til i duellene. Det er rett å slett morro å se på. - Ola kommer til innlegg, den blir slått inn på bakerste, der Tøraasen kommer og får skutt fra ca. ti meter utenfor.

Temperaturen øker utpå banen, dommeren som hadde lagt lista høyt, varierer mere nå. Det blir vanskelig for spillerne å vite hva som er greit og ikke.

Ottestad dunker til med ett langskudd fra ca tretti meter, som dupper/flakker og stusser rett foran Bjørn- Brall redder, og får slått den ut til corner. Det var en god redning!


Bildet: stilstudie av kretsens og landets sprekeste 53 åring, Bjørn Lillestu.

Rett før pause Johan legger inn fra høyre, fra litt utenfor hjørnet av sekstenmeteren. Nydelig inn mot bakerste der Christofer får headet inn i feltet. Litt klabb og babb før Monss