Menu

Seriekamper 2017

Uavgjort i serieavslutninen

Magnor, Lørdag 14.oktober. Avspark klokken 13.00
Eidskog - Engerdal 0-0 (0-0)
Laget: Jørn André Lillestu (Bjørn Lillestu fra 12.), Johan Opgård (Christofer Nunez fra 56.) Sigurd Lia Hovde (Sigurd Nesheim Bekk fra 90.) Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Ola Lund (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 70.), John Hallgeir Lillestu, Marcus Østvang (Eivind Nordsveen fra 87.) Vincent Ager Germunds. Magnus Lagmannsveen (Vetle Engerbakk Moren fra 83.) Martin Monssen Moen.
Gule kort Engerdal: Martin Monssen Moen og John Hallgeir Lillestu

Sesongavslutning på Magnor. Ett flott anlegg, med flere gressbaner, og ei flott kunstgressbane. Kampen spiltes på naturgress. Ei jevn og fin bane, men underlaget var løst og gjørme-aktig. Her skulle det det bli utfordringer med å holde god balanse. Hjemmelaget trengte poeng, for å være sikre på å holde Fart bak seg på tabellen. Døla var avhengig av hjelp fra nettopp Fart for å ta ett steg opp på tabellen. Om ikke Fart tok poeng fra Moelven, ender Engerdal på sjette plass uansett resultat. Slik sett gikk vi på banen helt uten press. Alle årets mål var nådd.

1. Vi skulle holde oss i divisjonen. 2.Vi skulle komme før Trysil og 3. Vi skulle kvalifisere oss til neste års cup kvalifisering. (Utfra kriteriene vi har fått fortalt fra NFF, så er vi innafor.) Vi gledet oss til kamp, og ønsket og avslutte sesongen med stil.

I slike kamper er det ofte det laget som har mest å spille for som drar det lengste strået. Vi ville men når man ikke har noe særlig og spille for, blir det fort en og en, og slik ble det litt denne lørdagen. Vi var det beste laget og skapte de største sjansene, men Eidskog var også med på notene.

Det ble en kamp som bølget litt frem og tilbake, og med en dommer som satte lista høyt i starten av kampen, før han i perioder blåste for det meste. Jørnsen måtte kaste inn håndkleet etter 12 minutter, der han er i en duell inne i egen boks. Han slår bort ballen, treffer motspilleren i hodet og lader forkjært på armen. Eidskog roper på straffe, men blir ikke hørt. Jørn André blir byttet med Brall som går inn og tar kommando over sin målgård.

Arkivbilde: Bjørn Lillestu kom inn, og leverte en god kamp.

Vi skaper følgende farligheter i første omgang: Ola slår ett godt frispark, John Hallgeir er på løp inne i feltet - vinner duellen i fart (Noe vi har mast mye på - Ta ut avstand, kom i med fart inn i duellen..)
og header...rett over målet.

Like etter blir Martin tatt, det ser ut som straffespark fra der vi sitter, men dommeren drar den rett utenfor 16. meteren. John dunker til, rett utenfor krysset.

Så er Martin sterk som en okse. Han vinner ballen på midten, drar den med seg, og selv om Eidskog prøver å holde han igjen, holder han seg foran motspillerne i 40 meter, til han får skutt. Keeper gjør en god redning. - Eidskog har flere nesten sjanser i mellomtiden, før ballen endelig ligger i nettet. Vi på benken jubler hemningsløst, til linjemannen peker bort på sin kollega, og sier
- Det er offside...(Gledesdreper...he he) Tommy hadde kastet høyt oppe i banen, Martin stusset videre, før Magnus hadde satt den i kassa.

Rett etter en Magnus nær igjen. Han drar av to motspillere før han skyter. Eidskogs keeper redder med nød og neppe.

Andre omgangen starter vi dårlig, og Eidskog styrer begivenhetene uten at de klarer å skape de helt store sjansene. Vi får raskt med oss på benken at Moelven leder 3-0 mot Fart, vi vil fortsatt vinne matchen - men det blir nok med sjetteplassen på tabellen. Vi har en god tropp, kanskje med den sterkeste benken vi har stilt med denne sesongen, var det ingen grunn til og ikke gjøre noen bytter.

Bytte nummer en blir nesten genialt. Christofer inn, og på sin første berøring, får han ballen på 16 meter etter ett Tommy kast som stusses til Nunez - han smeller til på volley, og får godt treff på ballen - Keeper redder mesterlig, Martin er nær ved å pirke returen i mål- før den tredje går rett over. For en sjanse!

Arkivbilde: Christofer var nok en gang centimeter unna nettkjenning, men nok engang dro keeperen frem en kjempe redning

Så er det John som finter seg forbi, men blir kroppstaklet rett utenfor 16 meteren. Martin drar til, keeper redder den også - gir retur ut i feltet. Vincent som har hatt en god kamp sklir i skuddøyeblikket og treffer det eneste stedet den liggende keeper kan redde - og dermed redder han.

Eidskog er med i kampen selv om jeg ikke beskriver mange sjanser, det blir nesten. De har ett godt skudd rett over krysset - ellers gjør Bjørn en god redning, hvor han samtidig slår hodet i bakken, og ser småfugler en periode.

På slutten tråkker vi til, og kjører på og skaper to store sjanser til. Birk og Monssen kombinerer fint, før Martin skyter like over krysset. - Så er det kanonade mot Eidskog målet. At det ikke blir mål her er utrolig - før Christofer setter den inn - men hvor lenge var Adam i Paradis? Dommer har sett noe, og annullerer, og dermed ender det 0-0.

Tusen takk til en fantastisk spillergruppe for en herlig sesong. 6. plass i en spisset 4. divisjon er en god presentasjon. Vi takker alle rundt klubben for støtten - og håper at alle har hatt fine opplevelser, og at vi ser dere igjen til neste sesong.

Artig i en omgang på Briskeby - Så fikk vi bakoversveis.

Briskeby stadion, Mandag 2.oktober. Avspark: 20.00
HamKam2 - Engerdal 7-1 (1-1)
1-0 (28.min) 1-1 (38. min) Magnus Lagmannsveen (Marcus Østvang) 2-1 (47.min) 3-1 (48. min)
4-1 (56. min) 5-1 (63. min) 6-1 (84. min) 7-1 (88. min)
Laget: Jørn André Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Johan Opgård, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Knut Erik Eriksen fra 72.), John Hallgeir Lillestu, Marcus Østvang, Vincent Ager Gjermunds (Sigurd Nesheim Bekk fra 83.), Magnus Lagmannsveen, Martin Monssen Moen (Eivind Nordsveen fra 83.)

Kveldskamp, i flomlys på en flott stadion med ekstremt fin kunstgress matte. Dette ga rene champions league stemninga. (åtte tusen ledige seter) - Det var rammen, Kaptein Sondre var klar i sin tale før kampen at dette er en helt vanlig kamp, hvor den samme jobben må til - og gutta gikk ut i hundre. - vi var centimetere fra å ta ledelsen etter 30 sekunder.

Vincent spiller en nydelig ball langs krittet på høyre kanten, der har Martin startet på ett løp. Han får på seg to mann. Han holder litt på ballen før han driller bort de to, og får lagt ballen inn i feltet etter bakken. Der kommer John, men er noen skonummer unna og få satt ballen inn i HamKam nettet.

etter 3 minutter er Martin frempå igjen, denne gangen kombinerer han med spissmakker Magnus.
Muzze får ballen litt bak seg, må da litt bakpå, og dermed havner skuddet over, - Veldig god start, her er det ingen respekt for motstander, og arena.

5 minutter: Vincent kjemper/spiller ballen videre til Magnus - som utfordrer stopperne til Kamma, og får skutt fra 14 meter. Keeper henger med på notene og redder ned mot høyre for seg.

Hamkams keeper har ett dårlig utspill, og er litt ute av posisjon - en døla spiller (Så ikke hvem det var, bak hovedtrenerens rygg.) prøver og utnytte dette, med ett skudd på første berøring. Keeper rekker tilbake og har god kontroll.

HamKam spiller mye ball, og kommer til noen halvsjanser, men så overtar de - og de får en enormt stor sjanse. Innlegg fra vår høyere side, når en Kamma spiller som står mutters aleine fem meter fra mål. Han måtte bli overrasket, eller kanskje han fikk flomlysene i øya, for han nærmest demper ballen inn i fanget til Jørnsen.

Nå spiller unggutta til HamKam fin fotball. 1-2-3 før ballen blir slått inn i feltet, og skudd i god posisjon. En rød døla-fot kommer i veien, og skuddet går ut til corner.

Rett etter nok ett legg fra deres venstre side. Legget blir møtt på halvspretten, og skuddet smeller i stolpen og ut. Hjemmelaget er først på returen, og den blir sikkert satt inn helt inne ved stolpen, bak en sjanseløs Jørn André.

De siste ti er det Engerdal som styrer. Først er det John som skyter etter ett legg fra venstre. Keeper redder, men gir retur, den er Martin veldig nær å få pirket inn - men keeper får tak i ballen.

1-1 kommer noen minutter etterpå, Marcus som akkurat har fått seg en smell i hodet, finner Magnus som i fart sender ballen kontrollert med innsiden over og forbi keeperen og i mål.

Birk prøver seg med ett skudd fra tjue meter, etter at keeper har vært ute på bærtur - også her rekker han tilbake, og får slått skuddet til corner. Pause 1-1

Vi har god tru i pausen, vi har levert en god omgang. - så rakner det. i omgangens 2. minutt skal John ha ett soleklart frispark midt på banen, da han blir dyttet ned med strake armer, dommer vinker videre - angrepet ender med en litt for enkel gjennomløpning og scoring for HamKam. - minuttet etter sitter den igjen, Sigurd Lia taper en duell og samme mann setter ballen fra omtrent samme posisjon som minuttet før.

Dette er en tung smell i trynet, vi har levert en god omgang, går ut med god tro, også smeller det inn to i sekken - da er det lett å senke seg ubevisst - gutsen går litt ut. Det er nettopp det som skjer, og HamKam 2 får rommet de trenger for å spille oss ut. De senker seg ikke, men gnur på hele omgangen (Det var imponerende og se på - Gassen i bånn hele tiden.)

Engerdals første sjanse i andre omgang, kommer etter et frispark fra Ola. Birk får ballen i returrommet, og han tar ned ballen på brystet, før han klinker til på volley. Ballen dupper litt for seint og går over mål..

rett etter kombinerer John, Magnus og Martin, Monssen Moen får ballen i god skuddposisjon, men velger å prøve og spille fri Magnus - Men Kamma forsvaret klarer med nød og neppe stoppe det gjennomspillet.

Så kommer 4-1, og 5-1 og det blir tungt å være rød på Briskeby, men gutta skaper fortsatt noen farligheter. Knut Erik sender Vincent påløpetur med sin første touch. Vincent har førti meter foran seg, uten motstandere, han setter på turboen, med kamma forsvaret i hælene. rett før han skal skyte, får han en dårlig ballberøring - og sjansen er borte.

Ola har reprise på Vincent sitt raid. Han takler til seg ballen to ganger, før han løper igjennom - men som Gjermunds får også Lund en dårlig berøring rett før skuddet, og det blir med gode initiativ.

Kamma er rett og slett noen hakk for gode for oss, i andre omgang. Det blir tungt med en sånn start på omgangen. - Nå må vi riste av oss denne, og avslutte en god sesong med stil. Det gjøre med tre gode treningsøkter, før vi gjør alt for å få til en god forestilling på Magnor, mot Eidskog den 14. oktober.

Til denne kampen er det buss. Tilskuere er velkommen med på tur, Vi reiser fra Gløtvold handel klokken 08.00, med kampstart klokken 13.00.

Sterk seier borte mot Moelven

Moelven idrettspark. Lørdag 23. september. Avspark: 15.00
Moelven - Engerdal 0-1 (0-0)
0-1 (70.min) Martin Monssen Moen (Ola Lund)
Laget: Jørn André Lillestu, Johan Opgård, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Ola Lund, John Hallgeir Lillestu, Marcus Østvang, Vincent Ager Gjermunds (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 75.) Magnus Lagmannsveen (Sigurd Nesheim Bekk fra 95.) Martin Monssen Moen.
Gule kort Engerdal: Johan Opgård, Sigurd Lia Hovde og Tommy Nygård

Det var duket for en skikkelig sekspoengs kamp i idrettsparken på Moelven lørdag. nummer 5 på tabellen mot nummer 6. - Det skilte ett poeng i Moelvens favør før matchen. Vårens oppgjør var det Døla som vant, og det hele 6-0. Hjemmelaget var nok ute etter å revansjere seg fra det nederlaget.

Døla starter med friske tendenser - Martin drar seg forbi to Moelven spillere, og får presset frem en corner i åpningsminuttet. - Den blir det ikke noe ut av, da er det Moelvens stortalent på 15 år, Ismail Sulub som kommer til skudd fra god posisjon etter ett kast høyt oppe i banen. - Jørnsen redder greit, men får seg en smell i fingeren - Dette biter han i seg og fullfører matchen.

Allerede i det tredje minutt får hjemmelaget en gedigen sjanse. Legg fra deres høyre side - midt i vår boks står en Moelven spiller mutters alene på fem meters hold. Han kommer under ballen, og header den over mål. - Den var stor!

Magnus holder i ball, drar seg forbi og kommer til skudd. Skuddet går rett på Moelvens keeper. Muzze hadde med seg Martin til høyre, kanskje hadde det vært et bedre valg og sendt ballen ut til Monssen Moen?

13 minutter og ballen ligger i nettet, bak Moelvens keeper. Ett godt angrep, blir sikkert avsluttet av Vincent, som setter den bort i kroken, men dommeren annullerer scoringen fordi hn mener Magnus dytter litt inne i feltet.

Engerdal er inne i en god periode nå - Martin stusser til Magnus som bruker styrke og fart. Muzze kommer seg inn i feltet, kipper ballen forbi keeper, men ballen går langs målet. der er det ingen røde fra Engerdal - Moelven kan dermed avverge faren.

Så er det Corner-bonansa! 5 eller 6 cornere på hverandre får vi - og vi trykker på, og er veldig nær scoring. Martin er halvmeteren høyere enn nestemann på den første, mens Sigurd Lia også er nær med ett godt løp på bakerste. Dessverre er det Lia og ikke ballen som havner inne i målet..

Så viser Tommy at det ikke er lett å være kantspiller i fjerdedivisjon denne sommeren. PANG sier det. knallhardt, men rent tar han ballen, mens Moelven spilleren ligger igjen og vrir seg. Døla fortsetter å presse på - Martin går forbi tre mann på høyrekanten før han slår inn til Ola i feltet. God prestasjon, men her blir vi avvinket for offside.

Vincent stikker Martin i gjennom like etter - Monssen Moen skyter, det blafrer i nettet, men på utsiden av målet. Vi er nære - men Moelven er med de også. Men Sondre er enormt god denne kampen og tar ballen fra Moelven spillerne som om det skulle være den enkleste sak i verden. - Resten v laget følger på - en herlig laginnsats - og vi fortsetter å produsere sjanser

John vinner ballen flott på midten - avanserer ti - femten meter, og er på skuddhold. Jeg forventer meg skudd eller skuddfinte, men Lillestu velger å stikke Magnus igjennom. Ballen kommer litt bak Magnus, slik at han blir hindret litt i skuddøyeblikket, og dermed går skuddet utenfor.

Rett før pause har vi kast høyt opp i banen, Tommy kaster langt, ballen stusses videre og på bakerste kommer Sigurd. Han kommer ikke nok over ballen, og skuddet går over mål. Moelven slår kontra. De er forbi Jørnsen, men Engerdal jobber så godt tilbake at spilleren blir presset ut og sjansen renner ut i sanden - Pause og 0-0. Vi har vært det beste laget, men dette er en jevn og hard kamp - hvor den som vil mest fort drar av gårde med alle poengene.

Andre omgang starter bra for oss. De første ti minuttene har vi følgende sjanser: Vi starter med ett nydelig angrep, der ballen går fra Marcus, til Magnus, videre til Vincent. som løper fra backen sin og slår ett godt innlegg mot Ola. Lund lader opp ett av sine kjente ninja spark, men rett foran han får en Moelven spiller tåa på ballen.

John vinner så en duell på ca 30 meter - han drar den med seg, og kommer til ett skudd. Moelvens keeper må ut i strekk. Han får slått skuddet ut til corner. Hjørnesparket er godt. Flere ønsker og sette ballen i mål. en prøver brasse og en heading. Dette ender med knall, fall og en liten telling, målet lar vente på seg. Men vi er tålmodige og gnur på videre.

Ola går forbi to, sender den til Vincent som også går forbi to, den ene etter en frekk luke (eller tunell som det het tidligere...) Ager Gjermunds legger ballen inn til Martin, som prøver å flikke den videre, men der er det stopp. Flott spill!

Så er det John som igjen vinner ballen - han vipper den over Moelven spillerens fot og drar den med seg. Vi kommer 3 mot 2. Lillestu pleier og være enormt god i slike situasjoner. Her må forsvarer få ett ultimatum - Bli presset til og ta ett valg. John føler han kunne gjort det litt vanskeligere for forsvarerne enn det han klarte her - men ballen blir spilt til Martin, som får skutt fra ca 16 meter. Skuddet går over mål.

Ingen stygg kamp dette - to lag som kjemper på, men på tre minutter deler dommeren ut tre gule. to til Engerdal og ett til Moelven

Så er det Lia igjen på skuddhold etter ett Tommy kast. Skuddet har god retning, men blir blokkert - Så er det Moelven som kommer til heading fra fem meter. Tommy blir dyttet unna i situasjonen før innlegget slås. Jørnsen har kontroll.

66 minutter nå,og nok ett godt angrep. Vincent til Magnus, som blir tatt på 16, 5 meter. Her skulle vi hatt frispark i drømmeposisjon, men vi får i stedet fordel, i noe som ebber ut i ikkenoe...

Martin blir rett etterpå meid ned når han passerer den siste forsvareren til Moelven. Det som redder Moelven spilleren er at situasjonen er langt ut mot høyre - dermed kun gult kort.

Foto: Magnus Torp Antonsen (Østlendingen)

Martin tar sin revansje i det 70.minutt. Ett legg fra venstresiden ved Ola - blir en duell på 7 meter. Monssen Moen er helt sjef og vinner ikke bare duellen - han header ballen forbi keeper og i MÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLL! Det viktige første målet er til DØLA!

Så roper vi OFFFFFFFSSSIIIIDEEEE! det ser veldig klart ut, men dommertrioen lar det gå, og nevnte Sulub kommer alene med Jørnsen. Han prøver og lobbe, men Jørnsen kommer seirende ut av den duellen, og vi kan puste ut på benken. Bjørn melder om hjerteinnfarkt! Det tar på, skikkelig nærvetest slike matcher..

Moelven prøver, men det er vi som er nærmest - Magnus header rett på keeper etter ett godt legg fra Birk. Martin vender opp og smeller til med en mark kryper fra spiss vinkel. Keeper redder denne også.

Dommer melder 7 minutter tillegg. - 7 MINUTTER!
Tommy header rett utenfor etter nok en corner, mens Birk prøver seg med en frekkis. Han ser keeperen står langt ute. Tar ned ballen på første berøring, smeller til på andre berøring. Ballen får en god bue, men smyger seg rett utenfor det tomme buret. - Moelven klarer ikke skape all verden, og vi ror en deilig sliteseier hjem. Godstemning i garderobe, og i buss på tur hjem.

Neste kamp er på ærverdige Briskeby stadion. Mandag 2. oktober klokken 20.00. Tidlig julehandel og å heie fram Dølagutta er ett forslag som jeg håper mange vurderer.

Poengdeling i årets siste hjemmekamp

Heggeriset stadion. Lørdag 16. september. Avspark: 15.00
127 betalende tilskuere
Engerdal - Domkirkeodden 2-2 (0-1)
0-1 (40.min), 0-2 (52.min) 1-2 (58.min) Sondre Østvang 2-2 (83.min) John Hallgeir Lillestu
Laget: Jørn Andre Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Christofer Nunez (Eivind Nordsveen fra 79.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Johan Opgård fra 77.) Marcus Østvang, Vetle Engerbakk Moren (Vincent Ager Gjermunds fra 60.)
Gule kort: Eivind Nordsveen og Sondre Østvang
Dagens jerv: John Hallgeir Lillestu.

MBK Domkirkeodden, og årets siste hjemmekamp. Vi var klare for å snu kjærringa, etter to tap.
Vi ønsket og avslutte en sterk hjemme-sesong med en god forestilling.

Vi starter omgangen ganske friskt - men likevel er det MBK som skaper den første store i det andre minuttet. Joachim misser en tackling midt i banen. Så blir Sondre dratt av (To sjeldenheter i samme angrep) ender med skudd som får en lei sprett. - Jørnsen som spiller sin kamp nummer hundre redder skuddet med nesa.

Bildet: Jørn André Lillestu mottar pokal for hundre spilte kamper for Døla, fra Geir Moen i sportslig utvalg.

Så er det vår tur Sondre spiller gjennom Birk med en strålende langpasning, Birk blir revet ned i feltet, men det er greit nok at dommeren vinker spillet videre, men kun to minutter etter er dommeren av en annen mening. Denne gangen mottar Marcus ett nydelig gjennomspill fra John. Han langer ut og når ballen rett før keeper. Han prøver og runde keeperen men blir tatt - Klar straffe. Sisteskansen blir belønnet med gult kort.

Straffa er det Ola som går frem for å ta. Han må stå lenge, mens dommeren skritter opp hvor langt unna ballen skal ligge - Dessverre går skuddet på feil side av stolpen og ender utenfor mål...

utover i omgangen ser det ut som Døla står og vurderer situasjonene, venter i stedet for å gå på løp. Vi står på hæla - Vi blir litt for seine. Vi sklir, Vi er litt for upresise. Er vi ikke helt på? Eller er vi prega litt av alvoret? Det blir også ett stort rom mellom forsvarslinja og midtbanen vår - Midtbanespillerne blir løpende mye i mellom, og det er vanskelig for dem og få tak i matchen..

Munkene skyter i nettveggen fra deres venstre side etter 19 minutter, mens de har en kjempesjanse etter 22: Ett overlegg blir sklidd rett utenfor - her er det millimetere fra 0-1...

Marcus har skaffet oss straffe, etter 27 minutter er han frempå igjen. Ett langt og presist utspill fra Jørn André spiller Marcus igjennom - Ny duell mot keeper. Østvang prøver og lobbe/sende den forbi målvakten, men han klarer å få noen fingre på ballen og får avverget.

Bildet: Vetle Engerbakk Moren jobbet hardt og løp mye på topp for Engerdal mot MBK lørdag.

Tommy rydder like etter opp glimrende - ett oppspill som ser ut til og sende Munkenes spiss alene mot Jørn, Tommy løper han opp og bare plukker fra han ballen. - Men etter 38 minutter lykkes de - ett oppspill bak Ola, sender en MBK spiller igjennom. Han får skutt fra fem meteren men med skrått hold. Han sender den forbi Jørnsen og inn i motsatt hjørne. 0-1 til Munkene.

Rett før pause holder vi på å få en hjelpende hånd fra motstanderne - en MBK spiller header forbi egen keeper i en duell i feltet - men en annen MBK forsvarer får klarert på mållinja. Dermed leder Domkirkeodden 0-1 ved pause.

En alvorlig gjeng sitter i garderoben - Hovedtrener Kimba etterlyser smilet og spillegleden. Dette er på langt nær over. Ut å ha det moro! Vi har ett par nesten sjanser ved Christofer, og Vetle - men det er MBK som etter en-to-tre personlige feil fra oss - sklir inn 0-2. aiii, den var sur. Det har sett trått ut i dag, klarer vi å reise oss etter dette?

I det 58. minutt får vi livbøya vi trenger. Sondre sender opp en lang ball - det blir litt knuffing, og linjamannen vinker for at ballen er over mål-linja. MBK skriver på sin twitter konto at keeperen deres blir dyttet inn i kassa - men dommeren godkjenner - Det står 1-2 og nå er det full kamp igjen.

Bilder: Vi trykker på for utligning - og seiersmål....

Nå er vi til og kjenne igjen. Ny er det trøkk, og nå er det innsats. Vi kjører på - Ola skyter utenfor etter en corner, Lia har en stupheading rett utenfor etter ett Tommy-kast.
En corner ender opp rett i keeperens fang..

Så sitter den i det 80. minutt - Ett flott legg fra Tommy blir kontant headet i mål av Sigurd Lia. Herlig satt Men linjemannen vifter med flagget. - OFFSIDE! han mener Liavar i offside, før han tok en bue ut og kom inn igjen og nikket den inn, altså han kom fra offside...

tre minutter senere bestemmer John seg for at nok er nok. Han finter bort to mann der han avanserer fra 40 meter, og kommer seg helt inn på ti meter - kontrollert setter han ballen i mål. Nydelig scoring og 2-2. Nok en gang har vi kommet tilbake. Vi gir ikke opp. Aldri!

Vi ønsker virkelig tre poeng - vi kjører på, sender opp mange spillere, så skjer det som noen gang skjer når mann satser høyt, vi mister ballen - og MBK får en kjempeovergang, som ender i straffespark. klokka viser 89 minutter. Skal vi likevel tape? Jørnsen gjør seg stor på streken, og skremmer nok Domkirkeoddens spiller litt. Han dunker til, og ballen smeller i tverrliggeren, og ut. Vi prøver og presse på etter dette også, men klarer ikke å skape noe særlig, dermed ender den siste hjemmekampen med 2-2 og poengdeling.

Vi vil takke alle tilskuere, kamparrangører, speaker, billettører, alle rundt klubben for støtten dere gir oss. Vi har gitt tilbake med gode prestasjoner. kun ett tap har det blitt på Fort Heggeriset denne sesongen. 4 seiere, og fem uavgjorte. Den statistikken kan vi klappe oss på skuldra for. Veldig sterkt. Nå venter tre bortekamper. først er det Moelven som venter. Her er det muligheter for å bli med på tur. Det blir buss fra Gløtvold handel lørdag, med avreise klokken 10.45

Bildet: John Hallgeir ble nok en gang kåret til dagens jerv - Med sitt trettende mål for sesongen er John Hallgeir oppe i 62 scoringer for Engerdal, og passerte dermed Kim Arne Enger og er nå nummer to på klubbens toppscorerliste.

Trysil vant lokaloppgjøret

Trysil sentralidrettsplass Torsdag 7. september. Avspark klokken 18.00
Trysil - Engerdal 2-1 (2-1)
1-0 (10.min) 2-0 (26.min) 2-1 (43.min) Selvmål (Tommy Nygård)
Laget: Cato Kjeldstad, Johan Opgård (Eivind Nordsveen fra 79.), Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Christofer Nunez, Ola Lund, Knut Erik Eriksen, Marcus Østvang, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Sigurd Nesheim Bekk fra 66.), Magnus Lagmannsveen
Gule kort: Ola Lund og Magnus Lagmannsveen
Rødt kort: Magnus Lagmannsveen (To gule)

Lokaloppgjør mot Trysil er årets største kamper. Til disse kampene kommer det mange folk, og det betyr litt ekstra å vinne mot kompisen som spiller på feil lag. Døla dro til Trysil med åtte poengs forsprang på tabellen.

Trysil starter best og anført av Hans Marius Galten, som drivkraft tar de ledelsen etter ti minutter.
Målet har jeg orkesterplass på - Galten gjør en god prestasjon. Han drar av ett par Døla spillere, før han skyter. Skuddet er godt plassert, men ikke veldig hardt. Keeper blir tatt på feil fot, men føler selv at han burde reddet. 1-0 Trysil.

Døla har noen tilløp der Magnus løper fra TFK forsvaret, uten at det gir tellende resultater. Det er en sjansefattig førsteomgang. Trysil scorer også på deres neste sjanse. Her blir det klabb og babb i feltet. deres spiss Alamdari setter inn en ball, som Dølas keeper strengt tatt burde vært ute i feltet og plukket. 2-0 Trysil.

Rett før pause får vi en redusering. Ett langt kast fra Tommy havner bak Jokke Kveen og inn i nettet. Deres stopper Atle Heggbrenna blir presset hardt av Magnus, og header den inn i eget mål. Perfekt tidspunkt for en redusering. Dette bør gi energi foran andre omgangen.

Bildet: Døla har redusert til 1-2, like før pause

I andre omgangen er vi nær. Vi setter en ved Ola, etter ett godt angrep - og ett flott gjennomspill. Dommeren blåser for offside, etter at assistenten har vinket med flagget. Tilskuerne mener den var tvilsom, men dommeren dømmer.

Så får vi en straffe, som tryslingene på sin facebook side beskriver som "tynn" - Ola har sjansen til og utligne, men Trysil keeperen gjetter rett side, og redder skuddet fra Lund.

Vi har også en overgang der Magnus er i en løpeduell mot Trysil stopper Øyvind Galten . Lagmannsveen har løpt fra Galten hele matchen, men her kommer han seg ikke unna. Galten er rutinert og holder Magnus igjen uten at dommeren får det med seg. Situasjonen reddes unna av Trysil, og Galten kan smile fornøyd i skjegget.

Trysil har noen store overgangsmuligheter mot slutten av omgangen, men Døla forsvarer med Tommy og Sondre i spissen rydder opp gang på gang. En mot to, en mot tre. Ikke noe problem...

Rett før slutt før Magnus sitt andre gule for dagen, og dermed rødt - må da stå over neste kamp med karantene

Etter kampen er vi selvsagt skuffet, etter å ha tapt mot erkerivalen - men spillere og publikum må tenke på at denne kampen manglet vi flere av våre viktigste spillere. Manglet gode spillere har vi gjort flere ganger denne sesongen, Troppen har tatt store steg, slik at vi likevel har klart og gjøre gode prestasjoner, og plukket mange poeng
Denne gangen manglet vi så mange at vi så oss nødt til gjøre endringer i lagsammensetning, og formasjon for å få ut maksimalt av spillerne som var tilgjengelig.

Troppen er sterkere, men i denne kampen fikk vi ikke ut det vi er gode for. Flere var under pari. Vi klarte ikke å slå om, legge trykk på TFK. Det gikk i samme tralten kampen igjennom. Om dette skyldes uvant formasjon, eller om flere av spillerne ikke klarte og komme opp på maksnivå denne dagen. - Det må vi ta en diskusjon med spillerne, og ta lærdom av.

Men på tross av en tung dag, og med flere viktige brikker i laget ute, spiller vi likevel nesten jevnt med hjemmelaget. Det må vi ta med oss videre. Disse poengene får vi ikke igjen, men vi skal jobbe hardt videre for å komme i gang med poengsanking igjen. Domkirkeodden kommer til Heggeriset lørdag 16. september klokken 15.00. Da skal vi gjøre alt for å avslutte en meget god hjemme-sesong, med seier. (Det er årets siste hjemmekamp.)

Nedtur og 1-4 tap mot Storhamar

Heggeriset stadion, Lørdag 2. september. Avspark 15.00
ca 150 tilskuere
Engerdal - Storhamar 1-4 (0-1)
0-1 (19.min) 1-1 (46.min) Marcus Østvang (John Hallgeir Lillestu) 1-2 (60.min) 1-3 (72.min)
1-4 (94.min)
Laget: Bjørn Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang, Tommy Nygård (Johan Opgård fra 80.), Christofer Nunez (Knut Erik Erkisen fra 84.), John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Sigurd Nesheim Bekk fra 90.) Sigurd Nesheim Bekk (Kay Torseth fra 69.) Marcus Østvang
Gule kort Engerdal: John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Christofer Nunez, Birk Viljar Hagen Jensvoll, Bjørn Lillestu og Marcus Østvang
Dagens Jerv: John Hallgeir Lillestu

Det blir en litt annen type referat denne gangen enn det pleier.
Nest siste hjemmekamp for sesongen, Vi går inn til kampen ubeseiret hjemme. Likevel er det revansjesugne gutter som tar i mot Storhamar. Vi ble smågutter og tapte hele 6-1 i Hamar den 19. mai. Etter denne kampen står vi med ni kamper uten tap, nå skulle Storhamar få se at vi ikke var så svake som sist.

Bildet: Sigurd Nesheim Bekk er centimetere fra å heade Engerdal i føringen,etter ett minutt. Foto: Arne Lund

Noen lag står mann ikke så godt mot, Storhamar virker som er ett sånt lag for oss. De er sterke og spiller kynisk fotball - slår langt og fyller raskt etter med mange spillere. Skikkelig trøkk er det når de kommer etter. - Vi skaper ikke veldig mye i denne kampen, selv om vi har en god periode i starten av andre omgang. Storhamar vinner fortjent, vi kommer ikke opp på nivået vi skal være på denne kampen

Storhamar tok ledelsen etter 19 minutter på ett langt overlegg, som går over Ola, deres spiller nummer fire skjærer inn fra sin kant posisjon og får lirket ballen forbi Bjørn, og den triller rolig over streken.

Vi utligner i andre omgangs åpningsminutt. En herlig stikker fra John, settes inn av Marcus. Da har vi trua, og vi trykker på noen minutter. - Men det er Storhamar som tar en overgang og fyller på med mange folk inne i vår boks. Det blir skikkelig klabb og babb. Vi får unna den første, men Storhamar er i overtall - og vinner returballen. De slår inn på bakerste. der en står alene på målstreken og header ballen i mål. (Så veldig ut som offside, men målet godkjennes)

Etter dette blir det opphetet stemning, med mange gule kort. - Storhamar takler dette best og setter inn to nye mål. - vi må børste av oss denne kampen, og se fremover mot neste. Allerede på torsdag er det lokaloppgjør på Trysil stadion. (avspark 18.00) .

Bildet: Dagens jerv John Hallgeir står frem og vinner en hodeduell, i en av flere harde dueller mot sterke Storhamar spillere. Foto: Arne Lund

Engerdal er kjent for sine arrangement, sin flotte ramme rundt fotballkamper og for vår entusiasme.
Entusiasme er viktig både på og utenfor banen. Den skal og må vi beholde skal vi prestere på ønsket nivå - men vi må holde oss på ett nivå vi ikke går over grensen for ufin oppførsel.
Jeg synes vi denne sesongen har klart dette veldig bra, frem til de to siste kampene, der det er mange meldinger om ufinheter. Etter lørdagens kamp er det sendt inn rapport til kretsen fra dommertrioen.

På vegne av klubben beklager vi ovenfor de som følte seg støtt på lørdag. Beklager til dommertrio og til Storhamar. - Saken er diskutert grundig på vår facebook side, og det er satt fokus på saken.
Vi har som nevnt tidligere rykte på oss som en klubb med enorm støtte og fantastiske arrangement, men vi har også dessverre ett rykte på oss - for sinte utbrudd, klaging og ufinheter. Dette må vi ta tak i og gjøre noe med. Det er ikke til vår fordel om dommere er forutinntatte når de kommer til Heggeriset stadion. Flere av våre trofaste tilskuere har også snakket om at dette var flaut, her må noe gjøres. - Sammen må vi gå i oss selv. stå sammen for klubben. Fortsatt støtte hverandre, være entusiastiske - men holde oss til positivt engasjement. Spontane utbrudd hører med på og rundt en fotballbane, men ufinheter og usportsligheter må unngås.

Sterkt poeng mot god motstander

Heggeriset stadion, Søndag 27. august. Avspark kl:13.00
136 betalende tilskuere
Engerdal - Kongsvinger 2 0-0 (0-0)
Laget:
Bjørn Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein), Tommy Nygård, Christofer Nunez (Vetle Engerbakk Moren fra 81.), John Halgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Sigurd Nesheim Bekk fra 75.), Magnus Lagmannsveen, Marcus Østvang.
Gult kort Engerdal: Magnus Lagmannsveen
1 gult til Kongsvinger 2
Dagens jerv: Ola Lund.

Blå himmel og sol,ei innbydende matte og 136 engasjerte tilskuere ga ei flott ramme, da Kongsvinger 2 gjestet Engerdal på Heggeriset stadion søndag. KIL 2 stilte med en sterk tropp. Det var tydelig at denne kampen ønsket de virkelig og vinne. Mot Ottestad kjemper Kongsvinger en hard kamp om opprykk til tredje divisjon. Vi ga de en håndsrekning i såmåte da vi holdt Ottestad til ett poeng - Kongsvinger 2 benyttet sjansen dårlig og tapte 1-2 for Moelv. Dette skulle rettes på - 6 fra A-stallen var med til Olderskogen, derav tre av de kunne vise til 15-16 kamper for klubbens førstelag som spiller sine kamper i Obos ligaen.


Bildet: Birk Viljar Hagen Jensvoll mottar blomster for 50 spilte kamper for Engerdal, av nestleder i sportslig utvalg Jonny Lillestu. Foto: Arne Lund

Engerdal roper på straffe, da John går ned i feltet i åpningsminuttet - dommeren vinker spillet videre. Etter tre minutter ligger ballen i nettet vårt, jeg noterer 0-1. Bjørn har vært ute på løpetur, og klarert en ball rett i beina på en Kongsvinger spiller, som på første berøring sendte ballen inn i tomt bur. Heldigvis står linjemannen og vifter det han er kar om, for å få dommerens oppmerksomhet. Ballen har vært ute, og vi slipper med skrekken.

KIL trøkker virkelig på i starten - De spiller seg gjennom på sin høyre side, spilleren prøver og lobbe over Bjørn som står på fem meteren, men Lillestu redder. - De spiller seg også gjennom sentralt, etter at deres spiller først prøver å sende ballen ut på kant, men bommer. Det gir han rom til og sende en stikker i stedet. fra ti meter setter angriperen deres ballen over mål.

Etter 17 minutter kommer KIL til nok en god avslutning, som skrur godt på slutten, ballen slår på utsiden av målet. Evigunge Bjørn henger godt med i svingene, og hadde nok tatt den om den hadde gått innenfor stengene.

20 minutter og innlegg fra Dølas høyreside. Keeperen sklir, og Marcus skyter fra skrått hold, ved bortre stolpe. Keeperen har kommet seg på beina, og i posisjon og redder. - "Den klarer seg" melder Bjørn på ett Kongsvinger frispark som stryker stolpen...

Nå skjer det mye en periode, vi slår kontra - Magnus i herlig driv får presset frem en corner - Ola slår inn corneren - Sigurd er høyest, men får ikke god nok treff og ballen havner utenfor. - Så stikker Marcus nydelig Magnus igjennom. vinkelen blir litt for spiss, så avslutningen går utenfor.

Kongsvingers keeper viser seg frem med en TV redning, der han må ut i full strekk, etter en god heading av John - Nå er det vi som har tatt over styrepinnen. Så blir det fullstendig balluba

Kongsvingers keeper tar opp ett oppspill fra Døla med hendene ca 35 meter fra eget mål!!!
Dommeren gir han det røde kortet - diskusjoner, gestikulering og mange meninger - ender til slutt med at dommeren (etter prat med linjemannen) omgjør dette, og gir keeperen gult i stedet...Keeperen ble forvirret av en ekstra strek på banen, laget til nier-fotball. Linjemannen mener at motstander laget må fratas en stor målsjanse, for at mann kan gi rødt kort i slike situasjoner.
Uansett er det ikke ofte man opplever at kort blir omgjort..

Helt på tampen av omgangen er vi vitne til to enorme prestasjoner. Christofer får ballen i lufta på 20-25 meter, Nunez smeller til på volley - Han får drømmetreff. Ballen går som en prosjektil, ogfår også en herlig dupp på seg - men Kongsvingers benådede keeper gjør en helt utrolig redning, og får slått skuddet ut til corner.(Pause 0-0)

Andre omgang starter litt som den første med Kongsvinger dominans - de skaper de første mulighetene. Bjørn redder oss med to gode redninger - der den første er en meget god sjanse for KIL. Innlegg fra deres høyreside, ender med skudd midt i boksen vår. Bjørn har blitt med på forskyvningen og holder skuddet.

Bildet: Bjørn høstet mange lovord etter en god kamp mellom stengene. Foto: Arne Lund

ca ti minutter ut i omgangen er vi nære etter en corner, Kongsvinger slår lynraskt kontra, og kommer i overtall. - Sondre stopper denne med å gå i kroppen på en, her hindrer Østvang en gedigen mulighet for KIL.

Christofer krummer nakken etter 63 minutter, og utfordrer backen - Nunez kommer til ett knallhardt innlegg, som keeper er nede og henter. Godt initiativ, litt lengre ut og det kunne blitt det store her.
Rett etter er Det KIL igjen som nesten kommer igjennom - Ola slår til med en kjempetakling helt i siste liten, og får avverget.

Bildet: Ola Lund ble kåret til dagens Jerv i søndagens kamp mot Kongsvinger 2

Spillet bølger litt frem og tilbake - så er det vi som er farlig fremme ett par ganger - Joachim får headet inne i deres boks, Skogheim header den ned, og keeper får en fot på den.
- Så er keeperen deres ute med to strake hender i ryggen på en Engerdalspiller etter corner. - Men dommeren ser det ikke, og Kongsvinger slipper unna.

81. minutt og nå er det vår keeper som slipper unna. - ett skudd, tenker Bjørn, at denne går utenfor, den slipper jeg ut...men ballen havner på innsiden av stolpen og går ut på andre siden av målet enn det vår keeper mente. Her er vi heldige.

Bildet: Joachim holder unna to Kongsvinger spillere.

Rett før slutt drar Magnus på seg sitt tredje gule for sesongen, noe som tilsier at han må stå over neste serierunde. Den spilles også hjemme på Heggeriset stadion. - Lørdag 2. september klokken 15.00. Da er det Storhamar som kommer til Fort Heggeriset. En skikkelig sekspoengs kamp om topp fire plassering.

Engerdal fikk skryt for arrangement og entusiasme fra Kongsvingers Espen Nystuen - Klart beste arrangementet i fjerdedivisjon. - Dere rundt klubben vår gjør en fenomenal innsats.
http://www.kil.no/nyheter/uavgjort-mot-engerdal - Her kan dere lese hva Kongsvinger skriver om kampen.

Fantastisk lagmoral ga poeng mot serielederen

Heggeriset stadion, Lørdag 19. august Avspark: 15.00
104 betalende tilskuere.
Engerdal - Ottestad 2-2 (0-1)
0-1 (21.min) 0-2 (50.min) 1-2 (61.min) Marcus Østvang (Christofer Nunez) 2-2 (90.+min) Eivind Nordsveen (Tommy Nygård)
Laget: Jørn André Lillestu, Ola Lund, Johan Opgård, Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård, Christofer Nunez (Eivind Nordsveen fra 86.), John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll Sigurd Nesheim Bekk fra 82.), Marcus Østvang, Sigurd Nesheim Bekk (Bjørn Lillestu fra 28.)
Gule kort Engerdal: Johan Opgård og Joachim Skogheim.
2 gule kort til Ottestad
Rødt kort: Jørn André Lillestu.
Dagens jerv: Sondre Østvang

Bildet: Dagen jerv Sondre Østvang.

Serieleder Ottestad gjester Døla en regnvåt lørdag i august. Ottestad har ni strake seiere siden de møtte oss på deres hjemmebane. Da endte det 2-2, etter at vi ledet 2-0 til pause. De to målene er de eneste våre gjester har sluppet inn på sin hjemmebane denne sesongen. Nå kom de hit, og sa de var litt revansjesugne - Kunne vi klare og holde fortet?

Ottestad startet best, de viste tidlig at de var sterke på dødball. allerede etter fem minutter smeller det i stolpen. Ett langt kast, når John først, men ballen går rett opp. Ottestad vinner neste duell, og headingen går i innsiden av stolpen og ut, før vi får avklarert med nød og neppe.

I det åttende minutt får vi vår første sjanse. John blir felt, og setter selv frisparket rett utenfor.
- så nytt kast høyt i banen for Ottestad. Stuss på første stolpe, og avslutning midt foran mål. Jørnsen får en hånd på den, ballen slår igjen på innsiden av stolpen. Igjen får vi den mirakuløst ut på banen igjen.

Så er det vår tur til å ha kast - Ola tar det kjapt. Christofer drar seg fri, legger inn - Marcus skyter fra 3 meter.....Over! En enorm sjanse!

John spiller ballen til Johan, Opgård velger å vende med ball, men blir overrumplet av en Ottestad spiller, som tar ballen og setter fart mot mål. Johan tar en for laget og gjør en "Profesional foul" og får korrekt gult kort. - Frisparket går rett igjennom feltet, stusser og får ekstra fart mot målet, men Jørnsen ligger strakt i lufta og slår ballen ut til corner.

21. minutter og corner fra Ottestad. Ballen blir skrudd inn mot første stolpe. - Den går i mål via Jørnsen. 0-1 Ottestad! Vanskelig å se hva som skjer, men det er ikke å komme unna at det er fortjent ledelse til de gule.

Ola slår så en corner, som Tommy header inn igjen på bakerste. Der kommer Joachim, men er lit på hæla, og får ikke avsluttet ordentlig, dermed avklarer Ottestad. Marcus sender i vei ett skudd i situasjonen som følger. God retning, men Ottestad blokkerer.

Ny farlig Ottestad corner to minutter seinere. Ballen slås inn på bakerste. det en gul header, men Joachim får hodet på den, og ballen går ut til ny corner.

28 minutter. John og en Ottestad spiller (Langemann som vi kaller han)havner oppå hverandre i en duell. John kaver seg opp igjen, men langemann er også oppe, og dytter John ned i bakken. Dette ser ikke dommeren, men vår keeper har orkesterplass, og får en "hjerneblødning" Jørnsen dytter deres langemann i bakken, dette ser dommeren, og ingen tvil - Rødt kort.

Vi må da rokkere litt, vi trenger en keeper. Bjørn tar plass mellom stengene, mens Sigurd blir ofret. en time igjen, og 0-1 mot Ottestad. Nå får vi virkelig se hva som bor i gutta.
Ottestad sin langemann får en kjempesjanse, da han står alene på bakerste stolpe, en halv meter fra målet - men han klarer ikke å sette den. Dårlig avslutning!

Vi ligger veldig kompakt og fint med laget vårt etter at vi ble ti mann, og Ottestad kommer ikke til flere farligheter i første omgang. Vi har en helt på tampen da keeperen deres først havner på ryggkulen og får vondt etter en duell, så mister han ballen upresset, men vi er ikke på allerten, og det blåses av til pause.

Dette er ikke umulig, her har vi fortsatt muligheter - selv med ti mann. - Noen klare beskjeder fra Kimba, og gutta er klare for å gi alt de har.

Døla tar tak i kampen og viser at dette har vi trua på. Vinner dueller og trykker etter - men etter fem minutter får vi en trøkk i trynet. 0-2! Nå er det kjørt, etter denne klarer vi vel ikke å reise oss?
Vi mister ballen for enkelt på midten. Langemann gjøren god prestasjon, drar seg forbi og setter den inn ved bakerste. Bjørn er så vidt på den, men ballen havner i nettet.

Bildet: Ottestads langemann (Marius Ottestad) satte inn 0-2, og det så ut til å gå mot tap...
(Bildet er tatt i våroppgjøret på HIAS)

Ottestad tar over litt igjen etter dette, men de virker nå sikre på at de skal vinne, og ønsker å trygge seieren, i stedet for å jage nummer tre. Vi tar mer og mer tak i ball, men finner ikke åpningene -før i det 61. minuttet. Christofer har ballen sentralt i banen, vender og lader skudd fra ca 18 meter. Han treffer ikke godt, og ballen havner hos Marcus, Østvang er kald - drar av forsvareren før han tupper ballen opp i nett-taket. Brått har vi trua, mens målscoreren kommer skliende på knærne med elleville lagkamerater jagende etter.

Resten av omgangen er litt som beskrevet over - Ottestad litt feige, mens vi har en mann mindre, og ikke helt makter å finne åpningene. Det blir med noen halvsjanser begge veier. Deres bestemann for dagen får skuldra ut av ledd, og må forlate banen (Vi krysser fingrene for at det går bra med Dima på Ottestad,)

Spenningen er der - trykket er der, så tar det helt av - Eivind Nordsveen meldte før vi satte han innpå at han skulle inn og score, og han skulle juble helt vilt - og fem minutter etter han kom inn får han sjansen. Tommy avklarerer en lang og høy ball inn i deres felt - den ser bortimot umulig ut å nå- men Nordsveen har bestemt seg. ett ellevilt løp, det gnistrer av han. Han er som en bulldoser. Denne er min! Han når den, og han setter den inn med en kontrollert, men presis bredside. 2-2!!
Jubelen har ikke lagt seg enda!? Folk faller av benkene i pur glede, noen må tørke tårer!

Bildet: Eivind Nordsveen fikk hele stadion til å ta helt av etter sin utligning til 2-2 på overtid.

Vi trenerne kan ikke fullrose den fantastiske moralen vi har i dette laget. Vi nekter å gi oss, uansett.
0-2 under med en mann mindre, mot de uslåelige serielederne - det skal ikke gå, men for denne gjengen er ingenting umulig. All respekt til gutta - og Fort Heggeriset står fortsatt!

Neste helg kommer det muligens en ny serieleder på besøk. Skulle Kongsvinger 2, vinne med to mål eller mer mot Moelven er de på topp før de gjester oss Søndag 27.august klokken 13.00
Da håper vi at flest mulig kommer og støtter og heier gutta frem til en ny bragd.

Fort Heggeriset!

Heggeriset stadion, Lørdag 12.august avspark 15.00
101 betalende tilskuere
Engerdal- Sander 4-2 (2-1)
0-1 (15.min) 1-1 (17.min) John Hallgeir Lillestu 2-1 (41.min) Magnus Lagmannsveen (Ola Lund)
2-2 (50.min) 3-2 (52.min) Marcus Østvang (John Hallgeir Lillestu) 4-2 (82.min) Marcus Østvang (Birk Viljar Hagen Jensvoll)
Laget: Jørn André Lillestu, Johan Opgård (Sigurd Nesheim Bekk fra 46.) Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein), Tommy Nygård, Christofer Nunez (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 80.) Joachim Skogheim, John Hallgeir Lillestu, Ola Lund, Marcus Østvang, Magnus Lagmannsveen (Eivind Nordsveen fra 85.)
Gult kort: Tommy Nygård
Dagens Jerv: Marcus Østvang

Bildet: Ola Lund mottar pokal for 100 spilte kamper, fra nestleder i sportslig utvalg Jonny Lillestu
Foto: Mona Lund

Ny hjemmekamp, denne gangen mot ett lag vi har hatt jevne bataljer med tidligere, men alltid har Sander endt opp med poengene - Nå skulle vi ta dem - og det starter bra - Vi setter på enormt trykk på våre gjester allerede fra start. Ola som spiller kant for anledningen ordner en corner for oss før minuttet har gått - Corneren ender i ett skudd fra farlig posisjon, men Sander får blokkert.

3 minutter: Magnus og Marcus kriger som løver, ballen havner hos Christofer, som sender i vei ett godt skudd. Keeper gjør en god benparade - Vi har avslutninger fra Magnus Heading over etter 8 min. Fra Ola som drar seg forbi to motstandere, før skuddet blir litt slapt - Så er det Joachim etter 11 minutter etter at Sigurd Lia legger ballen ut til ham. Ett godt skudd, men også denne går via en forsvarer og ut til corner. - Corneren ender med skudd fra Christofer fra ca 16 meteren - med høyrefoten smeller han til - I tverrligger å ut. - Nunez får sjansen igjen rett etter, Ola slår inn, Magnus og Marcus slipper ballen videre, der Christofer er alene med keeper. Han får så god tid at han rekker å tenke - han velger kraft og sender en kule rett utenfor! Vi trykker virkelig på, men ballen vil ikke inn.

Bildet: Christofer Nunez utfordrer ute på kanten. Foto: Mona Lund

Da skjer det som så ofte skjer i fotball - På sin første store sjanse, så scorer Sander. En corner blir headet inn fra fem meters hold - midt foran mål. Via en Døla spiller- stanga og inn. 0-1! mot spillets gang er det Sander som leder. - De har vist at de har krutt i beina, spesielt keeperen som har enormt tilslag på ballen (Han kunne vært kicker i amerikansk fotball!). Resten av laget kommer i hundre på overganger når de har sjansen på det. Nå er de foran, og vi får se hva som bor i Døla guttene.

Det tar to minutter. Da scorer John Hallgeir sitt 12 mål for sesongen. fra