Menu

Seriekamper

deilig seier i avslutningen.

Heggeriset stadion lørdag 13.10 - Avspark 15.00
Engerdal - Sander 3-2 (1-1)

0-1 (23.min) 1-1 (33.min) Martin Monssen Moen (Joachim Skogheim) 2-1 (47.min) Martin Monssen Moen 3-1 (50.min) Martin Monssen Moen (Ola Lund) 3-2 (62.min)

Laget: Jørn André Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Per Thomas Lokholt, Birk Viljar Hagen Jensvoll (John Hallgeir Lillestu fra 59.) Joachim Skogheim (Adrian Køien Andersen fra 79.), Martin Frederiksen Tøraasen (Marcus Østvang fra 69.) Tor Arne Rønningen, Magnus Lagmannsveen, Martin Monssen Moen
Gule kort Engerdal: John Hallgeir Lillestu, Jørn André Lillestu og Ola Lund
2 Gule kort Sander:

Sesongens siste kamp, og siste kamp under hovedtrener Kim Arne Enger. Gutta ønsket virkelig å gi Kimba en avslutningsgave med god innsats og tre poeng. En meget god førstesesong, har blitt fulgt opp av en tøffere sesong - men med en veldig god høst så ender Døla kun ett poeng fra ny cup kvalifisering.

Før kampen blir to spillere hedret for 50 kamper for Engerdal

Bildet: Vetle Engerbakk Moren og Sigurd Lia Hovde får tildelt blomster for femti kamper av styreleder i sportslig ledelse Arne Lund.

To offensive lag som ønsker å sette motstanderen under press. Engerdal finner ikke presshøyden helt selv om starten på kampen er jevn. Sander skaper de første store sjansene. Den ene setter seriens toppscorer en retur for blankt mål - over! Her er Døla heldige! Hjemmelaget er også heldige da Sander scorer etter corner, men linjemannen markerer for offside.

De har også noen overganger der de bevisst eller ikke sender en i offside, før de følger på med løp - da forsvaret har stoppet sender de ballen igjennom til den på det nye løpet.
Bildet: Stor stemning og mange tilskuere på Heggeriset stadion lørdag.

De har ett par slike som Døla burde tatt som advarsel - så kommer to Sander spillere, med en rett bak susende forbi back rekka til Engerdal da oppspillet kommer. Forsvaret stopper, linjemannen markerer ikke, dommer blåser ikke - Og toppscoreren er alene med Jørnsen. Jørn André står og står, mens Lundgren på Sander prøver å vente ut han - da det har gått flere sekunder og ingen forsvarere har kommet - tar Jørnsen ett skritt frem, og da drar spissen den en til siden før han banker ballen opp i nett-taket 0-1.

Døla har justert press-høyden litt og fått mindre avstand mellom leddene, og har kommet seg mer inn i kampen. I det 33. minuttet Skjer dette (Martin Monssen Moen beskriver) Muzze kom gjennom på høyre siden og slår ut på Joachim på 16 meteren. Han prøver på å avslutte, men det ender opp med en perfekt pasning til meg på 9 meter og jeg har en enkel jobb å sette den i mål. 1-1!
Martin scorer med ett godt skudd ned til høyre for en sjanseløs keeper. - Martin har vært en håndfull for Sander forsvaret da han har knust de gang på gang i luftdueller.

Døla får boost av målet og skaper en del sjanser. Nærmest er Tor Arne som drar seg forbi og dunker til fra høyre siden - men her gjør Sander sin keeper en mesterlig redning.

I pausen prater vi på at vi må være enda tøffere i duellene, komme oss oppi deres nummer tjue som vinner mange dueller på midten. - Jokke har vunnet mye, vi andre må melde oss på. De har fått mye rom - så vi blir enige om å senke presset enda noen meter, slik at vi ligger enda tettere sammen med lagdelene.

Dette ser ut til å fungere som en kule! Allerede etter 47 minutter (to minutter inn i andre omgang)
går hjemmelaget i ledelsen. - Martin beskriver sitt andre mål for dagen slik:
- Jeg er litt usikker på hvordan det skjedde selv, men tror forsvarspilleren slår en dårlig pasning til keeperen, han trekker seg litt og jeg når ballen før han. Jeg chipper/løfter den over han og inn i hjørnet.

Dette er vel det første målet denne sesongen som vi har fått servert - likevel selve utnyttelsen og avslutningen av Monssen Moen er fenomenalt utført.

Tre minutter senere fullfører Martin sitt hat-trick, slik beskriver han sitt tredje mål for dagen: - Ola kommer fint på venstresiden. Drar av en mann før han, med høyrebeinet, slår en meget god pasning over begge midtstopperne og jeg demper ballen før jeg iskaldt setter den i kassa.

Bildet: Martin Monssen Moen har fullført sitt hat-trick og tar imot hyllesten av lagkameratene sine.

Godt forarbeid av Lund, men mange hadde avsluttet på første berøring her, og da går ofte avslutningen over målet, Monssen Moen er kald som en fisk demper den på brystet før han setter den kontrollert inn - og Døla leder 3-1

Sander har mange gode spillere, men Døla står i mot, Angrepet deres er kvasse og raske - men forsvaret og spesielt midtstopperne gjør en strålende kamp. Sigurd Lia og Sondre er konger. Mye av Sanders angrep kommer også inn sentralt - helt til de legger om til 4-4-2, da prøver de seg litt mer på kantene. - Nå jager de mål, og Døla blir presset mer på defensiven etter at de har hatt trykket en periode etter målene også.

62. minutt scorer Sander. 3-2 : Nok en gang lukter det stramt offside, forsvaret stopper litt denne gangen også, det er nok til at Lundgren får satt inn sitt 26. mål for sesongen! Sander får blod på tann - og kjører på.

Men elleve løver i rødt jobber og trår til i dueller - De får blokkert skudd fra farlig område. - Så blir vi presentert for to store prestasjoner - en retur faller ned på 25 meter, der drar Sanders kaptein til med en kanon på hel volley - Sånne går 97 av 100 langt over mål, men ikke denne. Klokkerent treff og ballen har retning mot Jørnsens høyre hjørne, men vår keeper gjør ett tigersprang og redder glimrende!

Løvene drar det i land, selv om dommer har lagt til maaange minutter - Døla vinner 3-2 og ender med det på 25 poeng, og åttende plass på tabellen. Poenget bak Furnes på 7.

Bildet: Jubel i hjemmegarderoben etter kampen

Vi takker alle som har stått på rundt og for klubben - Vi kan ikke få si det mange nok ganger hvor heldige vi er som har så mange som legger ned tid og innsats for Engerdal fotball, en av disse ble hedret med blomster etter at kampen var blåst av. Speaker og Døla entusiast Svein "Ekis" Ekeland fikk velfortjent heder for sin utrolige entusiastiske innsats: - "Errrrrr viii med Døøøøølaaaaaa!!!"

hjem som slakt

Stampesletta, Lørdag 6. oktober Avspark: 15.00
Lillehammer - Engerdal 9-0 (2-0)
1-0 (21.min) 2-0 (34.min) 3-0 (51.min) 4-0 (59.min) 5-0 (62.min) 6-0 (66.min) 7-0 (68.min) 8-0 (70.min) 9-0 (77.min)
Laget:
Eivind Nordsveen, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Kaptein) Per Thomas Lokholt, Magnus Lagmannsveen, Martin Frederiksen Tøraasen, Tor Arne Rønningen, Joachim Skogheim, Adrian Køien Andersen (Cato Kjeldstad fra 71.) Martin Monssen Moen.

Lillehammer borte var på papiret en av årets vanskeligste oppgaver, i timene opp mot kamp måtte tre i troppen kaste inn håndkleet pga av sykdom og skader - Likevel mønstret vi en sterk start ellever også denne lørdagen.

Engerdal er først frempå etter to minutter da Monssen Moen header ett godt slått frispark mot mål - Verpestuen i Lillehammer målet redder. - Lillehammer har mye ball i starten, de treller ballen rundt men de finner ikke rom, og trillinga deres går også for sakte til å bryte gjennom Engerdals ledd.

Engerdal er frempå igjen etter ti minutter - Martin MM igjen, han får en ball etter bakken inne i feltet, og han får skutt fra 6 meter. Skuddet mot første stolpe reddes også av LFKs keeper.

Eivind redder så Lillehammer sin første avslutning mot mål (12.minutt) hardt skudd, men rett på, og Nordsveen har kontroll.- Jokke kommer på skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men får dessverre ikke klem på avslutningen og den triller inn til keeper.

21 minutter og vi prøver å sette ballen kort i gang - Lillehammer setter press på, og Døla mister ballen. LFK kommer i overtall, og litt heldig og veldig frekt blir den målgivende pasningen sendt mellom beina til Sondre - før spissen setter den inn kaldt bak en sjanseløs Eivind. 1-0

Lillehammer drar frem ett klikk klakk angrep der de nesten spiller seg igjennom igjen, men nå overdriver de litt i den siste pasningen og Sondre leser, og bryter - Sholle vender så bort en motspiller, før han går forbi en til og sender ballen til Tor Arne - Rønningen synes det Sondre gjorde så gøy ut, så han gjør det samme - før han prøver å slå gjennom Monssen - gode bevegelser fremme, men forsøket kommer ikke frem. LFK får brutt.

Eivind slår en høy ball i feltet i tverrligger og over - den påfølgende corneren blir tatt kort, før det blir slått inn ett nydelig legg helt inn på bakerste stolpe. Der står det en hvitkledd helt aleine. Ser ut som han er offside plassert, men ingen tegn til noe flagg og han header enkelt inn 2-0

Så er Døla nære - Torris skyter, ett skudd med god retning, men ballen treffer en LFK rygg på 5 meteren. - Det er mye Martin utpå der. to på Engerdal og Martin Chutko Bakke for Lillehammer, det ropes Martin her og Martin der. "Drei (dry) Martini" humrer Brall på benken :-)

Verpestuen er ute og avverger ett Døla angrep med en stupheading.- Helt på slutten av omgangen trykker Døla ordentlig på, holder seg lenge inne i feltet, men skuddforsøkene blir blokkert og det ender kun med corner, og den renner ut i sanden - likevel en omgang vi har nektet Lillehammer rom og vi har vært på høyden, men hjemmelaget straffet oss først for en feil - før de også var effektive på den andre sjansen.

Spillerne delte ikke vårt syn om at omgangen hadde vært ganske god. Det føles kanskje ikke sånn da motspillerne har så mye ball som det Lillehammer hadde. - Vi bestemmer oss får å prøve litt mer, låse fem meterne slik at kapteinen spesielt ikke får styra spillet som han vil.

Men dette skaper mer rom for hjemmelaget og det utnytter de - Døla har en sjanse først i omgangen der Torris drar av to, og Ola kommer på ett enormt løp - Tor Arne velger å skyte, og skuddet går over. - Så scorer Lillehammer etter ett godt gjennomspill og bredside inn i goalen. 3-0 - og da de gjør det samme i det 59. minutt går lufta ut av Døla ballongen.


Bildet: Lillehammer blir for sterke og ruller over Engerdal i andre omgang.

Det blir store rom å boltre seg i for hjemmelaget som bare ruller over bortelaget - Det blir tungt og hodene henger litt mer for hvert baklengs som kommer mot. Løndal gir seg ikke før han har scoret fire, og Lillehammer gir seg ikke før de har scoret ni. - Døla reiser hjem som slakt, mens det meldes om elgfall på mobiler rundt om. På andre mobiler meldes det om United seier i siste sekund - så livet går videre

Neste helg er det serieavslutning, og endelig skal vi få avslutte på Heggeriset stadion. Sander er gjester, Håper at mange tar turen til Olderskogen og heier frem gutta

Seier mot furnes!

Heggeriset stadion, Lørdag 29.09. Avspark kl: 15.00
Engerdal - Furnes 2-0 (0-0)
1-0 (68.min) Joachim Skogheim (Tor Arne Rønningen) 2-0 (81.min) Birk Viljar Hagen Jensvoll
(Ola Lund)
Laget:
Jørn André Lillestu (Eivind Nordsveen fra 89.) Ola Lund, Martin Monssen Moen, Sondre Østvang (Kaptein) Per Thomas Lokholt, Vetle Engerbakk Moren (Marcus Østvang fra 16. Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 73.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Tor Arne Rønningen, Adrian Køien Andersen (Martin Frederiksen Tøraasen fra 75), Magnus Lagmannsveen
Gule kort: John Hallgeir Lillestu og Joachim Skogheim
Kort Furnes: 3 gule og 1 rødt

Høst og elg-jakt, nå hadde mange av Døla, kost seg i skog og koie en ukes tid. En liten pause med hjemmekamp på Heggeriset mot Furnes var lørdagens oppgave. Furnes lå på plassen foran på tabellen - men avstanden opp var på hele sju poeng. Vår-kampen endte med 2-1 seier for de grønne gjestene.


Bildet: Cato fikk blomster for 50 obligatoriske kamper for Engerdal av Geir Moen, nestleder i sportslig utvalg. (Foto: Arne Lund)

Det går noen minutter av kampen, før Furnes sin spiss klager mot sin benken og laglederne sine. "Bryte mot to menn på 4 meter til sammen, det er umulig!" Midtstopperne våre hadde satt seg i respekt fra start - og Døla skaper også kampens første sjanse da John bryter og passerer mann i samme bevegelse - ballen sendes ut til Vetle, som finner Tor Arne sentralt i banen. Rønningen har rom, som han drar seg inn i og skyter fra 20 meter - bra klem, men for høyt...

En ball blir slått inn i feltet - Det ser ut til at det kan bli gull da Vetle kommer susende, men dessverre ender det med kull, da motstander får blokkert og Vetle tråkker over og må byttes ut.

20 minutter og vi ser en Sholle-spesial - Han redder oss med en sklitakling, da Furnes sin høyre-back spiller en fin ball inn i bakrommet. Herlig takling.

Begge backene våre kommer på herlige raids og initiativ. Både Ola og P2 er kveke - Lagleder Bjørn mener Per Thomas kom så fort at han løp både fra Furnes, men også fra seg selv...

25. minutter og corner for Døla. Godt slått, keeper redder den første avslutningen, før Martin Monssen Moen kneer returen i tverrligger og ut! - Furnes svarer med ett godt angrep, der de får lagt inn fra høyre, de får skutt fra 13 meter sentralt i banen mot bortre stolpe, men skuddet får ikke skruen det trenger, og går dermed utenfor.

Furnes prøver seg med noen oppspill i bakrom, men Jørnsen er sweeper-keeper og plukker de med største selvfølge.

Så setter Engerdal i gang en voldsom sluttspurt på omgangen - Først er det Torris som drar seg fri, før han spiller Magnus igjennom. Muzze blir dratt ned av siste mann i klar scorings-situasjon. Dommer dømmer fri, men Furnes spilleren får kun gult kort! Det kortet hadde rødskjær i seg!

Ola Slår frisparket, han lemper den over muren og mot krysset. Furnes keeperen tar to steg før han hiver seg så lang han er - og jammen når han den med tigersprang og får slått den ut til corner.

Arkivbilde: Ola var aktiv, og ble kåret til dagens jerv mot Furnes.

Ola igjen etter Joachim innlegg - fra 4,39 meter skyter han over! - Før han rett etter er ute på høyere, går forbi en, før han slår inn med yttersiden av venstrefoten. Den går mot mål, men keeperen er nå oppe i det andre krysset og får sendt ballen ut til ny corner.

Lund gir seg ikke, nå legger han ballen ut til Marcus som skyter fra seksten, men skuddet går rett på keeper.- Så er det Adrian som har to sjanser på ett minutt: Nummer en skyter han via keeper, stolpe og over - nummer to redder keeper glimrende! - Er det den dagen?

Så kontrer Furnes, de kommer tre mot en i full fart - Tidligere HamKam spiller Valentin Blaka roper på ball, og de forsøker å nå han, men pasningen blir for dårlig, og sjansen renner ut i sanden. Pause 0-0

Andre omgang starter med at Torris vinner en hodeduell, Magnus flikker den sylfrekt videre med hælen - Torris kommer seg nesten igjennom - blir stoppet i siste sekund. Story so far! NESTEN, NESTEN!

Ola kommer på nytt raid, ned mot død - legger den tverrsover der Magnus kommer i hundre. Muzze blir holdt nok til at han ikke når ballen - soleklar straffe! Men dommeren ser det ikke, og spillet fortsetter.

Så er det Adrian som vinner ballen på 20 meter, drar den med seg og fra fem meter går skuddet hans via keeper og i stolpen!!! - P2 slår ett godt frispark, som Joachim ikke når høyt nok på, og headingen sniker seg over..

Oppspill i bakrom fra Døla, Furnes sin nummer fire fikk gult i første omgang, nå går han kun etter å bremse/forstyrre Magnus og får helt korrekt sitt andre gule for dagen, dermed var Furnes reduserte til ti mann i det 66. minuttet.

2 minutter etter sitter den endelig for Engerdal. Corner fra Torris mot bakerste der Joachim stiger til værs og header den inn i nett-taket! Jubelbrølet kan endelig slippes løs 1-0

Magnus er i duell med keeper ute på 16 meteren, Muzze ender opp med ball, Keeper er på halvdistanse. Lagmannsveen vender og skyter/sentrer ballen mot mål i samme bevegelse, men ballen går en meter utenfor.

Torris bryter igjennom, kan gå på skudd - men velger å prøve å nå Adrian på blank kasse, En Furnes spiller får en fot på ballen..

Så sitter 2-0! Herlig angrep, der Ola legger ut til Birk som setter den kaldt og rolig ned i hjørnet bak en sjanseløs Furnes keeper. Matchen er avgjort. Døla vinner 2-0!

Martin F. Tøraasen slår en nydelig stikker som er så genial at den nesten overrasker Dølas offensive krefter, men seier blir det - og gutta kan dra tilbake til koiene med smil rundt munnen


Nå gjenstår bare to kamper av 2018 sesongen. Lillehammer borte lørdag 6. oktober, før vi avslutter hjemme mot Sander lørdag den 13. oktober.

Jevnt og tett på Briskeby

Briskeby stadion Hamar, mandag 24.09.18 Avspark 18.00

HamKam 2 - Engerdal 2-0 (1-0)
1-0 (36.min) 2-0 (90.min)
Laget:
Eivind Nordsveen, Ola Lund, Sondre Østvang (Kaptein) Martin Monssen Moen, Tor Arne Rønningen, Vetle Engerbakk Moren (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 75.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Adrian Køien Andersen fra 46.) Marcus Østvang, Magnus Lagmannsveen.
Gult kort: John hallgeir Lillestu og Adrian Køien Andersen

Ny mandag og nytt rekruttlag på motsatt banehalvdel. Flotte Briskeby stadion! Andre lag vet man aldri hva man møter. Men vi vet hvordan både Kongsvinger og HamKam ønsker å spille. Systemet og spillemønsteret er likt uansett hvilke spillere de mønstrer.

Begge lag flytter frem backene sine og overbefolker midtbanen for å skaffe overtall, og mulighet for å doble på kantene. en av kantene til Kamma trekker seg også ofte inn mellom forsvars og midtbane leddet. Vi valgte å holde oss til vårt system, men viktig at vi klarer og holde lagledene samlet og skyve godt etter. dermed nekte grønnbuksene rommene de ønsker.

Vi klarer dette bra i starten. HamKam triller ball rundt, men klarer ikke komme til avslutning før det har gått femten minutter, da de dobler ute på sin høyre side - i stedet for å bruke kantspilleren, vender han innover i banen og prøver å sende ballen i motsatt hjørne - Skuddet går like over.


I løpet av omgangen har HamKam tre lignende situasjoner med samme resultat, skudd over eller utenfor. - Eivind i buret har også en god redning der han slår ett hardt skudd fra 17 meter over

Hva med Engerdal? Omgangen er jevn og bortelaget har også sine sjanser: Tor Arne kommer på ett Rønningen spesial raid, der han passerer en etter en, så blir han felt, noe ikke dommeren er enig i. - Etter kampen sier Torris selv at det var det største frisparket av alle mot meg, men om det var innenfor eller utenfor sekstenmeter streken, var han usikker på. - Her ble vi muligens snytt for straffespark nr. 1 - hvertfall ett frispark fra god posisjon.

John får ett meget godt oppspill fra Torris - som han mottar i HamKams boks. Skuddet blir blokkert, returen plukker John opp selv, han snur seg 180 grader og skyter, men utenfor Priis-Jørgensen i HamKam buret..

36 minutter og Ham Kam ruller opp på venstre siden, Eivind kommer ut, men HamKam spilleren når ballen først og ruller den rolig inn i mål. 1-0. - Vi slår nesten tilbake med en gang. Herlig angrep der John blir spilt opp inne i feltet. han drar den med seg og gjør alt riktig - men avslutningen med høyre foten havner nok engang på feil side av stolpen!

Pause og 1-0. - Andre omgang er 35 sekunder gammel da Sondre redder Døla, Ballen pirkes forbi Eivind og ruller rolig mot det åpne målet - men Sholle når den i siste sekund og avverger til corner.

Kampen står litt og vipper. HamKam har ballen mest, men bortelaget er farlig frempå flere ganger.
Ola sin tur å dra frem ett raid nå, han drar seg forbi to, tre før han skyter med høyrefoten. Skuddet går via en kamma gutt, og havner hos Marcus. Østvang skyter i tverrligger og ut!

Så er det Magnus som drar seg forbi fire mann, etter at spissmakker Marcus har lagt igjen ballen samtidig som han har mottatt en trøkk av forsvaret. Skuddet til Muzze reddes enkelt av en keeper som har plassert seg riktig.

Vetle får så en ball som daler ned i føttene hans - dessverre ser han ikke at han er helt alene, og at han har tid til og ta ned ballen. i stedet blir det ett skudd som blir fyrt av for tidlig og dermed havner over mål.

SÅ SOLEKLAR STRAFFE!!!! at ikke det blir dømt straffe her, er uforklarlig - eller så må noen stå i veien for dommeren? Magnus blir tatt beina på inne på ti meter. - dette var situasjon nummer to.

Nummer tre kommer noen minutter før slutt, da Joachim blir spilt fri på seks, sju meter - her kunne han kanskje ha skutt på første berøring, men han velger å ta en touch. Det er nok til at en grønnbukse får forflyttet seg inn og skyver Jokke unna. - Dommeren mener han er på ball, noe vi er helt uenige i. - Liker ikke å skylde på dommer avgjørelser, men å ikke få noe ut av tre sånne situasjoner føles bittert.

Bildet: Kimba maner frem gutta! - Jeg er stolt over guttas innsats i dag, dessverre holdt det ikke til poeng, sier Kim Arne.

På overtid kommer i stedet spikeren, da HamKam kontrer inn 2-0, mens Døla har flyttet opp for å jage utligning. Godt forsøk av gutta, nå venter først elgskogen før Furnes kommer på besøk lørdag klokken 15.00

Engerdal holdt følge i en omgang, så var det bråstopp

Heggeriset stadion mandag 17.09 Avspark: 18.00 - 95 betalende tilskuere
Engerdal - Kongsvinger2 1-8 (0-1)
0-1 (37.min) 0-2 (48.min) 0-3 (55.min) 0-4 (57.min) 0-5 (61.min) 1-5 (69.min) Sondre Østvang (Ola Lund) 1-6 (87.min) 1-7 (90.mini) 1-8 (90.min)
Laget:
Jørn André Lillestu, Ola Lund, Johan Opgård (Cato Kjeldstad fra 67) Sondre Østvang (Kaptein) Per Thomas Lokholt, John Hallgeir Lillestu, Tor Arne Rønningen, Joachim Skogheim, Birk Viljar Hagen Jensvoll, Eivind Nordsveen (Knut Erik Eriksen fra 62.) Marcus Østvang
Gult kort: Birk Viljar Hagen Jensvoll og Per Thomas Lokholt
Dagens Jerv: Tor Arne Rønningen

BIldet: Tor Arne i godt driv, utfordrer to KIL spillere. Foto: Arne Lund.

Monday night football. - Den første av to mandags matcher på en uke, var mot Kongsvingers andrelag. Serielederen kom til Heggeriset etter å ha slått sin nærmeste opprykksrival Lillehammer sist. Forrige sesongs møte på Heggeriset stilte Kongsvinger med åtte fra a-laget sitt, men klarte da bare 0-0 i en kamp der keeperen deres handser på 35 meter og blir utvist, før dommeren trekker det røde kortet tilbake! I vårens oppgjør spiller KIL ball i hatt med oss på sitt kunstgress og vinner hele 8-0. I dag skal det bli andre boller!

I løpet av mandagen tikker det inn tre sykdomsfrafall, og Døla stiller med 15 mann i troppen.
Styret hadde planer om å hedre Sigurd Nesheim Bekk for 50 obligatoriske kamper før matchen, men det ble til at styreleder var på sykebesøk og leverte blomsterbuketten på døra. Gratulerer med femti kamper Sigurd!

Styret gratulerte også kapteinen og hans bedre halvdel med den nybakte verdensborgeren. Gratulerer Sandra og Sondre!

En meget god første omgang av to gode lag i vanvittig tempo - Her gikk det unna. Gode prestasjoner over hele linja. krydret med noen herlige detaljer. Spillet bølger frem og tilbake.
Kongsvinger flytter frem backene sine når de har ball og skaper dermed overtall på midtbanen - men etterlater seg enormt bakrom når de mister ballen.

Ingen av lagene klarer å dra med deg de store fordelene av overtall/bakrom i første omgangen.
Kongsvinger skaper ikke veldig mye, selv om de få de får blir store...

Engerdal er også nære ved noen anledninger. Eivind er millimetere unna da han kaster seg inn og får foten på en ball etter at Døla har satt stort press på inne i boksen. Ballen triller dessverre på utsiden av stolpen. - John har en suser fra 25 meter som lider samme skjebne, på utsiden av stolpen.Kongsvinger blir jaget frem av en trener som begynner å bli litt frustrert - i sin iver er han flere ganger langt inne på banen mens han jager frem sine gutter - etter 37 minutter får han slippe jubelen løs. KIL scorer i en situasjon hvor hjemmelaget ser ut til å ha god ballanse og kontroll. Tre menn på riktig side og nær Kongsvingers mann, som likevel får skutt og likevel får den forbi dem. - Ballen sitter nede i hjørnet, utagbart for Jørnsen. 0-1 - som da også blir pauseresultatet.

Kongsvinger kommer som skutt ut av startblokkene i andre omgang. De har to store sjanser før Engerdal roter bort ballen i egen sekstenmeter. Da blir det enkelt for deres nummer 11, som setter inn 0-2


Bildet: Per Thomas leverte nok en god kamp i Engerdals trøya. Foto: Arne Lund

Elleveren Peder Langbråten hadde så noen elleville minutter, i løpet av 13 minutter scoret han fire ganger! Det stod dermed 5-0 til KIL 2.

Engerdal reduserte til 1-5,på straffespark fra Sondre etter at Ola ble revet ned inne i Kongsvingers 16 meter - men døla maktet aldri noen form for opphenting. KIL la på til 1-6, i det 87. minutt og på overtid satt både 1-7 og 1-8 bak ett hjemmelag som etter hvert ga litt opp.

Jon Bakken oppsummerte det veldig greit. Vi var gode i en omgang, Kongsvinger var gode i to.
Vi tar med oss 1. omgangen og retter blikket mot neste oppgave som er HamKam 2 på Briskeby mandag 24.09

Engerdal knuste erkerivalen på bortebane

Trysil idrettsplass
Trysil - Engerdal 0-3 (0-0)
0-1 (53.min) John Hallgeir Lillestu (Magnus Lagmannsveen) 0-2 (72.min) John Hallgeir Lillestu (Ola Lund) 0-3 (88.min) Magnus Lagmannsveen (Tor Arne Rønningen)
Laget:
Jørn André Lillestu, Ola Lund, Martin Monssen Moen, Sondre Østvang (Kaptein) Per Thomas Lokholt (Johan Opgård fra 90.min) John Hallgeir Lillestu, Tor Arne Rønningen, Joachim Skogheim, Adrian Køien Andersen (Vetle Engerbakk Moren fra 64.) Marcus Østvang (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 87.) Magnus Lagmannsveen (Sigurd Lia Hovde fra 90.)
Gule kort Engerdal: Joachim Skogheim og Magnus Lagmannsveen

Trysil mot Engerdal. Lokalderbyet, storkampen - Årets begivenhet for mange. i 2017 kom Engerdal før storebror TFK på slutt tabellen. Engerdal hentet to av Trysils beste menn (Tor Arne Rønningen og Per Thomas Lokholt) Flere av Trysil sine spillere la også opp etter fjorårets sesong. Våre rivaler lå igjen med brukket rygg, mens lillebror var klar for cup-kvalifisering for første gang i moderne tid.

Trysil nektet å gi opp, og startet opp en stor-satsning der de hentet spillere fra utlandet og fra lokomotivet i "nær-området" Nybergsund. De ga spillere proff-kontrakter og målet deres var å rykke opp til tredje divisjon.. Engerdal stakk en kjepp i hjulet for den planen med å klare uavgjort i vårens oppgjør foran 400 tilskuere på Heggeriset stadion. Nå hadde TFK tapt for mange poeng, og opprykks toget har forlatt perrongen. Lillehammer og Kongsvinger 2 er for langt foran.

En slik oppladning, med spiller-overganger mellom klubbene, proff-kontrakter, møte mellom venner, møte mellom slektninger skaper en ekstra ramme rundt ett slikt oppgjør. Årets vakreste eventyr?

Selve kampen starter med to lag som føler på hverandre. Joachim tråkker til og vinner noen dueller for Døla på midtbanen. Den første store sjansen er det Trysil som får. Ett overlegg fra deres høyre side går over til deres venstre kant, som hiver seg og skyter med en sideliggende volley. Den reddes av Jørnsen i Engerdals målet.

Rett etter redder Joachim Engerdal fra ett baklengs, da han får hodet på ett skudd fra Trysils nummer ti fra returrommet. Skuddet har retning mot krysset, men jokkes hode får stusset den rett utenfor stolpen og ut til corner.

På corner skaper Engerdal sin første store sjanse. Slått fra Ola - Martin kommer og ruver i feltet, men dessverre blir ikke avslutningen god nok. Mye av spillet nå er det Engerdal som står for, men det blir ofte for direkte og rett frem - slik at døla gutta ikke rekker og komme etter, og Trysil får da ofte ordnet opp. Trysil er veldig klare over sin tidligere spiller "Torris" Sine kvaliteter og har bestemt seg for at han gir vi ikke en millimeter. I løpet av de første førtifem blir Rønningen tatt 6-7 ganger

TFK på sin side, kommer ikke ofte, men utfordrer bakrommet ute på kantene når de kommer - de ønsker da og holde bredde i angrepet sitt og skape farligheter med dype legg. I tillegg prøver de å slå stikkere i midten. Engerdal har god kontroll og omgangen ebber ut med 0-0. Rett før pause er det en stygg situasjon, der en Trysil spiller planter kneet sitt i ansiktet til Magnus. Fra vår posisjon ser det ut til at det er med vilje - selvsagt tenner dette gnisten ute på matta. Dommeren har ikke fått det med seg, og TFK spilleren slipper unna.

I pausen har regnværet som har blitt spådd, slått til. Fossende regn møter spillerne som kommer ut etter pause-praten. banen får vass-loker raskt og dette skaper en del rare situasjoner hvor ballen stopper opp - og faren for at den stopper opp er der hele tiden.

Døla tar skikkelig tak i kampen og får belønning da Magnus drar seg forbi på høyre og slår inn, baller triller forbi hele feltet. John Hallgeir kommer på motsatt og med venstre slegga dunker han den tilbake i hjørnet der ballen kommer fra. Herlig scoring og jubel på bortelagets benk og på tribunen jubler borte-supporterne.

Joachim går inn i en takling i stor fart - Døla får gult både på Joachim og på Magnus i tumultene rett etter situasjonen. Nå er det Derby-stemning ute på banen..

Det røde hjemmelaget prøver å svare, men nå har gjestene senket skuldrene - og i vanskelige forhold starter de med å slå stikkere, kombinere og dra seg forbi motstandere. Ola leker Gons-speedy Gonzalez og suser forbi flere TFK spillere så vannspruten står rundt ørene deres.

Marcus er milimetere fra å heade Døla opp i 2-0 men ballen slår knallhardt i metallet helt oppe ved krysset. Trysil har noen farlige gjennombrudd der de nesten er i gjennom - Sondre sklir i vannet ved flere anledninger og får ryddet opp i siste sekund - ved en anledning kommer en rød alene med Jørn - men han klarer ikk å holde hodet kaldt og skuddet går over...

SÅ SITTER 0-2! Ola slår en corner som John stanger inn - nede i hjørnet, Nå er det deilig å være engerdøl i Trysil. Gutta viser en tæl, en offervilje og en innsats en skal lete lenge etter. Hele gjengen står på, blør for drakta - på tribunene er det stort liv, det er nesten bare døler der også. Dette er stort. Vi er på vei mot noe stort.

88 minutter og Torris spiller nydelig Magnus igjennom. Han har tre TFK spillere jagende etter seg, de prøver å dra i han - de prøver å bryte han ned, men Muzze er sterk og drar med seg ballen gjennom vass lokene. at han klarer å holde de unna med ball i beina i 25-30 meter før han sender ballen i mål - er en enorm prestasjon. 0-3!! og det tar helt av. Supporterne synger av full hals, de hyller eget lag og hyller egne spillere - selvsagt kommer det også noen sleivspark til rivalen og deres pengebruk -"million i vasken, million i vasken" !

Den tredje strake tre poengeren var ett faktum, vi er nå oppe på nitten poeng, og ser oss nå bare oppover på tabellen. Gutta er i form og livet leker for alle i og rundt Engerdal fotball.
Neste oppgave er hjemmekamp mot serieleder Kongsvinger 2. på Heggeriset stadion mandag 17. september.

Endelig marginer med - Nye tre poeng!

Follebu - Engerdal 1-2 (0-1)
0-1(32.min) Birk Viljar Hagen Jensvoll (Martin Monssen Moen) 1-1 (64.min) 1-2 (80.min) John Hallgeir Lillestu.

Laget: Jørn André Lillestu, Ola Lund, Martin Monssen Moen, Sondre Østvang (kaptein) Johan Opgård (Sigurd Nesheim Bekk fra 63.) Birk Viljar Hagen Jensvoll, John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Adrian Køien Andersen (Sigurd Nesheim Bekk fra 44. - Adrian inn igjen fra 46.) Magnus Lagmannsveen (Kim Arne Enger fra 90.)
Gule kort Engerdal: Birk Viljar Hagen Jensvoll og Johan Opgård

Ny viktig sekspoengers kamp. Skal vi fortsette å kjempe nede i gjørma, eller kan vi stikke hodet opp fra overflaten og endelig trekke inn litt luft? tiende mot niendeplassen, og 2-2 i våroppgjøret - tydet på ett jevnt oppgjør med spenning kampen ut.

Matchen starter med ett hjemmelag som ser veldig rufsete ut - Døla tar tak, men så kommer det også mye rart fra bortelaget. Matchballene må ta en del av skylden for dette. Makan til kanonkuler har jeg ikke vært borti tidligere. Hadde det vært tre hull i de, kunne de egnet seg fint som bowlingkuler. En situasjon i andre omgangen forteller alt hva spillerne mente om ballen - En høy polare landet litt inne på vår banehalvdel - ingen av spillerne ønsket å ofre skallen, og trakk seg unna ballen - etter at den slo i bakken, da var det full innsats for å vinne den...

Follebu får kampens første sjanse - Ballen heades inn i bakrom, det ser ut som offside - men dommeren dømmer ikke. Heldigvis går skuddet over. Follebu legger en spiss opp mot begge stopperne våre, og utfordrer bakrommet med kantspillerne i tillegg..

Birk drar en 1-2 finte og slår ett skrudd legg mot første stolpe. Keeperen vinner den.
Døla følger opp med en nydelig cross fra Ola, mot Marcus på motsatt side. - Han tar med seg ballen noen meter, før han slår inn mot bakerste. Keeper er så vidt på - og det er nok til at ikke Birk når den.

Follebu kommer seg gjennom i midten. Ballen går mellom beina til Jørn, men han gjør ett C eller skal vi dra det opp til D-moment og får reddet med en slags backhand bak ryggen. Utrolig!

Martin er konge i luftrommet, og Sondre tar piruett med ball i beina mot svimle Follebu angripere.
Så synes Monssen Moen at det får være nok, han tar med seg ballen og setter fart, spiller nydelig vegg med Adrian. Får den tilbake, avanserer mot sekstenmeteren ute på høyre siden - slår den inn etter bakken. Magnus hopper over og Birk kommer inn bak i feltet. Han får ei luke som han prikker ballen inn i. 0-1.


Bildet: Birk sendte Engerdal i ledelsen, mot Follebu lørdag.

Martin har en enorm blokkering på ett skudd som så veldig farlig ut fra Follebu sin side.

Rett etter har Engerdal frispark, og Magnus har endelig fått sjansen. Det blir tilbakespill til keeperen, men han treffer hvertfall målet...

Martin vinner ballen igjen og drar den med fremover, denne gangen mister vi ballen og Follebu kontrer i rommet Martin har etterlatt seg - Alene med Jørn, nok engang en matchvinner redning av Jørnsen!

Engerdal har en kjempesjanse rett før pause, men det blir med det ene målet.

Andre omgang starter med noen lempeballer inn i vårt felt, som Jørn plukker med største eleganse.
Follebu fester grepet, Døla kommer ikke helt i gang igjen. Hjemmelaget skyter rett utenfor etter at deres nr 18 Sugaren drar av Johan og legger ut til en som dunker til fra 17-18 meter.

Så kommer det ett legg fra høyre, og midt foran mål står en i hvitt og blått helt alene, han header ned i bakken, der er Jørn med snapphansken når ballen spretter opp igjen.

Muzze og Marcus jobber steinhardt, og det er nære ved at de bryter helt gjennom flere ganger - Veldig nær da Marcus får en fot på ett innlegg, men ballen går utenfor. - Så får vi hjertet i halsen og nesten opp i munnen. Jørn sklir og går i spagaten, mens han slår ballen ut til tre Follebu spillere som er nærmest på blankt mål fra 16 meter - Skuddet går på direkten, utenfor!!!!!! Her er vi HELDIGE!

Så sitter den for Follebu. Corner blir headet i bakken, opp i tverrligger og ut, så noen dueller før Follebu får headet den inn i mål. 1-1 til stor jubel på nabo-benken.

Nå viser gutta skikkelig moral, de lar seg ikke knekke. Vi kjemper oss inn i kampen igjen og det er John som gjør en enkeltprestasjon i Modric klassen. Han vinner ballen, tar den forbi to, tre spillere og ser at keeperen står langt ute. Han sier selv at han får en litt dårlig touch - men keeper er fortsatt langt nok ute, til at han prøver seg. Ballen går i elegant bue over Linn i Follebu kassa og inn i nettet.


Matchvinneren: John avgjør kampen med ett flott skudd fra 25 meter ti minutter før slutt.

Dette blir seiersmålet - Sondre leverer en skli-takling i siste sekund, hvor det var make it or breake it. Heldigvis treffer han ball og ikke bein. Døla kan da slippe jubelen løs og putte tre nye poeng inn på kontoen. Noe som ga fire poengs luke ned til Follebu, og Flisa ble også klatret forbi.

Til helgen er det nabo-oppgjør! Kle deg i blått og hei frem gutta på Trysil stadion.

Viktig seier i sekspoenger!

Heggeriset stadion, lørdag 25.august. Avspark 15.00
Engerdal - Ridabu 4-1 (1-0)
1-0 (12.min) John Hallgeir Lillestu (Ola Lund) 2-0 (55.min) Adrian Køien Andersen (Johan Opgård) 3-0 (67.min) Magnus Lagmannsveen (Martin Monssen Moen) 4-0 (69.min-straffe) Sondre Østvang (Ola Lund) 4-1 (81.min)
Laget:
Jørn Andre Lillestu (Eivind Nordsveen fra 82.) Ola Lund (Sigurd Lia Hovde fra 75.) Johan Opgård, Sondre Østvang (Kaptein) Per Thomas Lokholt, Vetle Engerbakk Moren (Martin Monssen Moen fra 58.) John Hallgeir Lillestu (Cato Kjeldstad fra 88.) Joakim Skogheim, Adrian Køien Andersen (Sigurd Nesheim Bekk fra 75.) Marcus Østvang, Magnus Lagmannsveen (Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 75.)
Gule kort Engerdal: Ingen
Dagens Jerv: Ola Lund

Nummer ti mot nummer elleve på tabellen, møttes i en særdeles viktig kamp for å overleve i divisjonen. Med seier ville Engerdal skaffe seg en luke på fem poeng ned til Ridabu og Eidskog, i tillegg til å passere Follebu. Ridabu ville på sin side gå forbi Engerdal med ett poeng om de skulle vinne

Joakim setter uoffisiell norgesrekord med å vinne 6 dueller, i løpet av de første 48 sekundene av kampen. - Engerdal skaper de første sjansene, etter fem minutter redder Ridabus keeper med en gnistrende refleks redning fra en Muzze heading, en Ridabu forsvarer står på streken og forlenger ut til corner. Corneren er farlig men uten tellende resultat.

Ett par minutter senere er Magnus i gang igjen, nå med en god involvering, før han sender ballen ut til P2, Per Thomas slår ballen inn - der kommer John i 100 - men Ridabu får klarert i siste sekund.
- Men John får snart muligheten han trenger. En corner blir nydelig slått inn av Ola. Magnus når nesten opp på den. John kommer på ett perfekt timet løp og setter ballen inn oppi nett-taket fra 4 meter.1-0 etter tolv minutter!

20 minutter spilt da John stusser Magnus igjennom, Muzze har ett fantastisk touch og ballen ruller i mål - men dommer dømmer offside. Rett etter er det Ola som slår inn fra venstre, keeper bommer på ballen og Marcus får den på nærmest blank kasse bak i feltet. Han sender den mot målet. En Ridabu forsvarer ofrer seg, og kaster seg inn. ballen treffer han, returen havner rett utenfor. For noen sjanser til å gå opp til 2-0!!

Ridabu er frempå, men avslutningen flyr over fra god posisjon. - 26 minutter og Jørnsen drar frem en hoppende beinparade fra lageret sitt. Sondre får en i ansiktet i situasjonen før, og blir liggende. Det blir litt opphetet stemning ett øyeblikk - Ridabu ruller frem ett godt angrep etter 33 minutter, avslutningen blir heldigvis for strømpetreff og regne og Jørn Redder forholdsvis enkelt.

John får frispark mulighet i drømmeposisjon, skuddet er godt men smyger seg på utsiden av stolpen. -Så er det Adrian som kommer i herlig driv på sin høyre kant han slår ballen inn foran mål, Muzze er oppe med en fot. Ballen havner hos Vetle som får godt treff og ballen har herlig retning, men en Ridabu spiller får hodet på den og redder de fra baklengs.

Like før pause raider Ola seg igjennom, her kunne han kanskje skutt med høyre, men Ridabu får avklart til corner, corneren ender med ett Vetle skudd, som går over. 1-0 til hjemmelaget. Fult fortjent. burde kanskje hatt en eller to til

Andre omgang og Muzze drar seg forbi to spillere og slår ett innlegg med snø på som Vetle nesten får klem på ved bakerste stolpe.
51 minutter og Sondre ordner opp i stor stil i forsvar, han slår frem broder Marcus - som tar den med seg og slår inn mot bakerste. der kommer John og smeller til på halvspretten - Han håper på like godt treff som på trening torsdag, men denne gangen går kanonen utenfor stolpen..
55 minutter og Johan slår inn en lav corner som går gjennom til Adrian som lurer den inn. 2-0
Adrian sitt andre mål mot Ridabu (fra totalt 78 cm! Han scoret i bortekampen også)

Talent: 15 årige Adrian Køien Andersen viste nok en gang frem hvilket talent Engerdal har i sine rekker.

Nå ruller Døla på og Muzze slår en ball 45 grader ut til Martin som har kommet inn, Monssen Moen avslutter på første berøring, i tverrligger og ned på streken, og ut.

P2 avvenserer fra sin back, stikker den videre til Adrian som slår inn til Magnus -som prøver seg med ett C-moment, men det lykkes bare nesten - Spikeren i kista mangler bare den siste knakken, og to minutter etter kommer den:
John vrikker bort en spiller før han nydelig trer ballen igjennom leddet og til Martin. Martin gjør det samme. tar med ballen og trer den like elegant igjennom til Magnus - og alene med keeper er Muzze rolig som skjæra på tunet, og bare ruller ballen forbi Ridabus sisteskanse. Spikeren er satt!

Ola har hatt en enorm match, og kroner kampen med ett typisk Ola-raid. Han blir tatt og dommer kan ikke annet enn å peke på straffe merket. Sondre dunker inn 4-0 fra elleve meteren.


Bildet: Ola i herlig driv. Det fikk vi se flere ganger i denne kampen. (bildet er fra Follebu kampen tidligere i sesongen.)

Derfra og inn tar Døla foten litt av gasspedalen, og Ridabu får redusert en gang, men seieren er aldri truet. Denne var viktig og deilig. Vi håper dette er starten på en god høst. Follebu er neste motstander, borte i Gudbrandsdalen.

Ett steg i riktig retning, men faaberg ble for sterke

Heggeriset stadion, Lørdag 18.08 klokken 15.00, 63 betalende tilskuere
Engerdal - Faaberg 1-3 (0-0)
1-0 (51. min, straffe) Sondre Østvang (Adrian Køien Andersen) 1-1 (53.min) 1-2 (61.min) 1-3 (66.min)

Laget: Jørn André Lillestu,, Ola Lund, Johan Opgård, Sondre Østvang (kaptein) Per Thomas Lokholt (Cato Kjeldstad fra 87.) Birk Viljar Hagen Jensvoll, John Hallgeir Lillestu, Marcus Østvang, Adrian Køien Andersen, Magnus Lagmannsveen (Sigurd Nesheim Bekk fra 70.) Vetle Engerbakk Moren (Eivind Nordsveen fra 76.)
Gult kort Engerdal: Ola Lund
Dagens jerv: Sondre Østvang

Den gamle storheten Faaberg gjestet Olderskogen en grå og regntung august lørdag. Faaberg lå på tredjeplass med to poeng i snitt sålangt denne sesongen. Ett revansjesugent hjemmelag var innstilt på å vise hjemmepublikummet at de kan mer enn det som ble vist i forrige kamp,

Marcus Østvang ble før kampen hedret med blomster av sportslig utvalg før kampen for å ha scoret 25 mål for klubben. Gratulerer Marcus!

Første omgangen er jevnspilt, med innsats og tæl - men uten de store sjansene for noen av lagene. Faaberg viser at de er tunge fremover på banen, med det mener jeg ikke at spillerne er tunge, men de ser sterke og gode ut. Bjerkli har scoret mange mål for klubben, mens nysigneringen Nyhus står bokført med ti mål på sju kamper for Strindheim i inneværende sesong.

Likevel rydder hjemmelagets forsvar opp i stor stil. Ola og P2 har kontroll på sidebackene, mens Johan og Sondre snører igjen sekken i midten. Fremover skaper ikke hjemmelaget noe særlig heller men de drar fem ett flott angrep av hatten når Birk og Vetle kombinerer flott ut mot venstre. Flott spill men uten resultat. Vetle får omgangens største sjanse da han etter godt spill av Adrian og Magnus kommer seg igjennom. Engerbakk Moren forteller at han hadde lyst til å skyte på første berøring men en forsvarer var i veien. Han lot derfor ballen trille og da han da får skutt har keeperen klart å komme seg så tett oppi han at skuddet går i foten hans og ut til corner.

Døla har også presset frem to gule hos Faabergs midtstopper-par i første omgang, så de lever farlig

En jevn batalje med fin stemning hos begge lag. Her kan det vippe begge veier. Ligger litt an til første målet vinner. Andre omgangen blir mer åpen enn den første med flere sjanser. Faaberg prøver nå å stikke baller igjennom, i stedet for å slå langt og ut mot kantene.

Jørnsen redder en stor sjanse for Faaberg der de er alene gjennom. Han leser hvor avslutningen kommer og tar den. Meget godt keeperspill. - Så tar Engerdal ledelsen. Adrian blir felt inne i Faabergs sekstenmeter og dommeren dømmer straffe etter å ha konferert med linjemannen som var sikker i sin sak. Kaptein Sondre går frem og skyter hardt og godt plassert. Keeper er på ballen men den går inn. 1-0 Døla. - Dette ser ut til å tenne de gule og blå fra feil side av Mjøsas bredder.

Angriperne har virket litt frustrerte, men på første angrep etter 1-0 - dunker de inn utligningen fra 18 meter. Jørnsen rekker akkurat ikke ned på kanonkula fra Bjerkli. 1-1 kun to minutter etter at Engerdal tok ledelsen.

Bortelaget får blod på tann og det ser ut til at de senker skuldrene litt. De scorer to mål til. Der et første er en ball som det ser ut til at Døla har kontroll på. Jørn og Johan feilberegner og en Faaberg spiller stjeler kula og setter den enkelt i det åpne målet. 1-3 kommer på en retur fra Jørnsen på ett skudd fra skrått hold.

Døla gir seg ikke. Prøver å sette Faaberg under press og på slutten av kampen burde rødtrøyene blitt belønnet med straffespark, men dommeren trekker det utenfor etter nok en konferranse med dommeren. Matchen ebber ut med 1-3. og null poeng. Men dette var stor bedring i forhold til den begredelige forestillingen mot Eidskog. Vi må ta med oss det. God vilje, og topp innsats. Har vi med oss dette inn til neste helg skal det bli tøft å være Ridabu gutt på Heggeriset.

stortap og samling i bånn.

Heggeriset stadion- Lørdag 11. august kl.15.00. 86 betalende tilskuere.
Engerdal-Eidskog 1-5 (1-3)
0-1 (6.min) Håkon Bryni Reitan 1-1 (11.min) Marcus Østvang (Tommy Nygård) 1-2 (27. min) Håkon Bryni Reitan 1-3 (45+3 min) Håkon Bryni Reitan 1-4 (62.min Straffe) Mikael Harbosen Haga 1-5 (82.min)Gani Marolli
Laget:
Jørn André Lillestu, Johan Opgård, Sigurd Lia Hovde (Per Thomas Lokholt fra 35. Tommy Nygård fra 72.) Sondre Østvang (Kaptein) Tommy Nygård (Vetle Engerbakk Moren fra 68.), Birk Viljar Hagen Jensvoll (Cato Kjeldstad fra 83.) Joakim Skogheim, Marcus Østvang, Christofer Nunez (Kim Arne Enger fra 82.) Martin Monssen Moen, Vetle Engerbakk Moren (Sigurd Nesheim Bekk fra 46.)
Gule kort Engerdal: Christofer Nunez og Marcus Østvang
Eidskog: to gule
Dagens jerv:

Bildet: Johan Opgård ble kåret til dagens Jerv av Jervehiet mot Eidskog,

Høstsesongen er i gang, og det er en viktig kamp på Heggeriset stadion. Engerdal har muligheten til å hekte av Eidskog og ta steget vekk fra bunn-laget. Eidskog på sin side kan melde seg på i kampen om å klare seg i divisjonen.

Det er to lag som føler litt på hverandre i starten av kampen- Vetle er på og jobber hardt, han kommer til kampens første avslutning - Men det er Eidskog som allerede i det 6. spilleminuttet tar ledelsen. Det ser enkelt ut. De ønsker seg inn i bakrommet, og lukter helt på offside grensa. godt gjennomspill, sender spissen igjennom. Sondre får forstyrret litt men de får avsluttet. Skuddet går i en bue og lander i stolpen og slår ut igjen på banen. Bortelaget er først på den og sender den inn foran mål og forlenger den i mål. 0-1! Kaldusj!

11 minutter og Døla slår tilbake. En godt slått corner fra høyre, med bra trøkk og flere bevegelser inne i boksen fører til at Tommy får skutt - det blir retur og den dunker Marcus inn nede i hjørnet.
1-1 !

Nå produserer Døla noen halvsjanser - og Martin header ett Tommy kast over. Samme Martin flikker ett nydelig slått frispark fra Johan i Stolpen og ut. Marginer!

tre minutter etter mister Døla ballen på egen 1/3 del Eidskog utnytter dette - med ett flott gjennomspill, men alene med Jørnsen setter de skuddet langt over. For en sjanse!
MEN minuttet etter scorer de - Døla taper tre dueller på hverandre , og det blir vi straffet for. Hvittrøyene pirker ballen i mål. 1-2 - Like etter redder Jørnsen Døla med å takle en Eidskog spiller inne i egen fem meter.

Sigurd Lia må ut med noe som ser ut som en strekk oppe i låret, og Per Thomas Lokholt får sin
debut i Engerdal drakta. - Hjemmelaget prøver nå. og får til noen gode angrep. Birk dunker til, men skuddet går rett over.

Bildet: Per Thomas fikk sin debut mot Eidskog. - Meget gledelig og ha P2 tilgjengelig for spill.

Så kriger Vetle nede ved sidelinja, han får med ballen og slår den inn, der kommer Martin foran keeperen ute ved fem meteren (mot venstre) han slår ballen inn i midten, der når Joakim den, men ikke nok. Utrolig nære. - Bare minutter senere treffer Døla stolpen for andre gang i omgangen. Frispark fra Vetle, som Martin knuser motstanderne i feltet. avslutningen slår i stolperota og ut!

Tre minutter på overtid, roter vi det til og Eidskog kommer alene med Jørnsen. Jørn kommer ut på fem meteren, og Eidskog spilleren avslutter med en perfekt lobb. 1-3.. En relativt jevn omgang der hjemmelaget har hatt marginer i mot, mens Eidskog har utnyttet feil og spilt på seg selvtillit

Døla prøver også i andre omgang, men det blir dessverre litt for spedt denne lørdagen. Laget faller sammen og Eidskog vinner fortjent. De spiller stort sett riktige pasninger i riktige rom, og med denne seieren melder de seg på i kampen om å overleve i fjerde divisjon. Døla ligger fortsatt fem poeng foran, men MÅ ta situasjonen på alvor for å få skuta på rett kjøl.

Faaberg er neste motstander på Heggeriset allerede førstkommende lørdag. Her skal vi blø for drakta og gjøre det vi kan for å få smake på poengfangst igjen. Vi