Menu

Før kampen


Engerdal - Trysil

Lørdag 27. mai er det klart for lokaloppgjøret mellom Engerdal og Trysil FK
Dette er årets første hjemmekamp på Heggeriset stadion. Lillebror Engerdal håper på en gjentagelse av forrige sesongs 4-0 seier. Ellers er det som regel storebror Trysil som har stukket av med poengene i de tidligere oppgjørene. Forrige sesongs kamp i Trysil ble sendt direkte på Østlendingen TV. Her var det TFK som trakk det lengste strået, og vant en jevnspilt kamp 2-1

Dette er en typisk "lillebror" mot "storebror" feide, der det finnes spillere på begge lag, som egentlig kommer fra motstanderens kommune. I løpet av noen dager skal vi presentere noen av de her.
Vi starter med to på Engerdal som har spilt flere sesonger for lørdagens rivaler.
John Hallgeir Lillestu, og Kim Arne Enger

John Hallgeir Lillestu

Bildet: John Hallgeir flankert av Stian Engerbakk og Knut Erik Eriksen

Hvor mange sesonger spilte du for TFK?
Jeg er ganske sikker på at jeg spilte i Trysil i sju sesonger.

Hva husker du best fra din tid i klubben?
Det jeg husker best fra min tid i Trysil FK er nok det første året jeg kom dit. Da var det hard kamp om plassene, en god blanding av rutinerte og unge spillere. De rutinerte var gode fotballspillere, og meget gode på den sosiale biten. Det var vel samling etter omtrent hver kamp. Hadde det sjeldent kjedelig med den gjengen.

Det har vært mange oppgjør lagene imellom de siste sesongene, hvordan er disse kampene?
Kampene mellom oss og TFK er alltid kamper man gleder seg til. Vi har vel alltid vært lillebror i disse oppgjørene helt til i fjor, selv om oppgjørene alltid har vært relativt tette. Det er veldig moro å spille i disse kampene. Alle virker litt ekstra påskrudd fra spillere til publikum. Og husker jo selvfølgelig den siste kampen best - hjemme i Heggeriset. For hver duell man vant gikk det et brøl gjennom publikum. Det føltes som man ble bært frem av publikum. Det var veldig moro.

Du spiller sentral midtbane, noe din nære venn Hans Marius også gjør på motstander laget - Hvordan er det å spille/krige mot han?
Jeg synes at det er litt rart å spille mot Hans. Han har jo vært av mine beste medspillere og er en av mine beste venner. Så det sier seg jo selv at det er litt spesielt å gå "i krigen" med han. Men Har alltid gått bra. Vi sparker ned hverandre, og hjelper hverandre opp igjen, slenger litt kommentarer oss i mellom - Egentlig akkurat som det skal være! Etter kampene har det alltid vært god stemning. Vi har ofte tatt oss en tur sammen etter match. Den som vinner har jo selvfølgelig skryteretten, så har vel fått hørt det noen ganger. Så håper bare vi kan fortsette å være bedre enn dem

Gleder meg for øvrig veldig til å spille mot Øyvind Holt igjen, god kamerat og herlig spillertype.
Ryktene skal ha det til at han ønsket seg til Engerdal før denne sesongen, men var noe arveoppgjør som satte en stopper for det....Ryktene skal også ha det til at han har blitt ganske treg og hissig av all den muskelbyggingen han driver med, på de forskjellige treningssentrene i Elverum. Noe vi fikk en prøvesmak på i cupkampen mellom TFK og Løten!

Hva blir resutatet lørdag?
Engerdal - Trysil 3-1


Bildet: En ung Kim Arne Enger, sammen med TFK legende Svein Eggen

Kim Arne "Kimba" Enger
Hvordan er det å spille lokaloppgjøret Engerdal - TFK?
For egen del så har jæ dessverre nåå skadefravær i lokalderbya, opplevde dem aldri i TFK drakt (møttes aldri) men vi har fått nåån forsøk i nåån runder med Engerdal. Vi har flere ganger følt øss på høyde, men alltid vurri underdog, så det var ekstra deilig at vi endelig brøt barriera på høstsesongen i fjor og tok detta steget. Ett tå mange laget har tatt i mine drøye 5 år i Engerdal

Som trener vil jeg ikke legge for mye i motstander, og sånn sett er jeg så kjedelig at detta er en vanlig fotbållkamp, med like matchforberedelser - Vi skar itte finne på nåå nytt, og vi skar h en fair sjanse førr poeng her, som i alle andre hemekamper, om riktig innsats og tenningsnivå er på plass.

Samtidig skjønner jeg at kampen er viktig for spellere og publikum og alle som føljer fotbållen tett i dessa to nabokummuna, og sjølsagt skar vi gjørra vårt for å ta flest mulig poeng,ingen tvil om det!

Hva husker du fra tiden din i Trysil FK?
Om en skar si nåå om fortida med anna rød drakt, så må jeg få presisere at jeg har hatt ni gode år i Trysil, der jeg spesielt kjem i høg en fryktelig god garderobekultur frå mine tidlige år, gode vennskapsbånd som er knytte og hø utruli morsomt det var å ørke å varra Duracell-kanin på venstrebacken - Det er dessverre mange år sia.

Jeg vart å fast straffeskytter ganske tidlig, nåå som dro opp målsnittet til 5-6 mål i sesongen som back. I tællegg var det utruli spennende å få varra med på kvalik-sirkuset til NM, og sjøl om det veldi øfte vart en tidlig bråstopp, så var alltid spenninga der - om en kunne ta seg ett par steg videre og møte kvassere motstand fra høgere oppe i divisjona. Vi aner itte hø som skar tæll for å få tæll det tell neste år - men drømmen nå i en spisset 4. divisjon hadde vurri å få kvalifisere laget til cupkvalik 2018. Men det er veldig usikkert henn NFF legg lista for neste år. Men som sagt det hadde vurrien enorm bonus og en skikkelig gulrot for e fantastisk spellergruppe som finns i Engerdal.

Klippet bort!
Jæ kjem veldig gøtt i høg match på Hamar mot Ham-Kam 2. Vi vann 2-1, profiler som Dag Frode Hornseth og Peter Vaagan Moen hadde scoret i tillegg til meg. - Jeg mener at det var Pål Jacobsen som tok bilde og intervjuet - Bilde av alle tre målscorerne

I avisen på mandag, var en ikke funnet interessant nok. Enger var klippet bort fra bildet! Det var nok mer interessant med RBK-aktuelle Hornseth og stjerneskuddet "Mjøsas Beckham"

Vi har en Engerdal-spiller til med A-kamper for Trysil - mens TFK har to engerdøler i sine rekker...
pluss at vi drar frem en joker (etter kommentarer i del 1.)
Jørn André Lillestu

Hvor mange sesonger spilte du for Trysil?
Husker ikke helt hvor mange sesonger jeg var der, men det ble da noen.

Hva husker du best fra tiden i TFK?
Det jeg husker best var når nesten hele kompisgjengen fra Engerdal og Trysil spilte sammen for TFK og juniorlaget der (Trysilalliansen) En herlig gjeng, og ett fantastisk bra juniorlag vi hadde på den tia. Husker også godt når jeg som 2. keeper kom inn som utespiller borte mot Flisa, ettersom det kun var jeg i troppen som ikke hadde scoret den sesongen. Det første jeg gjorde var å banke ett frispark i krysset fra 100 meter (eller 25-30 da) flirer Jørnsen.
Hvordan er det å spille i disse lokaloppgjørene?
Dissa kampa er krig fra start til slutt. De som vil mest, vinn som regel dissa kampa. Husker helt klart storseieren hjemme forrige sesong best! Det var så deilig å endelig banke TFK!

Er det igjen noen på TFK fra da du spilte der? I så tilfelle hvem av de gleder du deg mest til å møte/ slå på lørdag?
Det er flere igjen på laget fra jeg spilte der, men må jo dra frem brødrene Galten. To tvers igjennom herlige karer, som jeg har hatt gleden av å spille med i mange år. Dem er itte så halvdårlige tell å spelle båll hell - men det er jo deilig å kunne melde litt etter kampen om vi vinn....

Hva blir resultatet?
Jeg tipper vi vinn 3-1
Til slutt vil jeg si at jeg håper Øyvind (Speedy) Galten har mista all fart han en gang i tia hadde!!

He he, takk til Jørsen - Så over til TFK og nettopp the Galten brothers..

Da starter vi med "Speedy"..
Øyvind Galten
Som engerdøl, hvordan er det å spille mot Engerdal?
Kampene mot Engerdal er de artigste i løpet av året - Her er det alltid mest trøkk både på og utenfor banen. Aldri artig å tape for gamle lagkamerater og kompiser.

Er det noen hendelse fra kampene mot Engerdal du husker spesielt godt?
Å klare å snakke på John sitt andre gule kort, da han egentlig bare var "fredsmekler" mellom Jørnsen og Torris (Flirer) Å score mål i sånne kamper er alltid spesielt og artig!

Du har blitt matchvinner for TFK, på Heggeriset stadion. Hvordan føltes det? (Kan du beskrive målet?)
Å bli matchvinner helt på tampen var sinnsykt artig - Særlig med den gode responsen man får av å feire med så mange lokale tilskuere som kommer på hjemmekampene til Engerdal.
Artig det er engasjement med buing og rop - Det viser at det betyr mye for flere enn bare spillerne med skikkelige lokaloppgjør.
Hva blir resultatet?
Etter tabellen er jo Engerdal storfavoritter denne gangen. Tipper det blir en tett og tøff kamp - men jeg tror vi snyter dere for seieren med 1-2

Er det noen Engerdal spillere du frykter?
Det er ikke så mange jeg frykter på forhånd. Et godt lag som kriger sammen til siste sekund er det ikke lett å spille mot. Så må bli kollektiv mer enn enkelt spillere. Så vi må bare brette opp og bli med i krigen - å håpe vi får til vårt eget spill, og vinner til slutt.

Hvilke forventninger har du til årets sesong med Trysil?
Forventninger videre for sesongen blir å starte og plukke poeng mer jevnt enn hittil, og klatre oppover på tabellen. Det har vært litt motbakke i starten av sesongen, der vi har vært for dårlige i begge boksene.

Bildet: Brødrene Galten - Engerdøler som spiller for TFK

Hans Marius
Hvordan er det for en Engerdøl å spille mot Engerdal?
Å spille mot Engerdal er alltid artig. Alltid spesielt å spile i Heggeriset, med mye kjentfolk og veldig god stemning!

Er det noen hendelse fra kampene du husker spesielt godt?
Jeg husker vi tapte sist - det var ikke så gøy! Har heldigvis flere seiere enn tap mot Engerdal!
Jeg kom seint i en takling mot Ola sist, og de to eneste jeg hører fra tribuna, var mor og far på Blakkneset- He he!

Du og John Hallgeir er nære venner - hvordan er det å spille mot John i disse kampene?
Å spille mot John er bare gøy! En skikkelig kriger som hater å tape. Flere prøver å få han irritert, og få han litt ut av kampen. Men jeg har ikke klart det - Han kjenner meg vel for godt antar jeg! Men jeg tror jeg skal spille med ørepropper for han skriker mye, He he!
Hva blir resultatet?
Umulig å spå resultat i sånne kamper. Men håper at vi trekker det lengste strået

Hvem frykter du mest på Engerdal?
På engerdalslaget frykter jeg ingen enkeltspillere, men ett hardtarbeidende kollektiv som aldri gir opp

Hvilke forventninger har du for sesongen med TFK?
At vi snur trenden fra starten, og begynner å vinne kamper snart. Personlig håper jeg at ryggen blir bedre så jeg får spille fotballkamper igjen.

I del 1 - ble Øyvind Holt nevnt, her har vi han..
Øyvind Holt


TFK gleder seg til kamp mot Engerdalrn på lørdag! Vi ser alltid frem til kamp på Olderskogen, med masse trøkk, illsinte supportere og flott stemning.
John Hallgeir er en type det alltid er artig å spille mot. Løper som en gal, kakker deg på hæla. Hopper med tenna først inn i duella og i det dommeren blåser i gang kampen forvandles han om tell en ildsint kvøks med fotballsko. Vi har hatt mange artige dueller opp igjennom åra, men i årets bortekamp kan jeg dessverre itte stille. - Det i en kombinasjon av en nærvøs forespørsel fra John Hallgeir om je kan la vær å spille, i tillegg til et bryllup på Sørlandet.

Jeg ser for meg en tett kamp med harde dueller - gule/røde kort og mange dårlige innsidepasninger/mottak på en gul og bløt bane. Trysil er og vil alltid være storebror, men pga. frafall og skadesituasjon vil vi på lørdag møte til en åpen 50/50 kamp
God kamp! - Må det beste laget vinne (TFK)!

Da har vi fått høre litt fra begge leire - I den siste delen får vi høre fra en som har vært innom begge klubbene, og som kan betegnes som utenforstående og nøytral? Stay tuned..


3 dager igjen til lokalderbyet på Heggeriset Stadion. - Nå har vi hørt fra Engerdal, og fra Trysil.
Begge parter spår en jevn og tett kamp - Hva tror Marius Engerbakk? En kar med flere sesonger bak seg i TFK, Engerbakk har også spilt en sesong for Engerdal. Nå er han en "utenforstående" med innsikt i begge leire

Marius Engerbakk

Marius Engerbakk til venstre på bildet.

Har du en morsom historie fra TFK og Engerdal, eller noe du husker godt fra din tid i klubbene?
Det jeg husker best fra mine sesonger som breddefotballspiller er nok de aller første sesongene i TFK, og spesielt da måten de nye spillerne ble mottatt av de mer etablerte spillerne i klubben. Samt en helt enestående garderobekultur. På den tiden var de fleste spillerne på plass i garderoben i god tid før trening (En tradisjon som dessverre ble mer og mer utvisket med årene som gikk) og skiftet til treningsklær der, mens replikkene (og latteren) satt rimelig løst.

Når de fleste hadde fotballskoene sine stående i garderoben året rundt, i tillegg til at det omtrent gikk konkurranse i å ha de samme treningsklærne hengende der lengst mulig - så er det vel ingen overdrivelse at det ikke luktet nyvasket i garderoben. Når de fleste i tillegg til å møte opp i god tid før trening, også brukte lang tid i garderoben etter trening, så kan man egentlig lure på hvordan det stod til i heimen. Men de fleste er vel sammen med de samme konene den dag i dag. Så, så ille kunne det vel ikke være?!

Når det gjelder det året jeg var i Engerdal, så er det det enestående publikumsoppmøtet på kampene, samt en enorm giv rundt klubben som sitter mest igjen. Der har Engerdal klart å skape noe helt unikt som det nok ikke er mange klubber nedover i divisjonene som klarer å matche.

Hva blir resultatet?
Gitt at begge lag stiller med tilnærmet toppet lag: 2-2
Hvem holder du med?
Selv om jeg har spilt de aller fleste sesongene mine i TFK, så vil jeg nok holde med Engerdal. Enkelt og greit fordi det begynner å bli igjen veldig få tidligere lagkamerater på dagens TFK, mens det ikke er tilfelle når det gjelder Engerdal. - Når det er sagt håper jeg at TFK vinner seriekampene mot de øvrige lagene

Da er rammen satt - mange spennende typer som braker sammen - Begge lag har andre typer som ikke er nevnt her som plutselig blir tungen på vektskåla på lørdag - vi håper på en god og fair kamp med mange tilskuere ringside - Velkommen til Heggeriset stadion

Før Nordre - Engerdal del 2

Nå er det ikke lenge til match - her kommer flere intervjuer "før kampen"

Navn: Eskil Vethe Herfindal
Kamper for Engerdal: 21
Mål for Engerdal: 1

Hva husker du best fra din tid i Engerdal?
Trøkket av publikum på hjemmekamper. Og den gode stemninga i garderoben før kamp!

Hvem frykter du mest blant motstandernes lag?
Jeg er fra Voss, frykter ingen

Hvorfor vinner dere på torsdag?
Vi har måltyven Smirre Moren på laget.

Hva blir resultatet?
3-2

Hvorfor skal folk gå mann av huse for å se denne kampen?
For det blir et episk lokalderby.

Navn: Christofer Nunez
Tre-fire sesonger for Nordre

Hva husker du best fra din tid i Nordre Trysil?
Min tid i Nordre var veldig bra. Husker veldig godt når jeg scorte mitt første mål for Nordre.
Det var mot Sørskogbygda i Jordet. Det var en herlig gjeng å være med.

Hvorfor vinner Engerdal på torsdag?
Jeg tror vi vinner på torsdag på grunn av at vi skal være et bedre lag enn Nordre.

Hvem frykter du mest hos motstanderen?
Hmm, vet ikke hvem som spiller på Nordre nå, men sier Morten Enger.

Hva blir resultatet?
vi vinner 4-0

Hvorfor bør folk gå mann av huse for å få med seg denne kampen?
Det er et lokalderby som betyr mye uansett om det er en treningskamp så er det viktig å vinne for begge lag. Både folk i Jordet og Engerdal bør komme seg på kamp torsdag.

Navn: Jonathan Jensstad
Kamper for Engerdal: 60
Mål for Engerdal: 1

Hva husker du best fra din tid i Engerdal?
Det jeg husker best må vel være atmosfæren på kampene, og alt engasjementet i og rundt klubben.

Hvem frykter du mest hos Engerdal?
Ingen jeg frykter.

Hvorfor vinner dere torsdag?
Det blir nok seier til Engerdal.

Hva blir resultatet?
Hvor stor seieren blir, får vi se etter kampen er ferdig.

Hvorfor bør publikum få med seg denne kampen?
Fordi det kommer til å bli en artig kamp både å spille og se på.

8 tips fra spillerne - med 3 Nordre seire, og 5 i fordel Engerdal.
Alt fra 3 til 36 mål er tippet - Alle spillerne spår knallharde dueller og artige situasjoner. I en kamp mellom venner, tidligere lagkamerater og familie.
Alle er enige om at dette er matchen og få med seg - Velkommen til Jordet stadion!

Del 1: Nordre Trysil mot Engerdal
To lag fra de dype skoger, med hver sin storhetstid, og begge har vært ganske høyt oppe i divisjons systemet. Nordre med sin periode i 3. divisjon, der de blant annet møtte Lillestrøm og Vålerenga.
Med spillere som Magne Stengrundet, Arnold Eggen, Odd "Stilken" Eggen, Helge Egil Stengrundet, samt senere Kongsvinger spillere som Knut Nordnes og Arnfinn Engerbakk. Mange kunne vært nevnt - men jeg har ikke nok kunnskap om de gamle storhetene.

Mange av de store har vært innom begge lag - og sånn er det også i nåtidens utgaver av Nordre Trysil og Engerdal. Det er her jeg har valgt å ta utgangspunktet i denne reportasjen. Nordres trener Dag Østvang var i sin tid en gudebegavet spiller, som har mange gode sesonger bak seg i rødt. Han var også trener for Engerdal da vi vant 6. divisjon 2005.

Av spillere har vi hos Nordre noen tidligere Engerdal spillere: Simen Moren, Jonathan Jensstad, Ole Andre Storsnæs, Martin Opgård og så har de Stian Engerbakk som fortsatt lurer rundt i kulissene.
På Engerdal har Eivind Nordsveen og Vetle Moren vært innom på yngres avdeling, mens Christofer Nunez og Marcus Østvang har spilt sesonger for Nordres A-lag. Trener Kim Arne Enger har også registrert ett par kamper under tiden med samarbeid Trysil FK og Nordre.


Navn: Simen Moren
Antall kamper for Engerdal: 65
Antall mål for Engerdal: 14

Hva husker du best fra din tid i Engerdal?
Har mange artige minner fra tida i Engerdal, det jeg husker best var nok den fantastiske atmosfæren på hjemmekampene i Heggeriset. Opplegget Engerdal har rundt sitt herrelag er unikt! I tillegg husker jeg godt da Arne Lund som sportslig leder, dukket opp i Jordet dagen etter jeg ødela armen min i kamp mot Sundet, med en stor flott blomsterbukett fra laget. Slik var det i Engerdal. Alltid det lille ekstra!

Hvem frykter du mest hos motstanderne?
Den jeg frykter mest er nok Jokke. Han har rett og slett blitt rågod, og jeg gruer meg til å møte han på midten! Han som var 50 kilo og 1.40 høy da vi startet opp A-laget for en del år tilbake, har nå blitt etter min mening, en tå de aller beste. Steinhard og fotballklok som få!

Hvorfor vinner Nordre Trysil på torsdag?
Eneste grunn til at vi skal vinne på torsdag er at Døla tar for lett på det. Vi skal nok normalt sett få rundjuling og det er jeg også forberedt på. Vi har ett spennende lag i Nordre, men vi mangler nok for mye på samspillet og fysikken enda

Hva blir resultatet?
Resultatet blir 34-2 til Engerdal

Hvorfor bør folk gå mann av huse for å se denne kampen?
Folk bør gå på denne kampen fordi dette er nok det nærmeste de kommer ett godt gammeldags lokaloppgjør i årets sesong. I tillegg tror jeg det byr på mange morsomme og tighte dueller, når det er såpass mange kjentfolk og tidligere lagkamerater som møtes!

Navn: Marcus Østvang
Kamper og mål for Nordre Trysil: 2 sesonger og 2-3 mål

Hva husker du best fra din tid i Nordre?
Det var en fin gjeng å spille med.
Scoring mot Furnes er vel hva jeg husker best.

Hvorfor vinner Engerdal på torsdag?
Fordi vi er Døla

Hvem frykter du mest hos motstanderne?
I alle fall ikke Smirre "bollerud"

Hva blir resultatet?
Det ser vi etter kampen.

Hvorfor bør folk gå mann av huse for å se denne kampen?
Folk bør komme å se denne kampen fordi detta blir et skikkelig lokaloppgjør med mange harde dueller og god underholdning.

Navn: Stian Engerbakk
Kamper for Engerdal: 44
Mål for Engerdal: 5

Hva husker du best fra din tid i Engerdal?
Det er mange gode minner fra Heggeriset stadion, det jeg husker best er nok den spesielle atmosfæren rundt kampene, som sier Simen.

Hvem vinner på torsdag?
Skal ærlig innrømme at Engerdal bør vinne på torsdag, men det skal spilles først.

Hvem frykter du mest hos motstanderne?
Om jeg skulle tatt frem fotballskoa og spilt på torsdag, så er det ikke mange jeg frykter på dagens Dølalag. Men John og Jokke er jo to gode spillere, sjøl om de er noen hypokondere tell tider.

Hva blir resultatet?
4-3

Hvorfor bør folk gå mann av huse for å se denne kampen?
Er den en kamp folk må få med seg gjennom sesongen så er det denne. Her kommer det til å smelle i duellene. Håper mange tar turen og støtter gutta i blått og hvitt.


Ikke nok med at vi har gamle lagkamerater som skal opp mot hverandre i denne kampen, det blir også bror mot bror - Dette blir prestisje!

Navn: Martin Opgård og Johan Opgård
Martin har spilt for Engerdal: 20 kamper og 2 mål
Johan har ikke spilt for Nordre Trysil.

Johan:
Hvem frykter du mest hos motstanderen?
- Det eneste jeg frykter er en tofotstackling fra brodern!!

Hva Blir resultatet?
4-1 til Engerdal

Hvorfor vinner Engerdal torsdag?
Engerdal knuser Nordre fordi vi løper de i senk, og spiller ut dem etter alle kunstens regler.

Hvorfor bør folk gå mann av huse for å få med seg denne kampen?
Folk bør komme fordi det blir ett intenst nabo oppgjør med mye tøffe taklinger og mye bra fotball

Martin:
Hva husker du best fra din tid i Engerdal?
Min tid i Engerdal, var min første deby på seiornivå.
Så er det jo det Simen sier med at atmosfæren på kampene i Engerdal er veldig bra.

Hva blir resultatet?
Resultatet blir 2-1

Om kampen på torsdag, så vil nok søskenkjærligheten være fullstendig borte i 90+ minutter.
Blir kamp om arven da!

Hvem frykter du mest hos motstanderen?
Frykter ingen på Engerdal


Navn: Vetle Engerbakk Moren

Simen legger til - Jeg gleder meg til å vise?n Litj-Vetle hvem som er eldst i familien ennå, uavhengig av resultat.....

Vetle er kjapt ute med: - Det skal vi bli to om Simen!

Så da er premissene lagt for en durrablig duell på kunstgresset på jordet - førstkommende torsdag med avspark klokken 19.30.

Simen og Nordre melder også om at det blir salg av kaffe og kaker under kampen, så rett koselig kan detta bli.