Menu

Treningskamper 2018


02.02 Løten Engerdal ?-?
18.02 Alvdal Engerdal
10.03 Ridabu Engerdal
12.04 Nordre Trysil Engerdal


Treningskamper 2017


29.01 Løten Engerdal 3-2
18.02 Alvdal Engerdal 2-1
04.03 Råde Engerdal 17-8
30.03 Ridabu Engerdal 3-1
02.04 Engerdal Rena 5-1
06.04 Nordre Trysil Engerdal 1-3
31.07 Engerdal Tynset 0-3

God gjennomkjøring tross tap.

Heggeriset stadion mandag 31.juli. Avspark:19.00
Engerdal - Tynset 0-3 (0-1)
0-1 (21.min) 0-2 (72.min) 0-3 (80.min)
Laget 1. omg: Bjørn Lillestu, Tommy Nygård, Johan Opgård, Sondre Østvang (Kaptein), Eivind Nordsveen, Birk Viljar Hagen Jensvoll, Joachim Skogheim, Knut Erik Eriksen, Sigurd Nesheim Bekk, Marcus Østvang, Vetle Engerbakk Moren
2. omg: Bjørn Lillestu, Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Tommy Nygård, Eivind Nordsveen, Martin Frederiksen Tøraasen, John Hallgeir Lillestu (Kaptein), Knut Erik Eriksen, Sigurd Nesheim Bekk (Sondre Østvang fra 80.), Marcus Østvang, Magnus Lagmannsveen (Joachim Skogheim fra 85.)

3.divisjonslaget Tynset hadde tatt turen for å måle krefter med våre gutter denne mandagen. Vi benyttet anledningen til å gi spillere etterlengtet match trening, samtidig som vi ønsket å gi Tynset en god fight.

Marcus har dagens første avslutning, da han drar til på volley. dessverre får han ikke drømmetreffet han spilte av oppe i hodet, og ballen havner utenfor. Tynset på sin side slår mye langt. De prøver å vri mot kjappe kantspillere. Oppspillene er ofte for upresise i starten av kampen. Vi har god kontroll på de i startfasen. De får ikke satt noe spill, selv om vi ser at det er trykk i dem - og at de nok er vant til høyere tempo.

Den første sjansen får de etter fjorten minutter, da det ser ut til at Sondre har full kontroll. Han er rolig som bare Sondre er, men her mister han ball og Tynset avslutter i stolpen. (Referenten mener at kapteinen vår kunne fått frispark i denne situasjonen..)

Vår yngstemann Sigurd N. Bekk trår til og vinner først en hodeduell, før han bruker kroppen og vinner en duell langs bakken også. Herlig å se! Forsvaret vårt har startet solid og tar også for seg i duellene. Nevnte Sondre, men også de andre er sterke i duellene. Eivind, Johan og Tommy. Ingen respekt her. Tommy vinner en duell etter å ha ført ballen opp i banen, men dommer er ikke enig og dømmer frispark til Tynset - i etterkant av dette frisparket - holder Tynset trykket oppe, og setter inn 0-1. en av deres spillere får stå litt for alene inne i feltet, og setter ballen kontrollert i nettet fra sju, åtte meter, sentralt i banen.

Joachim som leverer en solid omgang, viser seg frem midtveis med å sende tre mann inn i pølsebua, før han gir ballen til Knut Erik, Eriksen sender den videre til Sigurd som er på løp på kanten. Legget ser farlig ut, men havner oppå nettaket, vi følger opp med nok ett godt angrep, der vi tørr ta tak i, og spille ballen. Det er viktig i sånne kamper.

Sondre er rolig, men han har noen glidere som kjennemerke også. Han leverer to viktige i løpet av førsteomgangen. Den første var fremdragende!

Vi får ikke helt spillet til og sitte, men leverer likevel en grei førsteomgang. Det er mange som leverer gode prestasjoner, og benytter anledningen til og vise at Døla har god bredde i troppen. Her er det flere som har lyst på spilletid fremover....

I pausen gjør vi en del bytter. men lar de som trenger mest matchtrening fortsette.
Vi starer med ett smell. Magnus byr Tynsets kaptein opp til dans, Magnus snor seg forbi, men blir hindret. Muzze prøver å holde seg på beina, og får til ett innlegg - Han blir så hindret at det ikke blir noe ut av det. Dermed får han frispark. (Godt dømt!) Frisparket smeller John opp på rad Z. (Ref: Championship manager..)

Bildet: Hentet fra Eidskog matchen - nærmest identisk situasjon mot Tynset, men denne gangen rett utenfor sekstenmeteren.

Ca ti minutter ut i omgangen er Tynsets keeper ute av posisjon i en lengre periode. John ser det, og prøver seg med en frekkis fra 40 meter, men keeper har kommet seg tilbake og redder.
Rett etter er Magnus sterk i en duell, drar seg nesten igjennom - men blir blåst av.

Vi er godt med nå, Tynset har hatt noen halvsjanser, i det 61. minutt får de en stor en, da deres nr 22, drar seg innover fra venstre, og får skutt fra ca. straffemerket - Bjørn gjør en god redning her.
Vi slår tilbake med to gode angrep, men det ebber ut i bare nesten..

Magnus herjer til tider med Tynset forsvaret. Etter 65 minutter driller han ute mot venstre, før han ser opp. der er Sigurd i god posisjon ute ved 16 meteren. han sender ballen ut til Nesheim Bekk - som får den litt brått på seg, men han smeller til på første touch. Tynsets keeper ligger i full strekk, men skuddet går over. - Muzze er ikke ferdig. minuttet etter gjør han en fremdragende prestasjon. Han vinner en hodeduell samtidig som han vender seg fri, og kommer alene med keeper. - Keeper kommer ut og gjør målet mindre - Magnus har tid til og tenke - Han tenker "Nå må jeg snart skyte..." Keeper redder.

Noen minutter etter at vi kunne ha utlignet, setter Tynset inn en offensiv. Eivind vinner en duell inne i boksen, Tynset fyller opp i andre bølge, og får skutt. En løs markkryper sniker seg rett utenfor stolperota. Bjørn spreller desperat for å nå ballen.. Så setter de inn 0-2 noen minutter etter. En corner blir kontant headet i mål - også dette sentralt i banen, midt i vår boks.

Arkivbilde: Bjørn holder fortsatt koken - "Han blir bare bedre og bedre, år for år" ble meldt fra benkene.

Nå kjører Tynset på. Bjørn varter opp med ett tigersprang, da han redder ett skudd mot sin venstre stolpe.

3-0 blir satt inn på ett direkte frispark. også dette flott satt - men nok ett tvilsomt frispark? Sånn er fotballen. Mange meninger - Som jeg har sgt før, vi skal være glad vi har dommere til å dømme oss. Unge herr Svingen som dømte dagens kamp, er en talentfull dommer, som vi virkelig må ta vare på, og heie frem i sin utvikling.

Summa summarum så fikk vi god matching. Vi fikk brynt oss mot motstand fra en divisjon over. Her ser vi hvor lista ligger, og det er ikke avskrekkende - selv om Tynset til slutt vant komfortabelt med 3-0, viste vi hva som bor i oss - og at vi har tatt steg både individuelt og som lag/tropp denne sesongen.

Vi gleder oss til fortsettelsen.
Tusen takk til Mats og til Tynset for kampen.

Engerdal vant jevnt lokaloppgjør

Jordet kunstgress, torsdag 6. april klokken 19.30
Nordre Trysil- Engerdal 1-3 (0-1)
0-1 (5.min) Magnus Lagmannsveen (John Hallgeir Lillestu) 1-1 (60.min) Jonathan Jensstad
1-2 (63.min) Martin Frederiksen Tøraasen (Vincent Ager Gjermunds) 1-3 (88.min) Marcus Østvang (Eivind Lagmannsveen)
Laget: Jørn André Lillestu, (Bjørn Lillestu fra 46.) Sigurd Lia Hovde (Ola Lund fra 46.) Knut Erik Eriksen, Sondre Østvang (Kaptein), Marcus Østvang, Martin Frederiksen Tøraasen, John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim (Sigurd Lia Hovde fra 50.) Vetle Engerbakk Moren (Eivind Lagmannsveen fra 50.) Vincent Ager Gjermunds, Magnus Lagmannsveen (Eivind Nordsveen fra 60.)
Dommer: Edvin Svingen
Gult kort Engerdal: John Hallgeir Lillestu
Nordre Trysil: 2-4 stk.

Kampen: Generalprøven til Engerdal, flere stusser kanskje på motstander fra 6.divisjon i den siste oppkjøringskampen. Vi mener det var en perfekt motstander. Her kom det til å bli trøkk og innsats.
Tidligere lagkamerater, kompiser og familie møttes til dyst. Selv om Nordre er to divisjoner under har de flere gode spillere - For å vinne, må vi yte. Går vi ut på banen og tror det går av seg selv, da får vi juling. Gutta var på i garderoben før match, dette skal vi ha!

10 sekunder tar det før Nordre viser at de ikke har all verdens respekt for oss. De vinner en duell på midten, får slått en tunnel ut mot høyrekanten. Fra høyre blir deres spiss Auden slått igjennom alene med Jørn André. Nordre spissen prøver å lobbe over keeper. Men den blir akkurat for høy og sniker seg over tverrliggeren. Her kunne de blå fått drømmestarten. - og som deres trener Dag Østvang sa etter kampen, Da kunne vi fått en annen match, mål preger kamper.

Engerdal viser hvordan man skal avslutte i det femte minuttet. John Hallgeir slår ett raskt frispark, til Magnus som lekent og elegant drar seg forbi to forsvarere - før han sender ballen i nota - utagbart. Det så veldig lett ut, men en flott prestasjon av Muzze, og flott fremspill fra John Hallgeir!

Bildet: Magnus Lagmannsveen sendte Engerdal opp i ledelsen. (Bildet er fra treningskampen mot Alvdal)

Dette blir ett typisk lokalderby med lite spill, men mange dueller og voldsom innsats. Begge lag fikk trille ball i de bakre rekker - men det var vanskelig og finne rom for annet en polere fra begge lag. For Nordre tok Morten Enger tak og fordelte en del baller til sine lagkamerater, uten at det ble veldig farlig - Simen "Smirre" Moren var nesten igjennom, men som han selv melder får han problemer med balansen og sjansen renner ut i sanden.

Engerdal skaper heller ikke mye, men har to tilløp i første omgang der ballen går raskt, og etter bakken. Her ser vi at Nordre får større problemer når vi får litt tempo på det. Sigurd Lia viser seg med godt initiativ fra sin venstreback, bevegelsen utløser en flott vridning av spillet fra Joachim. Sigurd slipper ballen til Martin på kanten, han legger inn - og Engerdal kommer til avslutning. Men den går utenfor.

Marcus slår ett perfekt innover-skrudd frispark, hvor vi også har flere gode innløp i boksen. Men de når ikke helt opp. Ballen stusser kun luggen og glir ut til utspill for Nordre. Bra timing og bra serv. kun det siste touchet som mangler.

Vi prøver oss med en Corner variant i treningskampene. Denne får vi ikke helt til i denne kampen, vi klaner det til. Likevel er spillerne lojale til opplegget og fortsetter å prøve.

Rett før pausen presser vi motstandernes keeper til å slå ett dårlig utspark som vi vinner høyt opp i banen - ballen havner hos Vincent - skrått ut mot deres 16 meter. Her kan han velge å prøve seg, eller se om noen er i bedre posisjon. Han har nok fått med seg at keeperen er litt ute av posisjon, og prøver å dunke den i mål. Men kommer for mye under ballen, som dermed fyker over.

Lagene går til pause med 0-1. Dette er langt fra avgjort. Nordre føler nok at dette ikke er umulig, mens Engerdølene ønsker å justere litt på presshøyde. Her prøver vi å gå mer i strupen på dem, for å unngå at de kan få tid til og slå ballen i bakrommet vårt. Det har vært mange dueller - og vi har hatt spillere som har stått frem i duellspillet i Joachim og Knut Erik spesielt, mens flere må melde seg på. vi må gå helhjertet i, ikke snu rompa til situasjonen.

Så må vi prøve å ta tak i ballen, Ta de enkle løsningene, spille på rettvendt for å få ballen til å gå.
Andre omgangen starter med ett smell - Morten Enger stempler Joachim oppå vrista, noe som fører til at Jokke må kaste inn handkledet, samtidig får Vetle problemer, og Engerdal må gjøre ett dobbeltbytte. Duellene hardner til, Edvin Svingen er en meget lovende dommer, som har imponert undertegnede i de kampene jeg har sett han dømme, men muligens kunne han senket lista litt?

Nordre sender ett skremmeskudd, rett utenfor - før de like etter utligner etter timen spilt. Det er den tidligere Engerdal spilleren Jonathan Jensstad som setter den inn bak Bjørn. Nord-tryslingene tar av, og får nå trua på at nå skal de klå storebror. Men kun tre minutter tar det før Engerdal svarer. Martin får ballen fra Vincent og setter ballen nydelig forbi keeper og ned i høyre hjørnet. Flott satt. 1-2!

Bildet: Martin Tøraasen satte inn 2-1 for Engerdal

Backene til Engerdal, Ola og Eivind N kommer på hvert sitt raid. Ola får avsluttet, men med feil bein går skuddet rett på keeper, mens Eivind drar seg forbi tre motspillere, og rommet åpner seg for skudd, men i stedet tar han med seg ballen litt til og mister den.

Marcus jobber steinhard, på ett oppspill, gir seg ikke og sklir inn mot Nordres keeper. De når ballen nesten samtidig. Marcus er tøffest og ballen triller mot mål, men det blir for løst. Nordre avklarer.

Nordre har ikke gitt opp, og deres spiss Auden, kommer til ny avslutning, Her må evigunge Bjørn i buret strekke seg for å unngå baklengs. En herlig redning av den 53 årige sisteskansen. Kampen vipper litt frem og tilbake. Nordre holder spirit og stil oppe selv om de er nede på stålet.

Vi taper alt for mange andre baller, vi må opp i krigen! Nordre gutser på og skaper en del halvsjanser, men vi rir det av, selv om vi ikke er 100% komfortable

Martin er igjennom alene med keeper, og prøver igjen og sette den til side for keeperen, men denne gangen er det keeper som kommer seirende fra duellen.

Så får vi endelig ballen på bakken og ballen til å gå - ett flott angrep, på vår høyre side. Eivind L får ballen og drar den med seg i bevegelse. Slår ett godt legg, mot Marcus som har trukket seg fri inne i feltet. Luftens baron må ta noen steg tilbake, før han tar sats 10-12 cm over bakken, og header ballen i mål. Jadda, den smakte godt. Kampen ebber ut med 1-3.

Bildet: Luftens baron Marcus Østvang avgjorde lokaloppgjøret med sin 3-1 scoring i det 88.min.

Vi fikk skikkelig motstand, og fikk brynt oss med skikkelige dueller. Det er supert med så mange tilskuere på kamp. Dette var treningskamp- Likevel melder Nordre om 150 tilskuere og køtendenser på riksvei 25 etter kampen.

Vi takker Nordre Trysil for hard og god mostand, og ønsker de lykke til i årets sesong. Med samme innsats går de mot en sterk sesong.
Her er link til deres kampreferat:
https://www.facebook.com/ntiherrelag/posts/1290728874337587

Endelig seier, men fortsatt har vi mer å gå på.

Søndag 2. april klokken 14.00, Jordet kunstgress
Engerdal- Rena 5-1 (2-0)
1-0 (27.min) Magnus Lagmannsveen (Marcus Østvang) 2-0 (37. min) Marcus Østvang (John Hallgeir Lillestu) 3-0 (47. min) John Hallgeir Lillestu (Marcus Østvang) 4-0 (76.min) Birk Viljar Hagen Jensvoll (Sigurd Nesheim Bekk) 5-0 (77. min) John Hallgeir Lillestu (str) (Eivind Lagmannsveeen) 5-1 (78.min)

Laget: Jørn André Lillestu (Amund Østmo fra 46.) Ola Lund (Sigurd Lia Hovde fra 46.) Tommy Nygård, Sondre Østvang (Knut Erik Eriksen fra 46.) Johan Opgård (Eivind Nordsveen fra 11./Kim Arne Enger fra 83.) Birk Viljar Hagen Jensvoll, John Hallgeir Lillestu, Eivind Lagmannsveen, Christofer Nunez (Vetle Engerbakk Moren fra 80.) Magnus Lagmannsveen (Sigurd Nesheim Bekk fra 57.) Marcus Østvang.
Kaptein: Sondre Østvang (John Hallgeir Lillestu fra 46.)

Vi tar raskt tak i kampen, Allerede etter 8 minutter er Magnus alene med Renas keeper, etter et flott gjennomspill fra bror Eivind. Magnus klarer ikke sette den i kassa denne gangen. Sondre holder også på å score, etter corner slått inn av Christofer. Sondre får den i beina i god posisjon, men kommer ikke nok over ballen - og den går like over. Tommy sender også i vei en suser som keeperen til Rena så vidt får fistet over. Vi skaper sjanser, det må vi ta med oss - så må vi bli mer kliniske etter hvert.

Bildet: Sondre holder på å sende Engerdal i ledelsen

Vi ser raskt at Rena er ett lag vi bør slå. Det gjør noe med spillerne - Alle vil frem og score, noe som fører til at vi ikke henger sammen som lag. Her kunne vi gitt motstanderne ett utilgivelig mål - De får en kjempesjanse, der de skyter fra 16 meter sentralt i banen - men heldigvis stryker skuddet stolpen på rett side sett med Engerdal øyne. - Nå står de røde litt for lenge, det er for få initiativ. Det er ballen som utløser løpet, og ikke motsatt. Vi må være mer på. Prøve å være i forkant.

Så sitter den 1-0: Magnus! Marcus stusser Magnus igjennom, Muzze vinner ballen i duell med forsvareren, og drar seg fri. Denne gangen setter han ballen kontrollert og sikkert i mål.

Så får vi til ett angrep som er tatt ut av læreboka "feiende fin fotball" Ola kommer på raid, spiller kjapp 1-2 med Birk langs sidelinja, og legger inn til Magnus, som ser ut som han kan skyte - Men han velger i stedet å legge igjen til Christofer som kommer i firsprang ute ved sekstenmeteren. Nunez skyter, men keeperen redder ned mot hans venstre side. Herlig angrep.

Bilde 1: Johan finter en Rena spiller ut i pølse-boden. Bilde 2: Eivind L i fint driv

35 minutter nå, Christofer klarerer/slår ballen opp. Magnus og Marcus kriger - Marcus med en flott hælklikk som nesten spiller Magnus helt igjennom, men han kommer seg til skudd, den går utenfor.

John Hallgeir avanserer med ball fra egen halvdel, finter ut to motspillere - Slår en flott stikker, ballen blir klarert tilbake til John, som på første touch slår ballen til Marcus, som har ett herlig mottak, før han setter den flott i mål 2-0!

Rett før pause, slår Jørn André ett langt oppspill rett igjennom til Ola. Ola venter inn ballen, samtidig som han kriger med den bakerste forsvareren til Rena. Lund kommer før forsvareren og kommer i duell med keeper om ballen. Ola når ball, mens keeper tar Ola. Ballen har fått en dytt og er på vei mot målet, men det blir for løst - og forsvaret kan dunke den vekk - Burde vi hatt straffe her Edvin Svingen?


Bildet: Ola svinger ballen inn, og treffer Magnus, som uegoistisk legger tilbake til Christofer.

Engerdal går til pause med to-null, men vi er ikke veldig fornøyde i pausen. Vi produserer en del flotte angrep. Det er også mange fine detaljer. Men engasjementet og bevegelsen er for lav. Det går for sakte med ball bakfra - Så her har vi ting å ta tak i til andre omgang.

Andre omgangen starter bedre. Vi er mer på. allerede i omgangens andre minutt, sitter ballen i Renas nett igjen. 3-0! Christofer tar ett tidlig kast, i bakrom til Magnus, som tar med seg ballen elegant - Legger den til John Hallgeir, som setter den i kassa fra 18 meter. Herlig skudd!

Vi produserer flere gode sjanser: Nunez får ballen i returrommet, demper den på brystkassa, og slår til ballen på volley. Ballen får en herlig dupp, og slår knallhardt i tverrligger og ut - Den hadde fortjent en bedre skjebne.

John Hallgeir spiller Magnus lekent igjennom - Muzze får avsluttet, men ballen sniker seg utenfor.
Marcus går villig på ett enormt løp, Birk prøver å vinkle ballen - den ser lovende ut, men Renas keeper når den først.

Så kommer dagens "humor-situasjon" Sigurd Lia med en farlig tversoverpasning, som setter forsvaret vårt i knipe. Det blir klabb og babb - Knut Erik legger seg oppå ballen, før han er oppe og dunker til både ball og motspiller - Tommy kommer til og klæbber ballen til innkast...He he, her var det mye rart.


4-0! Birk skyter ballen i keeperens høyere hjørne, etter flott kombinasjonsspill, sender Sigurd NB ballen ut til Birk som smeller til på første berøring. Nok ett fint mål.


Bildet: Engerdal feirer at Birk har satt inn 4-0!

Rett etter er Engerdal i angrep igjen - EIvind L blir hindret, og Dommeren peker på straffemerket, John Hallgeir trer frem og setter ballen ned i hjørnet - 5-0!

Rena reduserer rett etter til 5-1, her kom de veldig lett til. Noen jukser unna returløp - og Rena får en i overtall - da sitter den i buret bak Amund.

Vetle er nær ved å avslutte kallaset, men får den ikke forbi keeperen - og kampen ebber ut med 5-1 til vertene. De første 20-25 minuttene av andre omgang var bedre, men så faller vi litt igjen når kampen er "drept". Likevel må vi ta med oss at vi tross alt vinner en fotballkamp igjen, og at vi scorer fem mål.

På torsdag er det ny kamp, denne gangen blir det lokalderby, og mange tidligere lagkamerater som braker sammen. Nordre Trysil mot Engerdal. Her er det bare å sette av ett par timer fra klokken 19.30.

Tilslutt må vi skryte av flotte baneforhold. Her er det blitt lagt ned noen timer fra Nordre og Per Egil Heien for å få banen så fin etter mye snø i dagene før kamp.

Blandet drops på Black River park

30. mars klokken 20.00, Black River Park
Ridabu - Engerdal 3-1 (3-0)
1-0 (28.) 2-0 (35.) 3-0 (45.) Selvmål (Sondre) 3-1 (67.) Vincent Ager Gjermunds (Martin Frederiksen Tøraasen)
Laget: Amund Østmo - Ola Lund, Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (Tommy Nygård fra 46.), Eivind Nordsveen (Johan Opgård fra 46, Birk Viljar Hagen Jensvoll fra 70.) Birk Viljar Hagen Jensvoll (Christofer Nunez fra 61.) Joachim Skogheim (John Hallgeir Lillestu fra 61.) Martin Frederiksen Tøraasen, Eivind Lagmannsveen (Marcus Østvang fra 46.) - Vincent Ager Gjermunds, Sigurd Nesheim Bekk (Magnus Lagmannsveen fra 46.)
Kaptein: Sondre Østvang (Marcus Østvang fra 46.)

Engerdal innledet sin match-uke med å gjeste Ridabu, på deres hjemmebane Black River park - nede ved svartelvas bredder. Nok en gang så det ut til at værgudene skulle spille oss ett puss. Veiene ble forvandlet fra knusktørr asfalt, til snø og slaps. Tankene gikk til vår første treningskamp på klabbeføre mot Løten - Men banen som møtte oss denne gangen var grønn og fin, klar til å boltre seg på. Det skulle ikke stå på den denne gangen.

Vi har tre kamper på en uke, og alle spillerne skal få rikelig med minutter i løpet av disse. Vi ankom Ridabu med en god tropp, og med ønske om å vinne.

På oppvarmingen måtte Jørn André Lillestu kaste inn håndkleet, og Amund måtte steppe inn på kort varsel - Vi kom godt i gang i kampen. Lå fint organisert. Kompakte defensivt, og var gode til å skyve i leddene. Vi kom etter hvert til ett par farligheter, som med litt mer kraft og fandenivoldskhet hadde sendt oss i ledelsen, Her passer floskelen om at da hadde det blitt en annen kamp bra.

Ridabu hadde også noen farlige oppløp i denne perioden, spesielt på sin venstre side, uten at de kom til de helt store sjansene.

Så fra (2)35 meter smeller en Ridabu spiller til, drømmetreff, ballen stiger og stiger til den smeller inn i krysset, bak en sjanseløs Amund i buret. Etter 1-0 imot faller vi sammen. Det ser ut som vi blir litt desperate, mange vil opp og frem. Det fører til stor strekk i laget, og mye rom å boltre seg i for motstanderne. Dette utnytter Ridabu, som spiller på seg selvtillit.

Vi er ikke i nærheten av der ballene faller ned, når det skjer mange ganger så er det ikke tilfeldig. Om vi er i nærheten taper vi ofte duellen, eller andre ballen - Ridabu kjører over oss siste del av 1. omgang. De skjærer gjennom oss som kniv i varmt smør. -Det ser alt for lett ut. Amund redder oss med flere gode redninger.

Amund er også på det som blir til 2-0, han redder både en, og to ganger før Ridabu får pirket ballen over streken. Der taper vi tre dueller inne i egen boks, Det er ikke lov! På overtid sitter også 3-0, Amund redder igjen, returen går i Sondre og inn i målet, selvmål.

Det var flatterende når Ridabu tok ledelsen, men med den siste delen av omgangen, så var det helt fortjent at hjemmelaget gikk til pause med en komfortabel 3-0 ledelse. - Nå måtte vi samle oss, og gå ut for å få en ordentlig omgang. Vi er tross alt her for å trene. Gå ut og krig oss inn i kampen igjen.

Vi gjør de planlagte endringene i pausa, og tar og jobber oss inn i kampen - enten fordi det er mer trøkk og struktur i gruppa, eller fordi Ridabu trekker seg litt bakover, og prøver å dra ut tiden der de kan. Vi skaper noen nesten sjanser, men vi har fortsatt noen unødige balltap.

så setter vi opp ett mønster angrep. Johan slipper ballen langs linja, der Marcus kommer i fult firsprang. han drar den ned langt opp mot deres dødlinje, før han slår ballen nydelig inn. - Magnus har ladet opp ett godt løp inne i feltet, Marcus sitt legg er hardt og presist i beina til Muzza, men skuddet går dessverre over.

Vi har flere småtilløp, men det er Ridabu som får den neste store. Det ser ut som vi tror det er offside, på deres venstre side igjen, kommer de i noe som ser ut som en veldig stor sjanse, men på ett eller annet vis klarer de å rote den utover dødlinja.

Vi har også perioder i andre omgang vi ikke er der ballen faller ned, Dette må opp til alvoret starter. Vi må bli tøffere, komme oss opp i duellen, og klemme til. Eller rett å slett bli flinkere til å lese hvor ballen havner. -være litt i forkant.

Så ser vi på sidelinja ballen i mål, John Hallgeir har lest spillet, og brutt Ridabu høyt i banen, han avanserer noen meter, før han slår ett nydelig gjennomspill til Magnus som kommer alene med keeper. Deres målmann er langt ute - Magnus setter den forbi keeper, men også forbi stolperota....

Fire minutter etter scorer vi - Martin og Vincent kombinasjon, som setter Vincent opp i skudd posisjon på hjørnet av sekstenmeter. Han dunker til og den inn via en Ridabu spiller. 3-1.

Ridabu får like etter sendt avgårde ett skudd som Amund må gi retur på - Sigurd Lia vinner en viktig duell her - BRA! Det er disse vi har tapt for mange av tidligere i kampen.

Engerdal trykker på, og får to nye sjanser, som dessverre også renner ut i sanden, men med andre valg, hadde det blitt enorme sjanser. Muzze kriger ute på kanten, vår venstre side, Han finner John som skyter....utenfor. Marcus kom på ett enormt løp fra sin back posisjon og sto alene på bakerste.
Hadde vi sett det, hadde han vært alene med keeper.

Den andre er Martin i fin posisjon til å skyte, på trening dunker han inn den ene etter den andre fra det holdet, han velger i stedet og spille ballen, vi blir brutt, men ballen spretter tilbake til Martin, som denne gangen velger å skyte. Nå er ikke rommet like stort, og Ridabu får blokkert.

Ola slår inn ett frispark fra langt ut på vår høyre side, ca 25 meter fra mål. Ett glimrende legg. Knallhardt, og med skru. Her er det flere som er nesten på. Vinc er borti med kneet, mens John og Tommy også er nære. Ballen ser ut til likevelog skru inn i bakerste - Trenerduoen skjønner ikke noe
når ballen ikke ligger i mål. - Hull i nettet?

Så er det Ridabu sin tur til å ha en enorm sjanse. de spiller spissen sin alene i gjennom mot Amund, Østmo er på tå hev og møter. Han gjør målet mindre, og presser dermed angriperen til å sette den utenfor

Helt på tampen har Christofer to gode legg til Magnus inne i boksen, men det vil seg ikke for målscorer Magnus i denne kampen. Den ene går høyt over, mens den andre går rett på keeper.
Men Magnus er på rett sted, og kommer deg til flere gode sjanser, Det er ett godt utgangspunkt.

Summa summarum gjør vi mye bra, men det siste kvarteret av første omgang ødelegger resultatet for oss. Flere av spillerne gjør gode prestasjoner, mens noen leverer litt under pari. Vi skaper mange sjanser - så må vi prøve å bli tøffere i begge boksene. Vi knyter på oss skoene igjen søndag, og forbedrer vi disse tingene, skal det ikke være lett å være Rena spiller på Jordet kunstgress - Møt opp og hei frem Døla, avspark er klokken 14.00

Målscorer Vincent Ager Gjermunds

Varierende mot Råde

Trysil fotballhall lørdag 4. mars 11.00
Råde - Engerdal 17-8 (6--0) (2-3, totalt 8-3) (3-2, totalt 11-5) (6-3, totalt 17-8) - Kampen spiltes 4 ganger 20 minutter, på en bane på ca 60 ganger 30 meter
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 6-1, 6-2, 7-2, 8-2, 8-3, 8-4, 8-5, 9-5, 10-5, 11-5, 11-6, 11-7, 11-8
12-8,13-8,14-8,15-8,16-8,17-8
Målscorere Engerdal: Ola Lund 2, Joachim Skogheim 2, Martin Monssen Moen, Marcus Østvang, Sigurd Lia Hovde og Magnus Lagmannsveen

Laget: Keeper: Joachim Kveen (Gjestespiller)
Rekke 1: Ola Lund, Martin Monssen Moen, Johan Opgård, Joachim Østvang, Christofer Nunez/ Vetle Engerbakk Moren, Magnus Lagmannsveen
Rekke 2: Sigurd Lia Hovde, Sondre Østvang (kaptein), Eivind Nordsveen, Marcus Østvang, Eivind Lagmannsveen og Sigurd Nesheim Bekk
Trenerduoen Kim Arne Enger og Cato Kjeldstad hadde også noen innhopp

Så sent som torsdag kveld fikk vi forespørsel fra Råde om vi kunne spille mot dem, ettersom deres avtalte motstander ikke kunne stille lag. Råde er i Trysil denne helgen på treningsleir. Vi utfordrer gutta våre og får rask og positiv respons. 13 utespillere er klare, Vi føler at dette er nok, og at vi med disse skal gi Råde kamp.

Utfordringen vår er keeperplassen - ingen av våre målmenn er disponible, grunnet skader. Vi prøver diverse løsninger uten å lykkes. Men til slutt får vi ja, fra Joachim Kveen fra Trysil FK. Tusen takk Jokke for at du stiller opp, og hjelper oss i denne kampen. Det var viktig for oss. Tusen takk også til TFK og Svennis som er velvillig og gir Kveen klarsignal.

Råde ønsket å spille med seks utespillere, vi hadde planlagt ut fra fem. Omrokkering og taktikkvalg ble besluttet i siste liten. Trenerduoen trodde de hadde en god plan - 3 bak, med to backer som skulle angripe bakfra. - Dette ble bom. Vi ble overspilt på midtbanen av en motstander som var veldig ballsikre. Vi så raskt problemet, men valgte å vente til pause en med å justere planen - i stedet for å gi uklare beskjeder, som kunne bli forvirrende oppi alt.

Omgang 1 - ga oss 0-6, og en gruppe med misfornøyde gutter. Vi bruker pausa på å justere. to bak, tre på midten. -Vi må oppi dem! Dette ga svar fra avspark i runde 2 og vi får to scoringer etter at vi tar tak i det. Fra starten av andre omgang, og frem til 10 minutter igjen av kampen, har vi en god periode. 50 minutter hvor vi er fult på høyde, og i perioder bedre enn Råde. Vi vinner denne 50 minutteren 8-5. Her klarer vi å holde laget samlet, og vi kommer godt opp i motstanderne, samtidig som vi tar vare på ballen når vi har den - og også viser at vi har kvaliteter. Fine mål etter gode prestasjoner.

Men de resterende 30 minuttene (1. omgang, og de ti siste minuttene av 4. omgang) taper vi 12-0!!
1.omangen tar vi trenerne på vår kappe for taktisk bommert, ellers blir det også en del enkle baklengsmål, noen etter enkle personlige feil - På slutten ser det nesten ut som vi gir opp, og går litt sure.

Vi møter ett godt lag, Ett lag som var gode med ball, men de var også tøffe i kroppen, de var i tillegg erfarne og brukte en del tjuvtriks. Litt armer, dult og andre små triks. - Her har vi noe å gå på. - Vi må tøffe oss opp litt - Vi er med på den fysiske kampen i lange perioder, men innimellom ser vi litt ut som smågutter som spiller mot menn. - Det er derfor vi har treningskamper, for å lære

Alt i alt dette ble en god treningsøkt, og vi gnur på videre. - snart er det vår tur til å reise på leir. 17.-19. mars drar vi til Fetsund

Tap borte mot Alvdal

Steinmoegga kunstgress, Lørdag 18. februar klokken 13.00
Alvdal - Engerdal 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 (2. min) 2-0 (15. min) 2-1 (89. min) Magnus Lagmannsveen (Ola Lund)

Laget: Bjørn Lillestu, Ola Lund, Sondre Østvang (kaptein), Johan Opgård, Eivind Nordsveen, Birk Viljar Hagen Jensvoll (Cato Kjeldstad fra 80.) Joachim Skogheim, Eivind Lagmannsveen (Christofer Nunez fra 46.) Martin Frederiksen Tøraasen, Magnus Lagmannsveen, Vetle Engerbakk Moren.


Bilder: Lagleder Jon Bakken klar for match - (2) Kim Arne Enger gir spillerne instrukser før avspark.

Nesten rett fra avspark slår Joachim en flott ball i bakrommet, Birk kommer til skudd, men dessverre utenfor. Så gir vi vertene ledelsen. Ett kort utspill, og ett dårlig mottak - gjør at Alvdal bryter og kommer en mot en med Bjørn. Fra litt skrått ut mot sekstenmeteren har Alvdalspilleren nesten hele målet å skyte på, og setter den rolig inn i hjørnet, 1-0.

Engerdal går rett på igjen, Denne gangen er det Eivind N som slår ett godt oppspill langs kanten, til Martin som tar den med, mot en keeper som kommer stormende ut. Martin prøver å vippe ballen over keeperen. men Alvdals målmann får så vidt dyttet ballen ut til corner.


Bildet: Martin Frederiksen Tøraasen legger inn.

Etter 5 minutter kommer Alvdal på en overgang. De slår en crosser fra høyre mot venstre. Eivind N taimer feil, og ballen går over han. Kantspilleren kommer da i fin innleggs posisjon, og får slått inn, men headingen går over.

Så scorer Engerdal. Ett nydelig angrep! Martin slår ett nydelig innlegg, som Birk setter kontant i kassa, med en kontrollert volley. -Men dommeren annullerer for offside. Helt uforståelig! Spillerne sier etter kampen, at dette skulle vært mål, - Aldri offside..


Bildet: Birk satte ballen i mål, men dommeren blåste av for offside

Ett par minutter etter at vi skulle hatt 1-1, blir det i stedet 2-0. Nok en gave til Alvdal. Vi mister ballen på venstresiden i forsvaret. Alvdalspilleren får skutt. Den går inn via beina til Bjørn. 2-0,

Engerdal tar tak i kampen og spiller mye bedre enn sine motstandere, og sjansene kommer også. Eivind Lagmannsveen får til en avslutning fra ca 20 meter. Ballen har en høy bue, dupper ned mot bakerste, men slår i stolpen og ut nesten oppe i krysset.

Martin og Eivind L kombinerer fint, og Martin kommer til skudd, men keeperen redder.

Så får Engerdal frispark fra ca 25 meter ut mot venstre. Eivind L slår lavt inn - Ola Lund kommer på ett godt løp, og sender ballen i tverrligger og ut. Det vil seg ikke. Vi har vært det beste laget, men stillingen til pause er to- null til motstanderne.

I andre omgang tar vi kommandoen fra start. Vi er flinke til å holde ballen i laget, og vi kommer oss til mange legg. - Vi ser også spill opp til sentrale, som legger tilbake, og neste fremspill kommer.


Bildet: Johan Opgård leverte en god kamp lørdag.

Eivind N kommer høyt i banen to ganger i starten av omgangen, første gang kommer han til legg, andre gang til skudd. Dessverre ble det ikke tellende resultat, men initiativene var veldig gode.

Martin kommer seg ut mot venstre, og får levert ett farlig skudd, men den går utenfor bortre stolpe.

Så kommer Alvdal med en kontra. Ett godt innlegg blir slått inn til deres klart beste spiller denne dagen (nr 15) han header, og det ser ut som at den sitter, men den sklir litt av og havner utenfor.

Ikke lenge etter kommer deres nummer 15 igjen. han utfordrer inne i vår 16 meter, så kjenner han at han får en liten dult, ca 5 sekunder etter dulten, hiver han seg i bakken. Ha ha - sånn kalles skuespill!

Selv om vi fortsatt ligger under 2-0 styrer vi kampen. Vi har spisser som jobber godt sammen, Joachim som sjefer og styrer midtbanen sammen med Martin nå. Stopperduoen er helt urokkelige. Kantene og backene kommer til legg etter legg. Ola herjer med Alvdølene, de så mest ut som lilleputtspillere der de ble halsende etter..

Corner fra venstre. Det blir en duell inne i Alvdals fem meter, den går via en Alvdalforsvarer før den ender hos Johan, men han kommer ikke nok over ballen, som dermed flyr over mål.

Så sitter den i det 89. minuttet: 2-1. Ola med ett nytt raid. Får slått inn til Magnus, som etter litt om og men får kranglet ballen over streken.

Bilder: Magnus Lagmannsveen satte inn Engerdals mål.

Rett etter får Engerdal sjansen til å utligne, Ola raider forbi to, tre alvdøler slår inn til Magnus, som står to meter fra mål feilvendt. han har tre alvdøler stående mellom seg og målet. Cato står klar tre meter lengre ut. helt alene, en liten ut er nok til at han har hele målet å sette den inn i - Magnus prøver å prøver, men får ikke dyttet ballen ut, og Alvdal klarerer.

Alvdal kommer på en kontring, 2 mot 1 - men Sondre klarer den utfordringen, men så blåser dommeren av kampen. 2-1 til Alvdal. Som mot Løten sist, er vi det beste laget. Vi står sammen, og jobber sokkene av oss for laget. Men vi gir bort alt for lette scoringer i mot. Dette må vi luke bort, når alvoret starter. Sånne kamper må vinnes!

Knepent tap mot Løten

Søndag 29. Januar klokken 14.00 - Løten stadion, kunstgress
Løten- Engerdal 3-2 (1-1)
Mål: 0-1 (40.min) John Hallgeir Lillestu (Vetle Engerbakk Moren) 1-1 (42. min) 2.1 (78. min) 3-1 (88. min) 3-2 (90.min) John Hallgeir Lillestu.

Laget: Amund Østmo (Bjørn Lillestu fra 46.) Ola Lund, Martin Monssen Moen, Sondre Østvang, Johan Opgård (Magnus Lagmannsveen fra 85.) Vetle Engerbakk Moren (Marcus Østvang fra 62.) John Hallgeir Lillestu, Joachim Skogheim, Marcus Østvang (Christofer Nunez fra 60) Vincent Ager Gjermunds, Magnus Lagmannsveen (Sigurd Nesheim Bekk fra 46.)
Kaptein: Marcus Østvang


Årets første treningskamp ble spilt på Løten kunstgress. Baneforholdene var dessverre ikke de beste på grunn av snøvær. Snøen la seg på kunstgresset og gjorde underlaget glattere, og snøen klumpet seg under skoa. - Likevel klarte vi å få en god kamp ut av det.

Engerdal starter aggressivt og godt, og allerede etter tre minutter kunne det stått 0-1 til gjestene. Ett herlig angrep. Sondre bryter ett Løten angrep ut mot høyre, spiller ballen til Magnus som spiller videre til Vincent. Vincent tar den med seg noen meter, før han slår inn i feltet. Der kommer John Hallgeir og bredsider ballen mot hjørnet der ballen kommer fra. Alle tror at han har gitt Engerdal en drømmestart, men ballen går rett utenfor.

Engerdal ligger godt samlet og styrer kampen, uten at det blir mange sjanser ut av det. Løten får noen cornere. Den ene ender med skudd som Amund redder ut til ny corner. Denne blir farlig, men Sondre ofrer seg, hiver seg inn og blokkerer skuddet. Den så ut til å ha meget skummel retning. Mulig Sondre reddet en baklengs der.

22 minutter Martin M. Moen med flott oppspill til Marcus, som sender den videre ut til Vincent på ca. 20 meter. Han får tid til å sikte, men skuddet går over.

ti minutter senere ett nytt godt Engerdal angrep. Vetle bryter, spiller ballen til John Hallgeir, som avenserer med ballen midt i banen. trer den flott til Ola, som kommer på ett godt løp. Dessverre står ikke innlegget i stil til oppbygningen (Det gir vi baneforholdene litt av skylden for.)

40 minutter- og endelig sitter den! John Hallgeir spiller ut til Vetle, som drar den med seg - slår ballen inn langs 16 meter, hvor John Hallgeir kommer i godt driv og denne gangen sitter ballen i hjørnet. 0-1 - Flott scoring, og full fortjent ledelse til Døla.

Ofte i fotball, så blir det mål rett etter mål, og det skjer denne gangen også. Løten slår tilbake, ett godt angrep ender med corner - denne får vi avklart ut til ny corner. Den blir slått inn på bakerste og der får en Løten spiller enkelt headet den inn i kassa. 1-1. Det blir også pauseresultatet.

Andre omgang: Engerdal tar nå virkelig tak i kampen. Likevel er det Løten som får den første farligheten, men Sondre liker seg på snøføret, og får hindret avslutning fra 5 meter med en flott skli-tackling.

Christofer holder så på å score med sitt første touch på ballen. Engerdal kommer frem på venstre siden, og Christofer får ballen i god posisjon. Han prøver å sette den i lengste hjørnet, men ballen går rett utenfor.

Engerdal fortsetter å skape gode sjanser. Marcus avslutter ett godt angrep med flott legg fra Nunez, på direkten, rett utenfor.

John Hallgeir får også en stor sjanse, etter at Christofer nok en gang er nest sist - men keeperen klarer å redde skuddet med beina. - Nå hadde vi fortjent å lede, vi burde ha ledet...

I stedet kommer mål i mot. Det er spilt 78 minutter. Løten har corner fra venstre. Godt legg, og en Løten spiller vinner duellen og header den inn. Fortsatt har vi på sida trua på at dette kan vi fortsatt vinne.

Ola kommer på ett raid på kanten, ballen kommer perfekt på direkten til Joachim som drar til fra ca 18 meters hold - Rett utenfor krysset - Her fikk vi nesten reprise på den herlige scoringen fra Trysil matchen på Heggeriset stadion forrige sesong.

88. minutt og helt ut av det blå, ligger ballen i mål. 3-1 Løten. Ett utspill fra Bjørn, blir headet fra litt inne på Løtens banehalvdel, rett igjennom, der kommer en Løtenspiller og skyter. Ett skudd som ser ufarlig ut - til den ligger i nettet. Keeper Bjørn Lillestu, sier - Jeg hadde full kontroll på ballen, til den skifter retning og går i mål. Sånn kan skje på slikt underlag. Ikke noe en får gjort med det.

Engerdal gir ikke opp, her er det mye vilje. spillerne vil frem. Vi får ett frispark på ca 20 meter ut mot venstre. Denne dunker John Hallgeir forbi muren, og inn bak en sprellende Løten keeper, 3-2, mer rekker vi ikke før dommeren blåser av kampen.

Resultatet er ikke det viktigste i treningskamper, selv om vi ikke liker å tape fotballkamper. Bak resultatet ser mann mange gode prestasjoner. Ett lag som jobber godt sammen, samtidig som vi tørr holde på, å spille ball. Vi ser igjen en del ting som vi har jobbet med på treningene. Så vi tar med oss mye positivt ut fra denne kampen


Bildet: John Hallgeir Lillestu noterte seg for to scoringer i treningskampen mot Løten.