Menu

Forsvarsbauta har signert ny kontrakt

Konstabel Sigurd Lia Hovde er klar for ett nytt år for Døla. Den solide midtstopperen går for tiden på Politiskolen i Tigerstaden.

Sigurd sier at valget av Engerdal egentlig ikke var vanskelig. Det var ett meget godt sportslig nivå på spillet i fjor. I år har vi fått nye spillere som vil heve nivået ytterligere så dette blir spennende, sier Sigurd.


Bildet: Sigurd Lia Hovde signerer for en ny sesong med Døla!

Sigurd forteller også han er imponert over det store og gode arbeidet som gjøres i klubben. Ingen nevnt, ingen glemt. Takk skal du ha, Sigurd. Nestleder i sportslig utvalg Geir Moen sier at Sigurd hadde flere tilbud kommende sesong og vi er meget godt fornøyde med at han valgte moderklubben ett år til.

Døla med god signering!

Forrige sesongs mest treningsvillige Vetle Engerbakk Moren har signert ny kontrakt med Døla!
Vetle er en ung spiller som er i utvikling, Han viste forrige sesong glimt av talentet sitt. På trening før sommerferien var ballen som limt til føttene hans - Vi håper dette er sesongen Engerbakk Moren slår ut i full blomst.

Det er blitt lagt ned masse jobb med å få på plass en sterk spillergruppe, men nå begynner stallen virkelig å ta form. Vi ser virkelig frem til en spennende sesong.

Ny hovedsponsor har signert


I dag har Anja Holmøy Aamold i Sparebank1 Østlandet signert som klubbens tredje hovedsponsor.
Det betyr veldig mye for oss, og vi både håper og tror på ett godt samarbeid.

Klubben takker så mye for at banken støtter oss, og har trua på vår klubb og vårt lag.
Link til bankens nettside: https://www.sparebank1.no/ostlandet/privat.html

Ung talentfull spiller har signert

Døla har sikret seg en ny flott signering. Adrian Køien Andersen har signert for moderklubben. En spiller med gode egenskaper og en spiller for framtida, sier Arne Lund fra sportslig utvalg.

Adrian har hatt tilbudet med å være med seniorlaget til Engerdal på noen treninger den siste måneden, og har virkelig slått fra seg. Han har vist en tøffhet og en stå på vilje som sammen med stor fart og entusiasme i spillet har imponert oss mer enn nok til å få sjansen til å være med i a lags stallen kommende sesong. Med sine femten år har han fremtiden foran seg, og det skal bli veldig spennende og følge utviklingen hans fremover.

Velkommen til klubben Adrian!

Nytt medlem av Dølaklubben

Ny sponsor i Dølaklubben. SS-Bygg AS har i dag signert seg inn i den eksklusive klubben av store sponsorer for oss. Vi er stor takk skyldig til bedriften og Kjetil Skogheim som signerte avtalen.

Lokholt valgte nummer 18

Per Thomas Lokholt er vår nye nummer 18. Han overtar trøya fra en annen "jøddøl" Kim Arne Enger. Kimba noterte seg for 61 mål på sine 74 kamper med nummer 18 på ryggen. Som Enger, har Lokholt spilt med nummer 18 på de lagene han har spilt for.

Da karene spilte sammen for TFK/Østre, da lagene slo seg sammen i ca 2010, var det to lag med to sett med nummer, som skulle spille på samme lag. Per Thomas på Trysil, Kim Arne på Østre. Begge bar selvsagt nummer 18 - her ble det loddtrekning, som unge Lokholt kom seirende ut av.

- Dette er det ene året, i min 20 årige seniorkarriere jeg ikke har spilt med nummer 18, sier hovedtreneren. Denne gangen er det frivillig overlevering av nummeret, slik at en kar i sin beste alder kan bære nummeret videre, legger Kimba til

Så kan vi andre lure på hva det er med Ljørdalen og tallet 18..

Nytt medlem i Dølaklubben 2018

Meny Elverum er med oss videre. Morten Helstad har signert en ny sponsoravtale med oss. Bedriften blir fortsatt en del av Dølaklubben, og av våre viktige sponsorer i 2018. Tusen takk for støtten.

Magnus Lagmannsveen har signert ny kontrakt med Døla

Superspissen har signert for Døla kommende sesong. Magnus sier at han ikke var helt klar på om han skulle satse for fullt i 2018, men gleder seg nå til en ny sesong. Han har i 2018 som mål å innta 2 plassen over alle tider på toppscorerlista i ESPK. (Muzze er pr. dato nummer fire på lista med 60 scoringer. foran han ligger Kim Arne Enger med 61 og forrige sesongs toppscorer John Hallgeir Lillestu med 62 - Red. adm.) Til Helge Sandbakk er det 32 mål og det kan bli hardt i år, sier den blide heggerisingen! Sportslig utvalg er strålende fornøyd med at Muzze tar nok ett år for Døla !

Jølstad begravelsesbyrå klar som hovedsponsor 2018

Jølstad begravelsesbyrå Trysil & Engerdal er klare som hovedsponsor 2018

Bjørn Lundberget signerte kontrakten, og klubben setter stor pris på at bedriften blir med oss ytterligere ett år.

Kamp og arrangørkomiteen klar

Da er kamp og arrangør komiteen klar. Det er Barbro Sorkmo, Ronja Juhl Sørensen, John Arve Bekk og Marius Lundby. - Dette er en meget viktig gruppe som sørger for at vi får en flott ramme og et godt tilbud til både spillere, dommere og publikum.

Styret er svært takksomme for at folk stiller opp og støtter jobben rundt laget.

Klare for NM-kvalifisering

Norges Fotballforbund har presentert lagene som skal spille kvalifisering for NM kommende vår, og der er Engerdal et av lagene for første gang på lang tid. Sikkert mellom 30 og 40 år siden. Første kvalifiseringsrunde går 21. mars, og andre kvalifiseringsrunde går 4. april. Oppsett for kampene kommer i slutten av januar.

I Indre Østland fotballkrets er følgende direkte kvalifisert til første ordinære runde: Ham-Kam, Kongsvinger, Raufoss, Nybergsund, Elverum og Brumunddal.

Følgende skal spille kvalifisering: Valdres, Lillehammer, Flisa, Redalen, Gjøvik/Lyn, Løten, Ottestad, Gran Kolbu/KK, Faaberg, Follebu, Storhamar, Moelv og Engerdal.

http://www.fotball.no/turneringer/nm-menn/2017/disse-lagene-spiller-nm-i-2018/

Bilde fra hjemmekampen mot Moelv i sommer.

Endelig er det offisielt! Klubben undersøkte kriterier allerede før sommerferien 2017, da ambisjoner og målsetting måtte oppjusteres etter en fantastisk juni måned.

Vi regnet oss frem til at vi måtte havne blant de 4 første førstelagene i vår avdeling i 2017, for å sikre Cupkvalik våren 2018, men at å plassere seg som femte beste lag og kunne gi oss muligheter

Med fasiten i hånden, lagenes skjebne fra vår avdeling på 2017:
1. OTTESTAD vant serien og rykket opp til 3.divisjon, på tross av at vi spilte 2 x 2-2 mot de, og er følgelig klar for cupkvalik. 2. Kongsvinger 2: Kun førstelag får spille cup. 3. Ham-Kam 2: Kun førstelag får spille cup. 4. STORHAMAR: Cupklare som andre lag. 5. MOELV: Cupklare som tredje lag. 6. Engerdal: CUPKLARE som fjerde lag. 7. Sander: Ble altså ikke klare som femte beste lag. 8. Trysil: Ingen cup på rivalene i sør.

Mot disse 3 lagene spilte Engerdal 6 kamper på 2017; 2 seire (begge mot Moelv), 2 uavgjorte (begge mot Ottestad) og 2 tap (begge mot Storhamar). Videre er følgende 5 lag klare fra naboavdelingen på 2017;

LØTEN (opp til 3. divisjon), GRAN, KOLBU/KK, FAABERG og FOLLEBU. De 2 sistnevnte lag vil for øvrig Engerdal møte i seriespill på 2018.

Altså ett ekstra lag fra denne avdelingen pga at Follebu tok flere poeng i snitt pr kamp enn Sander på 2017, som for øvrig ble trent av de lokale kjenningene Knut Nordnes og Arnfinn Engerbakk.

Videre vil alle tredjedivisjonslag fra Indre Østland Fotballkrets være potensielle motstandere i kvalik, samt 3 stk lag som rykket ned fra tredje til fjerde;

GJØVIK/LYN (3.), VALDRES (3.), FLISA (4.), LILLEHAMMER (4.) og REDALEN (4.) Døla vil i seriespill på 2018 møte Flisa og Lillehammer.

Dette gir til sammen 14 lag i første kvalikrunde 2018, altså 7 oppgjør. Dette gir videre at det kun er 7 lag fra Indre Østland i en eventuell andre kvalikrunde, slik at ett lag fra kretsen må møte ett lag fra en nabokrets.

I første ordinære runde av cupen kommer eliteserieklubbene inn, og følgelig også alle storkanoner fra vår egen krets; Ham-Kam, Kongsvinger, Raufoss, Nybergsund, Elverum og Brumunddal.

Totalt 20 lag får altså representere Hedmark og Oppland i cupen på 2018, og "lille Engerdar'n" er altså så privilegerte å være 1 av disse 20 lagene. Første kvalikrunde skal for øvrig være avviklet allerede innen 21.03.18 - Vi glær øss!

- Stafett er stafett og cup er cup, hvor langt kommer Askeladden i eventyret denne gangen?

Bildet: Ullevaal stadion. Erik Brenden og Lillestrøm ble cupmestere i 2017. Hvor langt på veien til Ullevaal kommer askeladd Engerdal i 2018 - Vi glær øss!

Inntektskomiteen er på plass

Da er inntektskomitéen fulltallige.
Annbjørn Nesheim (Leder), Bente Sæther, Odd Helge Nesheim og Helge Egil Stengrundet
Flott at folk er positive og stiller opp for laget, sier leder i sportslig utvalg Arne Lund.

Nok en førjuls presang (Nok en flott signering)

Engerdal har signert Per Thomas Lokholt fra Trysil FK, og har fått sin andre store signering fra rivalen.

Dette er nok en meget viktig signering for klubben, enda en sterk tilvekst til en allerede god tropp. - Dette er førjulsgaver! sier leder i sportslig utvalg Arne Lund.

Per Thomas er 27 år gammel, og har spilt ett år for Østre Trysil, og elleve år for Trysil.
I løpet av disse 11 årene spilte han nesten alle kampene, så det er en meget erfaren spiller vi her har kapret.

Hvorfor valgte du Engerdal?
- Jeg følte at det var på tide å prøve noe helt nytt!
Ettersom jeg kjenner mange på Engerdal, så var vel valget ganske greit, sier Per Thomas.

Hovedtrenerens ord / presentasjon av spilleren:
Lokholt er en treningsvillig, råsterk og rask kar - som også har god pasningslabb og enorm vinnervilje.
Han er i sin beste alder, og er veldig lysten på denne nye utfordringen.

Per Thomas er Jøddøl som meg, Vi spilte sammen i TFK, men jeg har fremfor alt hatt mange tøffe dueller med ham de senere årene. Han som dødsback, jeg som spiss med begrenset fintereportoar - ble det til at jeg gjerne søkte motsatt back eller stoppere under matchene, da P2 både er rask sterk og kompromissløs. og jeg dermed fikk utnyttet egne spisskompetanser dårlig i dueller med ham. P2 kan vise seg å bli en virkelig hit, på tross av lite fotball det seneste året. Alt er opp til Per Thomas selv. Men han vil virkelig kunne slå til både som back og spiss.

De siste signeringene og oppkjøringen vil vise hvordan vi skal få utnyttet P2 best til sommeren, og han sjøl bestemmer nøyaktig hvor godt "comebacket" skal bli etter ett år med lite fotball. Vi har stor tru på en P2 i sin beste alder og er utrolig glade for at han har valgt å hjelpe øss tell å ta nye steg i årets sesong, sier Kim Arne Enger som sammen med sportslig utvalg har lagt ned mange timer for å få puslespillet stall 2018 på plass.

Vi ønsker Per Thomas Lokholt hjertelig velkommen til Døla!

Engerdal med stor signering!

Engerdal har signert Tor Arne Rønningen fra Trysil FK. Tor Arne er en sterk tilvekst til en allerede sterk gjeng med spillere. Det er sundt med nye impulser i en gruppe, for at gruppa skal kunne utvikle seg enda mer, og bli enda sterkere

- Dette er en meget viktig signering, og en vi setter stor pris på, Tor Arne har kanskje vært Trysils beste spiller de siste sesongene, sier Arne Lund i sportslig utvalg. Sportslig utvalg jobber hardt videre med signeringer, for at vi skal ha ett slagkraftig lag i fjerde divisjon sesongen som kommer, tilføyer Geir Moen

Bildet: En strålende fornøyd Geir Moen etter å ha fått signaturen til Tor Arne Rønningen.

Tor Arne er 24 år gammel, og har spilt for Nybergsund, Trysil og Nord Osen før han nå skal ikle seg Engerdals drakta. De siste seks sesongene (og totalt mellom 10 og12) har Tor Arne spilt for Trysil.

Hvorfor valgte du Engerdal?
- Valgte Engerdal på grunn av at jeg ville prøve noe nytt. Da føler jeg at Engerdal passer meg veldig godt. Virker som det er et bra opplegg rundt klubben, og at de har en bra og trivelig spillerstall.
Og ikke minst ser jeg frem til å spille foran et veldig bra publikum, sier Tor Arne.

Hovedtrenerens ord/ presentasjon av spilleren:
Tor Arne har mange gode kvaliteter: Sterk kapasitet/motor, kommer på gode offensive initiativ. har fart i kroppen, er god med ball og er målfarlig, Sier Kim Arne Enger.
Dette er mange gode kvaliteter som vi vil finsikte nærmere. Jeg har vært nysgjerrig på Tor Arne lenge. Jeg synes det var rart at han aldri fikk muligheten i Nybergsund. - Den gang som back,
her kan han fortsatt fint benyttes, men vil trolig aller helst bekle en plass på midtbanen, hvor han har gjort seg sterkt bemerket for TFK gjennom mange år.

Vi er utrolig stolte over, og glade for at Tor Arne velger oss på 2018, og vi håper han ikke vil angre ett sekund! Tor Arne er en spiller som kan være med å løfte øss ett ønskelig hakk opp, avslutter Enger.

Vi ønsker Tor Arne Rønningen hjertelig velkommen til klubben.

Hjertestarter overrakt til fotballgruppa.


Solvår Svendsen fra Drevsjø sanitetsforening overrekker hjertestarter til fotballgruppas sportslige leder Arne Lund.

- Dette er en stor og betryggende gave til klubben og til alle som er på kamper, sier Arne Lund

Nunez har signert kontrakt med Døla for 2018


Christofer Nunez fortsetter for Døla! - Jeg gleder meg veldig til å bidra i sesongen som kommer, sier Nunez.
Nok en viktig brikke er da på plass i puslespillet "Stall 2018". Nunez bidrar med blant annet rutine, arbeidskapasitet, engasjement og ett voldsomt skuddbein. Christofer leverte mange gode kamper i 2017, og vi gleder oss over at vi har han med oss også i 2018.

Christofer står bokført med ett mål på 37 kamper, så langt for Engerdal. 15 av disse kampene kom i 2017. 12 av dem fra start. Nunez leverte 4 assist, og at han endte med smultering i målprotokollen er nesten uforståelig, noen klasseredninger har blitt tatt frem mot Christofers kanon-kuler. Spesielt keeperen til Kongsvinger 2 hadde en enorm redning på Heggeriset stadion.

Tepas hovedsponsor også i 2018

Tepas har på ny gått inn som hovedsponsor for oss. Det betyr veldig mye, og er med på å sikre at vi kan ha det samme tilbudet til våre unge aktive gutter som kjemper i øverste sjikt i 4. divisjon også i 2018. Vi vil gjøre alt vi kan for å profilere bedriften positivt og prestere bra sportslig også i 2018, sier leder i sportslig utvalg Arne Lund.

Her er link til Tepas sin hjemmeside: http://tepas.no/

Grunnpilar har signert for Døla

Ola Lund har signert kontrakt med Døla for 2018 sesongen. Ola står så langt med 26 scoringer på 108 kamper. I 2017 scoret Lund 2 mål på 16 kamper for Sportsklubben.

- Ola er en kolosalt viktig brikke mot 2018! En av grunnpilarene, som har vært med fra starten av.
Han vet hva som skal til, og er villig til å blø for klubben. Dette er gode nyheter for alle som er glade i Engerdalsfotballen, sier hovedtrener Kim Arne Enger.

Trofaste sponsorer med videre

Så langt har åtte av fjorårets medlemmer i Dølaklubben signert ny avtale for 2018.
Dette er meget viktig, og vi oppfordrer både spillere og publikum om å støtte opp om våre samarbeidspartnere.

Salget er slett ikke ferdig, men vi er godt i gang - og har møtt stor velvilje i markedet. I tillegg har vi også signert flere andre sponsorer som ikke er like tungt inne som de som er medlemmer av Dølaklubben.

Følgende er medlemmer av Dølaklubben for 2018
Trysil Byggsystem
Marikroken Seteropplevelser
Alvdal og Tynset Sport
Coop Byggmix
Advokat Hveberg
Vekstra Engerdal
Opsis
Coop Mega

Keeperfantom med også i 2018

Jørn André Lillestu har resignert med Døla. - En ny meget viktig signering. En utmerket sisteskanse med veldig god teknikk. Jørnsen har veldig god dialog med medspillere, og har meget gode sweeperegenskaper, sier Geir Moen fra sportslig utvalg.

Jørnsen har 37 mål på 103 kamper så langt for Engerdal Sportsklubb Fotball. Gode keepere vokser ikke på trær, så det er veldig gledelig Jørn Andre gnur på minst en sesong til.

Johan Opgård er klar for ny sesong med Døla!

Johan Opgård fortsetter for Engerdal fotball også sesongen 2018. Opgård var en viktig spiller i 2017, hvor han spilte 18 av 20 kamper, 15 av disse fra start. Vi er veldig glade for at Johan fortsetter hos oss.
- Johan er en herlig kar som alltid gir alt for laget. Han er anvendelig og kan bekle flere posisjoner. Han spilte mest back, men kan også spille midtstopper og Johan hadde også ett godt innhopp på kanten. Så dette er en god og viktig signering for oss, sier assistent trener Cato Kjeldstad

Stor takk til Drevsjø Sanitetsforening

Drevsjø Sanitetsforening har gitt Sportsklubben en kjempeflott gave, som vi setter meget stor pris på. Det er en hjertestarter av typen Telefunken HR 1, som koster omkring 12.000 kroner.

Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke (LHL) har valgt denne hjertestarteren til sine 270 lokallag, og ca. 45.000 medlemmer over hele Norge. Det håper vi er ett tegn på kvalitet og sikkerhet, sier sportslig leder Arne Lund
- Dette er med på å gi ytterligere sikkerhet for både spillere, dommere, arrangører og publikum. Det eneste vi trenger foran kommende sesong, er å få en del personer til å skolere seg for å kunne bruke den på en trygg måte. Selv om det følger en enkel og grei bruksanvisning med. Men vi vet også at det finnes folk blant vårt publikum som har kurs i dette fra før, sier Lund

Årsmøte i Engerdal Sportsklubb Fotballgruppa

Avholdes i Fjellvang Drevsjø
Onsdag 22. november 2017 klokken 19.00

Sakliste:
1. Åpning
2. Årsmelding Yngres
3. Årsmelding Damelaget
4. Årsmelding A-lag
5. Regnskap yngres
6. Regnskap damelag
7. Regnskap a-lag
8. Valg av leder for gruppa
9. Valg av sportslig utvalg (styre) yngres
10. Valg av sportslig utvalg (styre) damelaget
11. Valg av sportslig utvalg (styre) a-laget
12. Valg av valgkomite
13. Budsjett yngres for 2018
14. Budsjett damelaget 2018
15. Budsjett a-laget 2018
16. Arbeidsplan yngres
17. Arbeidsplan damelaget
18. Arbeidsplan a-laget
19. Innkomne saker

Avdelingsoppsett for 4. divisjon 2018

Engerdal spiller i 4. divisjon avdeling 2 mot disse motstanderne:
Follebu
Faaberg
Lillehammer
Furnes
HamKam 2
Ridabu
Trysil
Flisa
Kongsvinger 2
Eidskog
Sander

5 av lagene var vi i avdeling med i 2017 (HamKam2, Kongsvinger 2, Trysil Sander og Eidskog)
Lokaloppgjørene mot Trysil blir store oppgjør også i 2018.
Gjensyn med Gjemselund og Briskeby. - samt Eidskog.

Black River Park er ett herlig navn på en fotballbane, dit skal vi og bryne oss på Ridabu.
Stampesletta (Lillehammer) og ærverdige Jorekstad (Faaberg) blir andre stadioner vi skal besøke.

Lillehammer og Flisa rykket ned fra 3. divisjon - Mens Furnes er nyopprykket fra sin 5. divisjonsavdeling. Dette ligger an til mye fotballmorro, og mange gode kamper og se på for fotballentusiastiske hedmarkinger.

Her er lagene som ble satt opp i 4. div avdeling 1:
Redalen (Ned fra 3.div) Gjøvik Lyn 2, Nordre Land, Søndre Land (Opp fra 5.) Raufoss 2 (Ned fra 3.) Toten, Kolbu KK, Gran, Moelven, Brummunddal 2, MBK Domkirkeodden og Storhamar

Forsvarsbauta har signert ny kontrakt

Tommy Nygård har signert ny kontrakt med Døla, for 2018 sesongen. Nygård spilte 15 kamper for Engerdal denne sesongen.
- Det blir ikke lett for motstanderne våre i fjerdedivisjon fremover, vi har signert en bauta i forsvaret vårt, Tommy var nesten umulig og passere, og vi er veldig glade for at han fortsetter hos oss, sier Geir Moen fra sportslig utvalg.

Østvang brødrene fortsetter for Døla!

Årets kaptein Sondre Østvang, og hans bror - Visekaptein Marcus Østvang har signert kontrakt for 2018 sesongen. Sondre spilte samtlige minutter av årets sesong, fikk 20 kamper og 1 mål. Totalt står den upasserbare Sholle bokført med 125 kamper og 8 mål for Døla

Marcus var uheldig og brakk tåa borte mot Sander tidlig i sesongen, men kom sterkt tilbake, og fikk 12 kamper og 5 mål denne sesongen. I tillegg gjorde Battis en god jobb som materialforvalter. Totalt har den energiske terrieren 119 kamper og 24 mål for klubben

- Dette er to nye supersigneringer, sier Geir Moen i sportslig utvalg strålende fornøyd.

Marcus fortsetter også i Teamet.

Nok en viktig rolle er besatt i laglederteamet
- Sist men ikke minst er Marcus Østvang, klar for en ny periode som materialforvalter. Da begynner alle brikker å falle på plass, og vi kan se mot en tidlig start på sesongen i mars, med cupkvalifisering for veien til Ullevål, Sier Arne Lund.

Bildet: Marcus Østvang fortsetter i sin rolle som materialforvalter.

Samme trenerduo har signert

Fotballgruppa er veldig glad og fornøyd med å ha sikret seg samme trenerduo i et nytt år. Det sier Arne Lund i sportslig utvalg
- For oss er det viktig at det gode arbeidet videreføres, og vi har tro på at det kan bli enda bedre nå, da begge har lært mye gjennom den gode sesongen som har vært. I tillegg er dette et godt signal til både spillergruppa og alle som jobber rundt laget.
- Vi fikk vårt førstevalg, og det er kjempebra. Da kan vi jobbe videre med de andre sportslige oppgavene, sier Lund

Bildet: Hovedtrener Kim Arne Enger (Til høyre) og assistent trener Cato Kjeldstad signerer.

Lagledere fortsetter
I tillegg er de samme lagledere klare for neste sesong. Jon Bakken og Bjørn Lillestu står for den største rutinen rundt laget, og har gjort en god jobb gjennom flere år.
- Enda en meget viktig oppgave for neste sesong er på plass, og vi kunne neppe fått noen bedre, sier Lund.

Bilder: Jon Bakken og Bjørn Lillestu fortsetter i sine laglederroller også i 2018.

Vi er ett Team, sier Kim Arne, Lagleder-teamet møtes en av de nærmeste dagene - Vi kommer tilbake med noen kommentarer etter det møtet, sier den ny-signerte hovedtreneren.

Åtte spillere med 100% treningsfremmøte i oktober.

Hele åtte spille var på alle øktene i oktober. I innspurten av en lang sesong, med jakt og kulde og i tillegg kanskje litt mette av fotball, så er dette så viktig for å holde det oppe helt inn.
Her er spillerne med 100%: Ola Lund, Eivind Nordsveen, Vincent Ager Gjermunds, Vetle Engerbakk Moren, Sigurd Nesheim Bekk, Tommy Nygård, Bjørn Lillestu og Jørn André Lillestu

Toppscoreren har signert ny kontrakt

John Hallgeir Lillestu har signertkontrakt med Engerdal fotball.
John har scoret 62 mål på 103 kamper for Døla. Med det ligger han som nummer to på toppscorerlista, med kun Helge Sandbakk foran seg. Denne sesongen ble han lagets toppscorer med 13 mål på 18 kamper.

- Dette er en av våre viktigste støttespillere, og han er uhyre viktig for laget. Han var også lagets toppscorer i år, og vi ser frem til å se han i aksjon også neste sesong, sier sportslig leder ArneLund

Lovende unggutt forlenger med Døla


Sigurd Nesheim Bekk har signert kontrakt med Engerdal for 2018 sesongen.
Så langt har han 38 kamper og ett mål for Døla. 14 av kampene kom denne sesongen.
- Det er viktig at de unge vil være med videre, Det er fremtiden til klubben, seier sportslig leder Arne Lund.

Tre spillere med 100% oppmøte i september


Gutta krutt! Magnus Lagmannsveen, Ola Lund og Jørn André Lillestu har vært på samtlige økter i september måned. Det nærmer seg slutten av årets sesong, men det er viktig og holde trøkket oppe helt inn.

Eivind Nordsveen har signert ny kontrakt med Døla

Eivind Nordsveen har signert for 2018 sesongen, og fortsetter hos Døla.
Eivind står pr.dato bokført med 63 kamper og to mål for Engerdal. 8 av kampene er fra inneværende sesong. Alle som var tilstede husker hans utligning og elleville feiring mot Ottestad på Heggeriset stadion. Vi er glade for å ha med oss Eivind videre.

Martin Frederiksen Tøraasen til Just IL

Martin Frederiksen Tøraasen er student i Kristiandsand, og har funnet seg en klubb der.
Just IL er Tøraasens nye klubb. Martin fikk 6 kamper for Døla denne sesongen.Han noterte seg for ett mål og en assist.totalt har han tre mål på 17 kamper i vår røde drakt.
Vi ønsker Martin og Just lykke til i sesonginnspurten.

Vincent Ager Gjermunds har signert ny kontrakt


Vincent Ager Gjermunds har signert ny kontrakt med Døla, og blir og finne i rød drakt på Heggeriset stadion også i 2018 sesongen. Vincent står bokført med 22 kamper og fem mål for Engerdal. Årets sesong har den talentfulle unggutten slitt en del med skader. Han har seks kamper og har bidratt med to målgivende. Vi er veldig glade for at Vincent blir med oss videre.

Martin Monssen Moen har signert ny kontrakt.

Martin Monssen Moen har signert ny kontrakt med Døla, Han står bokført med 25 kamper og ni mål for klubben. I inneværende sesong har han fem mål på seks kamper. En sesong hvor militærtjeneste i hans majestets garden, har ført til lite fotball og få kamper for spilleren som kan spille både midtstopper og spiss. Dette blir nesten som en ny signering og regne foran 2018 sesongen. Vi er veldig glade for å ha med Martin videre i Engerdal.

Engerdal sportsklubb søker om tilskudd til hjertestarter

Styret har vedtatt at det søkes om tilskudd til hjertestarter fra Drevsjø sanitetsforening. Vedlagt ligger kopi av søknaden.

Engerdal Sportsklubb

Fotballgruppa v/Arne Lund

Engerdalsveien 151, 2440 Engerdal9. september 2017

Drevsjø Sanitetsforening

V/Solvår Svendsen

2443 DREVSJØ

Sønknad om hjertestarter:

Gjennom et engasjert publikum er det bedt om at fotballgruppa skaffer til veie en hjertestarter til bruk ved fotballbanen i Heggeriset, som er klubben hovedstadion.

Dette ble aktualisert etter medieoppslag som viste at en ung spiller ble reddet av dette i Løten for et år siden.

Som kjent spiller både damelaget, herrelaget og flere yngres lag sine kamper i Heggeriset, der vi også har klubbhus, garderober og den slags. Mange treninger gjennomføres også der.

Hver hjemmekamp samles opp mot 300 personer på det meste, inkludert arrangør, spillere, dommer, trener, ledere og publikum. Anslagsvis er det samlet 6.000 til 7.000 personer-besøke ved anlegget i året. Derfor ser vi helt klart et behov for å kunne stille en slik sikkerhet til disposisjon for alle som er der, og spesielt under kamper og trening.

Derfor søker vi nå deres forening om en slik gave til idretten og de unge håpefulle i klubben og kommunen vår, men også for vårt trofaste og viktige publikum.

Med vennlig hilsen

Arne Lund

(Sportslig leder)


Vidar Brenna har signert for Engerdal

Vidar Brenna har signert for Engerdal. Han kommer fra spill i svenske Idre-Særna.
Den hardt arbeidende midtbanespilleren har 55 kamper og ni scoringer fra tidligere opphold hos Døla. Vi er glade for å ha Brenna tilbake, og ønsker han velkommen i Døla-gjengen.

Tre med 100% oppmøte i august

Lagets yngstemann Sigurd Nesheim Bekk, lagets eldstemann Bjørn Lillestu og 100%treningsfremmøte gjengangeren Ola Lund var på alle treningene i august måned. Herlig karer.

Gjestespillere fra Trysil G 14

Fire engerdøler er med Trysil g-14 lag denne sesongen. i samarbeid med deres trener Jan Erik Ås har vi blitt enige om at de skal være med Engerdals A-lag på tre økter denne høsten. Da får de se litt hva som kreves på senior-nivå, samtidig som vi får sett hva som bor i gutta. Engerdal har også ett G-14 lag, også her kommer noen til å få tilbud om og være gjestespillere i høst - her er det kapteinen selv Sondre Østvang sammen med Hans Østmo som er trenere, og som da blir med og plukker kandidater.

Fjorten med 100% oppmøte i juli

Gutta fikk en velfortjent pust i bakken, med fotballferie - etter god innsats i vårsesongen.
Vi rakk likevel noen økter, og det var fjorten spillere som møtte opp hundre prosent.
Det var: Johan Opgård, Ola Lund, Sondre Østvang, Eivind Nordsveen, Joachim Skogheim, Martin Frederiksen Tøraasen, Marcus Østvang, John Hallgeir Lillestu, Birk Viljar Hagen Jensvoll, Sigurd Lia Hovde, Magnus Lagmannsveen, Vetle Engerbakk Moren, Knut Erik Eriksen og Tommy Nygård.

Fem med 100% oppmøte i juni

Fem spillere var på samtlige treninger i juni. Felles for disse fem, er at alle har hatt god stigning i prestasjonene sine i løpet av måneden. - Dette ble det også resultater av, to seiere og en uavgjort ble det i innspurten før fotballferien.


Johan, Sondre, Joachim, Vetle og John Hallgeir med 100 % oppmøte i juni.

Stats fra vårsesongen

Døla har sanket 15 poeng.
Scoret 26, mens motstanderne har scoret 20 mot
25 spillere har fått spilletid.
20 spillere har startet en eller flere kamper.
8 spillere har scoret mål.
13 spillere har hatt målgivende pasning.
0 spillere med rødt kort, 7 har fått det gule kortet
4 spillere har startet 10 av 10 kamper.
2 spillere har over 10 målpoeng (mål+målgivende)
3 spillere har blitt kåret til Dagens Jerv (4 hjemmekamper så langt)
7 spillere har fått bilde og best karakter på Laglederbørsen
11 spillere har vært blant topp tre på børsen

Treningskamp mot Tynset er avtalt

"Mr Engerdal fotball" de senere år, Mats Lund kommer tilbake til Heggeriset stadion, mandag 31. juli med sitt lag Tynset for å spille treningskamp mot Døla. Tynset har laget ett fort Nytrømoen, (Deres hjemmebane) der de har tatt 13 av 15 mulige poeng. På bortebane har det dessverre ikke gått like bra, med fem tap og null poeng. Med 13 poeng totalt ligger Tynset på 7. plass i sin avdeling av Norsk-Tipping ligaen (3. divisjon)

Bilder:"Gamletrener" Mats Lund kommer med sitt Tynset for å måle krefter med Engerdal

Vi tenker at dette blir en fin anledning for Mats, og vise sitt lag, hva han har vært med å bygge opp i gamleklubben, og vise frem sitt nye lag for engerdølene. For Døla blir det en anledning til å måle krefter, mot ett lag som spiller en divisjon høyere i seriesystemet. Vår avdeling denne sesongen inneholder flere lag fra forrige sesongs tredje divisjon, men nå møter vi ett lag som er inne i sesong på høyere nivå. Det blir spennende og se hvordan vi biter fra oss her.

Dette er en treningskamp, før denne er det to viktige seriekamper, Begge hjemme på Heggeriset stadion. Eidskog førstkommende lørdag, før gutta får en velfortjent fotballferie. Den 28. juli er det Fart som kommer på besøk. Selvsagt er det disse kampene som er viktige, det er her vårt fokus ligger. Det er her det er poeng å spille om. - Likevel blir det hyggelig med besøk fra Tynset og Mats. Her har vi også sjansen til å gi spillere som ikke har fått mange minutter på banen så langt i år, viktig matchtrening.

Velkommen til Engerdal, Tynset. - Så håper vi at mange supportere stiller opp og lager skikkelig Engerdals ramme rundt kampen. Til ære for våre gutter, men også for den "hjemvendte sønn"

Endringer i terminlista, i forhold til kamp programmet

To kamper er endret i forhold til oppsett i kamp programmet, dette gjelder hjemmekampen mot Fart, og hjemmekampen mot Kongsvinger 2.

Fartkampen er oppsatt mandag 7. august klokken 20.00, men spilles fredag 28. juli klokken 19.00

Kampen mot Kongsvinger 2 går på samme dato som den er oppsatt, men med nytt klokkeslett for avspark. Søndag 27. august - klokkeslett for avspark er endret fra klokken 12.00, til klokken 13.00
Terminlista her på hjemmesiden er rett, så dere kan følge med på den

Hovedtreneren med kommentar til Laglederbørsen (Moelven)


Bildet: Kim Arne Enger

Kim Arne sier dette om børsen etter Moelven kampen: - Førr en laginnsats!!
Vår beste i forrige hjemmekamp, mot Trysil, var like god som vår svakeste mann fra start i går.
Ingen under 7,5 i snitt! Ett helt lag som står frem, og står opp for hverandre. I tillegg har vi spillesugne innbyttere som også bidrar godt fra benk, med innhopp.

Bildet: Hele laget stod frem mot Moelven - Skikkelig lagseier!

Dette er en sterk lagseier som man vil huske lenge, og en stor oppreising etter en skuffende hjemme premiere mot Trysil FK. Man skal nyte slikt, men man kan heller ikke suge for lenge på slike karameller. Mandag er det ny trening, og det er hele veien på trening man må legge ned grunnlaget for nye gode opplevelser sammen. - Gjennom oppmøte og innsats der.

Det er en herlig gjeng det er lett å bli glad i, både spillere og publikum. Vi håper på mange flere minnerike stunder gjennom sesongen sammen - Takk for innsats og støtte!
Vi andre i lagleder-teamet stiller oss bak disse ordene, og takker for opplevelsen vi fikk lørdag.

Hele ni spillere med 100% fremmøte i april.

Hele ni spillere har 100% fremmøte på treningene i april.
Martin Frederiksen Tøraasen, Sondre Østvang, John Hallgeir Lillestu, Magnus Lagmannsveen, Sigurd Lia Hovde, Ola Lund, Joachim Skogheim, Vetle Engerbakk Moren og Marcus Østvang.
Fantastisk bra gutter! Vi håper dette gir resultater.
Verdt å nevne at Ola Lund nå har tre måneder på rad med 100 % oppmøte, mens Sigurd Lia Hovde har vært på alle de to siste månedene.

Strålende resultat fra basaren 23.april

Det kom inn 58.000 kroner på a-lagets basar i Engerdal samfunnshus, søndag 23. april
Dette er et strålende resultat, og klubben retter en stor takk til alle som støttet oss med gevinster, loddsalg, kjøp av årer, lodd og fremmøte på basaren

Det ble trukket ut ti superfinalister (bildet over) her gikk en og en ut, mens den heldige vinneren stod igjen med hovedgevinsten på 5000 kroner.

Den heldige vinneren ble Casper Odden, som her får overrakt premien fra Liv Kveen i arrangements komitéen. Gratulerer Casper!

Kampene mot Kongsvinger 2 er endret

På grunn av usikkerhet rundt hvordan baneforholdene på Heggeriset er den 14. Mai, har klubbene blitt enige om å bytte kampene hjemme, borte. Det vil da si at vi reiser til Gjemselund og besøker KIL 2 den 14. Mai, mens vi har gleden av å ta de imot på Heggeriset stadion på høsten.

Nybergsund 2 har trukket laget.

Nybergsund Trysil 2 har trukket laget sitt, fra vår avdeling. Kampene som er satt opp mot de utgår. Dermed går vi glipp av to spennende lokaloppgjør.

To spillere med 100% treningsoppmøte i mars.

I mars måned har vi hatt hele 17 felles-treninger, mange har deltatt på nesten alle, allikevel er det to spillere som kan klappe seg litt ekstra på skuldra, etter 100% fremmøte. Sigurd Lia Hovde og Ola Lund - Herlig karer, sistnevnte hadde også 100% i februar.

Bildet: Sigurd Lia Hovde og Ola Lund

Treningsleir på Fetsund ble suksess

Fredag 17. mars vendte Engerdals A-lags gutter nesen mot Fedrelandet, og Fetsund. Dette er femte gang vi legger treningsleiren vår hit. Fet IL stiller klubbhuset sitt til disposisjon for oss. Her har vi god plass, og med kjøkkendel, div medieutganger og en flott kunstgressbane har vi alt vi trenger.

Fet viste en enorm gjestfrihet. Vi sendte over ett ønske over når vi ønsket å trene, og de ryddet plass for oss. flyttet tider på de lokale lagene. Vi gjennomførte fire gode treningsøkter. Her fikk vi prøvd ut en del ting, og vi fikk trene på stor bane.Under samlingen hadde vi en konkurranse gående. Gult mot blått. Fredag var det en oppspills-øvelse der en og en ble spilt fri, og kom alene mot keeper. Det ble svært jevnt, men gult lag dro så vidt seieren i land.

Det ble fyrt opp litt på intern chat på kvelden - dette tente nok det blå laget, for lørdag tok de virkelig igjen. De vant først bryte-konkurransen, der de to lags kapteiner satte opp sine lag tilfeldig. Duellen Sigurd Nesheim Bekk mot Tommy Nygård var kanskje ikke rettferdig. Forståelig at det er delt inn i vektklasser i bryting. - Blått lag ble for sterke og utlignet.

Neste konkurranse var også tilfeldig satt opp - Nå var det fart og retningsforandringer det gikk på.
en mot en - komme seg forbi motstanderen uten å bli stoppet, og uten å bli presset ut av banen.
Her var brødre duellen mellom Sondre og Marcus Østvang den store begivenheten. Det gikk en smule varmt for seg - og guttene fikk seg en ekstra løpetur i full sprint. Blått lag dro også denne i land med 3-1, og tok dermed ledelsen 2-1 i konkurranser.Etter to økter lørdag tok vi turen til Snarøya curlingsenter, hvor vi fikk god instruksjon og god service. Vi hadde bestilt to baner, men fikk tildelt tre, slik at vi fikk mer spilletid. Blått og gult lag ble delt inn i tre lag hver - og konkurransen fortsatte nå ute på isen. (Norges beste is)

Curling var det kun ett par av oss som hadde prøvd tidligere. Det er en teknisk sport. Skyve bevegelsen i starten er viktig for å få rett fart på steinen. Steinen skal ikke dyttes, men slippes. Når mann da også skulle legge inn skru var det ikke lett å ikke dytte steinen. - Noen tok teknikken veldig raskt. Sondre Østvang, Sigurd Nesheim Bekk og "Kong curling" Bjørn Lillestu stod frem som det beste laget, og ble tungen på vektskåla for blått lag. Curling var gøy, men også mer krevende enn antatt på forhånd. Å koste for å få steinen dit du vil var tungt.

Lørdagen ble avsluttet med quiz laget av quizmasterne John Hallgeir Lillestu, og brødreparet Eivind og Magnus Lagmannsveen. Her var det lokale, internasjonale, britiske og også praktiske spørsmål.
Noen ga læring, som vi kunne ta med oss, og prøve ut hjemme. Også her var det jevnt. Ola Lund, Kim Arne Enger, Jørn André Lillestu og Cato Kjeldstad fra gult lag vant med minst mulig margin til lag to som var blått, og dermed vant gult quizen med ett fattig poeng totalt. Blått ledet imidlertid fortsatt 3-2 før den avgjørende intern kampen søndag.

Internkampen på to ganger 15 minutter, ga topp innsats, og harde dueller. Her ble det ikke lagt noe i mellom. Dette var reell kamp-trening. Gult lag klarte og sette inn to mål i første omgang, og ledet dermed 4-3 før siste omgang. Den ble også jevn. ett mål til hvert lag - og noen store sjanser helt på tampen for de blå til å gjøre duellen uavgjort. men det ville seg ikke. Gult dro det i land, og kunne feire seieren med 5-4 totalt.

På vinnerlaget: John Hallgeir Lillestu, Ola Lund, Tommy Nygård, Marcus Østvang, Vetle Engerbakk Moren, Cato Kjeldstad, Jørn André Lillestu, Birk Viljar Hagen Jensvoll, Magnus Lagmannsveen.
og Kim Arne Enger.


Det sosiale på sånne turer, med småjuging og tull er viktig for samholdet, og spiriten. Så her har vi lagt ned godt grunnlag, både på banen med gode økter, men også utenfor banen. Vi har en herlig gjeng med spillere, som yter maks.som stiller opp for hverandre som har godt humør og glimt i øyet.. - Takk for turen karer!

Årets kapteinsteam

Sondre Østvang har fått æren av å være hærfører for Engerdal, sesongen 2017.
Med seg i kapteinsteamet har han med seg bror Marcus Østvang og John Hallgeir Lillestu.
Marcus og John Hallgeir er likestilte vise-kapteiner. Her har vi tre veldig gode spillere, som går foran med gode holdninger både på og utenfor banen.

To spillere med 100% fremmøte i februar

Ola Lund og Eivind Lagmannsveen hadde 100% treningsfremmøte i februar måned.
Februar var en god treningsmåned, selv om en del av spillerne har måttet stå over noen treninger pga. sykdom. Gjennomsnittlig har det vært 17,3 spillere pr. trening - Noe som er en økning på 1,5 fra Januar

Tommy Nygård har signert kontrakt med Engerdal

Tommy Nygård fra Rendalen, har i dag signert kontrakt for Døla. Tommy er en spiller som er sterk i dueller, og har god fart. Med han på plass har vi nå god dybde også på midtstopperplass. Nygård har spilt mest midtstopper tidligere, men har også bekledd andre posisjoner som back og sentral midtbane. Nygård har vært innom Nybergsund, men har i de senere år spilt for Tynset og Rena.


Vi ønsker Tommy hjertelig velkommen til Engerdal Sportsklubb fotball!

A-laget med Hockey-økt mandag 20. februar

Det var flere jevne omganger, men gult lag vant til sutt. Det var en del av spillerne som ikke hadde stått så mye på skøyter før, så det ble en del knall og fall. Utover i kampen ble de bare bedre og bedre. - Dette var en morsom kveld, og en fin måte å trene på da Engerdalshallen var stengt, sier Marcus Østvang


Bildet: 12 blide karer, Det ser ut som det var gøy med hockey


Vinnerlaget: Patrick Gustavsen (Gjestespiller), Joachim Skogheim, Jørn André Lillestu, Kim Arne Enger Foran: Eivind Nordsveen og Marcus Østvang.

Det var mange skeptiske meldinger på facebook, når ideen ble nevnt der, men vi kan berolige alle om at alle spillerne kom fra det i god behold. Gutta benytter også anledningen til å takke alle som bidro med å låne ut utstyr til denne kvelden. Tusen takk skal dere ha!

Komiteene er kampklare

Både inntektskomiteen, samt kamp- og arrangementskomiteen er klare til sommerens kamper. Sportslig utvalg har avviklet møte med komiteene, og optimismen råder på alle fronter. Vi håper at alle som blir spurt om å hjelpe til er velvillige overfor komiteene.

© 2010 Engerdal Sportsklubb

siden administreres av GNett