Menu

Tap i første seriekamp

Fåberg - Engerdal 4-0

Se seriekamper

Seier over Malung 2-1

Døla tok sin andre seier for helga i Mora, etter at Malung (4.div.) ble slått 2-1 lørdag. Ved pause ledet svenskene 1-0. Engerdals lag: Jørn, Per T, Sondre, Sigurd, Ola (Marcus), Adrian (Jonathan og Birk), Kristian, Stian, Tor A, Mats N og Martin M. Dølas første mål ble signert Mats Nordnes, mens Adrian Køien Andersen gjorde vårt andre. Både trener og assistenttrener var godt fornøyd med gjennomkjøringen.

Vant 11-2 over Vikapojkarna

Engerdal vant fredag kveld 11-2 over Vikapojkarna (5. div.) und er en treningskamp i Mora.

Til pause var det 3-0 til Døla. Målsvorer var: Marcus 2, Jonathan 2, Mats N 2, Adrian 2, Martin M 2, Tor Arne 1 og Bråte 1.

Laget 1. omgang: Eivind, Per T, Sondre, Sigurd, Ola, Jonathan, Tor Arne, Stian, Tor Petter, Birk og Marcus.

Laget 2. omgang: Bjørn, Jonathan, Sondre, Tor Petter, Sigurd, Sven, Adrian, Bråte, Tor Arne, Martts N, Martin MM.

Meget viktig støtte

Fotballgruppa er meget stor takk skyldig til dem som har støttet oss med midler til den nye tribuneseksjonen som vi skal sette opp ned Heggeriset Stadion. Hovedlaget i klubben gir 40.000, Stedsgruppa i Heggeriset 10.000, damelaget 10.000 og yngres avdeling 10.000. I tillegg venter vi på svar fra gavetildelingen i Sparebank 1 Østlandet, og det som gjenstår vil fotballgruppa stå for. I tillegg selger vi reklame med person- eller firmanavn på stolene. Mange har tegnet seg for dette, og nå håper vi flere bidrar til å fulltegne dette. 20 stoler gjenstår.

5 lag ned fra vår 4. divisjonsavdeling.

Denne sesongen skal antall lag i de to avdelingene i 4. divisjon i Idre Østland fotballkrets reduseres fra 24 til 14 lag. 10 lag skal en divisjon ned. Det betyr at de fem nederste lagene rykker ned til 5. divisjon også fra vår avdeling. Dermed blir den knalltøff serie for å "overleve" i divisjonen. Dette vil også gi ringvirkninger nedover i 5. divisjon. Selv om antall lag skal økes med to lag fra neste år, vil det også føre til at flere lag enn tidligere rykker ned fra 5. divisjon. Vinnerlagene i årets to fjerdedivisjonsavdelinger i Indre Østland skal spille kvalifisering mot hverandre om opprykk til 3. divisjon. Og vinnerne av 5. og 6. divisjon skal opp i kvalifiseringskamper om opprykk mot motstandere som blir nesten midt på tabellen i divisjonen over. Dermed blir det også her knallhardt å rykke opp.

10 stoler venter på sponsorer

Til vår nye tribuneseksjon er det fortsatt mulig å tegne seg for stolreklame. 10 plasser er ledige. Først til mølla..... Siden oppdateringen av navn på saken som står lengre ned på siden her har følgende tegnet seg: Team Syndre, Oddvar Skogstad, Lars Erik Hyllvang, Engerdal kommune, Anny Åsvang, Jon Bakken, Femund Design, Kjell Standal, Vev, Østerdølen, Grete Lillebo og Snorre Lillebo.

Tap mot Tynset

Det ble et nytt tap i treningskampen mot Tynset på Os stadion i helga. (1-1) 4-1.

Døla spilte en god første omgang, men fikk trøbbel i andre omgang, selv om det ble viktig trening.

Tynset tok ledelsen etter 15 minutter, mens Martin Monssen Moen utlignet til 1-1 etter 27 minutter. I andre omgang gjorde Tynset to raske mål i starten på andre omgang, og fastsatte sluttresultatet til 4-1 i siste spilleminutt.

Laget: Jørn Andre Lillestu, Marcus Østvang (Tor Petter Skogstad), Stian Lund, Sondre Østvang, Sigurd Lia Hovde, Kristian Bråtebæk, John Hallgeir Lillestu, Tor Arne Rønningen, Adrian Køien Andersen, Martin Monssen Moen og Birk Vilja Hagen Jensvoll.

Tap mot Storhamar

Engerdal tapte treningskampen mot Storhamar. Det endte (1-1) 4-1.

Referat :Tap mot Storhamar 4 min 1-0 Storhamar. 43 min. 1-1 Bråte. 70 min 2-1 Storhamar. 73 min 3-1 Storhamar. 81 min 4-1 Storhamar.

Laget : Eivind Nordsveen , Jonathan Jenstad , Stian Lund ( Knut Erik Eriksen 46 )Sigurd Lia Hovde, Tor Petter Skogstad , Chris Løvlund , John Hallgeir Lillestu , Tor Arne Rønningen , Mats Nordnes , Marcus Østvang.

En meget god første omgang av Engerdal. Vi telte 7 kjempesjanser men det ble med Bråtes scoring på corner etter 43 min Assist Marcus. I andre omgang tok kreftene slutt .

Ulrik Balstad støtter Døla

Nå har den profilerte fotballspilleren Ulrik Balstad gått inn og støttet Engerdal Sportsklubb med penger til tribuneprosjektet vårt. Hans navn blir dermed å finne på tribunens stoler. Dermed støtter han også indirekte sine tidligere klubbkamerater Stian Lund og Kristian Bråtebæk.

- Jeg synes det er artig med klubber som vil få til noe, og det er gøy å være med å bidra. Jeg vet av erfaring hvor vanskelig det er å få inn penger til prosjekter og ting i fotballen, og det var helt naturlig for meg å støtte tilbake som takk for bidraget til "Årets kamp" med Elverum Fotball i fjor. Lykke til med sesongen, jeg har planer om å benytte setene mine i løpet av 2019-sesongen, sier Balstad.

Av andre som har tegnet seg for navn på stoler nå i vår kan nevnes: VB Trysil & Engerdal, Steinar Sæther, Steinar Skogheim, Jo Eggen, Gunnveig E. Eggen, Svein Ekeland, Runes Bygg og Hytteservice, Drevsjø Veterinærkontor, Hilda Femundsenden, Linn Brenna, Barbro Sorkmo, Leif Valdal og Fjellservice AS.
Nå har også Tynsettreneren Mats Lund kjøpt stoler, og det samme gjelder Amund Østmo,Stian Lund, Peder Rustad, Helge Egil Stengrundet, Team Syndre, Ann Elisabeth og Fred-Johnny Østbøl.

Gledelig støtte til tribune

Nylig ringte det en tidligere spiller, og meddelte at han gjerne ville bidra med litt til vår nye tribuneseksjon. Det et er en spiller som ikke spiller for oss nå, men han fortalte at han hadde hatt mange fine år i klubben, og hadde mange gode venner her. Mannen som nå spiller for Kjellmyra i 5. divisjon, og som får navnet sitt på stoler i Heggeriset er Christofer Fernandez Nunez. Han har spilt 49 kamper for oss. Nå håper vi flere følger hans eksempel, og vi takker Nunez for bidraget.

Døla tippes nord og ned

Coolbet.com tipper Engerdal nest nederst på tabellen for 2019. Hvis du tipper på at Engerdal skal vinne denne avdelingen i 4. divisjon avd.2 Indre Østland Fotballkrets, gir det en odds på 50. Vår naboer Trysil i sør er skyhøye favoritter, og gir bare to i odds. Nedenfor følger lista fra Coolbet:

Trysil 2,00

Ottestad 5,25

Lillehammer 5,50

HamKam 2 7,50

Redalen 11,00

Faaberg 18,00

Storhamar 21,00

Moelven 35,00

Ringsaker 50,00

Gjøvik.Lyn 2 50,00

Engerdal 50,00

Follebu 75,00


Hagen Jensvoll klar for ny sesong

Birk Viljar Hagen Jensvoll (18) har signert for Engerdal, og er klar for innsats i kommende sesong. Det er klubben meget glad for. Han er en av våre unge gutter som har tatt nye steg i moderklubben, og er en spiller vi forventer oss videre utvikling for. Så langt står han bokført med 79 kamper og seks scoringer.

Personlig navn eller firmanavn på tribunen

Vi skal montere en ny 68 seters tribuneseksjon med klappstoler ved Heggeriset Stadion før seriestart. I den forbindelse skal vi selge reklame på ryggene. Her kan du få ditt eget navn eller et bedriftsnavn. Det koster 250 kroner per sete, og du kan kjøpe hvor mange du vil. HÅPER TIDLIGERE SPILLERE OG SUPPORTERE STØTTER OSS MED DETTE. Ta kontakt med en av disse tre i styret:

Geir Moen 915 37 811 Ronnie Larsson 470 15 516 Arne Lund 906 89 985

Circle K Trysil i Dølaklubben

Circle K Trysil er inne i Dølaklubben 2019, og bak dette står Frode Østmo. Klubben er meget glad for at Østmo vil samarbeid med oss, og vi skal bestrebe oss på å gi noe tilbake. Til sommeren skal alle bussavganger på bortekampene til Engerdal ha Circle K Trysil som startsted, og vi skal i tillegg selge gavekort på bilvask for Trysil-bedriften. Med denne avtalen er hele Dølaklubben med 10 bedrifter fullbooket for 2019, og vi er meget tilfreds med bedriftenes medvirkning og støtte.

Veteran klar for Engerdal

Tor Petter Skogstad (35) fra Østby er for første gang klar for å aksle Engerdalsdrakta. Han har signert for oss, og det er gledelig. Her får vi en spiller som alltid gir 100 prosent, og som er sterk og har god luftstyrke. Han har tidligere spilt for Østre Trysil og TFK. Skogstad har også Engerdals-blod i årene, ettersom hans mor kommer fra Hylleråsen. I tillegg har hans far spilt en rekke kamper for Engerdal, og han var kjent for sin spesialitet med å skru inn cornere. Vi ønsker han velkommen til Døla, og håper han finner seg godt til rette i klubben.

Ny tribuneseksjon

Styret i fotballgruppa har vedtatt at det skal oppføres ytterligere en ny tribuneseksjon med klappstoler ved Heggeriset stadion før sesongen 2019 starter. Det er samme type som ble oppført i 2018, og den har 68 plasser.

Ny spiller har signert

Det er med stor glede vi kan meddele at Sigurd Lia Hovde (22) er klar for en ny sesong med Døla. Lia Hovde er en meget anvendelig spiller som vi er meget glade for å ha med oss videre. Han står registrert med 52 kamper og tre scoringer for oss.

Første treningskamp.

Årets første treningskamp onsdag 20. februar kl. 21.00 på Elverum stadion. Motstander Flisa.

"Jørnsen" klar for ny sesong

Det er med glede vi kan fortelle om at Jørn Andre Lillestu har signert for en ny sesong. Han er for veteran å regne, og har så langt spilt 120 kamper for Døla, og selv om han er keeper, har han også notert seg for hele 37 mål.

Ny i medlem i Dølaklubben

Maxbo Trysil AS har gått inn som sponsor i Dølaklubben 2019, og det er klubben meget glade for. Bak bedriftens signatur står klubbens toppscorer gjenneom tidene, Helge Sandbakk. Vi ønsker Maxbo Trysil AS velkommen inn som en av våre mest eksklusive støttespillere.

Ny toppsignering for Døla

Kristian Bråtebæk (29) signerte for Engerdal på sin bursdag i kveld. Han blir spillende assistenttrener, og klubben er kjempefornøyd med nysigneringen. Til sommeren får vårt trofaste publikum oppleve Bråtebæk med nummer 23 på ryggen i vår kjære røde hjemmedrakt.

- Den jeg har spilt mest sammen med på Engerdal er Stian Lund, og vi har spilt sammen flere år både i Nybergsund og Elverum. Nå samles vi igjen, og jeg håper at vi i fellesskap kan bidra positivt for Engerdal, sier Bråtebæk.

Han er ikke sikker på hvor mange kamper han har spilt for Sundet og Elverum, men antyder at det kan være henholdsvis omkring 70 og 100.

- Jeg valgte Engerdal fordi jeg har mange kompiser der oppe som jeg hadde lyst til å spille sammen med, da jeg trappet ned litt. Jeg har spilt med flere av dem tidligere, og det er en fin gjeng som jeg gleder meg til å være sammen med, sier Bråtebæk.

- Det er viktig med slike spillere som har erfaring fra høyere nivå. Det er en spiller som kjenner miljøet, og som er en av gutta, og samtidig en lokal profil, sier trener Sven Erik Sætre.

- Dette er gull verdt for oss, og med to tidligere toppspillere på laget, vil det forhåpentligvis bidra til å løfte nivået på hele laget. Vi gleder oss til sommeren, sier sportslig leder Arne Lund.

Alvdal-Tynset sport inn i Stadion kjeden


Alvdal-Tynset sport går inn i Stadion kjeden. I den anledning var samarbeidsklubbene som bruker utstyr fra Adidas samlet. Geir Moen var Engerdal sin representant.

Vi gratulerer Helge Olav Thoresen og resten av staben med ny kjede, og en flott butikk.

Engerdal forsterker


En ny spiller har signert for Engerdal. Det er en spiller med stor rutine og gode fotballbein.
Spilleren har Engerdalsblod i årene, og er en spiller vi ser fram til å kunne dra nytte av på fotballbanen til kommende sesong. - Dette er en flott tilvekst til gruppa vår, og jeg gleder meg til å se Morten Enger i aksjon på Heggeriset stadion, sier sportslig leder Arne Lund. Enger har denne sesongen spilt for Nordre Trysil, og var med på å spille Nordre en divisjon opp. Nå vil han satse høyere med oss. Velkommen

Hvordan beskriver du deg selv som fotballspiller?
- jeg er en anvendelig spiller når det gjelder posisjon, men spilt defensiv midtbane i de senere åra. Mine sterkeste sider som spiller er utholdenhet og pasningsfot. Er en spiller med humør/vinnerinstinkt på både godt og vondt, som alltid gir 100% for laget.

Hvorfor valgte du Engerdal?
- Jeg valgte Engerdal fordi jeg er halvt engerdøl og har alltid tenkt at det hadde vært artig å spelle for samme klubb som morfar gjorde! Det er en oppslutning og engasjement rundt laget og kampene som er helt fantastisk! Dette blir bra, avslutter Enger

Velkommen til Engerdal Sportsklubb Fotball, Morten!

Lagleder/keepertrener fortsetter


Flere brikker faller på plass til neste sesong. Bjørn Lillestu har takket ja til å bli med som lagleder også neste år. Dermed er vi sikret både rutine, iver og klokskap på benken. Han er også en venn med de unge gutta på laget. Supert Bjørn, sier sportslig leder Arne Lund

Engerdal med spennende ny trener på plass


Da har Engerdal sikret seg en ny trener for kommende sesong. Treneren har tidligere spilt aktiv for 7 forskjellige klubber i Hedmark. Det er Kongsvinger, HamKam, Grue, Flisa, Tfk, Østre Trysil og Nybergsund. Han er 50 år og har i tillegg trenererfaring fra både Østre Trysil og Tfk.
-Vi er kjempefornøyde over at Sven Erik Sætre skal trene Døla. Svennis har rutine og lederegenskaper som vi gleder oss til å dra nytte av, sier sportslig leder Arne Lund.
- Dette blir spennende. Klubben har hatt samme stammen i flere år, og det ser ut til å være en bra gruppe og et godt fellesskap. Heggeriset stadion er et artig sted å spille kamper. Det er der det er mest publikum og trykk. Det pirret meg, sier Sætre.

Tre spillere med 100 % i oktober

Yngstemann eldstemann og kapteinen hadde 100% oppmøte på treningene i oktober måned.

Adrian Køien Andersen, Bjørn Lillestu og Sondre Østvang var på samtlige treninger i oktober måned. De gikk foran, da det er viktig og holde trøkket helt inn. Det klarte de, sammen med laget slo de Sander på Heggeriset stadion i sesongavslutningen.

Engerdal fotball med drakt donasjon til asylmottaket.

Fotballgruppa ved daglig leder Arne Lund, donerte ett sett med fotballdrakter til ivrige fotballspillere på Drevsjø statlig asylsøkermottak.

- Her på mottaket har vi flere menn som er veldig fotballinteresserte, Den ukentlige fotballtreningen på høst og vinter i Engerdalshallen er ukens høydepunkt, det er nesten like alvorlig som om det skulle vært fotball VM. Drevsjø mottak deltar jevnlig på turneringer mot andre asylsøkermottak. Turneringer arrangert av NISO og den tidligere Lillestrøm spilleren Peter Werni.

Drevsjø mottak har vunnet to av de tre siste "proffen cups" som turneringen heter, med disse nye draktene kommer guttene til å se stilige ut, da de representerer Drevsjø og Engerdal, sier mottaksleder Ralf Edstrøm.

Mennene på mottaket takker så mye for den flotte donasjonen.

Monssen Moen har signert!

Martin Monssen Moen har signert for ett nytt år med Engerdal.
- Et meget gledelig, og viktig signal, sier sportslig leder Arne Lund.
- Det er viktig at sist kamps tremålsscorer blir med videre - Han er en hodespesialist, og leverer gode kamper både som stopper og spiss, avslutter Lund om spilleren som står bokført med 17 mål på sine 47 kamper for Døla.

Fotballfest 2. november

Fotballfesten arrangeres i lokalet Åsvang i Hylleråsen fredag 2.november kl.19.00
Velkomstdrink, mat og drikke til maten inngår i prisen som er satt til kr. 350,-
Musikken besørges av Andre Solheim.
Påmelding til Geir Moen på gpmoen@gmail.com eller tekstmelding til 91537811 innen fredag 26. oktober kl.19.00.

Bildet: Kretsmestere poserer på tidligere fotballfest.

Damelaget og herrelaget er arrangører i fellesskap, og alle spillere opg ledere er velkommen.
Vi gir også rom for styret og trenere/ledere på yngres som vil være med, samt sponsorer og de som har vært med i komitearbeid og er supportere.
Bindene påmelding på grunn av maten.
Hver enkelt gruppe sørger for å varsle sine folk og spillere.
Vel møtt til en hyggelig avslutning på sesongen 2018.

Årsmøte


Årsmøte i Engerdal Sportsklubb fotballgruppa
Avholdes i Åsvang Hylleråsen
Onsdag 21. november 2017 klokka 19.00?

SAKLISTE:
1) Åpning
2) Årsmelding yngres
3) Årsmelding damelag
4) Årsmelding a-lag
5) Regnskap yngres
6) Regnskap damelag
7) Regnskap a-lag
8) Valg av leder for gruppa
9) Valg av sportslig utvalg (styre) yngres
10) Valg av sportslig utvalg (styre) damer
11) Valg av sportslig utvalg (styre) a-lag
12) Valg av valgkomite
13) Budsjett yngres for ses. 2019
14) Budsjett damer for ses. 2019
15) Budsjett a-lag for ses. 2019
16) Arbeidsplan yngres
17) Arbeidsplan damer
18) Arbeidsplan a-lag
19) Innkomne saker
Frasigelse av verv må skje til valgkomiteens leder Katrine Skogheim innen 7. november. Samme frist gjelder for andre saker som ønskes behandlet, og som sendes styrets leder Arne Lund på arne.lund@svorka.net .Velkommen til fotballmøte.Med sportslig hilsen Engerdal Sportsklubb - fotballgruppa

Fotballfest 2018

Årets fotballfest er fredag 2. november i Åsvang, Hylleråsen. Sett av dagen!

Nye kontrakter

Styret jobber hardt med å få på plass viktige brikker for spillerstall 2019. Starten har vært meget god og disse spillerne har rykende ferske kontrakter:
John Hallgeir Lillestu
Marcus Østvang
Eivind Nordsveen
Ola Lund
Joachim Skogheim
Adrian Køien Andersen
og Vincent Ager Gjermunds

Her har vi lokale gutter i sin beste fotballalder, som har vært i klubben i mange år. Supertalenter, Støttespillere og bærebjelker. Dette er veldig viktig for Engerdal sportsklubb fotball, og også for kommunen der fotballinteressen og engasjementet rundt klubben er utrolig stor.

I tillegg er også Martin Frederiksen Knut Erik Eriksen og Bjørn Lillestu fortsatt under kontrakt med klubben, da de signerte for to og tre år tidligere

Vi håper at flere følger på, og at 2019 blir nok ett flott år å følge Døla-fotballen

Kevin Beattie har gått bort.

Tidligere Døla-spiller Kevin Beattie sovnet stille inn natt til lørdag 15. september i sitt eget hjem i Ipswich, England.

Aldri har Engerdal Sportsklubb noengang hatt en mere berømt fotballspiller i sin stall enn i 1988 da han inngikk i en byttehandel med Nybergsund, hvorpå John "Smån" Nygård gikk til Sundet og Døla fikk Kevin Beattie i bytte

Beattie fikk 9 landskamper for England på 1970-tallet og vant både FA-cupen i 1978 og UEFA-cupen (den tids Europa League) i 1981 for Ipswich Town. Han var også den første til å vinne PFA Young Player of the Year i England (årets unge spiller) i 1974.


Bildet: Beattie med FA cupen!

Foran sesongen 1988 skrev Gerhard Brodkorb kontrakt som ny trener for A-laget. Etter flere 10-år med lokale trenere ble dette ei skillelinje i forhold til den tidligere ordningen. Inn kom altså Brodkorb med nye visjoner, nye metoder og med en anseelig bakgrunn i norsk fotball med seg. Entusiasmen var stor i spillergruppa og det var tidlig klart at dette var noe nytt. Noe veldig nytt! Alle de involverte den gang husker de sagnomsuste Amico Line-draktene og ikke minst Amico Line-bagene med eget rom for fotballsko i bunnen. Døla var nye og på vei mot nye høyder!

Sesongen gikk allikevel ikke som planlagt og utover vårsesongen var det mye rusk i maskineriet. Brodkorb, men sine kontakter sjelet til Nybergsund. De hadde før sesongen skrevet kontrakt med en skadeplaget Kevin Beattie via norgesvennen, og tidligere Coventry-keeper Bryan King. Det knirket nok også i Sundet for i løpet av juni 1988 skjedde den omtalte byttehandelen mellom Døla og Sundet.

Smån var alltid en rask, energisk og sjanseskapende spiller for Døla i sin tid - men i bytte mot tidligere England-spiller Beattie var det aldri tvil om hvem som gikk seirende ut av denne handelen mente Døla.

Bildet: Beattie ikledd den engelske landslagsdrakta. Han fikk totalt ni landskamper.

Suset var stort i spillergruppa da Beattie omsider dukket opp ved Dalheim, Engerdal Stadion foran den første treninga. Gutta gned seg i øynene - var det virkelig "the Big man"?! Beattie var fortsatt bare 34 år og møtte på trening for Døla, med 9 engelske landskamper bak seg. Alle med kjennskap til engelsk fotball og tippekampens betydning utover 70- og 80-tallet skjønner at dette var stort. Det var som om Steven Gerrard eller Wayne Rooney hadde dukket opp på trening på Heggeriset Stadion i dag. Beattie, kolossen fra tippekampene skulle spille for Døla!

Det er ikke til å stikke under en stol at treningene med ett ble mer intensive. Med Beattie på treningsfeltet ble det større vilje, mer intensitet og hardere kamp om plassene på laget. Alle ville vise at de var på høyde med en engelsk landslagsspiller og det var mange isposer som måtte frem under treningene. Beattie var et friskt pust og en stor inpirasjon. På ekte engelsk vis var hans gode og harde humor med ett gjeldende. Alle i Engerdal kunne med ett plutselig rope "fuck'in ref" og "bloddy bastard"!

Beattie ble satt i en 10-rolle for Døla, bak våre spisser, og skulle fordele pasningen på ekte 10-vis. Det gikk så som så og etter rundt 10 kamper for Døla så avsluttet eventyret. Mulig noen husker hans ene scoring hjemme mot Vaaler, men det er alt. Beattie bidro kanskje mere utenfor enn på banen. Sesongen 1988 ebbet ut midt-på-tabellen, men alle var en opplevelse rikere.

Kevin Beattie og hans familie med kone og 3 døtre ble innlosjert i Nybergsund like før jul i 1987 da Sundet mente de hadde truffet gullfuglen. Så snart høst-sesongen med Døla var over ble det klart at Beattie var ferdig i disse dalstrøk. ESPK hadde fått sitt eventyr med Beattie og han hadde fått nok av Norge.

Før familien Beattie flyttet tilbake til England opplevde 8 engerdøler sitt livs reise da de fulgte Kevin og hans familie "over the seas" til Ipswich i desember 1988. Monica og Arne, Synnøve og Bjørn Arvid, Svein, Ola, Bjørn Busk og Trond Skogheim fulgte "the Big man" over til sitt hjemsted og fikk både se og føle ytterligere hvilken mann og hvilken betydning han hadde i Ipswich etter 10 år i klubben. Mest spesielt var det nok for Trond Skogheim som alltid har vært Ipswich-fan.

Så hvilken spiller var Kevin Beattie? Foruten sine medaljer og landskamper har han i 3 uavhengige kåringer blitt kåret til tidenes Ipswich-spiller gjennom tidene. Omtalt som den beste forsvareren engelsk fotball har produsert siden Bobby Moore, som løftet trofeet for England under VM-finalen i 1966, Beskrevet som "the 20-million-pound-man" det året Paul Gasgoigne ble tidenes dyreste engelske spiller etter sin 2-million-pund" overgang fra Newcastle til Tottenham. Vi snakker om en spiller som spilte mot Liverpools legendariske stall på 1970- og 80-tallet og som bidro til at Ipswich slo Manchester United 6-0 i en ligakamp

Tidligere Ipswich- og engelsk landslagsspiller, Terry Butcher omtaler han som en koloss av en kompis, en koloss av spiller og en koloss som karakter og Beattie ble også beskrevet av tidligere England-manager Bobby Robson som den nest-beste britiske spilleren som landet har produsert etter George Best. Dette sier sitt!

Kevin Beattie(1953-2018) hedres med 1-minutts stillhet foran kveldens kamp mellom Ipswich Town og Brentford. Hans navn og nummer 6 på drakta pryder også framsiden på kamp-programmet på Portman Road. En verdig avskjed med en koloss av en tidligere engelsk landslagsspiller - og tidligere Døla!

Disse ordene er ført i penn av Kevin Beatties tidligere lagkamerat på Engerdal, Svein Ekeland.

Tre spillere med 100% i August.

Denne herlige trioen var på samtlige treninger i august måned. Gamlefar i huset både leder keeperne med flotte treningsøvelser og stenger selv buret om det er behov for han både på trening og kamp. Alltid med lunt humør, og en kjapp replikk.

Sigurd er av den yngre garden, men har allerede blitt en erfaren kar. Dette viser han med å ha notert seg for 50 kamper for klubben - Sigurd er også en gladgutt som er fin og ha i gruppa. Han er en for fremtiden, men noen ganger krever fotballen tålmodighet og standhaftighet for å slå ut de gamle traverne som okkuperer plassene i elleveren. Mye og god trening er resepten - og med tre ganger hundre prosent oppmøte legger han alen til sin vekst.

Gammel traver og bærebjelke, nå med ny kontrakt går John Hallgeir foran på flere måter. Han er ofte en isbryter i garderoben. Tar ofte ordet og kommer med gode innspill. Ute på banen står han også ofte frem med stor driv i spillet sitt. fire mål på de siste tre kampene, viser at gutten er i form.
John er nummer to på klubbens toppscorerliste over alle tider, og understreker dette med å være Engerdals toppscorer også inneværende sesong (sålangt)

To spillere med hundre prosent i juni og juli

Martin Monsen Moen og Bjørn Lillestu har vært på alle økter i juni og juli måned. Nå gjenstår en meget viktig hjemmekamp mot Flisa før gutta får en fortjent sommerferie. Vi er ikke fornøyde med poengfangsten så langt denne sesongen, men vi står sammen før Døla og sammen skal vi gjøre vårt beste for å i første omgang levere en god kamp mot Flisa, så gjøre en god høst sesong.

Fotballskolen 2018

Det var førti påmeldte barn til årets fotballskole på Heggeriset stadion, femten av disse fra kommunens asylmottak på Drevsjø. Dagen ble arrangert i strålende solskinn, under ledelse av A-lagets trenere, spillere og kamp og arrangements komiteen.

Mange av barna var med spillerne ut på banen på Lørdagens A-kamp mot Lillehammer, her gjorde de også en super jobb som ballhentere under kampen.

Søndag ble deltagerne delt inn i forskjellige landslag, og fikk utdelt ledere fra A-laget. Her ble det mye lek med ball og trening mot kamp mot ett annet lag i samme alder/nivå.

Her er noen av de minste barna i aksjon. Stor innsats og mange gode prestasjoner ble meldt inn av deres trenere.

Åtte av barna ønsket å lære litt ekstra om keeper rollen, de fikk noen keeper øvelser, fra A-lagets keeper trener. Også her viste barna ferdigheter.

Bildet: Fra keeper-treningen
Så var det tid for kamper, og her var innsatsen skrudd opp enda noen hakk. Stor prestisje ute på banen - men også mellom laglederne på de respektive lag. Jevne kamper, fine scoringer, stor jubel og herlige feiringer. Spesielt blant jentelaget - Her hadde de øvd inn skikkelige danse-mows som de feiret sine scoringer med. Deres kamp mot guttene ble jevn og guttene ledet lenge, men da jentene klarte å snu og vinne 4-3 tok det helt av. (Jentene var for anledningen Tyskland, og som originalen så varer en kamp så og så lenge og til slutt vinner Tyskland)

En liten lunsj ble det også tid til. Her ordnet kamp og arrangementskomiteen med servering av pølser og saft, så deltagerne fikk fylt opp energilagrene sine.


Så var det kåring av årets straffe-mester 2018. Lagene hadde hatt kvalifisering innad i gruppene.
Nå fikk vinnerne anledning til å prøve seg mot selveste keeper legende Bjørn Lillestu. Keeperen så umulig ut på de første skuddene, han reddet mesterlig. Men det var noen som klarte å overliste A-keeperen. Webjørn Granberg og Henning Sundet endte opp i finale etter å ha scoret på sine to første forsøk. - I finalen var det Sundet som holdt hodet kaldest, og satte sin straffe midt i mål. Da Bjørn satset knallhardt på en side, gikk skuddet i mål! Gratulerer til Henning som straffemester 2018!

Avslutningsvis var det duket for kamp mellom lederne (A-laget) mot alle barna.

Lagene ønsker hverandre lykke til før kampen. 10 a-lagspillere, mot 38 barn, derav tre keepere.
A-gutta tar tak i ballen og gjør etter mye om og men 1-0. Skal de klare å spille på seg litt selvtillit etter lørdagens stygge tap for Lillehammer? Trener Kim Arne Enger som er kampens dommer, sender ut noen av A-lagets spillere. Barna overtar mer og mer ball - og to minutter før full tid

utnytter de ett dårlig tilbakespill fra Nunez, De kommer med sju åtte spillere alene med keeper, og Bjørn er sjanseløs. 1-1!

Men barna nøyer seg ikke med det - rett før slutt presenterer Olav Nordsveen slegga si, han skyter fra skrått hold, ca fjorten meter fra mål. Skuddet smeller inn i borterste hjørnet, via stolpen og barna slår A-laget 2-1

Bildet: Matchvinneren!
Vi takker alle som bidro til at Fotballskolen 2018 ble vellykket og en artig opplevelse for barna.

HA sender kamp på nett-TV

Mandag 11. juni tar Engerdal imot HamKam2 på Heggeriset stadion. Har du ikke mulighet til å komme på stadion, ikke fortvil du kan likevel få med deg kampen via nett-TV. Hamar Arbeiderblad sender direkte.

Flere reklame skilt montert


Drevsjø vetrinærkontor og Engerdals RØR har nå fått opp sine reklameskilt på Heggeriset stadion.
Kortsiden mot veien holder på å fylles opp, Det er igjen fire ledige plasser (østsiden)

På kortside vest er det ti ledige plasser, melder nestleder i sportslig utvalg Geir Moen

Hundre prosent i mai

Ola Lund (til venstre) og Bjørn Lillestu var på samtlige treninger i mai måned. En måned hvor vi har hatt serieåpning hjemme, og også møtt erkerival og nabo Trysil.

Tribunen er klar!
Dugnadsånd!

Herlig dugnadsånd rundt klubben - Reklameskilt og tribune monteres av dyktige folk. Rammen rundt kampene er Engerdal fotball kjent for, og det er dere flinke folk rundt om som stiller opp og legger ned fantastisk jobb for klubben som gjør dette mulig.
Snart er det årets første hjemmekamp også - Mandag 21. mai møter vi Follebu klokken 15.00.
Da har denne gjengen - (og en gjeng til som skal rake bane og sette opp nett i målene på mandag) gjort rammen klar.

Kapteinen med hundre prosent i april

Sondre Østvang var på alle treningene i april måned. En måned hvor laget fortsatt har hatt en del skader, noen har kommet tilbake etter skader, noen har også vært syke. I denne måneden har også serien og alvoret startet.

Vi ser frem til mai, spillere er på vei tilbake. Med fler på trening blir det bedre trøkk på øktene og vi både håper og tror på en stigning fremover.

Program 2018 og Fotballbasar i Engerdal samfunshus

Programmet 2018 er klart, og du kan sikre deg ett eksemplar på fotballbasaren i Engerdal samfunnshus søndag 22. april klokken 17.00

To spillere med 100% fremmøte i mars

John Hallgeir Lillestu og Sigurd Nesheim Bekk var på samtlige treninger i mars måned. En måned vi dessverre har slitt med endel skader og sykdom. Likevel har vi fått gjennomført en meget velykket treningsleir, og fått spilt noen treningskamper.

Vi spilte også vår første obligatoriske match da vi tapte for Løten i cupen. Nå er det serien som snart står for tur, men aller først noen flere økter og generalprøve mot nabo Nordre.

Tilbake i rødt

Martin Frederiksen Tøraasen (21) er nok en gang klar for spill i Engerdal Sportsklubb, og det er vi veldig glade for. Han har nå signert for Døla, og er tilbake i klubben, etter en periode i Just IL under skolegang i sør. Spesielt artig er det at Tøraasen er tilbake hos oss fordi han trives så godt i klubben. Han har allerede vært på trening med oss, og er fast tilgjengelig for oss fra mai. Tøraasen vil denne gangen få drakt nummer fem. - Jeg trives godt her, og vil gjerne fortsette i Engerdal. Jeg hadde en fin tid her sist jeg spilte for klubben. Derfor signerer jeg for to år, sier Tøraasen.

Banen i Nybergsund ikke klar - Kampen spilles i Alvdal

Banen i Nybergsund er ikke klar foran onsdagens cup kvalifiseringskamp mellom Engerdal og Løten. Det jobbes hardt med alternativ og vi melder så snart noe er avklart.

Kampen spilles på Steinmoegga kunstgress i Alvdal onsdag 21. mars - avspark 19.30

Fotballgruppa ruster opp!


Fotballgruppa er klare for et stort løft ved vår hjemmebane til kommende sesong. Det skal monteres en ny tribuneseksjon med fire rekker og 68 sitteplasser. Tribunene kommer fra Norgestribunen, og har klubbens farge rødt på klappstolene. Vi har også planer om å utvide med noen flere seksjoner når økonomien tillater det. For å få dekket inn litt av de store utgiftene, skal klubben ut og selge reklamenavn på hvert enkelt sete.

Bedrifter eller privatpersoner kan få navnet øverst på ryggene mot banen, i størrelse 20 x 10 centimeter. Klubben dekker produksjonen av merkene, og bedriftene holder logo. Dette skal selges for kr. 250 per sete, og gjelder for en sesong, men muligheter til å forlenge etter 2018. Vi håper denne nyvinningen blir godt mottatt hos våre supporter som både vil sitte bedre og se bedre.


ilustrasjonsbilde

Cup kvalifisering på Nybergsund stadion!

Cup kvalifiseringskampen mellom Engerdal og Løten spilles 21. mars klokken 19.30
på Nybergsund stadion. Merk dere dagen, og støtt Døla gutta i denne historiske begivenheten.

Lund og Nesheim Bekk med 100% fremmøte i Februar.

Ola Lund og Sigurd Nesheim Bekk var på alle treningene for Døla i februar måned. En måned hvor gutta har lagt ned skikkelig god innsats på treningsfeltet. Vi har hatt en innbyrdes turnering, der det var veldig stor vinnervilje, harde tak og mange gode prestasjoner. Dessverre har treningskampene vi hadde avtalt denne måneden blitt avlyst på grunn av kulde og vanskelige baneforhold. Likevel har februar vært en god måned, og nå nærmer vi oss alvoret med cup kvalifisering og seriestart.

Lars Staffansson har signert for Døla.

Lars Staffansson har signert for Døla, etter en sesong for Idre- Særna
- Det er meget viktig med gode keepere. Lars ønsket seg tilbake til en klubb som har seriøs drift og opplegg. Vi vet hva han står for etter sitt opphold hos oss i 2016, sier en fornøyd Arne Lund.

Lars fikk fem kamper for Døla i 2016, og sammen med Jørnsen, Eivind og Bjørn er Engerdal nå veldig godt dekket på keeperplassen.

Veteran har signert for Døla

Veteranen Knut Erik Eriksen har signert for tre år med Engerdal sportsklubb fotball. - Det er viktig for klubben å ha med noen med rutine og kunnskap om fortiden, sier leder i sportslig utvalg Arne Lund.

Eriksen står bokført med 33 scoringer på sine 133 kamper for Døla så langt, Mats Utfordret en gang Knut til å nå 100 kamper, nå er 150 det neste målet? Vi er glade for å ha med Knut Erik også i 2018.

Femund Hytter med som hovedsponsor også i 2018

Vår trofaste hovedsponsor Femund Hytter er med på et nytt år!
Dette setter vi stor pris på. Det sikrer nok et godt år for klubben driftsmessig, sier leder av sportslig utvalg Arne Lund.

Daglig leder for Femund Hytter Knut Erik Eriksen signerer papirene for videre sponsing av Dølagutta.

Her kan du gå inn på firmaets hjemmeside: http://femundhytter.no/

Herrelaget har fått vipps


Da har fotballgruppa herrelaget fått Vipps, med nummer 508338.

Ola Lund med 100% i en god Januar måned for Døla

Dølagutta har kommet godt i gang med oppkjøringen til 2018 sesongen. I Januar har vi gjennomført 13 treninger. Treninger med bra trykk og mange gode prestasjoner.

Ola Lund har vært på samtlige økter i januar, er man på mange økter legger man godt grunnlag for å prestere godt - og Ola har vist gryende form så langt.

Januar har vært en god måned for oss, vi har signert flere spillere og har nå en slagkraftig stall, med bra oppmøte og en jevn og god tropp, får vi gjennomført gode treninger - Vi har også hatt oppstartsmøte der spillerne ble presentert noen tanker for sesongen. Vi gleder oss bare til fortsettelsen.