Menu

"Jørnsen" klar for ny sesong

Det er med glede vi kan fortelle om at Jørn Andre Lillestu har signert for en ny sesong. Han er for veteran å regne, og har så langt spilt 120 kamper for Døla, og selv om han er keeper, har han også notert seg for hele 37 mål.

Ny i medlem i Dølaklubben

Maxbo Trysil AS har gått inn som sponsor i Dølaklubben 2019, og det er klubben meget glade for. Bak bedriftens signatur står klubbens toppscorer gjenneom tidene, Helge Sandbakk. Vi ønsker Maxbo Trysil AS velkommen inn som en av våre mest eksklusive støttespillere.

Ny toppsignering for Døla

Kristian Bråtebæk (29) signerte for Engerdal på sin bursdag i kveld. Han blir spillende assistenttrener, og klubben er kjempefornøyd med nysigneringen. Til sommeren får vårt trofaste publikum oppleve Bråtebæk med nummer 23 på ryggen i vår kjære røde hjemmedrakt.

- Den jeg har spilt mest sammen med på Engerdal er Stian Lund, og vi har spilt sammen flere år både i Nybergsund og Elverum. Nå samles vi igjen, og jeg håper at vi i fellesskap kan bidra positivt for Engerdal, sier Bråtebæk.

Han er ikke sikker på hvor mange kamper han har spilt for Sundet og Elverum, men antyder at det kan være henholdsvis omkring 70 og 100.

- Jeg valgte Engerdal fordi jeg har mange kompiser der oppe som jeg hadde lyst til å spille sammen med, da jeg trappet ned litt. Jeg har spilt med flere av dem tidligere, og det er en fin gjeng som jeg gleder meg til å være sammen med, sier Bråtebæk.

- Det er viktig med slike spillere som har erfaring fra høyere nivå. Det er en spiller som kjenner miljøet, og som er en av gutta, og samtidig en lokal profil, sier trener Sven Erik Sætre.

- Dette er gull verdt for oss, og med to tidligere toppspillere på laget, vil det forhåpentligvis bidra til å løfte nivået på hele laget. Vi gleder oss til sommeren, sier sportslig leder Arne Lund.

Alvdal-Tynset sport inn i Stadion kjeden


Alvdal-Tynset sport går inn i Stadion kjeden. I den anledning var samarbeidsklubbene som bruker utstyr fra Adidas samlet. Geir Moen var Engerdal sin representant.

Vi gratulerer Helge Olav Thoresen og resten av staben med ny kjede, og en flott butikk.

Engerdal forsterker


En ny spiller har signert for Engerdal. Det er en spiller med stor rutine og gode fotballbein.
Spilleren har Engerdalsblod i årene, og er en spiller vi ser fram til å kunne dra nytte av på fotballbanen til kommende sesong. - Dette er en flott tilvekst til gruppa vår, og jeg gleder meg til å se Morten Enger i aksjon på Heggeriset stadion, sier sportslig leder Arne Lund. Enger har denne sesongen spilt for Nordre Trysil, og var med på å spille Nordre en divisjon opp. Nå vil han satse høyere med oss. Velkommen

Hvordan beskriver du deg selv som fotballspiller?
- jeg er en anvendelig spiller når det gjelder posisjon, men spilt defensiv midtbane i de senere åra. Mine sterkeste sider som spiller er utholdenhet og pasningsfot. Er en spiller med humør/vinnerinstinkt på både godt og vondt, som alltid gir 100% for laget.

Hvorfor valgte du Engerdal?
- Jeg valgte Engerdal fordi jeg er halvt engerdøl og har alltid tenkt at det hadde vært artig å spelle for samme klubb som morfar gjorde! Det er en oppslutning og engasjement rundt laget og kampene som er helt fantastisk! Dette blir bra, avslutter Enger

Velkommen til Engerdal Sportsklubb Fotball, Morten!

Lagleder/keepertrener fortsetter


Flere brikker faller på plass til neste sesong. Bjørn Lillestu har takket ja til å bli med som lagleder også neste år. Dermed er vi sikret både rutine, iver og klokskap på benken. Han er også en venn med de unge gutta på laget. Supert Bjørn, sier sportslig leder Arne Lund

Engerdal med spennende ny trener på plass


Da har Engerdal sikret seg en ny trener for kommende sesong. Treneren har tidligere spilt aktiv for 7 forskjellige klubber i Hedmark. Det er Kongsvinger, HamKam, Grue, Flisa, Tfk, Østre Trysil og Nybergsund. Han er 50 år og har i tillegg trenererfaring fra både Østre Trysil og Tfk.
-Vi er kjempefornøyde over at Sven Erik Sætre skal trene Døla. Svennis har rutine og lederegenskaper som vi gleder oss til å dra nytte av, sier sportslig leder Arne Lund.
- Dette blir spennende. Klubben har hatt samme stammen i flere år, og det ser ut til å være en bra gruppe og et godt fellesskap. Heggeriset stadion er et artig sted å spille kamper. Det er der det er mest publikum og trykk. Det pirret meg, sier Sætre.

Tre spillere med 100 % i oktober

Yngstemann eldstemann og kapteinen hadde 100% oppmøte på treningene i oktober måned.

Adrian Køien Andersen, Bjørn Lillestu og Sondre Østvang var på samtlige treninger i oktober måned. De gikk foran, da det er viktig og holde trøkket helt inn. Det klarte de, sammen med laget slo de Sander på Heggeriset stadion i sesongavslutningen.

Engerdal fotball med drakt donasjon til asylmottaket.

Fotballgruppa ved daglig leder Arne Lund, donerte ett sett med fotballdrakter til ivrige fotballspillere på Drevsjø statlig asylsøkermottak.

- Her på mottaket har vi flere menn som er veldig fotballinteresserte, Den ukentlige fotballtreningen på høst og vinter i Engerdalshallen er ukens høydepunkt, det er nesten like alvorlig som om det skulle vært fotball VM. Drevsjø mottak deltar jevnlig på turneringer mot andre asylsøkermottak. Turneringer arrangert av NISO og den tidligere Lillestrøm spilleren Peter Werni.

Drevsjø mottak har vunnet to av de tre siste "proffen cups" som turneringen heter, med disse nye draktene kommer guttene til å se stilige ut, da de representerer Drevsjø og Engerdal, sier mottaksleder Ralf Edstrøm.

Mennene på mottaket takker så mye for den flotte donasjonen.

Monssen Moen har signert!

Martin Monssen Moen har signert for ett nytt år med Engerdal.
- Et meget gledelig, og viktig signal, sier sportslig leder Arne Lund.
- Det er viktig at sist kamps tremålsscorer blir med videre - Han er en hodespesialist, og leverer gode kamper både som stopper og spiss, avslutter Lund om spilleren som står bokført med 17 mål på sine 47 kamper for Døla.

Fotballfest 2. november

Fotballfesten arrangeres i lokalet Åsvang i Hylleråsen fredag 2.november kl.19.00
Velkomstdrink, mat og drikke til maten inngår i prisen som er satt til kr. 350,-
Musikken besørges av Andre Solheim.
Påmelding til Geir Moen på gpmoen@gmail.com eller tekstmelding til 91537811 innen fredag 26. oktober kl.19.00.

Bildet: Kretsmestere poserer på tidligere fotballfest.

Damelaget og herrelaget er arrangører i fellesskap, og alle spillere opg ledere er velkommen.
Vi gir også rom for styret og trenere/ledere på yngres som vil være med, samt sponsorer og de som har vært med i komitearbeid og er supportere.
Bindene påmelding på grunn av maten.
Hver enkelt gruppe sørger for å varsle sine folk og spillere.
Vel møtt til en hyggelig avslutning på sesongen 2018.

Årsmøte


Årsmøte i Engerdal Sportsklubb fotballgruppa
Avholdes i Åsvang Hylleråsen
Onsdag 21. november 2017 klokka 19.00?

SAKLISTE:
1) Åpning
2) Årsmelding yngres
3) Årsmelding damelag
4) Årsmelding a-lag
5) Regnskap yngres
6) Regnskap damelag
7) Regnskap a-lag
8) Valg av leder for gruppa
9) Valg av sportslig utvalg (styre) yngres
10) Valg av sportslig utvalg (styre) damer
11) Valg av sportslig utvalg (styre) a-lag
12) Valg av valgkomite
13) Budsjett yngres for ses. 2019
14) Budsjett damer for ses. 2019
15) Budsjett a-lag for ses. 2019
16) Arbeidsplan yngres
17) Arbeidsplan damer
18) Arbeidsplan a-lag
19) Innkomne saker
Frasigelse av verv må skje til valgkomiteens leder Katrine Skogheim innen 7. november. Samme frist gjelder for andre saker som ønskes behandlet, og som sendes styrets leder Arne Lund på arne.lund@svorka.net .Velkommen til fotballmøte.Med sportslig hilsen Engerdal Sportsklubb - fotballgruppa

Fotballfest 2018

Årets fotballfest er fredag 2. november i Åsvang, Hylleråsen. Sett av dagen!

Nye kontrakter

Styret jobber hardt med å få på plass viktige brikker for spillerstall 2019. Starten har vært meget god og disse spillerne har rykende ferske kontrakter:
John Hallgeir Lillestu
Marcus Østvang
Eivind Nordsveen
Ola Lund
Joachim Skogheim
Adrian Køien Andersen
og Vincent Ager Gjermunds

Her har vi lokale gutter i sin beste fotballalder, som har vært i klubben i mange år. Supertalenter, Støttespillere og bærebjelker. Dette er veldig viktig for Engerdal sportsklubb fotball, og også for kommunen der fotballinteressen og engasjementet rundt klubben er utrolig stor.

I tillegg er også Martin Frederiksen Knut Erik Eriksen og Bjørn Lillestu fortsatt under kontrakt med klubben, da de signerte for to og tre år tidligere

Vi håper at flere følger på, og at 2019 blir nok ett flott år å følge Døla-fotballen

Kevin Beattie har gått bort.

Tidligere Døla-spiller Kevin Beattie sovnet stille inn natt til lørdag 15. september i sitt eget hjem i Ipswich, England.

Aldri har Engerdal Sportsklubb noengang hatt en mere berømt fotballspiller i sin stall enn i 1988 da han inngikk i en byttehandel med Nybergsund, hvorpå John "Smån" Nygård gikk til Sundet og Døla fikk Kevin Beattie i bytte

Beattie fikk 9 landskamper for England på 1970-tallet og vant både FA-cupen i 1978 og UEFA-cupen (den tids Europa League) i 1981 for Ipswich Town. Han var også den første til å vinne PFA Young Player of the Year i England (årets unge spiller) i 1974.


Bildet: Beattie med FA cupen!

Foran sesongen 1988 skrev Gerhard Brodkorb kontrakt som ny trener for A-laget. Etter flere 10-år med lokale trenere ble dette ei skillelinje i forhold til den tidligere ordningen. Inn kom altså Brodkorb med nye visjoner, nye metoder og med en anseelig bakgrunn i norsk fotball med seg. Entusiasmen var stor i spillergruppa og det var tidlig klart at dette var noe nytt. Noe veldig nytt! Alle de involverte den gang husker de sagnomsuste Amico Line-draktene og ikke minst Amico Line-bagene med eget rom for fotballsko i bunnen. Døla var nye og på vei mot nye høyder!

Sesongen gikk allikevel ikke som planlagt og utover vårsesongen var det mye rusk i maskineriet. Brodkorb, men sine kontakter sjelet til Nybergsund. De hadde før sesongen skrevet kontrakt med en skadeplaget Kevin Beattie via norgesvennen, og tidligere Coventry-keeper Bryan King. Det knirket nok også i Sundet for i løpet av juni 1988 skjedde den omtalte byttehandelen mellom Døla og Sundet.

Smån var alltid en rask, energisk og sjanseskapende spiller for Døla i sin tid - men i bytte mot tidligere England-spiller Beattie var det aldri tvil om hvem som gikk seirende ut av denne handelen mente Døla.

Bildet: Beattie ikledd den engelske landslagsdrakta. Han fikk totalt ni landskamper.

Suset var stort i spillergruppa da Beattie omsider dukket opp ved Dalheim, Engerdal Stadion foran den første treninga. Gutta gned seg i øynene - var det virkelig "the Big man"?! Beattie var fortsatt bare 34 år og møtte på trening for Døla, med 9 engelske landskamper bak seg. Alle med kjennskap til engelsk fotball og tippekampens betydning utover 70- og 80-tallet skjønner at dette var stort. Det var som om Steven Gerrard eller Wayne Rooney hadde dukket opp på trening på Heggeriset Stadion i dag. Beattie, kolossen fra tippekampene skulle spille for Døla!

Det er ikke til å stikke under en stol at treningene med ett ble mer intensive. Med Beattie på treningsfeltet ble det større vilje, mer intensitet og hardere kamp om plassene på laget. Alle ville vise at de var på høyde med en engelsk landslagsspiller og det var mange isposer som måtte frem under treningene. Beattie var et friskt pust og en stor inpirasjon. På ekte engelsk vis var hans gode og harde humor med ett gjeldende. Alle i Engerdal kunne med ett plutselig rope "fuck'in ref" og "bloddy bastard"!

Beattie ble satt i en 10-rolle for Døla, bak våre spisser, og skulle fordele pasningen på ekte 10-vis. Det gikk så som så og etter rundt 10 kamper for Døla så avsluttet eventyret. Mulig noen husker hans ene scoring hjemme mot Vaaler, men det er alt. Beattie bidro kanskje mere utenfor enn på banen. Sesongen 1988 ebbet ut midt-på-tabellen, men alle var en opplevelse rikere.

Kevin Beattie og hans familie med kone og 3 døtre ble innlosjert i Nybergsund like før jul i 1987 da Sundet mente de hadde truffet gullfuglen. Så snart høst-sesongen med Døla var over ble det klart at Beattie var ferdig i disse dalstrøk. ESPK hadde fått sitt eventyr med Beattie og han hadde fått nok av Norge.

Før familien Beattie flyttet tilbake til England opplevde 8 engerdøler sitt livs reise da de fulgte Kevin og hans familie "over the seas" til Ipswich i desember 1988. Monica og Arne, Synnøve og Bjørn Arvid, Svein, Ola, Bjørn Busk og Trond Skogheim fulgte "the Big man" over til sitt hjemsted og fikk både se og føle ytterligere hvilken mann og hvilken betydning han hadde i Ipswich etter 10 år i klubben. Mest spesielt var det nok for Trond Skogheim som alltid har vært Ipswich-fan.

Så hvilken spiller var Kevin Beattie? Foruten sine medaljer og landskamper har han i 3 uavhengige kåringer blitt kåret til tidenes Ipswich-spiller gjennom tidene. Omtalt som den beste forsvareren engelsk fotball har produsert siden Bobby Moore, som løftet trofeet for England under VM-finalen i 1966, Beskrevet som "the 20-million-pound-man" det året Paul Gasgoigne ble tidenes dyreste engelske spiller etter sin 2-million-pund" overgang fra Newcastle til Tottenham. Vi snakker om en spiller som spilte mot Liverpools legendariske stall på 1970- og 80-tallet og som bidro til at Ipswich slo Manchester United 6-0 i en ligakamp

Tidligere Ipswich- og engelsk landslagsspiller, Terry Butcher omtaler han som en koloss av en kompis, en koloss av spiller og en koloss som karakter og Beattie ble også beskrevet av tidligere England-manager Bobby Robson som den nest-beste britiske spilleren som landet har produsert etter George Best. Dette sier sitt!

Kevin Beattie(1953-2018) hedres med 1-minutts stillhet foran kveldens kamp mellom Ipswich Town og Brentford. Hans navn og nummer 6 på drakta pryder også framsiden på kamp-programmet på Portman Road. En verdig avskjed med en koloss av en tidligere engelsk landslagsspiller - og tidligere Døla!

Disse ordene er ført i penn av Kevin Beatties tidligere lagkamerat på Engerdal, Svein Ekeland.

Tre spillere med 100% i August.

Denne herlige trioen var på samtlige treninger i august måned. Gamlefar i huset både leder keeperne med flotte treningsøvelser og stenger selv buret om det er behov for han både på trening og kamp. Alltid med lunt humør, og en kjapp replikk.

Sigurd er av den yngre garden, men har allerede blitt en erfaren kar. Dette viser han med å ha notert seg for 50 kamper for klubben - Sigurd er også en gladgutt som er fin og ha i gruppa. Han er en for fremtiden, men noen ganger krever fotballen tålmodighet og standhaftighet for å slå ut de gamle traverne som okkuperer plassene i elleveren. Mye og god trening er resepten - og med tre ganger hundre prosent oppmøte legger han alen til sin vekst.

Gammel traver og bærebjelke, nå med ny kontrakt går John Hallgeir foran på flere måter. Han er ofte en isbryter i garderoben. Tar ofte ordet og kommer med gode innspill. Ute på banen står han også ofte frem med stor driv i spillet sitt. fire mål på de siste tre kampene, viser at gutten er i form.
John er nummer to på klubbens toppscorerliste over alle tider, og understreker dette med å være Engerdals toppscorer også inneværende sesong (sålangt)

To spillere med hundre prosent i juni og juli

Martin Monsen Moen og Bjørn Lillestu har vært på alle økter i juni og juli måned. Nå gjenstår en meget viktig hjemmekamp mot Flisa før gutta får en fortjent sommerferie. Vi er ikke fornøyde med poengfangsten så langt denne sesongen, men vi står sammen før Døla og sammen skal vi gjøre vårt beste for å i første omgang levere en god kamp mot Flisa, så gjøre en god høst sesong.

Fotballskolen 2018

Det var førti påmeldte barn til årets fotballskole på Heggeriset stadion, femten av disse fra kommunens asylmottak på Drevsjø. Dagen ble arrangert i strålende solskinn, under ledelse av A-lagets trenere, spillere og kamp og arrangements komiteen.

Mange av barna var med spillerne ut på banen på Lørdagens A-kamp mot Lillehammer, her gjorde de også en super jobb som ballhentere under kampen.

Søndag ble deltagerne delt inn i forskjellige landslag, og fikk utdelt ledere fra A-laget. Her ble det mye lek med ball og trening mot kamp mot ett annet lag i samme alder/nivå.

Her er noen av de minste barna i aksjon. Stor innsats og mange gode prestasjoner ble meldt inn av deres trenere.

Åtte av barna ønsket å lære litt ekstra om keeper rollen, de fikk noen keeper øvelser, fra A-lagets keeper trener. Også her viste barna ferdigheter.

Bildet: Fra keeper-treningen
Så var det tid for kamper, og her var innsatsen skrudd opp enda noen hakk. Stor prestisje ute på banen - men også mellom laglederne på de respektive lag. Jevne kamper, fine scoringer, stor jubel og herlige feiringer. Spesielt blant jentelaget - Her hadde de øvd inn skikkelige danse-mows som de feiret sine scoringer med. Deres kamp mot guttene ble jevn og guttene ledet lenge, men da jentene klarte å snu og vinne 4-3 tok det helt av. (Jentene var for anledningen Tyskland, og som originalen så varer en kamp så og så lenge og til slutt vinner Tyskland)

En liten lunsj ble det også tid til. Her ordnet kamp og arrangementskomiteen med servering av pølser og saft, så deltagerne fikk fylt opp energilagrene sine.


Så var det kåring av årets straffe-mester 2018. Lagene hadde hatt kvalifisering innad i gruppene.
Nå fikk vinnerne anledning til å prøve seg mot selveste keeper legende Bjørn Lillestu. Keeperen så umulig ut på de første skuddene, han reddet mesterlig. Men det var noen som klarte å overliste A-keeperen. Webjørn Granberg og Henning Sundet endte opp i finale etter å ha scoret på sine to første forsøk. - I finalen var det Sundet som holdt hodet kaldest, og satte sin straffe midt i mål. Da Bjørn satset knallhardt på en side, gikk skuddet i mål! Gratulerer til Henning som straffemester 2018!

Avslutningsvis var det duket for kamp mellom lederne (A-laget) mot alle barna.

Lagene ønsker hverandre lykke til før kampen. 10 a-lagspillere, mot 38 barn, derav tre keepere.
A-gutta tar tak i ballen og gjør etter mye om og men 1-0. Skal de klare å spille på seg litt selvtillit etter lørdagens stygge tap for Lillehammer? Trener Kim Arne Enger som er kampens dommer, sender ut noen av A-lagets spillere. Barna overtar mer og mer ball - og to minutter før full tid

utnytter de ett dårlig tilbakespill fra Nunez, De kommer med sju åtte spillere alene med keeper, og Bjørn er sjanseløs. 1-1!

Men barna nøyer seg ikke med det - rett før slutt presenterer Olav Nordsveen slegga si, han skyter fra skrått hold, ca fjorten meter fra mål. Skuddet smeller inn i borterste hjørnet, via stolpen og barna slår A-laget 2-1

Bildet: Matchvinneren!
Vi takker alle som bidro til at Fotballskolen 2018 ble vellykket og en artig opplevelse for barna.

HA sender kamp på nett-TV

Mandag 11. juni tar Engerdal imot HamKam2 på Heggeriset stadion. Har du ikke mulighet til å komme på stadion, ikke fortvil du kan likevel få med deg kampen via nett-TV. Hamar Arbeiderblad sender direkte.

Flere reklame skilt montert


Drevsjø vetrinærkontor og Engerdals RØR har nå fått opp sine reklameskilt på Heggeriset stadion.
Kortsiden mot veien holder på å fylles opp, Det er igjen fire ledige plasser (østsiden)

På kortside vest er det ti ledige plasser, melder nestleder i sportslig utvalg Geir Moen

Hundre prosent i mai

Ola Lund (til venstre) og Bjørn Lillestu var på samtlige treninger i mai måned. En måned hvor vi har hatt serieåpning hjemme, og også møtt erkerival og nabo Trysil.

Tribunen er klar!
Dugnadsånd!

Herlig dugnadsånd rundt klubben - Reklameskilt og tribune monteres av dyktige folk. Rammen rundt kampene er Engerdal fotball kjent for, og det er dere flinke folk rundt om som stiller opp og legger ned fantastisk jobb for klubben som gjør dette mulig.
Snart er det årets første hjemmekamp også - Mandag 21. mai møter vi Follebu klokken 15.00.
Da har denne gjengen - (og en gjeng til som skal rake bane og sette opp nett i målene på mandag) gjort rammen klar.

Kapteinen med hundre prosent i april

Sondre Østvang var på alle treningene i april måned. En måned hvor laget fortsatt har hatt en del skader, noen har kommet tilbake etter skader, noen har også vært syke. I denne måneden har også serien og alvoret startet.

Vi ser frem til mai, spillere er på vei tilbake. Med fler på trening blir det bedre trøkk på øktene og vi både håper og tror på en stigning fremover.

Program 2018 og Fotballbasar i Engerdal samfunshus

Programmet 2018 er klart, og du kan sikre deg ett eksemplar på fotballbasaren i Engerdal samfunnshus søndag 22. april klokken 17.00

To spillere med 100% fremmøte i mars

John Hallgeir Lillestu og Sigurd Nesheim Bekk var på samtlige treninger i mars måned. En måned vi dessverre har slitt med endel skader og sykdom. Likevel har vi fått gjennomført en meget velykket treningsleir, og fått spilt noen treningskamper.

Vi spilte også vår første obligatoriske match da vi tapte for Løten i cupen. Nå er det serien som snart står for tur, men aller først noen flere økter og generalprøve mot nabo Nordre.

Tilbake i rødt

Martin Frederiksen Tøraasen (21) er nok en gang klar for spill i Engerdal Sportsklubb, og det er vi veldig glade for. Han har nå signert for Døla, og er tilbake i klubben, etter en periode i Just IL under skolegang i sør. Spesielt artig er det at Tøraasen er tilbake hos oss fordi han trives så godt i klubben. Han har allerede vært på trening med oss, og er fast tilgjengelig for oss fra mai. Tøraasen vil denne gangen få drakt nummer fem. - Jeg trives godt her, og vil gjerne fortsette i Engerdal. Jeg hadde en fin tid her sist jeg spilte for klubben. Derfor signerer jeg for to år, sier Tøraasen.

Banen i Nybergsund ikke klar - Kampen spilles i Alvdal

Banen i Nybergsund er ikke klar foran onsdagens cup kvalifiseringskamp mellom Engerdal og Løten. Det jobbes hardt med alternativ og vi melder så snart noe er avklart.

Kampen spilles på Steinmoegga kunstgress i Alvdal onsdag 21. mars - avspark 19.30

Fotballgruppa ruster opp!


Fotballgruppa er klare for et stort løft ved vår hjemmebane til kommende sesong. Det skal monteres en ny tribuneseksjon med fire rekker og 68 sitteplasser. Tribunene kommer fra Norgestribunen, og har klubbens farge rødt på klappstolene. Vi har også planer om å utvide med noen flere seksjoner når økonomien tillater det. For å få dekket inn litt av de store utgiftene, skal klubben ut og selge reklamenavn på hvert enkelt sete.

Bedrifter eller privatpersoner kan få navnet øverst på ryggene mot banen, i størrelse 20 x 10 centimeter. Klubben dekker produksjonen av merkene, og bedriftene holder logo. Dette skal selges for kr. 250 per sete, og gjelder for en sesong, men muligheter til å forlenge etter 2018. Vi håper denne nyvinningen blir godt mottatt hos våre supporter som både vil sitte bedre og se bedre.


ilustrasjonsbilde

Cup kvalifisering på Nybergsund stadion!

Cup kvalifiseringskampen mellom Engerdal og Løten spilles 21. mars klokken 19.30
på Nybergsund stadion. Merk dere dagen, og støtt Døla gutta i denne historiske begivenheten.

Lund og Nesheim Bekk med 100% fremmøte i Februar.

Ola Lund og Sigurd Nesheim Bekk var på alle treningene for Døla i februar måned. En måned hvor gutta har lagt ned skikkelig god innsats på treningsfeltet. Vi har hatt en innbyrdes turnering, der det var veldig stor vinnervilje, harde tak og mange gode prestasjoner. Dessverre har treningskampene vi hadde avtalt denne måneden blitt avlyst på grunn av kulde og vanskelige baneforhold. Likevel har februar vært en god måned, og nå nærmer vi oss alvoret med cup kvalifisering og seriestart.

Lars Staffansson har signert for Døla.

Lars Staffansson har signert for Døla, etter en sesong for Idre- Særna
- Det er meget viktig med gode keepere. Lars ønsket seg tilbake til en klubb som har seriøs drift og opplegg. Vi vet hva han står for etter sitt opphold hos oss i 2016, sier en fornøyd Arne Lund.

Lars fikk fem kamper for Døla i 2016, og sammen med Jørnsen, Eivind og Bjørn er Engerdal nå veldig godt dekket på keeperplassen.

Veteran har signert for Døla

Veteranen Knut Erik Eriksen har signert for tre år med Engerdal sportsklubb fotball. - Det er viktig for klubben å ha med noen med rutine og kunnskap om fortiden, sier leder i sportslig utvalg Arne Lund.

Eriksen står bokført med 33 scoringer på sine 133 kamper for Døla så langt, Mats Utfordret en gang Knut til å nå 100 kamper, nå er 150 det neste målet? Vi er glade for å ha med Knut Erik også i 2018.

Femund Hytter med som hovedsponsor også i 2018

Vår trofaste hovedsponsor Femund Hytter er med på et nytt år!
Dette setter vi stor pris på. Det sikrer nok et godt år for klubben driftsmessig, sier leder av sportslig utvalg Arne Lund.

Daglig leder for Femund Hytter Knut Erik Eriksen signerer papirene for videre sponsing av Dølagutta.

Her kan du gå inn på firmaets hjemmeside: http://femundhytter.no/

Herrelaget har fått vipps


Da har fotballgruppa herrelaget fått Vipps, med nummer 508338.

Ola Lund med 100% i en god Januar måned for Døla

Dølagutta har kommet godt i gang med oppkjøringen til 2018 sesongen. I Januar har vi gjennomført 13 treninger. Treninger med bra trykk og mange gode prestasjoner.

Ola Lund har vært på samtlige økter i januar, er man på mange økter legger man godt grunnlag for å prestere godt - og Ola har vist gryende form så langt.

Januar har vært en god måned for oss, vi har signert flere spillere og har nå en slagkraftig stall, med bra oppmøte og en jevn og god tropp, får vi gjennomført gode treninger - Vi har også hatt oppstartsmøte der spillerne ble presentert noen tanker for sesongen. Vi gleder oss bare til fortsettelsen.


Noen bilder fra Januar. 1:Nunez med smilet på lur 2: Dynamisk oppvarming 3: En viktig januar signering: Magnus 4: Jørn og Joachim (en annen viktig januar signering) fra oppstartsmøtet som ble holdt på Peppes pizza i Trysil.

Engerdals Messi med videre for Døla!

Vår eminente midtbanespiller Joachim Skogheim signerte i kveld ny sesong for Døla. Jokke har brukt litt tid til å bestemme seg for ytterligere satsing, når han nå er klar vet vi at han satser 100 % for oss i 2018, sier en strålende fornøyd Geir Moen, nestleder i sportslig utvalg.

Moen legger til at Jokke er en skikkelig arbeidsmaur med stort tempo og meget gode avslutningsegenskaper. Vi husker vel alle scoringen mot TFK i 2016!

Joachim står bokført med 15 scoringer på sine 108 kamper for klubben. Med Jokke inn i stallen, ser det virkelig bra ut for sesongen 2018. Nå har vi bra dekning på alle plasser. Nå gleder vi oss til å få noen treningskamper og spisse formen til alvoret starter

Døla med ny viktig signering

Birk Viljar Hagen Jensvoll har signert kontrakt med Døla for 2018. Det talentfulle hurtigtoget er nok en viktig signering for Engerdal. Tross sin unge alder har Birk allerede 57 registrerte kamper for Døla, og har også notert seg for 3 mål.


Birk er en spiller med veldig stort potensiale, i tillegg til god fart, har han veldig gode basisferdigheter og nærteknikken hans er meget god - Hagen Jensvoll har også krutt i skuddfoten.
Vi er veldig glade for att vi har Birk på lagt også denne sesongen.

Forsvarsbauta har signert ny kontrakt

Konstabel Sigurd Lia Hovde er klar for ett nytt år for Døla. Den solide midtstopperen går for tiden på Politiskolen i Tigerstaden.

Sigurd sier at valget av Engerdal egentlig ikke var vanskelig. Det var ett meget godt sportslig nivå på spillet i fjor. I år har vi fått nye spillere som vil heve nivået ytterligere så dette blir spennende, sier Sigurd.


Bildet: Sigurd Lia Hovde signerer for en ny sesong med Døla!

Sigurd forteller også han er imponert over det store og gode arbeidet som gjøres i klubben. Ingen nevnt, ingen glemt. Takk skal du ha, Sigurd. Nestleder i sportslig utvalg Geir Moen sier at Sigurd hadde flere tilbud kommende sesong og vi er meget godt fornøyde med at han valgte moderklubben ett år til.

Døla med god signering!

Forrige sesongs mest treningsvillige Vetle Engerbakk Moren har signert ny kontrakt med Døla!
Vetle er en ung spiller som er i utvikling, Han viste forrige sesong glimt av talentet sitt. På trening før sommerferien var ballen som limt til føttene hans - Vi håper dette er sesongen Engerbakk Moren slår ut i full blomst.

Det er blitt lagt ned masse jobb med å få på plass en sterk spillergruppe, men nå begynner stallen virkelig å ta form. Vi ser virkelig frem til en spennende sesong.

Ny hovedsponsor har signert


I dag har Anja Holmøy Aamold i Sparebank1 Østlandet signert som klubbens tredje hovedsponsor.
Det betyr veldig mye for oss, og vi både håper og tror på ett godt samarbeid.

Klubben takker så mye for at banken støtter oss, og har trua på vår klubb og vårt lag.
Link til bankens nettside: https://www.sparebank1.no/ostlandet/privat.html

Ung talentfull spiller har signert

Døla har sikret seg en ny flott signering. Adrian Køien Andersen har signert for moderklubben. En spiller med gode egenskaper og en spiller for framtida, sier Arne Lund fra sportslig utvalg.

Adrian har hatt tilbudet med å være med seniorlaget til Engerdal på noen treninger den siste måneden, og har virkelig slått fra seg. Han har vist en tøffhet og en stå på vilje som sammen med stor fart og entusiasme i spillet har imponert oss mer enn nok til å få sjansen til å være med i a lags stallen kommende sesong. Med sine femten år har han fremtiden foran seg, og det skal bli veldig spennende og følge utviklingen hans fremover.

Velkommen til klubben Adrian!

Nytt medlem av Dølaklubben

Ny sponsor i Dølaklubben. SS-Bygg AS har i dag signert seg inn i den eksklusive klubben av store sponsorer for oss. Vi er stor takk skyldig til bedriften og Kjetil Skogheim som signerte avtalen.

Lokholt valgte nummer 18

Per Thomas Lokholt er vår nye nummer 18. Han overtar trøya fra en annen "jøddøl" Kim Arne Enger. Kimba noterte seg for 61 mål på sine 74 kamper med nummer 18 på ryggen. Som Enger, har Lokholt spilt med nummer 18 på de lagene han har spilt for.

Da karene spilte sammen for TFK/Østre, da lagene slo seg sammen i ca 2010, var det to lag med to sett med nummer, som skulle spille på samme lag. Per Thomas på Trysil, Kim Arne på Østre. Begge bar selvsagt nummer 18 - her ble det loddtrekning, som unge Lokholt kom seirende ut av.

- Dette er det ene året, i min 20 årige seniorkarriere jeg ikke har spilt med nummer 18, sier hovedtreneren. Denne gangen er det frivillig overlevering av nummeret, slik at en kar i sin beste alder kan bære nummeret videre, legger Kimba til

Så kan vi andre lure på hva det er med Ljørdalen og tallet 18..

Nytt medlem i Dølaklubben 2018

Meny Elverum er med oss videre. Morten Helstad har signert en ny sponsoravtale med oss. Bedriften blir fortsatt en del av Dølaklubben, og av våre viktige sponsorer i 2018. Tusen takk for støtten.

Magnus Lagmannsveen har signert ny kontrakt med Døla

Superspissen har signert for Døla kommende sesong. Magnus sier at han ikke var helt klar på om han skulle satse for fullt i 2018, men gleder seg nå til en ny sesong. Han har i 2018 som mål å innta 2 plassen over alle tider på toppscorerlista i ESPK. (Muzze er pr. dato nummer fire på lista med 60 scoringer. foran han ligger Kim Arne Enger med 61 og forrige sesongs toppscorer John Hallgeir Lillestu med 62 - Red. adm.) Til Helge Sandbakk er det 32 mål og det kan bli hardt i år, sier den blide heggerisingen! Sportslig utvalg er strålende fornøyd med at Muzze tar nok ett år for Døla !

Jølstad begravelsesbyrå klar som hovedsponsor 2018

Jølstad begravelsesbyrå Trysil & Engerdal er klare som hovedsponsor 2018

Bjørn Lundberget signerte kontrakten, og klubben setter stor pris på at bedriften blir med oss ytterligere ett år.

Kamp og arrangørkomiteen klar

Da er kamp og arrangør komiteen klar. Det er Barbro Sorkmo, Ronja Juhl Sørensen, John Arve Bekk og Marius Lundby. - Dette er en meget viktig gruppe som sørger for at vi får en flott ramme og et godt tilbud til både spillere, dommere og publikum.

Styret er svært takksomme for at folk stiller opp og støtter jobben rundt laget.

Klare for NM-kvalifisering

Norges Fotballforbund har presentert lagene som skal spille kvalifisering for NM kommende vår, og der er Engerdal et av lagene for første gang på lang tid. Sikkert mellom 30 og 40 år siden. Første kvalifiseringsrunde går 21. mars, og andre kvalifiseringsrunde går 4. april. Oppsett for kampene kommer i slutten av januar.

I Indre Østland fotballkrets er følgende direkte kvalifisert til første ordinære runde: Ham-Kam, Kongsvinger, Raufoss, Nybergsund, Elverum og Brumunddal.

Følgende skal spille kvalifisering: Valdres, Lillehammer, Flisa, Redalen, Gjøvik/Lyn, Løten, Ottestad, Gran Kolbu/KK, Faaberg, Follebu, Storhamar, Moelv og Engerdal.

http://www.fotball.no/turneringer/nm-menn/2017/disse-lagene-spiller-nm-i-2018/

Bilde fra hjemmekampen mot Moelv i sommer.

Endelig er det offisielt! Klubben undersøkte kriterier allerede før sommerferien 2017, da ambisjoner og målsetting måtte oppjusteres etter en fantastisk juni måned.

Vi regnet oss frem til at vi måtte havne blant de 4 første førstelagene i vår avdeling i 2017, for å sikre Cupkvalik våren 2018, men at å plassere seg som femte beste lag og kunne gi oss muligheter

Med fasiten i hånden, lagenes skjebne fra vår avdeling på 2017:
1. OTTESTAD vant serien og rykket opp til 3.divisjon, på tross av at vi spilte 2 x 2-2 mot de, og er følgelig klar for cupkvalik. 2. Kongsvinger 2: Kun førstelag får spille cup. 3. Ham-Kam 2: Kun førstelag får spille cup. 4. STORHAMAR: Cupklare som andre lag. 5. MOELV: Cupklare som tredje lag. 6. Engerdal: CUPKLARE som fjerde lag. 7. Sander: Ble altså ikke klare som femte beste lag. 8. Trysil: Ingen cup på rivalene i sør.

Mot disse 3 lagene spilte Engerdal 6 kamper på 2017; 2 seire (begge mot Moelv), 2 uavgjorte (begge mot Ottestad) og 2 tap (begge mot Storhamar). Videre er følgende 5 lag klare fra naboavdelingen på 2017;

LØTEN (opp til 3. divisjon), GRAN, KOLBU/KK, FAABERG og FOLLEBU. De 2 sistnevnte lag vil for øvrig Engerdal møte i seriespill på 2018.

Altså ett ekstra lag fra denne avdelingen pga at Follebu tok flere poeng i snitt pr kamp enn Sander på 2017, som for øvrig ble trent av de lokale kjenningene Knut Nordnes og Arnfinn Engerbakk.

Videre vil alle tredjedivisjonslag fra Indre Østland Fotballkrets være potensielle motstandere i kvalik, samt 3 stk lag som rykket ned fra tredje til fjerde;

GJØVIK/LYN (3.), VALDRES (3.), FLISA (4.), LILLEHAMMER (4.) og REDALEN (4.) Døla vil i seriespill på 2018 møte Flisa og Lillehammer.

Dette gir til sammen 14 lag i første kvalikrunde 2018, altså 7 oppgjør. Dette gir videre at det kun er 7 lag fra Indre Østland i en eventuell andre kvalikrunde, slik at ett lag fra kretsen må møte ett lag fra en nabokrets.

I første ordinære runde av cupen kommer eliteserieklubbene inn, og følgelig også alle storkanoner fra vår egen krets; Ham-Kam, Kongsvinger, Raufoss, Nybergsund, Elverum og Brumunddal.

Totalt 20 lag får altså representere Hedmark og Oppland i cupen på 2018, og "lille Engerdar'n" er altså så privilegerte å være 1 av disse 20 lagene. Første kvalikrunde skal for øvrig være avviklet allerede innen 21.03.18 - Vi glær øss!

- Stafett er stafett og cup er cup, hvor langt kommer Askeladden i eventyret denne gangen?

Bildet: Ullevaal stadion. Erik Brenden og Lillestrøm ble cupmestere i 2017. Hvor langt på veien til Ullevaal kommer askeladd Engerdal i 2018 - Vi glær øss!

Inntektskomiteen er på plass

Da er inntektskomitéen fulltallige.
Annbjørn Nesheim (Leder), Bente Sæther, Odd Helge Nesheim og Helge Egil Stengrundet
Flott at folk er positive og stiller opp for laget, sier leder i sportslig utvalg Arne Lund.

Nok en førjuls presang (Nok en flott signering)

Engerdal har signert Per Thomas Lokholt fra Trysil FK, og har fått sin andre store signering fra rivalen.

Dette er nok en meget viktig signering for klubben, enda en sterk tilvekst til en allerede god tropp. - Dette er førjulsgaver! sier leder i sportslig utvalg Arne Lund.

Per Thomas er 27 år gammel, og har spilt ett år for Østre Trysil, og elleve år for Trysil.
I løpet av disse 11 årene spilte han nesten alle kampene, så det er en meget erfaren spiller vi her har kapret.

Hvorfor valgte du Engerdal?
- Jeg følte at det var på tide å prøve noe helt nytt!
Ettersom jeg kjenner mange på Engerdal, så var vel valget ganske greit, sier Per Thomas.

Hovedtrenerens ord / presentasjon av spilleren:
Lokholt er en treningsvillig, råsterk og rask kar - som også har god pasningslabb og enorm vinnervilje.
Han er i sin beste alder, og er veldig lysten på denne nye utfordringen.

Per Thomas er Jøddøl som meg, Vi spilte sammen i TFK, men jeg har fremfor alt hatt mange tøffe dueller med ham de senere årene. Han som dødsback, jeg som spiss med begrenset fintereportoar - ble det til at jeg gjerne søkte motsatt back eller stoppere under matchene, da P2 både er rask sterk og kompromissløs. og jeg dermed fikk utnyttet egne spisskompetanser dårlig i dueller med ham. P2 kan vise seg å bli en virkelig hit, på tross av lite fotball det seneste året. Alt er opp til Per Thomas selv. Men han vil virkelig kunne slå til både som back og spiss.

De siste signeringene og oppkjøringen vil vise hvordan vi skal få utnyttet P2 best til sommeren, og han sjøl bestemmer nøyaktig hvor godt "comebacket" skal bli etter ett år med lite fotball. Vi har stor tru på en P2 i sin beste alder og er utrolig glade for at han har valgt å hjelpe øss tell å ta nye steg i årets sesong, sier Kim Arne Enger som sammen med sportslig utvalg har lagt ned mange timer for å få puslespillet stall 2018 på plass.

Vi ønsker Per Thomas Lokholt hjertelig velkommen til Døla!

Engerdal med stor signering!

Engerdal har signert Tor Arne Rønningen fra Trysil FK. Tor Arne er en sterk tilvekst til en allerede sterk gjeng med spillere. Det er sundt med nye impulser i en gruppe, for at gruppa skal kunne utvikle seg enda mer, og bli enda sterkere

- Dette er en meget viktig signering, og en vi setter stor pris på, Tor Arne har kanskje vært Trysils beste spiller de siste sesongene, sier Arne Lund i sportslig utvalg. Sportslig utvalg jobber hardt videre med signeringer, for at vi skal ha ett slagkraftig lag i fjerde divisjon sesongen som kommer, tilføyer Geir Moen

Bildet: En strålende fornøyd Geir Moen etter å ha fått signaturen til Tor Arne Rønningen.

Tor Arne er 24 år gammel, og har spilt for Nybergsund, Trysil og Nord Osen før han nå skal ikle seg Engerdals drakta. De siste seks sesongene (og totalt mellom 10 og12) har Tor Arne spilt for Trysil.

Hvorfor valgte du Engerdal?
- Valgte Engerdal på grunn av at jeg ville prøve noe nytt. Da føler jeg at Engerdal passer meg veldig godt. Virker som det er et bra opplegg rundt klubben, og at de har en bra og trivelig spillerstall.
Og ikke minst ser jeg frem til å spille foran et veldig bra publikum, sier Tor Arne.

Hovedtrenerens ord/ presentasjon av spilleren:
Tor Arne har mange gode kvaliteter: Sterk kapasitet/motor, kommer på gode offensive initiativ. har fart i kroppen, er god med ball og er målfarlig, Sier Kim Arne Enger.
Dette er mange gode kvaliteter som vi vil finsikte nærmere. Jeg har vært nysgjerrig på Tor Arne lenge. Jeg synes det var rart at han aldri fikk muligheten i Nybergsund. - Den gang som back,
her kan han fortsatt fint benyttes, men vil trolig aller helst bekle en plass på midtbanen